Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 februari 2022

Journalist toont ravage na gevecht tussen Oekraïners en Russen aan de frontlinie: “Er komt zelfs nog rook uit het ...

HLN
Journalist toont ravage na gevecht tussen Oekraïners en Russen aan de frontlinie: "Er komt zelfs nog rook uit het voertuig"
In de buitenwijken van Kiev zijn al verschillende gevechten gemeld. De Russen proberen dan ook al enkele dagen Kiev binnen te dringen. Een journalist van CNN toont aan welke situatie zich afspeelde aan de rand van Kiev. Op een van de toegangspunten naar het noordwesten van Kiev vindt hij munitie, verschillende granaten en zelfs een levenloos lichaam van een Russische soldaat. "De Russische colonne is absoluut gehavend", vertelt hij.
Lees verder

Football Talk. Odjidja krijgt geen schorsing voor rood tegen Standard - 44-jarige Buffon verlengt contract bij Parma
Slecht nieuws voor Ajax. Ze moeten eerste doelman Remko Pasveer zeker 8 weken missen met een gebroken vinger. Dat gebeurde tijdens de warming-up voor het uitduel met Benfica (2-2) in de Champions League. Toen blesseerde ook reservedoelman Jay Gorter zich. Hij is uit voor minstens 2 weken. Omdat Maarten Stekelenburg ook nog geblesseerd is, stond André Onana zondag tegen Go Ahead Eagles (2-1 verlies) onder de lat.
Lees verder

Vrouwenvereniging VIVA-SVV wordt na honderd jaar omgedoopt tot 'Rebelle'
VIVA-SVV, de vrouwenvereniging van de socialistische mutualiteiten, heeft maandag haar nieuwe naam onthuld: Rebelle. "Een sterke naam die verwijst naar vrouwen ('elle') die hun wereld veranderen (rebel)", klinkt het. De vereniging blaast dit jaar bovendien honderd kaarsjes uit.
Lees verder

BV 24/7. Iedereen geniet van de zon en Ian Thomas haalt zijn stoerste poses boven
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

BV 24/7. Iedereen geniet van de zon en Ian Thomas haalt zijn meest stoere poses boven
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Priske blijft voorlopig Antwerp-coach, CEO Sven Jaecques: "Een probleem heeft altijd meerdere oorzaken. Maar de derby moet gewonnen worden"
Antwerp behoudt (voorlopig) het vertrouwen in Brian Priske. Zonder die woorden expliciet uit te spreken. CEO Sven Jaecques tegenover VTM Nieuws: "Een probleem heeft altijd meerdere oorzaken, maar tegen Beerschot moet gewonnen worden."
Lees verder

ACHTERGROND. Hoe Russisch staatsschap zich nestelde binnen FIFA-top en UEFA: nauwe band tussen Infantino en Poetin gaat al lang terug
De FIFA staat nu toch op het punt Rusland uit te sluiten van het WK, nadat een eerste eerder lauwe reactie op forse kritiek gestuit was. Voorzitter Gianni Infantino leek Ruslandleider Vladimir Poetin door hun nauwe band niet zomaar te laten vallen. Net zoals de Russische staat zich handig in de UEFA wist te manoeuvreren: een verwevenheid die de voetbalbonden nu met schaamrood opzadelt.
Lees verder

Lil Kleine zit de komende veertien dagen weer vast
Lil Kleine gaat opnieuw in hechtenis, dat is het oordeel van de Nederlandse rechtbank in hoger beroep tegen de schorsing van zijn voorlopige hechtenis. De raadkamer ziet voldoende ernstige bezwaren voor poging tot zware mishandeling. De rapper blijft de komende 14 dagen in voorlopig hechtenis.
Lees verder

CELEB 24/7. Britney Spears danst er weer op los en Gillian Anderson poseert met een snorretje
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Gepensioneerde Belg (67) die kinderen onderdak geeft in Guinée beschuldigd van pedofilie
In de Afrikaanse Republiek Guinée is een 67-jarige Belg gearresteerd op verdenking van pedofilie. Volgens de lokale autoriteiten werd werd Alain G. (67) "op heterdaad betrapt" met zes kinderen tussen 8 en 16 jaar oud. Een woordvoerder van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken bevestigt het verhaal aan HLN.
Lees verder

Geen WK in Qatar voor Rusland: FIFA en UEFA leggen het land een wereldwijde schorsing op
Alle Russische voetbalclubs en nationale teams mogen tot nader order niet deelnemen aan competities georganiseerd door de UEFA en de FIFA. Dat hebben beide organen zopas bekend gemaakt. Dat betekent onder meer dat Rusland niet mag deelnemen aan het WK in Qatar.
Lees verder

Jason Momoa en Lisa Bonet zouden een maand na hun breuk alweer samen zijn
Zijn Jason Momoa (42) en Lisa Bonet (54) weer bij elkaar? Bijna zes weken na hun split wakkeren de twee de geruchten aan over een mogelijke verzoening na enkele berichten van insiders dat ze opnieuw zouden samenwonen. Momoa en Bonet ging in januari uit elkaar na 16 jaar samen te zijn geweest.
Lees verder

OVERZICHT. Hoeveel kernwapens zijn er wereldwijd? En wie heeft wat?
De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren de opdracht gegeven "om de ontradingsstrijdkrachten van het Russische leger in speciale staat van paraatheid te brengen", lees: zijn nucleair arsenaal op scherp te zetten. Maar hoeveel kernwapens heeft Rusland nu precies? Hoeveel zijn er wereldwijd? En wie heeft wat? Een overzicht.
Lees verder

Veel seks? Of is er meer aan de hand? Waarom 'Euphoria' even succesvol als controversieel is
Hoofdrolspeelster Zendaya (25) liet al weten dat de reeks enkel voor 'mature audiences' bedoeld was en verontruste ouders en moraalridders uitten hun ongenoegen over 'Euphoria'. Toch is de controversiële tienerreeks - de finale van seizoen 2 is vanaf vandaag te bekijken op Streamz - razend populair. Maar wat maakt de reeks nu precies zo veelbesproken? En moet u vrezen voor uw makkelijk beïnvloedbare tieners? "Reden voor alle ophef was een beruchte, ietwat zelfbewuste controversiële 'scène met dertig penissen'."
Lees verder

Bemanning van schip weigert Russen te laten tanken: "Vuilze bezetters, peddel maar naar de kust"
De bemanning van dit Georgisch schip steunt Oekraïne volledig. Dat wordt de Russische bemanning van een anders schip pijnlijk duidelijk wanneer ze om hulp vragen. Ze zitten zonder brandstof en moeten dus dringend tanken, maar daar heeft de bemanning van het andere schip geen boodschap aan. "Vuile bezetters, peddel maar naar de kust als je geen brandstof meer hebt", klink het.
Lees verder

Bemanning van schip weigert Russen te laten tanken: "Vuile bezetters, peddel maar naar de kust"
De bemanning van dit Georgisch schip steunt Oekraïne volledig. Dat wordt de Russische bemanning van een anders schip pijnlijk duidelijk wanneer ze om hulp vragen. Ze zitten zonder brandstof en moeten dus dringend tanken, maar daar heeft de bemanning van het andere schip geen boodschap aan. "Vuile bezetters, peddel maar naar de kust als je geen brandstof meer hebt", klinkt het.
Lees verder

Volksgezondheid vraagt ziekenhuizen zich voor te bereiden op opvang patiënten uit Oekraïne
De federale overheidsdienst Volksgezondheid heeft een brief naar de ziekenhuizen gestuurd, waarin hen gevraagd wordt om zich voor te bereiden op de opvang van patiënten uit Oekraïne. Dat meldt Artsenkrant vandaag en de informatie is bevestigd aan Belga.
Lees verder

Warner Bros. lost nieuwe trailer voor 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore'
'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore', het nieuwste deel in de 'Harry Potter'-prequelserie, heeft een nieuwe trailer gekregen. Warner Bros. geeft daarmee een blik op Mads Mikkelsen als Grindelwald, Jude Law als Perkamentus en natuurlijk Eddie Redmayne als Newt Scamander. De film verschijnt op 15 april.
Lees verder

Record aan windenergie op zee geproduceerd in februari
De windmolens op zee hebben in februari een recordhoeveelheid elektriciteit geproduceerd. Het gaat om 1,009 miljoen megawattuur (MWh). "Dat is een absoluut record", aldus Annemie Vermeylen van het Belgian Offshore Platform en federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). Dat record heeft veel te maken met de grote productie tijdens de storm van een tiental dagen geleden.
Lees verder

Ziel, beleving en drive gezocht: ratio haalt het (nog even?) van emotie op de Bosuil
"Tourner la page." Dat heeft Antwerp-voorzitter Paul Gheysens nog niet gedaan. Brian Priske blijft tot nader order coach. Want de ratio neemt de bovenhand, al wordt wel een stevige reactie in de stadsderby tegen Beerschot verwacht. Een impressie van een crisis op de Bosuil.
Lees verder