Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 maart 2022

‘Amai je hebt iets mooi aan! Och, ’t was maar een soldeke.’ Tips om complimenten in ontvangst te nemen

HLN
'Amai je hebt iets mooi aan! Och, 't was maar een soldeke.' Tips om complimenten in ontvangst te nemen
Op 1 maart is het Complimentendag. De dag bij uitstek om complimentjes te krijgen en ermee rond te strooien als was het confetti. Of ben jij zo iemand die complimentjes steeds afwimpelt à la 'Ach, 't was een soldeke'? En wat zegt dat over jezelf? Klinisch psychologe Lynn Jespers legt uit waarom we zo vaak stuntelen met lof en hoe we het met plezier in ontvangst kunnen nemen. "Meteen een compliment terugkaatsen komt geforceerd over."
Lees verder

Maart is de maand van de VeggieChallenge: durf jij de uitdaging aan? 9 slimme tips om meer veggie op het menu te zetten
Elke dag veggie: voor de ene is dat heel normaal, voor de ander is het een échte uitdaging. Of je nu vertrouwd bent met vegetarisch eten of niet, vanaf 1 maart gaat de derde editie van de VeggieChallenge van start. Een maand lang word je uitgedaagd om volledig veggie te eten. Wat zet je dan zoal op het menu? Hoe verkoop je al die groenten aan je kinderen? En vooral: wat als je daarna beslist om vaker veggie te eten, krijg je dan alle nodige voedingsstoffen binnen? We verzamelden 9 tips voor beginnende groenteminnaars én doorwinterde veggielovers.
Lees verder

Doe mee met de VeggieChallenge en eet een hele maand vegetarisch: 9 concrete tips voor een smakelijk succes
Elke dag veggie: voor de ene is dat heel normaal, voor de ander is het een échte uitdaging. Of je nu vertrouwd bent met vegetarisch eten of niet, vanaf 1 maart gaat de derde editie van de VeggieChallenge van start. Een maand lang word je uitgedaagd om volledig veggie te eten. Wat zet je dan zoal op het menu? Hoe verkoop je al die groenten aan je kinderen? En vooral: wat als je daarna beslist om vaker veggie te eten, krijg je dan alle nodige voedingsstoffen binnen? We verzamelden 9 tips voor beginnende groenteminnaars én doorwinterde veggielovers.
Lees verder

Kevin De Bruyne investeert in Belgische kunstgrasreus
Kevin De Bruyne (30) investeert in het Belgische bedrijfsleven. Dat heeft hij aan 'De Tijd' bevestigd. De sterspeler van Manchester City neemt een minderheidsbelang in Sports & Leisure Group uit Sint-Niklaas.
Lees verder

"Patiënten denken vaak dat hun hevige menstruatie normaal is." Aagje (33) heeft adenomyose, net als 1 op de 5 vrouwen
"'En dan? Het is toch geen kanker?', was de eerste reactie van mijn vriend." Aagje (33) kreeg vorig jaar de diagnose adenomyose: het 'zusje' van endometriose. De aandoening komt met onhoudbare menstruatiepijn en potentiële onvruchtbaarheid, en toch blijven veel vrouwen er ongeïnformeerd mee rondlopen. Behandelbaar is het wel, maar Aagje heeft een zware ingreep nodig. Twee gynaecologen lichten toe waarom je met erge pijn tijdens je maandstonden maar beter naar de dokter gaat. "Wie meer kinderen op de wereld zet, loopt een verhoogd risico."
Lees verder

1 op de 5 vrouwen heeft adenomyose, het zusje van endometriose. Aagje (33): "Mijn baarmoeder moet eruit"
"'En dan? Het is toch geen kanker?' was de eerste reactie van mijn vriend." Aagje (33) kreeg vorig jaar de diagnose adenomyose: het 'zusje' van endometriose. De aandoening komt met onhoudbare menstruatiepijn en potentiële onvruchtbaarheid, en toch blijven veel vrouwen er ongeïnformeerd mee rondlopen. Behandelbaar is het wel, maar Aagje heeft een zware ingreep nodig. Twee gynaecologen lichten toe waarom je met erge pijn tijdens je maandstonden maar beter naar de dokter gaat. "Wie meer kinderen op de wereld zet, loopt een verhoogd risico."
Lees verder

Vermiste Amerikaanse vrouw (28) na negen dagen gevonden in weggesleepte auto
Een vermiste gehandicapte vrouw (28) is in de Amerikaanse stad Kent gevonden toen de politie de weggesleepte Cadillac van haar moeder nog eens nader liet onderzoeken. De vrouw bleek al negen dagen lang in dat voertuig te zitten. Ze werd in ernstige toestand opgenomen in een ziekenhuis.
Lees verder

Kernkabinet zit samen met legertop over situatie in Oekraïne: "We moeten bekijken hoe we maximaal kunnen helpen"
Het kernkabinet van de federale regering zit sinds vanmorgen samen met de top van de Belgische Defensie over de steun aan Oekraïne. Extra wapenleveringen lijken niet meteen aan de orde: "Die afspraken zijn reeds gemaakt." De discussie over de toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie wordt wel besproken.
Lees verder

Voormalige Miss Oekraïne poseert met wapens en roept op om haar land te steunen
De voormalige Miss Oekraïne Anastasiia Lena poseert op Instagram met airsoftgeweren en roept op tot solidariteit met haar thuisland. "Handen af van Oekraïne", schrijft ze bij beelden die de afgelopen dagen viraal gingen. In een nieuwe post verduidelijkt de miss dat ze "een gewone mens is, geen militair".
Lees verder

HelloFresh leverde bijna een miljard maaltijden in 2021
Maaltijdboxbezorger HelloFresh is in 2021 stevig blijven groeien, ondanks de heropening van restaurants. Het in Berlijn gevestigde bedrijf verwacht wel een vertraging dit jaar.
Lees verder

Bewakingsbeelden tonen hoe voorbijgangers molotovcocktails naar politiekantoor van Molenbeek gooien, één belandt in commissariaat
Minstens twee personen hebben maandagavond met molotovcocktails gegooid naar het politiekantoor in Sint-Jans-Molenbeek. Dat is op camerabeelden te zien. De eerste molotovcocktail werd door de twee passanten in het commissariaat gesmeten. Daarna belandde er nog één tussen de geparkeerde voertuigen voor het kantoor.
Lees verder

Al meer dan half miljoen Oekraïners sloegen op de vlucht
Het aantal mensen dat op de vlucht is voor de oorlog in Oekraïne is opgelopen tot meer dan een half miljoen. Dat meldt de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR), Filippo Grandi.
Lees verder

Britney Spears deelt weer naaktfoto's en dat zorgt voor gemengde reacties: "Vier je vrijheid op een gepaste manier"
Britney Spears heeft haar fans op sociale media voor de zoveelste keer getrakteerd op een aantal bijzondere kiekjes. De 40-jarige zangeres deelt een serie foto's waarop ze geheel naakt te zien is - haar intieme delen zijn enkel afgeschermd met een diamantje. Spears is op vakantie met haar verloofde Sam Asghari (28) naar een zonnige bestemming, al heeft ze niet gezegd waar ze zich bevindt.
Lees verder

Bijna 30.000 Belgen halen op één dag tijd gratis jodiumtabletten af
Maandag hebben 29.179 Belgen gratis jodiumtabletten afgehaald bij de apotheek. In totaal zijn 32.483 verpakkingen met jodiumtabletten verdeeld op één dag tijd. Dat is het op twee na hoogste cijfer sinds het begin van de metingen in 2018, toen de regering een informatiecampagne rond nucleaire risico's lanceerde en jodiumpillen gratis beschikbaar maakte bij apothekers.
Lees verder

De grenzeloze liefde tussen 'Bachelor' Fabrizio en z'n ouders: "Ik ben blij dat ik hem uit die shit heb gehaald"
Op z'n 30ste heeft Fabrizio Tzinaridis al meer watertjes doorzwommen dan de meesten in een heel leven. Hij werd gepest op school, raakte op het foute pad, startte een zaak, werkte zich in de schulden,... Om nog te zwijgen van 'Temptation Island' en een stoet mislukte liefdes. Maar telkens staat de Limburger weer op, mede dankzij de steun van zijn mama Mariëtte (57) en trotse Griekse vader Christos (64). Hoog tijd voor een uniek gesprek met Fabri en z'n ouders. Over dat roerige verleden, maar ook over de toekomst. "In april vertrek ik naar L.A. om Hollywood-acteur te worden."
Lees verder

Het explosieve kantje van Vincent Kompany: in Leuven viel een gentleman niet voor het eerst uit zijn rol
Soms valt ook een gentleman uit zijn rol. Als Vincent Kompany eens ontploft, doet hij dat doorgaans met een harde knal. En met veel misbaar. Had u Kompany nog nooit boos gezien als zaterdag in Leuven? Wél, wij nemen u mee in zijn verleden. Inclusief het verhaal achter de voetafdruk op een muur, ergens in Noord-Engeland.
Lees verder

Ouders van vermiste Natacha de Crombrugghe (28) en Belgische speurders keren terug uit Peru na tevergeefse zoektocht
De ouders van Natacha de Crombrugghe (28), de Brusselse toeriste die al meer dan een maand vermist is in Peru, zijn na twee weken zoeken teruggekeerd naar België. De zoektocht naar hun dochter leverde helaas niets op. Ook de Belgische speurders die naar Peru waren gestuurd zijn nu teruggekeerd. Volgens de lokale krant 'La República' is de reddingsactie nu volledig in handen van de Peruaanse politie.
Lees verder

Hoe kunnen de 'Verraders' zo goed manipuleren en waarom luistert niemand naar Astrid? "Er is vaak meer nodig dan argumenten om mensen op manipulatie te wijzen"
Weergaloos, zoals 'De Verraders' er elke aflevering weer in slagen om telkens twee bondgenoten uit te schakelen. Maar hoe komt het dat ze de anderen zo efficiënt kunnen manipuleren? Konden de bondgenoten zich daar niet tegen wapenen? "Als je weet hoe manipulatoren te werk gaan, zullen jouw alarmbellen sneller afgaan zodra iemand dat probeert", zegt prof. Arne Roets (UGent).
Lees verder

Batshuayi trekt de aandacht in Turkije: vorig weekend met z'n goals, gisteravond vooral met wel heel opvallende outfit
Michy Batshuayi (28) lijkt het best naar zijn zin te hebben in Turkije. De Rode Duivel speelt veel bij Besiktas, scoort relatief vlot en dompelt zich ook gretig onder in het leven in Istanbul. Gisteravond trok de Rode Duivel nog naar een basketbalmatch... in een opvallende outfit.
Lees verder

Uitmuntende Morant schiet en dunkt met 52 punten zijn Grizzlies naar nóg een overwinning, Heat winnen topper tegen Bulls
52! Ja Morant. Wat is hij goed. Amper 22 jaar en nu al een van de beste point guards in de NBA. Dat bewees hij deze nacht. Hij scoorde maar liefst 52 punten tegen de kansloze San Antonio Spurs. Het meeste ooit in zijn carrière. Amper twee dagen nadat hij zijn vorige puntenrecord vestigde met 46, doet hij er nu nóg 6 bij. Temetrius Jamel Morant, zoals hij voluit heet, is een absolute superster. Aan de andere kant van het land wonnen de Heat de strijd om de eerste plaats tegen de Bulls.
Lees verder