Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 januari 2022

LIVE. Beke: "Vierde prik ligt voor iedereen op tafel” - Duitsland kiest voor kortere quarantaine en strengere horec...

HLN
LIVE. Beke: "Vierde prik ligt voor iedereen op tafel" - Duitsland kiest voor kortere quarantaine en strengere horecaregels
"De komende weken zullen moeilijk worden", waarschuwde premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. De komende dagen en weken zullen namelijk records verbroken worden: midden januari worden tot 125.000 besmettingen per dag verwacht. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

LIVE. Ziekenhuizen bereiden zich voor op worstcasescenario - Hoge Gezondheidsraad buigt zich over vierde prik voor meest kwetsbaren
"De komende weken zullen moeilijk worden", waarschuwde premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. De komende dagen en weken zullen namelijk records verbroken worden: midden januari worden tot 125.000 besmettingen per dag verwacht. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

Sonja (65) maakt van haar huis het Nicole & Hugo-museum: "Alles bijgehouden sinds 1968"
15.476 foto's, 8.137 artikels, 203 showkostuums, 121 videocassettes en zélfs de oude meubels van Nicole en Hugo. Het woord 'superfan' is veel te licht om Sonja De Schuyter uit Sint-Amandsberg te benoemen. Tijdens de twee lockdowns heeft deze voormalige showdanseres haar halve huis ingericht als Nicole & Hugo-museum. Het zingende koppel kwam zelf al kijken, en voortaan is iedereen welkom. "De inrichting alleen al heeft mij meer dan 7.000 euro gekost."
Lees verder

Alleen in Gent: het Nicole & Hugo-museum. "Alles bijgehouden sinds 1968"
15.476 foto's, 8.137 artikels, 203 showkostuums, 121 videocassettes en zélfs de oude meubels van Nicole en Hugo. Het woord 'superfan' is veel te licht om Sonja De Schuyter uit Sint-Amandsberg te benoemen. Tijdens de twee lockdowns heeft deze voormalige showdanseres haar halve huis ingericht als Nicole & Hugo-museum. Het zingende koppel kwam zelf al kijken, en voortaan is iedereen welkom.
Lees verder

Een marathon die Djokovic niet kan winnen? Onze tennisexpert zet de twee mogelijke scenario's tegenover mekaar
Gezien de administratieve soep rond de visumproblemen van Novak Djokovic alsmaar dikker wordt, zou het zomaar kunnen dat zijn advocaten hem maandag via een achterpoortje toch Australië binnenkrijgen. Maar zou dat een goede zaak zijn? Djokovic mag binnen versus Djokovic druipt met de staart tussen de benen af. Wij zetten de twee scenario's tegenover mekaar.
Lees verder

Juridische strijd tussen Robert De Niro en ex-assistente blijft duren: "Ze gebruikte de kredietkaart van het bedrijf voor reisjes en een hondenoppas"
Er zijn nieuwe details bekendgemaakt over de juridische strijd tussen Robert De Niro (78) en zijn voormalige assistente Graham Chase Robinson (37). De twee spanden in 2019 kort na elkaar een rechtszaak tegen elkaar aan. Zij klaagt de acteur aan voor verbaal misbruik en seksisme, hij beweert dat de vrouw de kredietkaart van z'n bedrijf gebruikte voor persoonlijke uitgaven, "zoals Uber-ritjes, nieuwe gsm's, dure reizen en een hondenoppas".
Lees verder

Man in India zegt dat hij zich al 11 keer liet vaccineren, in de rij voor nummer 12 wordt hij gepakt: "Ik voelde me beter na elke prik"
Een man in India heeft zich naar eigen zeggen liefst elf keer laten inenten tegen corona. Hij werd onlangs betrapt toen hij in de deelstaat Bihar nogmaals een prik wou laten zetten, meldt een plaatselijke medewerker van de gezondheidsautoriteiten vrijdag. De 65-jarige Brahmdeo Mandal verklaarde daarop trots dat hij al elf keer gevaccineerd is. Nu wordt onderzocht hoe dit kon gebeuren.
Lees verder

Transfer Talk. Newcastle heeft z'n eerste aanwinst na overname beet - RC Genk versterkt zich met Ivoriaan Ouattara - Edo Kayembe van Eupen naar Watford
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Man dreigt zichzelf met granaten op te blazen in woning Henegouwen
Een man heeft zich met granaten verschanst in zijn woning in de rue des Radis in Châtelineau (provincie Henegouwen). Dat bevestigen de hulpdiensten.
Lees verder

Tante van koning Filip in opvallend opiniestuk: "Alle beelden van gewelddadige Leopold II moeten weg"
Prinses Esmeralda (65) sluit zich aan bij de "de groeiende groep Belgen die het taboe over ons koloniale verleden wil doorbreken." Dat schrijft de tante van koning Filip in een opmerkelijk opiniestuk voor The Brussels Times, waarin ze het bewind van Leopold II ook "gewelddadig" noemt. "We moeten kinderen leren dat onze welvaart gebaseerd is op plunderingen uit onze kolonie", schrijft Esmeralda onder meer.
Lees verder

Priske maakt tussenbalans van Antwerps oefenkamp: "Hoge verwachtingen voor deel twee van seizoen"
Halfweg het Antwerpse trainingskamp in Portugal maakt coach Brian Priske (44) met ons een tussenbalans op. En die balans oogt positief. "We hebben hier al een paar uitstekende trainingsdagen achter de rug. Wat maakt dat ik met een goed gevoel en hoge verwachtingen deel twee van de competitie tegemoet ga", zegt Priske.
Lees verder

Steve Bakelmans trekt niet naar Hof van Cassatie: veroordeling is nu definitief
Steve Bakelmans (41) heeft geen cassatieberoep aangetekend tegen zijn veroordeling. Dat werd vandaag vernomen bij het Antwerpse parket-generaal. De termijn waarbinnen dit moest gebeuren, is intussen ook verstreken. Zijn veroordeling is daarmee definitief.
Lees verder

EXCLUSIEVE DOCU. Toby Alderweireld beleeft opperste gezinsgeluk in Qatar: "Onze band met vier is héél speciaal"
'Each day I come closer to the home where I was born'. Elke dag kom ik dichterbij het huis waar ik geboren ben. De tattoo op zijn linkerarm verraadt alles. De Rode Duivel hunkert naar de dag dat hij Antwerpen weer mag omarmen. Maar voor het zover is, voelen ze zich top in Qatar, de clan Alderweireld. Shani (28), Toby (32), Ayla (3) en Jace (1). De voetballer bij Al Duhail, de kinderen in de internationale school. "Voor ons gezin is het nergens ter wereld beter dan hier", zegt Shani, ondanks de vooroordelen: "Als vrouw heb ik me nog nooit zo veilig gevoeld." Elf maanden voor de start van het WK voetbal in Qatar ging Gilles De Bilde exclusief voor HLN en VTM Nieuws op bezoek bij de Alderweirelds, ondertussen volledig ingeburgerd op het schiereiland. Kijk mee achter de schermen ten huize Toby Alderweireld in Doha.
Lees verder

Vulkaan Wolf barst uit op Galapagoseiland, nog niet duidelijk in hoeverre zeldzame populatie roze leguanen bedreigd wordt
De vulkaan Wolf, op een van de Galapagoseilanden, is uitgebarsten, zo hebben Ecuadoraanse autoriteiten vrijdag gemeld. Ze deden dit zonder te preciseren of de zeldzame populatie van roze leguanen die er leeft, bedreigd wordt. De vorige uitbarsting deed zich zeven jaar geleden voor.
Lees verder

Zuid-Afrikaanse wetenschappers: "Omikron kan einde van epidemie inluiden"
"Omikron kan het einde van de epidemische fase van de Covid-pandemie inluiden." Dat besluit een team van Zuid-Afrikaanse wetenschappers na een analyse van de hospitalisaties in het Steve Bilko Academic Hospital in Pretoria. "De omikronvariant grijpt opmerkelijk snel om zich heen, maar is een stuk minder ziekmakend", aldus de onderzoekers.
Lees verder

Belgen gingen in kerstvakantie opnieuw op reis met vliegtuig
Luchtvaartmaatschappij TUI blikt tevreden terug op de afgelopen kerstvakantie. In vergelijking met 2019 gingen dan wel 23 procent minder Belgen met het vliegtuig op vakantie, het waren er een pak meer dan in 2020, toen alle pakketreizen noodgedwongen werden geannuleerd vanwege corona. Dat zegt TUI in een persbericht.
Lees verder

Football Talk. AA Gent verliest met kleinste verschil van AZ - Standard speelt gelijk tegen Luikse buren
AA Gent speelde vrijdagnamiddag in uitgedunde geledingen een oefenwedstrijd tegen het Nederlandse AZ. Met vijf coronagevallen, drie Afrika Cupgangers en Odjidja, Oladoye, Chakvetadze en Bezus (op training geblesseerd aan de lies) in de ziekenboeg, hield Hein Vanhaezebrouck amper 13 veldspelers over.
Lees verder

Thomas woonde in het 'Big Brother'-huis, maar bedenkt nu de spellen: "Ik kan me beter inleven"
Halverwege het programma moest 'knuffelbeer' Thomas vorig jaar het 'Big Brother'-huis verlaten. Maar écht afscheid nemen kon hij niet. Als groot liefhebber van spellen besloot hij daarom 'met een boekje vol ideeën' af te reizen naar Nederland, in de hoop een baan te scoren op de redactie van 'Big Brother'. Het lukte hem. Hij kijkt nu vanaf de zijlijn mee als spelbedenker voor het nieuwe seizoen van de show, dat vandaag van start gaat. "Wanneer je meedoet aan een serie als 'Big Brother' moet je goed beseffen dat de kijker een mening zal hebben over alles en iedereen."
Lees verder

Europese gasprijzen op de roetsjbaan: duik naar beneden omdat Nederland meer gas zou oppompen
De Europese gasprijzen zitten vrijdag op de roetsjbaan. Nadat de Nederlandse referentieprijs eerder op de dag door de kaap van 100 euro per megawattuur (MWh) gebroken was, noteerde die in de late namiddag opnieuw onder de grens van 90 euro. De dooi werd ingezet na de aankondiging dat de productie van 's Nederlands grootste gasveld opgetrokken zou kunnen worden.
Lees verder

Uitstel van competitiehervatting op tafel na storm aan coronabesmettingen
Hangt de competitiehervatting aan een zijden draadje? Door de storm aan coronabesmettingen willen enkele clubs de komende twee speeldagen uitstellen. Maandag komt het voorstel op tafel tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League.
Lees verder