Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 januari 2022

“Geen nieuwe variant, maar de combinatie van griep en COVID-19”: hoe gevaarlijk is ‘flurona’?

HLN
"Geen nieuwe variant, maar de combinatie van griep en COVID-19": hoe gevaarlijk is 'flurona'?
"Double trouble" zucht de Britse krant The Sun naar aanleiding van de eerste patiënten in Europa die zowel griep als corona hebben: flu + corona = flurona. "Zo'n vaart loopt het niet", sust prof. Marc Van Ranst, die we het hemd van het lijf vroegen. Wordt flurona een groot probleem? En wat kan en moet ertegen ondernomen worden? Kan een griepvaccin helpen en kan je er nog een bemachtigen?
Lees verder

Sneeuw verwacht in de Ardennen, vanaf deze namiddag ook kans op winterse buien in zuidelijkste deel van Limburg
Vandaag wordt het wisselvallig met vooral in de zuidelijke landshelft buien van regen met lokaal ook kans op korrelhagel of smeltende sneeuw. In de Hoge Ardennen vallen er eerder sneeuwbuien. Vanaf deze namiddag is er in het zuidelijkste deel van Limburg ook kans op winterse buien. Een donderslag is hier en daar niet uitgesloten. Dat meldt het KMI.
Lees verder

LIVE. WHO waarschuwt: "Noem omikron niet mild" - Kinderen vanaf volgende week opnieuw voltijds naar school
"De komende weken zullen moeilijk worden", waarschuwde premier Alexander De Croo (Open Vld) gisteren tijdens de persconferentie na het Overlegcomité. De komende dagen en weken zullen namelijk records verbroken worden: midden januari worden tot 125.000 besmettingen per dag verwacht. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

Baby op komst voor Nicolas Cage en 30 jaar jongere echtgenote
Nicolas Cage (57) en zijn echtgenote Riko Shibata (27) krijgen samen een kindje. Dat bevestigde de woordvoerder van de acteur op donderdag aan het Amerikaanse Page Six. "Ze zijn echt dolgelukkig met het nieuws", klinkt het in de reactie.
Lees verder

Ook geen livestream voor uitreiking Golden Globes
De uitreiking van de Golden Globes nu zondag wordt er eentje in mineur. Eerder raakte al bekend dat de show niet op tv zal worden uitgezonden en het zonder publiek moet doen. Nu laat de organisatie weten dat de uitreiking zelfs niet via livestream gevolgd zal kunnen worden.
Lees verder

Rust zou teruggekeerd zijn in Kazachstan na ongeziene protesten, minstens 26 demonstranten om het leven gekomen
In Kazachstan zijn bij protesten minstens 26 demonstranten om het leven gekomen. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Achttien "gewapende misdadigers" - zo noemt de overheid ze - raakten gewond. Meer dan 3.000 mensen werden al opgepakt, aldus staatstelevisie Khabar 24 deze ochtend op gezag van het ministerie. De rust zou wel zijn teruggekeerd in het land.
Lees verder

Britney Spears poseert naakt op Instagram: "Vrijheid voelde nog nooit zo goed"
Britney Spears (40) geniet tegenwoordig volop van haar vrijheid en dat mag je redelijk letterlijk nemen. Op donderdag poseerde de popzangeres bijvoorbeeld zonder kleren aan op Instagram. "Vrijheid voelde nog nooit zo goed", klink het in het onderschrift dat bij de foto hoort.
Lees verder

Ex-winnaar Steven Defour kijkt uit naar Gouden Schoen en voorspelt een avond vol spanning: "Ik vind dat Union mag beloond worden"
Steven Defour (33) werkt met zichtbaar plezier zijn eerste winterstage als assistent-coach af met KV Mechelen. 'Stevie D' kijkt uit naar de verkiezing van de Gouden Schoen, die hij zelf won in 2007 en waar hij nu ook voor de eerste keer ook voor mocht stemmen. "Jongens als Vormer en zeker Vanaken moeten dat extraatje brengen. Het is zoals Lionel Messi: hij heeft dan wel veertig keer gescoord, maar dat is voor hem een minder jaar. Dat is ook de standaard voor Hans Vanaken en Ruud Vormer. Die gaat voor hen omhoog."
Lees verder

Ex-winnaar Steven Defour kijkt uit naar Gouden Schoen en voorspelt een avond vol spanning: "Wie weet, misschien krijgen we wel een verrassende winnaar"
Steven Defour (33) werkt met zichtbaar plezier zijn eerste winterstage als assistent-coach af met KV Mechelen. 'Stevie D' kijkt uit naar de verkiezing van de Gouden Schoen, die hij zelf won in 2007 en waar hij nu ook voor de eerste keer ook voor mocht stemmen. "Jongens als Vormer en zeker Vanaken moeten dat extraatje brengen. Het is zoals Lionel Messi: hij heeft dan wel veertig keer gescoord, maar dat is voor hem een minder jaar. Dat is ook de standaard voor Hans Vanaken en Ruud Vormer. Die gaat voor hen omhoog."
Lees verder

Man schiet hond tijdens wandeling met baasje dood: "Ollie probeerde me in zijn laatste seconden nog te troosten"
De politie van Arizona, in de Verenigde Staten, is op zoek naar een man die een golden retriever heeft gedood tijdens een wandeling met zijn baasje. Cecelia Moreno maakt om 23 uur nog een wandeling met haar hond Ollie. Wanneer een voorbijganger passeert en Ollie even gromt, loopt het mis. De man schiet de pup, die nog maar 1 jaar oud is, dood. Een agent die alles ziet gebeuren, is op zoek naar de man.
Lees verder

Moeilijk moment in 'Familie': Peter neemt afscheid van zijn overleden vriendin Iris
Het personage van Peter gaat in 'Familie' door een moeilijke periode. Hij verloor zijn vriendin Iris na een tragisch auto-ongeval. Op donderdag nam hij samen met zijn gezin voorgoed afscheid van haar.
Lees verder

VIDEO. Tijdrekken voor (ver)gevorderden: Maccabi Haifi houdt bal meer dan twee minuten aan cornervlag
Je ziet het wel eens vaker in de slotminuten wanneer een ploeg een resultaat wil vasthouden: tijdrekken aan de cornervlag. Bij Maccabi Haifa in Israël slaagden ze er zowaar in om ondanks opzittende tegenstanders meer dan twee minuten uit de brand te slepen.
Lees verder

Welgemikte vogelpoep zet tennismatch op stelten: "Wat wil je dat ik doe?"
Een match die hij niet snel zal vergeten. Op het ATP-toernooi van Melbourne werd de Amerikaan Reilly Opelka gehinderd door een vogel, die zijn behoefte recht op zijn pet mikte en zo de boel even op stelten zette.
Lees verder

Angstaanjagend begin van het jaar: dronebeelden tonen hoe vrachtwagenchauffeur 100 meter boven steile bergwand bengelt
Geen idee hoe u het nieuwe jaar bent begonnen, maar vast niet zoals deze Chinese vrachtwagenchauffeur. Die was op nieuwjaarsdag op weg naar Changzhi in het noorden van China, maar raakte in een benarde situatie toen zijn gps hem langs een smalle bergpas stuurde. Toen hij zich realiseerde dat zijn vrachtwagen misschien toch te groot was, probeerde de chauffeur nog achteruit te rijden. Slecht idee, want terwijl hij manoeuvreerde slipte een van zijn wielen van de bergwand waarna zijn cabine gevaarlijk over een 100 meter hoge klif bengelde. De chauffeur kwam er met de schrik en een straf verhaal van af. Uiteindelijk duurde het nog drie dagen voor de vrachtwagen uit z'n benarde situatie bevrijd kon worden.
Lees verder

Hoop doet leven voor Van Aerts concurrenten (ook al is het maar 1%): "Natuurlijk kan ik Van Aert verslaan. Als alle sterren gunstig staan. Én de maan. Én Mars"
"99%", schat Jurgen Mettepenningen de titelkansen in van Wout van Aert, zondag op het BK veldrijden in Middelkerke. Blijft over: één procentje ijdele hoop, gedragen door drie outsiders voor het geval Van Aert met haar en huid wordt verslonden door een tienkoppig monster dat plots opdoemt uit de Noordzee. Je weet maar nooit… Van "hooguit zilver" over "ik ga ervan uit dat hij gewoon niet te kloppen is" tot "ik hoop dat z'n voorsprong onder de minuut blijft"; de drie outsiders over hun titelkansen.
Lees verder

LIVE. Wordt Djokovic gevangen gehouden in Australië, zoals familie zegt? "Hij is vrij om het land te verlaten als hij dat wil"
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

Niemand weet haar echte naam, maar TikTok-ster PinkPantheress is verkozen tot BBC Music's Sound of 2022
De 20-jarige PinkPantheress is uitgeroepen tot winnaar van BBC Music's Sound of 2022 Poll. Daarmee treedt ze in de voetsporen van vorige winnaars Adele, Sam Smith en Ellie Goulding. De artieste, wiens echte naam angstvallig geheim wordt gehouden, is nog maar een jaar actief bezig met muziek.
Lees verder

Bitcoin verder omlaag, zakt onder 42.000 dollar
De waarde van de bitcoin is vrijdag verder gedaald. De belangrijkste digitale munt zakte 3,7 procent tot 41.635 dollar (36.847 euro). Dat is het laagste niveau sinds september. De bitcoin steeg vorig jaar zo'n 60 procent en bereikte in november een recordniveau van zo'n 69.000 dollar (zo'n 61.000 euro). Sindsdien is de munt ongeveer 40 procent aan waarde kwijtgeraakt.
Lees verder

Oscar-genomineerde regisseur Peter Bogdanovich (82) overleden
Regisseur Peter Bogdanovich is op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats Los Angeles overleden. Dat liet zijn dochter Antonia donderdag weten aan 'The Hollywood Reporter'.
Lees verder

16% minder werkzoekenden in Vlaanderen: dit zijn knelpuntberoepen waar je meteen aan de slag kan
Vlaanderen telde in december 181.792 werkzoekenden. In vergelijking met een jaar eerder is dat een daling van 16%. Toch zijn er jobs die nog steeds moeilijk ingevuld geraken. Jobat.be zet er enkele op een rij.
Lees verder