Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 januari 2022

Ondanks ‘grap’ met lege spuit toch nog zin in tweede prik: meisje (11) wacht nog tal van onderzoeken na blunder i...

HLN
Ondanks 'grap' met lege spuit toch nog zin in tweede prik: meisje (11) wacht nog tal van onderzoeken na blunder in vaccinatiecentrum
Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar het prikincident in vaccinatiecentrum Hoge Wal in Evergem. Daar kreeg een 11-jarig meisje een gebruikte spuit in haar arm, die 'als grap' door een verpleegkundige aan een collega werd doorgegeven. "De ouders en hun dochter zijn enorm aangedaan", zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) van Evergem.
Lees verder

Brandweer Philadelphia: "Dodelijke brand in overvolle flat begon bij kerstboom"
De fatale brand in een flatgebouw in het centrum van Philadelphia afgelopen woensdag is veroorzaakt door een kerstboom die in brand vloog. Dat heeft de lokale brandweer zojuist bekendgemaakt. Bij de brand kwamen twaalf mensen om het leven, onder wie acht kinderen.
Lees verder

Katy Perry brengt eigen non alcoholische aperitieven uit
Katy Perry (37) heeft onlangs 'De Soi' uitgebracht, een aantal sprankelende alcoholvrije aperitieven die zo gedronken kunnen worden of die je met iets anders kan mengen. De keuze om de drankjes alcoholvrij te maken, kwam vanuit haar eigen ervaringen: "Ik ben 37, ik kan zeker niet meer zo drinken als toen ik 20 was."
Lees verder

Brits parlementslid barst in tranen uit tijdens vragen over tuinfeest Boris Johnson
Brits parlementslid Jim Shannon stelt vragen over het onderzoek naar het tuinfeestje van Boris Johnson in 2020. Maar plots barst hij in tranen uit als hij het over zijn schoonmoeder heeft. Zij is namelijk net als heel wat mensen alleen overleden in het ziekenhuis tijdens de coronapandemie. Shannon is overmand door emoties en moet uiteindelijk zijn tussenkomst staken.
Lees verder

Baby doodgebeten door gezinshond: "Hij dacht dat het speeltje was"
Een pasgeboren baby is verscheurd door de hond van het gezin, terwijl de mama in de zetel lag te slapen en de papa buiten een sigaret rookte. Baby Reuben McNulty was amper 14 dagen oud, toen een staffordshire-bulterriër hem tot 23 keer in het hoofd beet.
Lees verder

'Big Brother'-winnares Jill onthult: "Het contact met Thomas is verwaterd"
In het 'Big Brother'-huis zweerde ze nog dat ze vrienden voor het leven zouden blijven, maar nu onthult winnares Jill dat het contact met deelnemer Thomas verwaterd is.
Lees verder

LIVE. Wie wint morgen de Gouden Schoen? 68ste editie kondigt zich aan als bijzonder spannend
Eén schoen, zoveel kanshebbers. Morgenavond kennen we de opvolger van Lior Refaelov als winnaar van de Gouden Schoen. Zonder uitgesproken favoriet kondigt de 68ste editie zich aan als bijzonder spannend. Ook weten we wie Tine De Caigny opvolgt bij de dames én kennen we de laureaten in de nevencategorieën. Volg de aanloop, prijsuitreikingen en reacties hieronder LIVE!
Lees verder

Tim ruimt slaapkamer op waar een lijk gevonden werd in 'De Vuilste Jobs': "Daar draait mijn maag van om"
Tim ruimt zwaar vervuilde huizen op en dat is niet altijd even aangenaam. Hij is aan het werk in een huis waar een lijk gevonden werd en dat brengt tijdens de job bepaalde geurtjes met zich mee.
Lees verder

Noord-Korea bevestigt test hypersonische raket: "Topsnelheid 12.250 kilometer per uur"
De communistische dictatuur Noord-Korea zegt met succes een hypersonische raket te hebben getest. Leider Kim Jong-un zou de lancering van de supersnelle raket hebben bijgewoond, melden Noord-Koreaanse staatsmedia. Het projectiel zou 1000 kilometer zijn gevlogen en zijn doel hebben geraakt. Het gevaarte vloog volgens Zuid-Koreaanse militaire zegslieden met een "topsnelheid van 12.250 kilometer per uur".
Lees verder

Facebook toch voor rechter voor monopolie en vermeend machtsmisbruik
Facebook moet toch voor de rechter komen in de zaak die de Amerikaanse concurrentiewaakhond Federal Trade Commission (FTC) opnieuw aanspande tegen het socialemediaplatform wegens vermeend machtsmisbruik. Een rechter heeft het verzoek van Facebook, dat onderdeel is van Meta, om de zaak te seponeren afgewezen omdat de aantijgingen van de FTC nu "krachtiger en gedetailleerder" zijn.
Lees verder

LIVE (20u45). Verzekeren Chelsea en Lukaku zich van finale League Cup?
• Terugmatch halve finales League Cup • Chelsea won heenwedstrijd met 2-0 • Tottenham Hotspur Staduim • Scoort Romelu Lukaku?
Lees verder

LIVE (20u). El Clásico in Spaanse Supercup: Courtois en Hazard trekken naar Camp Nou
• Halve finale Supercup • Aftrap: 20u • Camp Nou • Morgen andere halve finale tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao
Lees verder

LIVE (20u). El Clásico in Spaanse Supercup: kunnen de Belgen zich tonen?
• Halve finale Supercup • Aftrap: 20u • King Fahd International Stadium • Morgen andere halve finale tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao
Lees verder

LIVE. Psychologen zijn voor 'prikplicht' - Duitsland koopt 5 miljoen extra doses om boostercampagne te versnellen
Wanneer ziekenhuizen de komende weken overspoeld worden door omikronpatiënten en in een zogenaamde 'noodfase' (fase 3) terechtkomen, zal Covid-zorg niet meer boven andere zorg worden gesteld. Coronapatiënten krijgen in die fase dus geen voorrang meer. Dat staat in het ziekenhuisnoodplan dat de FOD Volksgezondheid dinsdag uitstuurde. Op dit moment zitten de ziekenhuizen in fase 1B en houden de meeste nog zo'n 50 procent van hun IC-capaciteit vrij voor coronapatiënten. Lees in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

LIVE. Coronapatiënten krijgen geen voorrang meer in 'noodfase'
Wanneer ziekenhuizen de komende weken overspoeld worden door omikronpatiënten en in een zogenaamde 'noodfase' (fase 3) terechtkomen, zal Covid-zorg niet meer boven andere zorg worden gesteld. Coronapatiënten krijgen in die fase dus geen voorrang meer. Dat staat in het ziekenhuisnoodplan dat de FOD Volksgezondheid dinsdag uitstuurde. Op dit moment zitten de ziekenhuizen in fase 1B en houden de meeste nog zo'n 50 procent van hun IC-capaciteit vrij voor coronapatiënten. Lees in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

President Biden wil Amerikaans kiesrecht beter beschermen
De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag in Georgia aangekondigd dat hij alles zal doen om de hervorming van het Amerikaanse stemrecht goedgekeurd te krijgen. Die wetswijziging moet de toegang tot de stembureaus beschermen voor minderheden en in het bijzonder voor zwarte Amerikanen. In Georgia en andere overwegend Republikeinse staten bestaan wetten die minderheden, die vooral op Democraten stemmen, het stemmen bemoeilijken.
Lees verder

Onze opinie. Het virus muteert, de dijken verschuiven misschien ook. Verplichte vaccinatie is een debat waard. De pas ook
Nu kan het opeens: debatteren in het parlement over een verregaande maatregel in deze pandemie. Of het vaccin al dan niet verplicht moet worden is voer voor het parlement. En liefst zo snel mogelijk, vindt Frank Vandenbroucke (Vooruit). Al denkt zijn partijgenoot Bert Anciaux allicht dat zo'n 'transversale discussie' beter in de Senaat kan. Hoop doet leven, vooral voor senatoren voor wie het rode pluche de laatste strohalm is.
Lees verder

Noodplannen: werkgevers vragen regering om soepelere regeling voor overuren en quarantaine, wanneer omikron uit de hand loopt
De Groep van 10 vergaderde gisteravond met de premier en enkele topministers over de dreigende personeelsuitval door corona. De werkgevers vragen om enkele noodmaatregelen voor te bereiden, waarbij werknemers vlotter en onbeperkter overuren mogen presteren en zo weinig mogelijk onnodig in quarantaine moeten blijven. "Maar het blijft een noodscenario, dat we hopelijk niet moeten activeren."
Lees verder

Sparen zoals tijdens de lockdowns, dat is er niet meer bij: gezinnen zetten kleiner deel van inkomsten opzij
De Belgen sparen weer zoals vanouds. In het derde kwartaal van 2021 zetten ze 13,5% van hun inkomsten op een spaarrekening of op een andere spaarformule. Dat is zowat hun langetermijngemiddelde. Tijdens de piek van de coronacrisis gaven ze nog 25,9% van hun inkomsten niet meteen uit.
Lees verder

Na transplantatie van varkenshart bij mens: "Op termijn kan dit ook bij ons wachtlijsten inkorten"
Een 57-jarige Amerikaan is de eerste persoon ter wereld die met succes het hart van een varken heeft gekregen. Ligt de weg open naar meer transplantaties met dierlijke organen en dus kortere wachtlijsten voor wie er een nodig heeft? Twee hartchirurgen over de sublieme primeur.
Lees verder