Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 januari 2022

LIVE. Clement bij voorstelling in Monaco: “Als je zo’n kans krijgt, moet je op de trein springen”

HLN
LIVE. Clement bij voorstelling in Monaco: "Als je zo'n kans krijgt, moet je op de trein springen"
Waasland-Beveren, Racing Genk, Club Brugge, AS Monaco. De trainerscarrière van Philippe Clement (47) verloopt bijzonder succesvol en voorspoedig. Deze middag werd hij rond de klok van 12u voorgesteld in het Prinsdom en trad hij in de voetsporen van Wenger, Tigana, Deschamps, Ranieri, Jardim en Henry.
Lees verder

LIVE. Philippe Clement maakt z'n intrede bij AS Monaco: "Als zo'n opportuniteit zich voordoet, moet je daar op springen"
Waasland-Beveren, Racing Genk, Club Brugge, AS Monaco. De trainerscarrière van Philippe Clement (47) verloopt bijzonder succesvol en voorspoedig. Vanmiddag wordt hij rond de klok van 12u voorgesteld in het Prinsdom en treedt hij in de voetsporen van Wenger, Tigana, Deschamps, Ranieri, Jardim en Henry. De voorstelling kan je via de livestream hierboven volgen, waarna vtm-presentator Maarten Breckx rond 12u45 ook nog een interview heeft met Clement.
Lees verder

"Mijn beschermengel!" Hond leidt politie in VS recht naar gewond en onderkoeld baasje
Het opvallende verhaal van een trouwe hond in de Verenigde Staten doet denken aan "Lassie" uit de televisieserie: viervoeter Tinsley leidde de politie recht naar de plaats van een auto-ongeval, waarbij haar baasje gewond en onderkoeld was geraakt.
Lees verder

Wout van Aert ontvangt Kristallen Fiets voor thuiscross in Herentals
Wout van Aert heeft vanmiddag zijn tweede Kristallen Fiets in ontvangst mogen nemen. Onze landgenoot kon vorige maand door ziekte niet aanwezig zijn op de uitreiking van de prestigieuze wielertrofee.
Lees verder

Hallucinante inkijk in leven zoals het is bij positieve test in Hongkong: "Minstens maand opsluiting zonder enig perspectief"
Darryl Chan (23) testte positief op Covid-19 toen hij vorige maand in Hongkong toekwam. Meer dan twee weken later - en ondanks dat hij nooit symptomen vertoonde - ligt hij geïsoleerd in een ziekenhuiskamer, zonder te weten wanneer hij zijn vrijheid terugkrijgt. Een hallucinante inkijk in leven zoals het is wanneer je positief test in Hongkong.
Lees verder

Minister Matthias Diependaele (N-VA) brengt bezoek aan rampsite in Turnhout: "Dit maakt een diepe indruk"
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) heeft woensdagmorgen een bezoek gebracht aan de rampsite van de gasontploffing in Turnhout. Hij legde er bloemen neer voor de slachtoffers. Ondertussen is er ook duidelijkheid rond de mogelijke oorzaak van de gasontploffing. Die zou liggen bij een installatiefout van een gasvuur. In Turnhout ging het om een alleenstaand geval. De Ark heeft een stabiliteitsonderzoek laten uitvoeren om te zien of er eventueel nog spullen van de slachtoffers uit het gebouw gehaald kunnen worden.
Lees verder

Wat zijn uw vragen over uw energiefactuur en de stijgende energieprijzen?
Stijgende energieprijzen, voorschotfacturen die verhoogd worden, energieleveranciers die overkop gaan, … De energiesector zit in zwaar weer. En dat voelen we, ook als consumenten. Zit u met vragen over uw energiefactuur, de sector, uw energieleverancier, of nog andere zaken? Laat ons weten wat uw vraag is en wij beantwoorden de meest gestelde vragen.
Lees verder

Crelan voorziet meer dan twee jaar om AXA Bank te integreren
De overname van AXA Bank Belgium door de Crelan groep is definitief rond en dus kan nu gestart worden met de feitelijke integratie van beide banken. Crelan voorziet hiervoor meer dan twee jaar, zo blijkt woensdag uit een persbericht.
Lees verder

Voedselagentschap maakt oprichting van erkende quarantainecentra voor dieren mogelijk
Er is een nieuw Koninklijk Besluit (KB) gepubliceerd waarin de voorwaarden voor quarantaine en isolatie voor bepaalde dieren en ziektes is vastgelegd. Met dit KB wordt het voor privépersonen of organisaties mogelijk om een aanvraag in te dienen om een quarantainecentrum voor dieren op te richten. In een eerste fase kan zo'n centrum dieren met een hoog risico voor hondsdolheid opvangen, meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Lees verder

Praten over trouwen en kinderen op de eerste date? Volgens de nieuwe datingtrend 'hardballing' mag het
Nu varianten op het coronavirus maar blijven oprukken, is 'recht voor de raap' in de datingwereld het nieuwe motto geworden. Meer en meer mensen zoeken naar iets serieus, en gaan tijdens een eerste date daarom een tikje brutaler te werk. Hardballing, zo heet het fenomeen.
Lees verder

Football Talk. Deinze komt in Singaporese handen - Nu ook assistent positief op corona: Liverpool vraagt om match tegen Arsenal uit te stellen
Voorzitter Denijs Van De Weghe en zijn bestuursploeg van KMSK Deinze hebben een overeenkomst bereikt met ACA Football Partners, een investeringsmaatschappij uit Singapore. Door de samenwerking hoopt de voorzitter de vooropgestelde ambities in 1B waar te maken. Denijs Van De Weghe en zijn echtgenote, Kathleen Gevaert, blijven hun huidige rol binnen het bestuur vervullen en zullen ook het stadionproject verder blijven opvolgen.
Lees verder

Mercedes moet auto's terugroepen wegens mogelijk brandgevaar door technisch defect, maar wacht nog op onderdelen om probleem te verhelpen
Mercedes-Benz moet auto's terugroepen naar de garage omdat een technisch defect brand zou kunnen veroorzaken bij een aantal modellen. Toch moeten eigenaren wachten omdat de onderdelen die nodig zijn om het probleem op te lossen nog niet beschikbaar zijn. Dat bevestigde het Duitse autoconcern Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz, na berichtgeving in de Duitse krant Bild.
Lees verder

Open Vld: "Telewerk doet ziekteverzuim dalen, overheid moet bedrijven ondersteunen"
Het ziekteverzuim bij Vlaamse werknemers die aan thuiswerk deden, lag in 2020 meer dan de helft lager dan bij werknemers die nooit van thuis werkten. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Tom Ongena (Open Vld) opvroeg bij minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). In het kader van werkbaar werk is het dan ook belangrijk dat de Vlaamse regering bedrijven ondersteunt bij het organiseren van telewerk, aldus de liberaal.
Lees verder

VK wil druk op daders van geweld tegen vrouwen opvoeren
Vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld zullen meer tijd krijgen om aangifte te doen in Engeland en Wales. Dat heeft de Britse minister van Justitie Dominic Raab woensdag aangekondigd in een poging om "het vertrouwen van vrouwen in het rechtssysteem te herstellen". De slachtoffers zullen tot twee jaar nadat de aanranding of het geweld heeft plaatsgevonden aangifte kunnen doen, in plaats van zes maanden.
Lees verder

Noodgedwongen bescheiden feestje voor veertigste verjaardag van Kate Middleton
Kate Middleton (39), echtgenote van de Britse prins William wordt zondag 40: een ware mijlpaal. Al blijft een groot feest uit voor de hertogin van Cambridge.
Lees verder

Twee soldaten en achttien militieleden gedood bij gevechten in oosten van Congo
Het Congolese leger heeft woensdag bekendgemaakt dat het twee soldaten verloren heeft en achttien militieleden gedood bij gevechten in de oostelijke hooglanden van de Democratische Republiek Congo (DRC). Conflicten tussen lokale gemeenschappen laaien er telkens opnieuw op.
Lees verder

Motorrijder Roelants (60) komt ten val in Dakar en wordt afgevoerd naar ziekenhuis: "Toestand is stabiel"
De Belgische motorrijder Walter Roelants (60) is tijdens de vierde etappe van de Dakar-rally ten val gekomen. Roelants zou een rugblessure hebben en werd met de helikopter geëvacueerd. Zijn toestand is stabiel.
Lees verder

Nog een man (52) opgepakt voor sturen doodsbedreigingen naar Nederlands premier Rutte
Een 52-jarige man uit het Nederlandse Duizel, niet ver van de Belgische grens, is woensdag opgepakt voor het versturen van doodsbedreigingen naar premier Mark Rutte.
Lees verder

Nu ze opnieuw willen verhuizen: hoe gaat het nog met Harry en Meghan? "Ze hebben het vuil gespeeld, maar wel slim"
Twee jaar geleden lieten ze het Verenigd Koninkrijk voorgoed achter zich. Sindsdien vertoeven prins Harry (37) en zijn echtgenote Meghan Markle (40) in het zonnige Montecito. Rozengeur en maneschijn, of toch niet? Hun plannen om zelfstandig geld te verdienen lopen namelijk niet zoals verwacht: hun deals met Netflix en Spotify flopten, en stichting Archewell legt povere resultaten voor. Bovendien zijn hun populariteitsratings lager dan ooit, en nu lijkt er ook een verhuis voor de deur te staan. Is het over en out voor het beruchte koppel? "De Sussexen hebben nog wel een paar trucjes achter de hand."
Lees verder

HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet regel ook gelden in privésector?
Bazen mogen federale ambtenaren vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren opbellen. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde 'recht op deconnectie'. De regering wil die regeling ook uitbreiden naar de privé. Wat denk jij? Is deze regel een goed idee? En moet de regel ook gelden in de privésector? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
Lees verder