Doorgaan naar hoofdcontent

Geluksprofessor, psycholoog en ‘martelaar’: drie Vlaamse ‘kroonjuwelen’ van de anti-coronabeweging

Geluksprofessor, psycholoog en 'martelaar': drie Vlaamse 'kroonjuwelen' van de anti-coronabeweging

Wereldwijd goochelen tegenstanders van het coronabeleid met professoren en andere ­experten die het protest met wetenschappelijke argumenten proberen te onderbouwen. Dit zijn de Vlaamse kroonjuwelen van de antibeweging.

Lees verder

Baby vijf maand na chaos in Kaboel herenigd met gezin

Een kind dat in augustus tijdens de chaos aan de luchthaven van Kaboel in Afghanistan van zijn gezin gescheiden werd, is zaterdag herenigd met zijn grootvader. Bekijk de beelden in de video hierboven. 

Lees verder

Bijzondere historische vondst in mergelgroeve in Riemst

Er is een nieuwe inkerving ontdekt in een van de ondergrondse mergelgroeves van Riemst. 'Anno 1440' is nu het oudste jaartal dat ooit werd gevonden in het gehele mergelland. De inkerving werd ontdekt door VZW Hulpdienst Groeven tijdens hun inspectieronde. Bekijk de inkerving in de video hierboven.

Lees verder

Alec Baldwin verwerpt 'leugens' over dodelijk schietincident op filmset

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft de beschuldigingen dat hij niet zou meewerken aan het politieonderzoek na het fatale schietincident op de filmset van Rust stellig verworpen.

Lees verder

Vandenbroucke: 'We moeten ons schrap zetten voor wat komt, dit kan heel ontwrichtend worden'

'Deze besmettingsgolf kan heel ontwrichtend voor onze samenleving worden.' Minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) trekt in De Zevende Dag aan de alarmbel over de 'Laat maar waaien'-mentaliteit rond de omikronvariant.

Lees verder

Sinéad O'Connor verliest zoon van zeventien

Shane O'Connor (17) was al enkele dagen vermist voor hij door de politie dood werd teruggevonden.

Lees verder

Rotswand stort in op bootje in Brazilië: zeker zeven doden

In Brazilië zijn minstens zeven mensen omgekomen toen een rotswand plots loskwam en neerviel op een aantal toeristenbootjes. Nog drie mensen zijn vermist. De beelden in de video hierboven zijn schokkend. 

Lees verder

Mede-oprichter muziekfestival Woodstock en manager Soulsister overleden

Michael Lang, een van de organisatoren van het Woodstock-festival in 1969, is zaterdag op 77-jarige leeftijd overleden. Lang leed aan een zeldzame vorm van lymfeklierkanker.

Lees verder

Van aapjes in de Zoo tot Suske en Wiske: zo verliepen de eerste vaccinaties bij kinderen

Zaterdag werden de eerste 5 tot 11-jarigen in ons land gevaccineerd. De vaccinatiecentra zetten alles op alles om die ervaring zo aangenaam mogelijk te maken voor de kleintjes. Hierboven ziet u hoe de Antwerpse kindjes in de Zoo worden geprikt. 

Lees verder

Marianne Vos behaalt indrukwekkende zege in Nederlands kampioenschap veldrijden

In het Nederlandse Rucphen staat zondagmiddag het NK veldrijden op het programma. Om 13u15 beten de vrouwen de spits af, en Marianne Vos (34) kwam solo als eerste over de meet. Het is al de zevende keer dat Vos het Nederlands kampioenschap wint. Lucinda Brand eindigde tweede, Ceylin Alvarado derde.

Lees verder

BK Veldrijden: Emiel Verstrynge pakt driekleur bij beloften, Nys geeft op na val

Emiel Verstrynge (Tormans) heeft zich zondag in Middelkerke tot Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften gekroond. Thibau Nys kwam in de tweede helft van de wedstrijd ten val en gaf op.

Lees verder

Brits koningshuis verspreidt nieuwe portretten van Kate Middleton voor haar 40ste verjaardag

De Britse prinses Kate Middleton wordt vandaag 40 jaar oud en het Britse koningshuis viert dat met enkele nieuwe portretten.

Lees verder

Turkmenistan wil 'poort naar de hel' doven

Al tientallen jaren staat een krater in de woestijn in Turkmenistan in brand. Maar daar wil de huidige president nu een einde aan brengen.

Lees verder

Premier De Croo over betoging: 'Wat daar gezegd wordt, is klinkklare onzin'

Wie zich vanmiddag op de mars door Brussel misdraagt, zal opgepakt worden, zegt de premier. De politie is massaal aanwezig i Brussel . Volgens hen zijn er 5.000 deelnemers. Voorlopig is het rustig.

Lees verder

Wout van Aert verlengt Belgische veldrittitel

Wout van Aert heeft de kroon op een beresterk veldritseizoen gezet door nu ook het Belgisch kampioenschap veldrijden te winnen. In de tweede ronde reed Van Aert al helemaal alleen op kop, en de Belgische kampioen werd nooit meer teruggezien. Van Aert verlengt zo zijn Belgische titel, die hij intussen al vijf keer achter zijn naam mocht schrijven. Laurens Sweeck is tweede, Quinten Hermans derde.

Lees verder

Thibau Nys moet BK bij de beloften verlaten na val op sleutelbeen: 'Het WK? Dat is onbegonnen werk'

Thibau Nys was een van de kanshebbers om vandaag het Belgisch kampioenschap bij de beloften te winnen, maar in de voorlaatste ronde sloeg het noodlot toe voor de 19-jarige renner. Nys kwam ten val, en leek opnieuw last te hebben aan zijn sleutelbeen. In oktober brak Nys nog zijn sleutelbeen in zijn tweede cross van het seizoen in Waterloo. Het WK eind deze maand lijkt onhaalbaar.

Lees verder

Bart Swings kan slechte start niet meer goedmaken op EK schaatsen, ook geen toptijd voor Mathias Vosté: 'Een slak die snel wil gaan'

Na zijn vierde plek op de 5 kilometer is Bart Swings zondag 6de geworden op de 1.500 meter op het EK schaatsen. Mathias Vosté eindigde op de 12de plaats. Het goud was voor Nederland met Kjeld Nuis, voor zijn landgenoot Thomas Krol.

Lees verder

Bart Swings schaatst onhoudbaar naar nieuwe Europese titel op de massastart en zakt met berg vertrouwen af naar Winterspelen

Bart Swings heeft zijn status van topfavoriet helemaal waargemaakt. Onze landgenoot kroonde zich voor de tweede keer tot Europees kampioen op de massastart, de 'mini marathon' over zestien ronden. Swings bleef in Thialf Livio Wenger en Ruslan Zakharov voor, en krijgt zo een extra boost aan vertrouwen richting de Winterspelen (4-20 februari).

Lees verder

Politie schiet gewapende man dood in Hoei

Een politieagent heeft zondagmiddag in Hoei, in de provincie Luik, met zijn dienstwapen een man die zich dreigend gedroeg doodgeschoten.

Lees verder

Kate Middleton: van burgermeisje tot discrete prinses

Catherine Elizabeth Middleton, hertogin van Cambridge, is veertig jaar geworden. De dochter van nijvere middenstanders bleek alles wat een Britse Royal moet zijn. Plichtbewust, een beetje stijf, en altijd discreet.

Lees verder

Drukte in de Hoge Venen door sneeuw

In de Hoge Venen ligt er een mooie laag sneeuw. Heel wat toeristen zijn daarom naar het oosten van het land getrokken.

Lees verder

Een indexsprong hoeft niet voor Bouchez

Georges-Louis Bouchez (MR) volgt de ondernemers niet in hun roep om te morrelen aan de automatische loonindexering.

Lees verder

'De meneer leidde me af, het was zo voorbij'

Je zou als volwassene nog jaloers worden op je kinderen: de 5- tot 11-jarigen die dit weekend in de Antwerpse Zoo om een vaccin kwamen, werden in de watten gelegd. 'Mijn dochters waren blij, ze konden eindelijk de apen in het echt zien.'

Lees verder

Tsjechische regering haalt hooguit een zesje op Engels

Vanaf juli is Tsjechië een halfjaar voorzitter van de EU. Helaas moeten tolken overuren draaien.

Lees verder

Zelfs een prinses kan niet ongestraft kritisch zijn

Drie jaar lang zat prinses Basmah bint Saud samen met haar dochter vast in een beruchte Saudische gevangenis. Zonder officiële aanklacht, zonder advocaat, zonder proces. Nu werd ze zonder opgave van reden vrijgelaten.

Lees verder

Scoreloos gelijkspel voor Philippe Clement in debuutmatch bij AS Monaco

Philippe Clement heeft zijn eerste punt gepakt als trainer van AS Monaco. Al had er meer kunnen inzitten als de Monegasken hun aanvallende intenties ook in (veel) doelrijpe kansen wisten om te zetten. 0-0 is het resultaat uit bij Nantes.

Lees verder

Minstens 19 doden en tientallen gewonden bij zware brand in New York

Minstens negentien mensen, onder wie negen kinderen, zijn omgekomen bij een zware brand in een appartementsgebouw in The Bronx. Tientallen anderen raakten gewond.

Lees verder

Kazachstan zet repressie verder 'tot alle terroristen uitgeschakeld zijn'

De protesten die vorige week losbarstten na de ver­ho­ging van de brandstofprijs zouden 164 Kazachen het leven hebben gekost. Met bijna 6.000 betogers in de cel keert de rust terug.

Lees verder

Stromae zingt nieuw nummer middenin interview

De Belgische zanger Stromae (36) heeft in een interview de tweede single onthuld die straks ook op zijn album 'Multitude' staat. Hij zong het tijdens een interview met de Franse televisiezender TF1.

Lees verder

Code rood voor neerslag en overstromingen in zuidwesten van Frankrijk

In Frankrijk geldt zondagavond het hoogste alarmniveau voor neerslag en overstromingen in vijf departementen in het zuidwesten: de Hautes-Pyrénées, Haute-Garonne, Ariège en Pyrénées-Atlantiques. In de departementen Gers, Nord, Aisne en Pyrénées-Orientales geldt code oranje, meldt Météo-France.

Lees verder

Acteur Bob Saget (65), bekend van 'Full House', overleden

De Amerikaanse acteur, bekend van onder meer de sitcom 'Full House', is zondag overleden. Dat meldt de plaatselijke politie van Orlando, Florida, die de komiek in zijn hotelkamer vonden.

Lees verder

Indexsprong hoeft niet voor Bouchez

Bouchez volgt de ondernemers niet in hun roep om te morrelen aan de automatische loonindexering.

Lees verder

Hoorzitting Djokovic van start gegaan in Australië

In Australië is om iets na 00.30 uur Belgische tijd de virtuele hoorzitting van start gegaan rond de vraag of de Servische nummer 1 van de wereld Novak Djokovic in Australië mag blijven om deel te nemen aan de Australian Open.

Lees verder

Kinderen opnieuw voltijds naar school en nieuwe quarantaine- en testregels

Alle leerlingen kunnen maandag opnieuw voltijds naar school, maar dan wel met mondmaskers voor leerlingen vanaf het eerste leerjaar.

Lees verder

Elke dag gemiddeld 182 nieuwe ziekenhuisopnames, besmettingen met 84 procent gestegen

Er worden elke dag zo'n 182 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Sinds 3 januari werden er dagelijks meer dan 20.000 nieuwe besmettingen geteld. Dat werd maandag meegedeeld door het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Lees verder

'Power of the Dog' en 'Succession' grote winnaars op Golden Globes

De film Power of the Dog heeft maandag de Golden Globes voor beste dramafilm, beste regisseur en beste mannelijke bijrol gewonnen. Ook West Side Story doet het erg goed, met awards voor de beste comedy- of musicalfilm, beste actrice in een comedy/musical en beste vrouwelijke bijrol. Op het kleine scherm is Succession de grote overwinnaar.

Lees verder

Myanmarese rechtbank veroordeeld Aung San Suu Kyi tot extra vier jaar cel

Gewezen regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft in Myanmar, waar begin 2021 een coup werd gepleegd, vier jaar extra celstraf gekregen. Dat is vernomen van bronnen dicht bij het dossier. De straf is onder meer voor het bezit van walkietalkies waarvoor zij geen vergunning had.

Lees verder