Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 1 januari 2022

Gemeente Balen: Heb jij je gele doos al afgehaald?

Heb jij je gele doos al afgehaald?
Heb jij in het najaar ook een brief gekregen over de gele doos? Maak dan even tijd om jouw exemplaar op te halen bij je apotheker of in de Kruierie. Als je er niet geraakt, vind je in de brief ook alle info over hoe je je gele doos kan laten thuisbezorgen.
Lees verder

Permanent verbod op onttrekken van water uit o.a. Grote Nete
Provinciegouverneur Cathy Berx verbiedt vanaf 1 januari 2022 permanent om water te onttrekken uit de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten gelegen in 6 stroomgebieden, waaronder grote delen van de Grote Nete in Balen. Dit ter bescherming van de ecologisch zeer kwetsbare, kleine beken.
Lees verder

Bewonersbrief en infofilmpjes rioleringswerken Ongelberg-Krommepad
Op 10 januari 2022 starten de rioleringswerken in Ongelberg-Krommepad. De buurtbewoners kregen hierover een infobrief in de bus. Omdat een bewonersvergadering door de coronamaatregelen niet mogelijk was, maakten de betrokken partijen een infofilmpje. Bekijk hier de brief en de filmpjes.
Lees verder

8.000 extra prikken in de kerstvakantie dankzij ingekorte tussentermijn
Dankzij de ingekorte tussentermijn naar 4 maanden voor Pfizer konden we vrijdagochtend 17 december maar liefst 8.000 uitnodigingen versturen voor een extra prik met Moderna. Al deze inwoners komen nog aan bod voor het einde van de kerstvakantie. Met dank aan de inzet van de vele vrijwilligers!
Lees verder

Infoblad winter in de brievenbus & online
Dit weekend valt het Infoblad van de winter in elke Balense brievenbus, met info over Balen als inclusieve gemeente, nieuw vrijwilligersplatform, onderwijskatern, klimaatplan,... Of lees het hier online. Heb je dinsdag 21 december geen Infoblad ontvangen? Mail dan je adres naar info@balen.be.
Lees verder