Doorgaan naar hoofdcontent

Stad Diest zet twee medewerkers op non-actief na getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag: “We zijn hier heel ...

HLN
Stad Diest zet twee medewerkers op non-actief na getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag: "We zijn hier heel hard van geschrokken"
Het Diestse stadsbestuur start een intern tuchtonderzoek na de recente anonieme getuigenissen van drie (ex-)personeelsleden in 'Het Laatste Nieuws'. Daarnaast worden twee medewerkers preventief op non-actief gezet. "We wisten dat er zich problemen voordeden in de dienst, maar van deze feiten waren wij nooit op de hoogte", stelt burgemeester Christophe De Graef.
Lees verder

Lampard en Drogba voorbij: Harry Kane en Heung-Min Son dodelijkste duo ooit in de Premier League
Koningskoppel. Geweldige assist Kane, goal Son: de 0-4 van Tottenham in Leeds was de 37ste keer dat Son of Kane een doelpunt voor elkaar hebben opgezet. Geen duo in de Premier League heeft ooit beter gedaan.
Lees verder

Dropt Europa 'financiële atoombom' op Rusland?
De kans dat Rusland van het internationale betaalsysteem Swift wordt afgesneden, is nu erg groot. Italië sprak vandaag openlijk zijn steun uit voor een boycot als ook de rest van de Europese Unie instemt. Ook Hongarije laat zijn tegenstand varen. Duitsland uitte gisteren nog bedenkingen bij de maatregel, maar is nu bereid om Rusland "gericht" de toegang tot Swift te ontzeggen.
Lees verder

Steeds meer Europese landen neigen naar 'financiële atoombom' tegen Rusland: wat doet Duitsland?
De kans dat Rusland van het internationale betaalsysteem Swift wordt afgesneden, is toegenomen. Italië sprak vandaag openlijk zijn steun uit voor een boycot als ook de rest van de Europese Unie instemt. Ook Hongarije laat zijn tegenstand varen. De bal ligt nu in het kamp van Duitsland, dat gisteren nog bedenkingen uitte bij de maatregel.
Lees verder

KOERS KORT. Van Vleuten wint Omloop voor tweede keer - Vansevenant tweede in Faun-Ardèche Classic, zege voor McNulty
Een tweede plek voor Mauri Vansevenant (Quick.Step- Alpha Vinyl) in de Franse eendagswedstrijd Faun-Ardèche Classic. Onze landgenoot, die dit seizoen al drie keer top-vijf reed, moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Brandon McNulty. Kleppers als Primoz Roglic en Julian Alaphilippe konden niet echt overtuigen en eindigden in de buik van het peloton.
Lees verder

KOERS KORT. Vansevenant tweede in Faun-Ardèche Classic, zege voor McNulty
Een tweede plek voor Mauri Vansevenant (Quick.Step- Alpha Vinyl) in de Franse eendagswedstrijd Faun-Ardèche Classic. Onze landgenoot, die dit seizoen al drie keer top-vijf reed, moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Brandon McNulty. Kleppers als Primoz Roglic en Julian Alaphilippe konden niet echt overtuigen en eindigden in de buik van het peloton.
Lees verder

RECENSIE. 'Severance': "Het duistere broertje van 'The Office'"
Hoever zou u dezer dagen gaan om uw uit-knop te vinden? In 'Severance', de nieuwste titel op Apple TV+, is de perfecte balans tussen werk en privé slechts een hersenimplantaat verwijderd. Of deze sinistere sciencefictionthrillerreeks, grotendeels geregisseerd door Ben Stiller, zich ook succesvol in uw voorhoofdskwab weet te nestelen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

VIDEO. Ward Lemmelijn (24) kroont zich opnieuw tot wereldkampioen indoorroeien: "Karakter en volharding getoond"
Ward Lemmelijn (24) heeft dit weekend zijn wereldtitel in het indoorroeien verlengd. Tijdens een ongelofelijke eindsprint klopte hij de de Rus Alexander Vyazovkin. "Ik kan niet wachten om te laten zien dat ik dit ook op het water kan", zegt Ward.
Lees verder

Niet alleen 'Hank the Tank', maar ook twee andere smulberen verantwoordelijk voor plunderingen in Californië
De uitzonderlijk dikke zwarte beer 'Hank the Tank', die bekend staat om zijn plundertochten in de buurt van Lake Tahoe in de Amerikaanse staat Californië, blijkt dan toch niet als enige verantwoordelijk te zijn voor de inbraken. Eerder werd geloofd dat de beer, die maar liefst 226 kilogram weegt, sinds vorige zomer voedselresten in minstens 28 huizen in de regio zou hebben gestolen. DNA-onderzoek toont nu echter aan dat het gaat om een trio smulberen.
Lees verder

CELEB 24/7. Chelsea Handler gaat topless skiën en slecht nieuws voor Olly Murs
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Inspiratieloos Union krijgt blok van Eupen niet ontwricht en verliest kostbare punten
De eerste wedstrijd van Union zonder het spitsenduo Undav en Vanzeir is uitgedraaid op een sisser. Eupen verdedigde met man en macht en kreeg uiteindelijk een verdiend punt. Competitieleider Union kreeg te weinig goede aanvallen in elkaar gebokst om aanspraak te maken op meer.
Lees verder

LIVE. Union kan zonder gouden spitsenduo het blok van Eupen moeilijk ontwrichten
• Jupiler Pro League • Speeldag 29 • Joseph Mariënstadion • Vanzeir én Undav zijn geschorst
Lees verder

Staande ovatie: 259 dagen nadat hij op EK in elkaar stuikte, maakt Christian Eriksen emotionele comeback
Emotionele taferelen in Londen. Christian Eriksen heeft zijn comeback gemaakt in Brentford - Newcastle, 259 dagen nadat hij op het EK in mekaar stuikte. Hij kreeg toen een hartstilstand op het veld.
Lees verder

De Pelotonprono: Bakelants, De Plus, Philipsen en Stuyven leiden de dans na de Omloop
Zeven koersen, tien profs, één winnaar van De Pelotonprono. Dit voorjaar gaat onze redactie op zoek naar de beste pronostikeur op twee wielen. Wie zetten de profs zelf in hun top drie voor de Omloop, Strade Bianche, Milaan-Sanremo, E3 Binck Bank Classic, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel en Luik-Bastenaken-Luik?
Lees verder

Radio-dj's Anke Buckinx en Maarten Vancoillie liggen in de clinch in 'Marble Mania'
In de derde aflevering van 'Marble Mania' nemen radio-dj's Anke Buckinx, Sofie Engelen en Maarten Vancoillie het tegen elkaar op. Maar de kandidaten liggen al meteen in de clinch: Anke beweert dat Maarten gooit in plaats van knikkert. Oordeel vooral zelf.
Lees verder

Vlaamse regering stuurt humanitaire hulp naar Polen
De Vlaamse regering zal humanitaire hulp sturen naar Polen om te helpen bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dat werd vernomen bij Vlaams minister-president Jan Jambon. Er wordt ook bekeken welk "nuttig materiaal" Vlaamse bedrijven zouden kunnen leveren aan Oekraïne zelf.
Lees verder

Onze chef wielrennen maakt een buiging voor wereldcoureur én bezorgde vader Wout van Aert: "Chapeau"
Hij kwam, hij zag, en hij overwon. En dat in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Wout van Aert is terug van nooit echt weggeweest, en dat heeft ook onze chef wielrennen gezien. En zelfs na zijn solo aankomst maakte de Belgische kampioen indruk met een steunbetuiging voor Oekraïne: "Dat was een V voor victorie, maar het was ook een V voor vrede."
Lees verder

INTERVIEW. Liam Neeson speelt op zijn 70ste nog actieheld: "Gek dat ik nog voor zulke rollen word gevraagd"
Hoewel hij dit jaar zijn 70ste verjaardag viert, speelt Liam Neeson nog regelmatig rollen die lichamelijk veel van hem vergen. Zoals in de actiethriller 'Blacklight', waarin hij een speciale 'fixer'-agent speelt. "Die mannen bestaan echt", vertelt Neeson in dit interview over zijn rol. Al laat hij de grootste stunts aan zich voorbij gaan. "Ik vind dat acteurs zich daar verre van moeten houden."
Lees verder

Overvaller slaat 57-jarige vrouw meermaals met hamer op hoofd in metrostation New York
Een 57-jarige vrouw is afgelopen donderdag aangevallen met een hamer in een metrostation in de Amerikaanse stad New York. De dader sloeg de vrouw, genaamd Nina Rothschild, maar liefst 13 keer op het hoofd, beroofde haar en ging nadien op de vlucht. Rothschild werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie in New York is nu volop op zoek naar enig spoor van de dader.
Lees verder

LIVE (18u30). Dony opnieuw in de basis bij STVV, dat op bezoek gaat bij KV Oostende
• Jupiler Pro League • Aftrap: zaterdag, 18u30 • Diaz Arena • KVO-STVV
Lees verder