Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe burgermeester New York legt eed af op Times Square

Nieuwe burgermeester New York legt eed af op Times Square

Na de traditionele 'balldrop' heeft de voormalige politieagent Eric Adams de eed als burgemeester afgelegd op Times Square in New York. De 61-jarige Adams is de tweede zwarte burgemeester in de geschiedenis van de stad.

Lees verder

Het nieuwe jaar brengt mooie opklaringen en zachte temperaturen

De eerste dag van het jaar begint zwaarbewolkt, maar brengt opklaringen in de voormiddag. In de Ardennen kan het langer duren voor brede opklaringen door het lage wolkendek breken. Het wordt erg zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 10 en 15 graden. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Aantal coronabesmettingen stijgt weer

Gezondheidsinstituut Sciensano registreert opnieuw een stijging in het aantal vastgestelde besmettingen met covid-19. De ziekenhuisopnames en overlijdens door de ziekte blijven dalen. Dat blijkt zaterdagochtend uit gegevens van het instituut.

Lees verder

Lectrr, cartoon van de dag

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Lees verder

Minister Verlinden bezoekt plaats van gasexplosie in Turnhout

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden brengt zaterdag om 14 uur samen met burgemeester Paul Van Miert een bezoek aan de plaats van de ramp in Turnhout.

Lees verder

Bellen met nieuwjaarswensen maakt een 'comeback'

Bij de overgang van oud naar nieuw grijpen veel mensen naar hun smartphone om nieuwjaarswensen rond te sturen. Volgens de telecomoperatoren gebruiken ze daarvoor vooral hun mobiele data en sociale media. Maar ook het ouderwetse bellen maakte een 'comeback'. De sms blijft op de terugweg.

Lees verder

58 arrestaties tijdens woelige oudejaarsnacht in Antwerpen

Op verschillende plaatsen in Antwerpen is de politie tijdens oudejaarsnacht moeten tussenkomen door amokmakers. Dat zegt de lokale politie zaterdag. Op verschillende plaatsen werden kleine brandjes gesticht en schoten mensen horizontaal met vuurwerkpijlen.

Lees verder

Desmond Tutu plechtig begraven in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika neemt zaterdag afscheid van aartsbisschop emeritus Desmond Tutu. In de Kathedraal van Sint-George in Kaapstad begon zaterdagvoormiddag de begrafenisceremonie voor Tutu, de bekende mensenrechtenactivist en Nobelprijswinnaar voor de Vrede die zondag is overleden.

Lees verder

Grootouders voor het Klimaat schrijven opnieuw een 'omgekeerde nieuwjaarsbrief'

De Grootouders voor het Klimaat hebben dit jaar opnieuw een 'omgekeerde nieuwjaarsbrief' geschreven aan de kleinkinderen. Dit keer mocht acteur Warre Borgmans die schrijven en voorlezen.

Lees verder

Paus in nieuwjaarsmis: 'Raken aan vrouwen is belediging van God'

Paus Franciscus heeft bij het aanbreken van het nieuwe kalenderjaar de belangrijke rol van vrouwen en moeders in de samenleving benadrukt. In zijn preek voor het kerkelijke feest van Maria, als de Moeder Gods, zei de paus in de Sint-Pietersbasiliek dat moeders gesteund moeten worden en vrouwen beschermd.

Lees verder

Warmste Nieuwjaar sinds begin van de metingen

In Ukkel was het om 13.40 uur 13,7 graden Celsius. Daarmee is het nu al de warmste nieuwjaarsdag sinds het begin van de waarnemingen.

Lees verder

Europese Commissie wil gas en kernenergie aanmerken als groene investeringen

Investeringen in gas en kernenergie krijgen, als het van de Europese Commissie afhangt, een groen label, mits aan een aantal voorwaarden is voldaan. Dat blijkt uit een voorstel dat aan de lidstaten is overgemaakt.

Lees verder

Zelfs een schoenwissel houdt hem niet tegen: Wout van Aert pakt zeven op zeven na titanenduel in Baal

Wout van Aert heeft zijn zevende zege op rij in het veld beet. Maar dat ging niet zonder slag of stoot: de Belgische kampioen moest er in Baal heel hard voor knokken nadat hij door een val en een schoenwissel achteruit werd geslagen. In de slotronde rekende Van Aert af met een uitstekende Tom Pidcock, Eli Iserbyt werd derde.

Lees verder

Zowat 20.000 Afghanen wachten nog op transport naar Duitsland

Ongeveer 20.000 Afghanen wachten vier en een halve maand na de machtsovername van de taliban nog altijd op een evacuatie naar Duitsland. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees verder

Man aangehouden na dodelijk eindejaarsfeestje in Nederland

In het Nederlandse Haaksbergen is op oudejaarsavond een twaalfjarige jongen overleden toen hij geraakt werd door rondvliegende scherven bij een 'schieting'. Een elfjarig vriendje van het slachtoffer raakte zwaargewond. Nu is ook een man aangehouden. 'Er was grote paniek.'

Lees verder

Politie maakt einde aan illegale raveparty in Nederlandse Rijswijk

De Nederlandse politie heeft zaterdagmiddag een einde gemaakt aan een grote illegale raveparty in een loods in Rijswijk, een dorp in de provincie Gelderland. Daar zijn honderden mensen uit binnen- en buitenland al sinds vrijdagavond aan het feesten. In Nederland is sinds een tiental dagen een strenge coronalockdown van kracht.

Lees verder

Zowat 2.400 internationale vluchten geschrapt in VS

In heel de Verenigde Staten zijn zaterdag al zowat 2.400 aankomende en vertrekkende internationale vluchten geschrapt, terwijl er 1.100 vertragingen opliepen. Dat blijkt uit de gegevens van trackingwebsite FlightAware. Reden voor de annulaties zijn slecht weer en de uitval van personeel door de coronapandemie.

Lees verder

Klacht tegen Britse prins Andrew blijft overeind

De klacht die Virgina Giuffre indiende tegen de Britse prins Andrew voor seksueel misbruik van minderjarigen is rechtsgeldig, volgens een Amerikaanse rechter. De advocaten van de prins hadden geprobeerd de klacht onontvankelijk te laten verklaren omdat de vrouw feitelijk in Australiƫ zou wonen, en niet in de VS.

Lees verder

Twee gedetineerden uit gevangenis van Aarlen ontsnapt op oudejaarsavond

Drie gedetineerden hebben vrijdagavond een ontsnappingspoging ondernomen uit de gevangenis van Aarlen. Een van de mannen werd gepakt door de bewakers, de andere twee zijn nog steeds op de vlucht. Dat meldt het parket zaterdag.

Lees verder

Marine Le Pen wil geen Europese vlag aan de Arc de Triomphe

De Franse uiterst-rechtse politica Marine Le Pen wil de Europese vlag aan de Arc de Triomphe weg. Frankrijk heeft Europese vlag gehesen om het tijdelijke voorzitterschap van de Unie kracht bij te zetten. 'Een aanval op de identiteit van onze natie', volgens Le Pen.

Lees verder

Hoe we na bijna twee jaar corona nog altijd sukkelen met videomeetings

Videovergaderingen: het blijft na bijna een twee jaar corona voor sommigen nog altijd een moeilijke opgave. Het levert bizarre en hilarische taferelen op wanneer deelnemers sukkelen met gekke filters of inbellen op momenten dat ze dat duidelijk beter niet zouden doen. Kijk mee en leer uit de fouten van anderen in deze verzameling zoomfails.

Lees verder

2021 in beelden van knaldrang en de kunsten

Net als in 2020 ook dit jaar geen Tomorrowland, Pukkelpop of Rock Werchter. Maar cultuurbeleving op kleinere schaal kon wel weer, of toch deeltijds. Ook met de rem op maken de kunsten een wereld van verschil.

Lees verder

Aantal dagelijkse coronabesmettingen op week tijd verdubbeld

Het aantal coronabesmettingen is in de periode van 23 tot en met 29 december gestaag toegenomen. Het aantal coronapatiƫnten in de Belgische ziekenhuizen neemt daarentegen gestaag af. Dat blijkt zondag uit niet-geconsolideerde cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Lees verder

Tien rijkste mensen ter wereld werden in 2021 nog ruim 400 miljard dollar rijker

De tien rijkste mensen ter wereld werden het voorbije jaar nog eens 402 miljard dollar rijker, blijkt uit de miljardairsindex van Bloomberg. Met een vermogen van 277 miljard dollar blijft Tesla-topman Elon Musk de rijkste man ter wereld.

Lees verder

Storingen brengen wolken, wind en wisselvallig weer met zich mee

Een verzwakt koufront, verbonden aan een depressie tussen IJsland en Noorwegen, trekt zondag over ons land. De dag begint zwaarbewolkt met hier en daar wat regen. Het blijft echter zacht met maxima van 9 graden in de Ardennen tot 13 graden in het westen van het land. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Drie mensen vermist na bosbranden in Colorado, bijna 1.000 huizen verwoest

Na de bosbranden in de Amerikaanse staat Colorado, waarbij bijna duizend huizen verwoest werden, zijn drie mensen als vermist opgegeven. Dat hebben de autoriteiten zaterdag aangekondigd.

Lees verder

'Een zelftest-kerst in 2022, vind je dat zo erg?': Erika Vlieghe kijkt met optimistische blik naar nieuwe jaar

2020 was een coronajaar, 2021 opnieuw. En terwijl 2021 plaatsmaakt voor 2022, maakt de vierde golf plaats voor de vijfde. Stappen we alweer een nieuw coronajaar in? 'We mogen onszelf niet de depressie in praten door alleen over de volgende golf te spreken', zegt infectioloog Erika Vlieghe, die de regering adviseert over corona. 'We keren geleidelijk terug naar de normaliteit: ik zie dat optimistisch tegemoet.'

Lees verder