Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 27 februari 2022

Sint-Lievens-Houtem: Wervingsreserve technisch beambte

Wervingsreserve technisch beambte
De termijn om te solliciteren voor de functie van technisch beambte, is verlengd tot en met 4 maart 2022.

We leggen een wervingsreserve aan voor technisch beambten in de ploeg groen en begraafplaatsen, wegen en waterlopen, logistiek en evenementen, en patrimonium. Van zodra een betrekking open staat, kan vanuit de wervingsreserve de functie dan worden ingevuld.

Ben je jonger dan 26 jaar? Dan kan je na slagen voor de selectieprocedure direct worden aangesteld met een startbaanovereenkomst. Doordat het lokaal bestuur verplicht is om een startbaner in dienst te hebben, kan deze aanstelling snel gebeuren.

Interesse? Lees hier alles over de functie en de procedure.
Kandidaturen (cv, uittreksel strafregister) moeten tegen uiterlijk 4 maart 2022 worden ingediend via kirsten.desutter@sint-lievens-houtem.be of Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem. 
Lees verder

Oost-Vlaanderen Europees op de 'Dag van Europa'
Elk jaar wordt op 9 mei met de 'Dag van Europa' de vrede en eenheid in Europa gevierd. Het is de verjaardag van de historische Schuman-verklaring, de eerste stap op weg naar de huidige Europese Unie. De Raad en de EU-instellingen openen op die dag, of in dat weekend, gewoonlijk de deuren voor het publiek.

In Oost-Vlaanderen gaan ze het voor 2022 anders aanpakken. Ze maken Oost-Vlaanderen Europees en daarvoor hebben ze jou nodig.

Ze willen alle Oost-Vlaamse gemeenten, bibliotheken, ondernemingen, scholen, verenigingen … hierbij nauw betrekken. Het is de bedoeling om van 7 t.e.m. 9 mei 2022 alles in Oost-Vlaanderen een visueel Europees tintje te geven: blauw met gele sterren.

Als ondernemer kan je ook je steentje bijdragen:
  • bakkerijen kunnen Europese gebakjes maken;
  • cafés kunnen Europese cocktails aanbieden;
  • slagerijen kunnen Europese salades uitvinden;
  • modezaken kunnen met de Europese vlag aan de slag;
  • kapperszaken (en/of -scholen) kunnen blauwe kapsels uitproberen;
  • ...
Ben je iets van plan? Registreer je op www.flexmail.eu/f-30a985f31f4386ab.

 
Tijdens het weekend van 7 t.e.m. 9 mei zullen (geheime) reporters langskomen en de gekste/leukste/origineelste Europese voorstellen komen fotograferen/filmen. Uiteraard mag je ook zelf foto's inzenden via europadirect@oost-vlaanderen.be voor op de sociale media kanalen.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met de dienst Lokale Economie, T 053 60 72 61, lokale.economie@sint-lievens-houtem.be.
Lees verder

Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen 25/02/2022
Op vrijdag 25 februari 2022 is er opnieuw de Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen. Op meer dan 115 plaatsen in de provincie voeren 26 lokale politiezones en de federale weg- en spoorwegpolitie, op vraag van de gouverneur en de procureur-generaal, snelheidscontroles uit. Goed voor een inzet van 200 operationele politiemensen. Ook in onze politiezone (Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem) worden controles uitgevoerd.

Waarom?
Te snel rijden blijft, naast afleiding, alcohol en drugs en het niet dragen van een gordel, één van de vier grote killers in het verkeer. Maar hoewel 9 op 10 autobestuurders overtuigd is van het belang van de snelheidslimieten, geeft 1 op 4 aan er niet consequent op te letten. Dat blijkt ook uit de cijfers. In 2021 werden er 636.598 snelheidsovertredingen vastgesteld in onze provincie. Dat zijn er 69.953 meer dan in 2020. De automobilist wijzen op de gevaren van overdreven of onaangepaste snelheid blijft dus nodig.

Als je te snel rijdt, zie je minder!
Hoe sneller je rijdt, hoe meer je je enkel kan focussen op wat er recht voor jou gebeurt. Daardoor heb je automatisch minder oog voor wat er links en rechts van je gebeurt, maar op plaatsen met veel verschillende weggebruikers (voetgangers, fietsers, bestelwagens, auto's, …) is dat net heel belangrijk.

De snelheidslimiet is gebaseerd op potentiële gevaren, mogelijke hindernissen en de kans op een ongeval. Wie zich aan de limiet houdt, heeft genoeg tijd om alles te zien én heeft nog de kans om tijdig en veilig te reageren in onvoorziene omstandigheden. Daarom is de snelheidslimiet ook de veiligheidslimiet.

Wat gebeurt er in onze politiezone?
De politiezone neemt naar jaarlijkse gewoonte deel aan de verkeersveilige dag op vrijdag 25 februari. Ook in Sint-Lievens-Houtem gaan er specifieke controles worden uitgevoerd.

Lees verder