Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 januari 2022

Meer opbergruimte nodig? nterieurarchitect Bart Appeltans verklapt 8 oplossingen

HLN
Meer opbergruimte nodig? nterieurarchitect Bart Appeltans verklapt 8 oplossingen
Boeken, gezelschapspelletjes, dekentjes, laptops, gsm-laders,… Heb jij ook genoeg van rondslingerende spullen in huis? Wie niet veel opbergruimte heeft, moet slim zijn. Bart Appeltans van interieur- en architectenbureau Sfar en bekend als interieurarchitect bij 'Blind Gekocht' onthult aan bouwsite Livios acht originele manieren om extra opbergruimte te creëren.
Lees verder

"Zuivere urine stinkt niet, tenzij die bacteriën bevat": dit zegt jouw plas over je gezondheid
Krijg je ook nu nog altijd zenuwen als je terugdenkt aan het medisch onderzoek op school? Dat klopje op de knie, dat meten van lengte en gewicht. En – vooral – dat plassen in het potje? "Zo'n onderzoek van de urine leert je echt wel iets", zegt professor dokter Piet Hoebeke (UGent). "Je urine geeft een beeld van je algemene gezondheid."
Lees verder

Proces tegen belangrijke Italiaanse maffiabaas van start in Tongeren: "Binnen de organisatie noemen ze hem 'peetvader'"
Het proces tegen Sebastiano Signati (55), kopman binnen de beruchte misdaadorganisatie 'Ndrangheta, is deze ochtend van start gegaan. De man kon elf jaar onderduiken in ons land en was al die tijd één van Italië's meest gezochte criminelen. Met een nagemaakte identiteitskaart bleef hij actief als topimporteur van honderden kilo's cocaïne. "Hij had de touwtjes strikt in handen als 'patron', maar liet de zaken vooral uitvoeren door Maasmechelaar Salvatore S.", klinkt het bij de procureur. Hij riskeert 13 jaar cel, zijn Maasmechelse kompaan 9 jaar.
Lees verder

5 onverwachte voordelen van een activitytracker
Als je eens naar de polsen van de mensen om je heen kijkt, zal je merken dat fitnesstrackers de klassieke horloges haast volledig verdrongen hebben. Jong of minder jong, sportief of minder sportief, iederéén lijkt tegenwoordig te willen bijhouden hoeveel kilometer hij dagelijks aflegt en hoeveel calorieën hij verbrandt. HLN Shop somt 5 voordelen van een activitytracker op.
Lees verder

Wat is web3, de nieuwste ontwikkeling in techland? "Voor creatievelingen breekt beste tijd ooit aan"
Investeerders pompen er veel geld in en werknemers van de grote techbedrijven stappen ervoor over naar start-ups. De nieuwe hype in de (Amerikaanse) technologiesector heet web3. Web wie?
Lees verder

Saunamoordenaar riskeert opnieuw acht jaar cel voor moordpoging op celgenoot: "Ik bleef knijpen tot hij rustig werd"
De 41-jarige Tongsard Watchrawoot, die in 2001 werd veroordeeld voor de moord in de sauna Kouros in Schoten, riskeert opnieuw 8 jaar cel. De openbare aanklager beschuldigt hem van een moordpoging op zijn celgenoot in het Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever. Tongsard vindt die beschuldiging overdreven.
Lees verder

Saunamoordenaar riskeert opnieuw 8 jaar cel voor moordpoging op celgenoot: "Ik kneep tot hij rustig werd"
De 41-jarige Tongsard Watchrawoot die in 2001 werd veroordeeld voor de moord in de sauna Kouros in Schoten, riskeert opnieuw 8 jaar cel. De openbare aanklager beschuldigt hem van een moordpoging op zijn celgenoot in het Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever. Tongsard vindt die beschuldiging overdreven.
Lees verder

Thailand laat vakantiegangers meebetalen aan herstel uit coronacrisis
Thailand wil buitenlandse vakantiegangers laten meebetalen aan het herstel van de toeristische sector in het land, nadat de reisbranche wereldwijd een flinke klap heeft gekregen door de coronacrisis. De regering in Bangkok heeft een plan gepresenteerd om iedere toerist 300 baht, omgerekend 7,91 euro, te laten betalen.
Lees verder

Jamie Lynn Spears barst in tranen uit wanneer ze het heeft over de moeilijke relatie met haar zus Britney
Jamie Lynn Spears (30) geeft op woensdag een exclusief interview aan het programma 'Good Morning America' om te praten over haar memoires 'The Things I Should Have Said'. In een preview van de uitzending krijgen we te zien hoe de jongere zus van Britney het moeilijk krijgt wanneer ze vertelt over hun verzuurde relatie. "Ik zie mijn zus graag, maar het is ingewikkeld."
Lees verder

Porsche verkoopt meer auto's dankzij vraag uit VS en China
Porsche heeft vorig jaar meer auto's verkocht dan ooit. De Duitse autofabrikant, onderdeel van autoconcern Volkswagen, had de groei vooral te danken aan een toegenomen vraag uit de Verenigde Staten en China. Omdat reizen en uit eten gaan minder goed mogelijk was, gaven rijken vorig jaar meer geld uit aan andere luxeproducten zoals dure auto's.
Lees verder

Socialisten vragen verbod op killerrobots
Kamerleden Kris Verduyckt (Vooruit) en Christophe Lacroix (PS) willen dat zogenaamde killerrobots worden toegevoegd aan de lijst met wapens die in ons land verboden zijn. Ze hebben daarvoor een wetsvoorstel klaar.
Lees verder

Smaakt je gerecht te zoet, te pikant of te zuur? Dankzij deze handige keukenhacks red je de smaak van al je gerechten
Ben je de keuken ingedoken met een recept dat je tot op de letter volgde, maar smaakt het eindresultaat een tikkeltje flauwer dan gehoopt? Dan zijn er heel wat trucjes om er toch nog een pittiger gerecht van te maken. Loopt het vervolgens weer mis en krijg je na de toevoeging een té pikante maaltijd? Ook daar bestaan oplossingen voor. Onze culinaire journaliste zorgt ervoor dat je maaltijd nooit meer te zoet, te zuur of te bitter proeft.
Lees verder

Amerikaanse expert: "Verenigd Koninkrijk zal als een van de eerste landen uit epidemie geraken"
Volgens viroloog Marc Van Ranst wordt de coronapandemie bij ons stilaan iets als de griep. Om het gedrag van de omikronvariant in te schatten wordt onder meer gekeken naar het Verenigd Koninkrijk, dat de omikrongolf een paar weken vóór ons land zag opdoemen. De Amerikaanse expert David Heymann voorspelt nu dat het VK als een van de eerste landen uit de Covid-19-epidemie zal geraken.
Lees verder

Onderzoekers ontrafelen hoe Europese royals hun belangrijkste geheimen vroeger deelden in brieven, maar nieuwsgierige aagjes te slim af waren
Om hun diepste, donkerste en meest gevoelige geheimen te bewaren, beveiligden 16de-eeuwse Europese royals hun brieven op een bijzondere manier. Zo was het onmogelijk voor nieuwsgierigen of zelfs spionnen de briefgeheimen stiekem te ontrafelen. Zelfs onderzoekers deden er zowat 20 jaar over om de methode tot in detail te bestuderen.
Lees verder

Hond is al 4 maanden vermist, tot skiër merkt dat dier klem zit in de sneeuw en geweldige reddingsactie volgt
De hond, Russ, raakte in augustus vermist tijdens de hevige bosbranden in Californië. Daarna ontbrak elk spoor van de viervoeter. Net toen zijn baasje alle hoop had opgegeven, werd Russ opgemerkt door een skiër. Het dier zat klem in anderhalve meter sneeuw. Reddingswerkers konden hem bevrijden en met een slee de berg afvoeren. Vervolgens werd Russ herenigd met zijn overgelukkige baasje.
Lees verder

Aannemer ziet de bomen door het bos niet meer: "Door foutje sneuvelden liefst duizend bomen"
Het stadsrandbos van Tienen is niet meer. Het bos, op de zuidelijke kant net buiten het centrum, werd vier jaar geleden al aangeplant. Het zou deel uitmaken van een nog verder te realiseren parkbos van maar liefst acht hectare. Maandag begonnen de werken voor de aanleg van een meander in het parkbos. Aan het stadsrandbos zou ook een talud worden aangelegd. Door een 'foutje' van de aannemer werd echter een verkeerd stuk grond gefreesd. Net dat stuk grond waar meer dan duizend bomen van het stadsrandbos op staan... Of stonden, want de bomen zijn helemaal verloren.
Lees verder

Dierenbeulen kunnen door nieuw decreet tot 1,6 miljoen euro boete en 10 jaar cel krijgen: "Meer dan voor sommige gevallen van kindermishandeling"
De Commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement heeft unaniem het licht op groen gezet voor hogere boetes en langere celstraffen voor dierenmishandeling. Het decreet van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) voorziet dat dierenbeulen voortaan tot 5 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Bij recidive gaat dat zelfs tot 10 jaar. Opmerkelijk: dat zijn in bepaalde gevallen zwaardere straffen dan die voor kindermishandeling.
Lees verder

Prinses Delphine over moment waarop ze ontdekt wie haar vader is: "Het kon me niet schelen dat hij een prins was"
In 'Delphine, mijn verhaal' blikt de prinses terug op het moment waarop ze ontdekt wie haar vader is. Wanneer ze zeventien jaar is, vertelt mama Sybille haar de waarheid: Albert is haar echte vader. "Ik hield wel van het karakter van Albert, dus ik was opgelucht dat ik zijn dochter was", vertelt de prinses.
Lees verder

Aanzoek tussen Gert Verhulst en Ellen verliep niet zoals gepland en daar had James Cooke alles mee te maken
Donderdagavond trakteert James Cooke (37) z'n goeie vriend Gert Verhulst (53) op een musical. De Studio 100-topman vertelt onder andere over z'n ongewone huwelijksaanzoek.
Lees verder

Vrijlating prinses legt 'barbaarsheid' van Saoedisch koningshuis bloot: "De kroonprins wil de hele familie zuiveren"
De Saoedische prinses Basmah (57) en haar dochter zijn na bijna drie jaar gevangenschap weer vrij. De twee zaten opgesloten in een gevangenis in hoofdstad Riyad, waar veroordeelden volgens getuigen gefolterd worden en al diverse gevangen overleden zijn. De prinses is niet alleen, want doorheen het Arabische koninkrijk worden tientallen leden van de koninklijke familie vastgehouden. "Iedereen die het niet eens is met zijn visie wordt richting afzondering geduwd", aldus de nicht van de oppermachtige Saoedische kroonprins. En het gaat nog veel verder dan opsluiting...
Lees verder