Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 januari 2022

Gemeente Mol: “Besmettingscijfers stijgen fors, hopelijk blijft intensieve zorgen gespaard”

"Besmettingscijfers stijgen fors, hopelijk blijft intensieve zorgen gespaard"

De afgelopen dagen registreerden we een forse stijging van de besmettingscijfers. Ter illustratie: woensdag 5 januari noteerden we op één dag 106 besmettingen. Op weekbasis zitten we voor de laatste zeven dagen aan 353 besmettingen, wat een incidentiegraad weerspiegelt van 953,5 (aantal besmettingen op 100.000 inwoners). In vrijwel alle gevallen gaat het over de omikronvariant. Op dit moment weet niemand welke impact deze stijgende cijfers de komende weken hebben op de dienst intensieve zorgen. De gewone opnamecijfers van coronapatiënten zitten alvast in de lift. Daarnaast heeft het grote aantal besmettingen - en bijhorende tijdelijke uitval - onvermijdelijk grote gevolgen voor de beschikbaarheid van cruciale beroepsgroepen zoals verzorgend personeel, leerkrachten, medewerkers kinderopvang,….

Lees verder

Op weg naar Generatie Rookvrij: voor elke baby een slabbetje in 2022

Vanaf 2022 ontvangen kersverse ouders die in onze gemeente wonen een gratis slabbetje van het gemeentebestuur bij aangifte van een geboorte. Op dit slabbetje staat een mooie tekening met het logo van het project Generatie Rookvrij. Doel van dit project is  kinderen niet meer in contact te brengen met sigaretten, sigaren of elektronische varianten. Elk kind dat rookvrij opgroeit, is weerbaarder om later niet te roken. Zien roken, doet roken en dat willen we samen vermijden.

Lees verder

Eénrichtingsverkeer Voogdijstraat van 11 tot en met 20 januari

Vanaf 11 tot en met 20 januari geldt er éénrichtingsverkeer in de Voogdijstraat. Verkeer uit de Rozenberg moet via de Kloosterstraat en Statiestraat omrijden richting Laar. De rijrichting van Centrum naar Rozenberg blijft wel mogelijk. Ook fietsers moeten voor de eigen veiligheid verplicht de omleiding volgen. De tijdelijke verkeersmaatregelen zijn nodig om de verdere afbraakwerken op de hoek van de leegstaande winkelpanden op de hoek Kloosterstraat – Voogdijstraat veilig te laten verlopen. Ook het voetpad ter hoogte van de werfzone is tijdelijk niet bruikbaar, wat betekent dat voetgangers moeten oversteken. Voor fietsers wordt in de Kloosterstraat ter hoogte van de werfzone een beveiligde doorgang voorzien.

Lees verder

Nog niet gevaccineerd? Maak je afspraak voor woensdagavond 12 januari

De campagne voor de snelle plaatsing van de extra prikken, verloopt al enkele weken op kruissnelheid. Ook de afgelopen week werden er in het vaccinatiecentrum iedere dag grote aantallen extra prikken geplaatst. Daarnaast krijgen we nog wekelijks aanmeldingen van inwoners die nog niet gevaccineerd zijn, maar alsnog de stap willen zetten. Dit kan perfect. Ben je in deze situatie? Registreer jezelf voor een 1ste prikmoment volgende week woensdagavond 12 januari. Bel hiervoor naar het callcenter op 014 38 90 47. 

Lees verder