Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 januari 2022

Wendy lanceert crowdfunding om operatie voor lievelingspaard Goldy te betalen: “Hij hielp me door mijn depressie he...

HLN
Wendy lanceert crowdfunding om operatie voor lievelingspaard Goldy te betalen: "Hij hielp me door mijn depressie heen"
Het nieuwe jaar is voor Wendy Klijn (29) allesbehalve feestelijk gestart. Haar lievelingspaard Goldy moest door een gekantelde dikke darm in allerijl onder het mes of het dier zou het niet overleven. Een spoedoperatie bracht beterschap, al wisten de studente vroedkunde en haar gedeeltelijk invalide man Patrick dat ze de bijbehorende kosten niet zomaar zouden kunnen betalen. Een crowdfundingsactie moet de druk op het koppel nu wat verlichten. "Goldy is mijn maatje, mijn alles die me op de been houdt. Voor hem zijn we zelfs van Nederland naar Meulebeke verhuisd."
Lees verder

Transfer Talk. Standard zit niet stil: Cafaro, Van Damme én Emond komen - Seth De Witte (terug) naar Lokeren - Bushiri naar Hibernian
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Transfer Talk. Standard zit niet stil: Cafaro, Van Damme én Emond komen - Harwood-Bellis officieel weg bij Anderlecht
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Drie Belgen bij genomineerden FIFA-team van het jaar
Fans kunnen stemmen op hun favoriete ploeg voor de verkiezing van 'EA SPORTS FIFA Team of the Year 2021'. Drie Rode Duivels hebben de selectie gehaald.
Lees verder

Nathan Van Hooydonck over overlijden pasgeboren zoontje: "Pas toen ons kindje was begraven, ben ik een beetje vooruit beginnen te kijken"
Nathan Van Hooydonck moest twee weken geleden afscheid nemen van zijn pasgeboren zoontje. Hoe gaat het nu met de renner van Jumbo-Visma? Een openhartig gesprek.
Lees verder

WHO waarschuwt: "Pandemie met boosters bestrijden is geen levensvatbare strategie"
De bevolking herhaaldelijk boostervaccins toedienen is in de strijd tegen het coronavirus geen levensvatbare strategie. Daarvoor hebben dinsdag experts van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gewaarschuwd. Er moeten ook vaccins komen die de verspreiding van het virus beter voorkomen.
Lees verder

Ophef in Rome over nazivlag op doodskist bij begrafenis
In Rome is ophef ontstaan nadat leden van de neofascistische groep Forza Nuova bij een begrafenis een nazivlag over een kist hadden gedrapeerd. De begrafenis van een lid van de groep vond maandag plaats buiten een katholieke kerk in de Italiaanse hoofdstad.
Lees verder

Voorschotfacturen tot 1.000 euro, waar komen die bedragen vandaan? Kan dat zomaar? En wat als ik mijn energie niet meer kan betalen?
Verschillende klanten van energieleverancier Mega verslikten zich vorig weekend in hun koffie. Een maandelijks voorschot dat van zo'n 300 euro verdubbelt naar meer dan 600 euro. Of nog straffer: van 340 euro naar ruim 1.000 euro. Waar komen die hallucinante bedragen vandaan? Mag een energieleverancier dat zomaar doen? Hoe pakken andere spelers het aan? En wat als je je rekening niet meer kan betalen?
Lees verder

DEEL 2. Na het luchtigere aperitief, het hoofdgerecht met De Ketelaere-Lang-Vanaken: "Dat niemand van Club wint? Dat gaat niet gebeuren"
Na het luchtige aperitief: het serieuze(re) hoofdgerecht. Gaat u opnieuw zitten voor deel twee van de unieke en onvergetelijke babbel met dé drie van Club: Hans Vanaken (29), Noa Lang (22) en Charles De Ketelaere (20). "Jij wordt echt niet ondergewaardeerd, Charles. Dat weet je zelf ook."
Lees verder

19 besmettingen bij KV Kortrijk, maar Kerels gaan niet om uitstel vragen
Bij KVK zitten nog steeds veertien personen in isolatie vanwege Covid, maar de Kerels zullen niet om uitstel vragen. De wedstrijd van vrijdagavond (20.45 uur) tussen AA Gent en KV Kortrijk kan gewoon plaatsvinden.
Lees verder

"Spectaculaire toename" van aantal niet-begeleide minderjarige asielzoekers
Het aantal niet-begeleide minderjarige vreemdelingen dat in ons land asiel aanvraagt is in 2021 fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers die Freddy Roosemont, de topman van de Dienst Vreemdelingenzaken, meegaf tijdens een hoorzitting in de Kamer. De volgens Roosemont "spectaculaire toename" is vooral het gevolg van een stijgend aantal jonge Afghaanse asielzoekers in ons land, zei hij.
Lees verder

De derde Genk-speler ooit? Paul Onuachu steekt zich niet weg: "Ik verdien 100 procent de Gouden Schoen"
Wesley Sonck, Branko Strupar en... Paul Onuachu? Vorig jaar werd de 27-jarige Nigeriaan derde, morgen doet hij een nieuwe gooi naar de Gouden Schoen - hij zou de derde Genk-speler ooit zijn die de felbegeerde prijs op de schouw mag zetten. "Of ik verdien te winnen? Honderd procent."
Lees verder

Tennisster die samen met Djokovic in quarantainehotel verbleef, eist compensatie: "Ik ben nog steeds onder de indruk"
De Tsjechische tennisster Renata Voracova zal een financiële compensatie vragen van de Australische tennisfederatie TA. Dat heeft ze vandaag aangekondigd.
Lees verder

Paul Sterckx (54) verschijnt na zijn overlijden met pakkende getuigenis over partnergeweld in 'First Dates': "Hij heeft zijn verhaal verteld om anderen te kunnen helpen"
Afgelopen maandagavond verscheen Paul Sterckx (54) uit Beringen in het VRT-programma 'First Dates'. Hij vertelde er vrijuit over het partnergeweld waarvan hij jarenlang slachtoffer van was. Op het einde volgde de grote anticlimax, de kijker kwam te weten dat Paul kanker had gekregen en op Kerstmis overleden was. "Ik heb heel veel mooie berichten gekregen die aantonen wat voor een bijzonder man mijn vader was", vertelt zijn zoon Serge.
Lees verder

Annemie Struyf komt met nieuw seizoen van 'Het Hoge Noorden'
Annemie Struyf (60) is binnenkort weer te zien in een nieuw seizoen van 'Het Hoge Noorden'. Dat maakte de journaliste zelf bekend via sociale media.
Lees verder

Zonder CST toch welkom in horecazaken? VTM Nieuws deed de test
Op internet circuleert een lijst van horecazaken waar je zonder Covid Safe Ticket toch nog binnen mag. De lijst wordt verspreid onder mensen die in een privé-Facebookgroep zitten. VTM Nieuws bemachtigde de lijst, en testte uit hoe makkelijk het was om zonder CST iets te gaan eten of drinken. Niet zo moeilijk, zo bleek.
Lees verder

Kanye West documentaire 'Jeen-Yuhs' binnenkort op Netflix
Netflix heeft een nieuwe trailer gedropt voor de driedelige Kanye West-documentaire genaamd 'Jeen-yuhs' die er in februari aankomt. De documentaire belooft fans om "binnen te stappen in de reis van Kanye West". De docu volgt West over een periode van twintig jaar.
Lees verder

Kanye Wests documentaire 'Jeen-Yuhs' binnenkort op Netflix
Netflix heeft een nieuwe trailer gedropt voor de driedelige Kanye West-documentaire genaamd 'Jeen-yuhs' die er in februari aankomt. De documentaire belooft fans om "binnen te stappen in de reis van Kanye West". De docu volgt West over een periode van twintig jaar.
Lees verder

'Dancing With The Stars' gaat weer door zaterdag: "Vrienden en familie van de dansers mogen mee op de dansvloer"
Opluchting in de coulissen van 'Dancing with the stars'. Nadat er vanwege teveel coronagevallen afgelopen zaterdag geen show was, lijkt de show van komende zaterdag wel door te gaan zoals gepland. "Wij gaan ervan uit dat tegen het eind van de week iedereen weer op de dansvloer staat", klinkt het bij SBS. Nora Gharib en Lotte Vanwezemael - die eerder nog een positieve test aflegden - mochten de repetities in ieder geval hervatten.
Lees verder

De misplaatste grap en prik in het Evergemse vaccinatiecentrum: "De ouders en hun dochter zijn zwaar onder de indruk van alles"
Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar het prikincident in vaccinatiecentrum Hoge Wal in Evergem. Daar kreeg een 11-jarig meisje een gebruikte spuit in haar arm, die 'als grap' door een verpleegkundige aan een collega werd doorgegeven. "De ouders en hun dochter zijn enorm aangedaan", zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) van Evergem.
Lees verder