Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 9 januari 2022

Na veroordeling Hoeyberghs: voeren we het verkeerde debat?

Na veroordeling Hoeyberghs: voeren we het verkeerde debat?

Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs is vorige week veroordeeld voor vrouwonvriendelijke uitspraken die hij twee jaar geleden deed tijdens een lezing. De uitspraak wakkert het debat aan over de grens tussen seksisme en vrije meningsuiting. Maar is dàt wel de discussie die we vandaag moeten voeren?

Lees verder

Sam De Bruyn tijdelijk terug bij Studio Brussel

Sam De Bruyn (35), die in 2020 afscheid nam van radio, zal drie maanden invallen voor StuBru-presentatrice Eva De Roo. Zij is net bevallen van een zoontje.

Lees verder

Kazachstan: Voormalige topman veiligheidsdienst opgepakt

In Kazachstan is het voormalige hoofd van de nationale veiligheidsdienst opgepakt wegens verraad. Directeur Karim Massimov was eerder al ontslagen na de rellen en onrust in de voormalige Sovjetrepubliek. 

Lees verder

Weyts wil meer billijkheid in coronamaatregelen

Darts, bowling of biljarten mag niet. Op café gaan wel. Een concert bijwonen mag ook, in openlucht naar voetbal kijken niet. Minister van Sport Ben Weyts hoopt op een evenwichtiger coronabeleid.

Lees verder

Novak Djokovic kreeg medische vrijstelling omdat hij vorige maand positieve coronatest afgelegd had

Novak Djokovic probeert Australië binnen te raken als iemand die hersteld is van corona. Documenten die zijn advocaten voorlegden in Australië geven aan dat de Serviër op 16 december een positieve test afgelegd heeft. Op basis daarvan had hij een medische vrijstelling gekregen.

Lees verder

Betogers die beelden neerhalen: een verhaal van alle tijden

Deze week haalden betogers in Kazachstan een beeld van oud-president Nazerbayev neer, en door het beruchte opiniestuk van prinses Esmeralda over Leopold II is de beeldenstorm weer brandend actueel. In de video hierboven ziet u een aantal van de meest iconische beeldbestormingen. 

Lees verder

Gaan de coronapillen ons bevrijden van de pandemie?

De coronaremmers voor oraal gebruik zijn al aangekocht, maar wat mogen we van die medicijnen verwachten? Experten Steven Van Gucht en Johan Neyts geven uitleg.

Lees verder

Sneeuwlaag bedekt deel van de Ardennen

Een deel van de Ardennen werd vanochtend wakker onder een dikke sneeuwlaag. Er zijn zelfs verschillende skicentra geopend waar u kunt langlaufen. Bekijk de mooie beelden hierboven. 

Lees verder

Somers investeert in koelere steden

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) trekt 350.000 euro uit voor een project in zijn stad dat de Mechelaar enige afkoeling moet bezorgen.

Lees verder

Boer geeft koeien VR-bril en krijgt prompt meer melk

'Zot zijn doet geen zeer', dacht een Turkse veehouder, en hij gaf zijn koeien een VR-bril. Het resultaat: meer én betere melk. Bekijk zijn experiment in de video hierboven.  

Lees verder

Zeker 21 mensen gestorven in hun auto door sneeuwstorm in Pakistan

In Pakistan zijn minstens 21 mensen om het leven gekomen nadat ze door de hevige sneeuwval vast kwamen zitten in hun voertuig.

Lees verder

Zelfs voorzitter wil de Senaat afschaffen: 'Senaat tegen 2024 afschaffen'

Ze is de jongste Senaatsvoorzitter sinds het ontstaan van België, en misschien ook de laatste. Stephanie D'Hose (Open VLD) wil haar tijd tot de volgende verkiezingen gebruiken om de Senaat af te schaffen. Samen met partijvoorzitter Egbert Lachaert lost ze nu een eerste schot voor de boeg. 'Het is niet te verantwoorden dat hier elk jaar 40 miljoen euro belastinggeld naartoe gaat.'

Lees verder

Sanne Cant freewheelt in Middelkerke naar 13e Belgische titel op rij in het veldrijden

Opnieuw geen maat op Sanne Cant. Op het militair domein Lombardsijde ging ze halfweg de tweede ronde solo richting haar 13e driekleur op rij. Norbert Riberolle en Verdonschot namen de andere twee medailles in ontvangst.

Lees verder

Saoedi-Arabië laat prinses na drie jaar gevangenschap weer vrij

Een Saoedische prinses die bijna drie jaar lang opgesloten zat in Riyad, is opnieuw vrijgelaten. Dat heeft een mensenrechtenorganisatie zaterdag meegedeeld

Lees verder

Kinderen moeten na hoogrisicocontact binnen gezin dan toch in quarantaine blijven

Kinderen uit het basisonderwijs die een hoogrisicocontact hebben gehad binnen het eigen gezin zullen dan toch hun quarantaine niet mogen verlaten om naar school te gaan. Dat heeft Belga vernomen uit goede bron. De CLB's hadden om een aanpassing van die regel gevraagd.

Lees verder

Duizenden manifesteren in Duitse steden tegen pandemiebeleid

Meerdere duizenden mensen hebben zaterdag in tal van Duitse steden gemanifesteerd tegen het beleid om de coronapandemie in te dammen. Het grootste evenement vond plaats in Hamburg, waar volgens de politie zo'n 13.700 mensen aanwezig waren. Ook in steden als Maagdeburg, Freiburg, Ansbach, Regensburg, Schwerin, Frankfurt, Wetzlar, Düsseldorf en Trier hadden samenkomsten plaats.

Lees verder

Kans op sneeuw in de Ardennen, wisselend bewolkt

Het wordt berekoud zondag en ook volgende week. Wolkenvelden en buien worden afgewisseld met relatief zonnige opklaringen.

Lees verder

Bijna kwart van coronatests positief, 17.500 besmettingen per dag

Tijdens de zevendaagse periode van 30 december 2021 tot 5 januari zijn in België meer dan een half miljoen coronatests uitgevoerd, waarvan er bijna 125.000 positief bleken, goed voor een positiviteitsratio van 23,78 procent.

Lees verder