Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 januari 2022

Football Talk. Zes spelers AA Gent blijven thuis na positieve test, bij Antwerp moet Benson afhaken - Na Genk en STVV...

HLN
Football Talk. Zes spelers AA Gent blijven thuis na positieve test, bij Antwerp moet Benson afhaken - Na Genk en STVV blaast ook Standard stage in Spanje af
AA Gent arriveerde in de late namiddag in het Spaanse Oliva, waar de ploeg tot en met zaterdag op stage vertoeft. Hein Vanhaezebrouck had 26 spelers geselecteerd voor dit oefenkamp, maar uiteindelijk arriveerden er maar 20 in Spanje. Zes spelers werden voor het vertrek vanuit België positief getest op corona. Het gaat om Sinan Bolat, Laurent Depoitre, Nurio, Christopher Operi, Gianni Bruno en de jonge verdediger Ibrahima Cissé. Het vijftal bleef in België in quarantaine. (RN)
Lees verder

Verwoestende brand in Zuid-Afrikaanse parlementsgebouw laait opnieuw op
De brand die het Zuid-Afrikaanse parlementsgebouw in Kaapstad heeft verwoest, is opnieuw opgelaaid. Dat blijkt maandag uit televisiebeelden. De brand ontstond zondag en werd vermoedelijk aangestoken. Er is inmiddels een verdachte aangehouden. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten onderzoeken momenteel zowel mogelijke brandstichting als nalatigheid.
Lees verder

Inschrijvingen van nieuwe personenwagens op laagste niveau sinds 1995: dit is populairste automerk
Er zijn in 2021 in België 383.123 nieuwe personenwagens ingeschreven, 11 procent minder dan in 2020 en het laagste aantal sinds 1995. Dat blijkt maandag uit cijfers van sectorfederatie Febiac. In 2019, voor het uitbreken van de coronapandemie, werden in ons land nog 550.003 nieuwe personenwagens ingeschreven.
Lees verder

Iran dreigt met wraak tegen Donald Trump en andere Amerikaanse verantwoordelijken voor dood van generaal Soleimani
De Iraanse president Ebrahim Raisi wil dat de gewezen Amerikaanse president Donald Trump en andere verantwoordelijken terechtstaan voor de dood van generaal Qassem Soleimani, exact twee jaar geleden. Als dat niet gebeurt, kunnen er wraakacties volgen, zo luidt de dreigende taal maandag.
Lees verder

Het duurste restaurant ter wereld bevindt zich op Ibiza: "1.500 euro per persoon. Maar meer Cirque du Soleil dan lekker eten"
Nog plaats op uw bucketlist voor 2022? Misschien kan u een bezoekje aan Ibiza en meer bepaald 'SubliMotion' toevoegen. Want dat restaurant op het Spaanse vakantie-eiland is volgens een nieuwe ranglijst meteen het allerduurste ter wereld, aan een prijskaartje van ruim 1.500 euro per persoon. Al is de Vlaamse superfoodie Flip Dejaeghere (50) — die wereldwijd de beste restaurants bezoekt — minder onder de indruk: "Meer Cirque du Soleil dan lekker eten."
Lees verder

Philippe Clement neemt afscheid van Club Brugge: "Ik ga de mooie uitdaging in Monaco aan"
In een videoboodschap heeft Philippe Clement afscheid genomen van Club Brugge. Clement wordt de nieuwe T1 van AS Monaco. Blauw-zwart heeft met Alfred Schreuder inmiddels een opvolger.
Lees verder

Muziekrechten David Bowie verkocht voor meer dan 220 miljoen euro
De nabestaanden van David Bowie hebben de rechten van het volledige oeuvre van de Britse zanger verkocht aan Warner Chappell Music. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Er werd geen bedrag vermeld, maar volgens het Amerikaanse vakblad Variety is er zo'n 250 miljoen dollar (ruim 221 miljoen euro) met de deal gemoeid.
Lees verder

"Het wordt razend druk op het fietspad": ook Jumbo levert voortaan via flitsbezorging
Ook de Nederlandse supermarktreus Jumbo start met leveringen aan huis. Het gaat daarvoor in zee met 'flitsbezorger' Gorillas, dat belooft boodschappen binnen de tien minuten te leveren.
Lees verder

Officieel: Alfred Schreuder (49) is de nieuwe coach van Club Brugge, Nederlander brengt twee assistenten mee
Het is officieel: Alfred Schreuder (49) is de nieuwe coach van Club Brugge. De Nederlander tekent een contract voor onbepaalde duur. Schreuder volgt de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement op en neemt met Danijel Zenkovic en Carlo L'Ami twee assistenten mee.
Lees verder

Vrouw die als laatste Guido (62) zag op Tenerife getuigt: "Hij werd van de brancard naar een bed verplaatst. En toen was hij weg"
"Wat is er in godsnaam gebeurd met Guido?" Al drie weken wachten familie en vrienden van Guido Elsen op een antwoord. De man was op vakantie op het Canarische eiland Tenerife, toen hij een allergische reactie kreeg. Gelukkig waren er vrienden in de buurt. Guido werd naar de spoeddienst gebracht, maar wat nadien gebeurde, is een mysterie: "Hij werd van de brancard naar een bed verplaatst, daar is hij plots verdwenen", zegt de vrouw die hem het laatst zag.
Lees verder

Guido (62) verdween spoorloos uit Spaans ziekenhuis: "Alstublieft vriend, laat ons iets weten"
"Wat is er in godsnaam gebeurd met Guido?" Al drie weken wachten familie en vrienden van Guido Elsen op een antwoord. De man was op vakantie op het Canarische eiland Tenerife, toen hij een allergische reactie kreeg. Gelukkig waren er vrienden in de buurt. Guido werd naar de spoeddienst gebracht, maar wat nadien gebeurde, is een mysterie: "Hij werd van de brancard naar een bed verplaatst, daar is hij plots verdwenen", zegt de vrouw die hem het laatst zag.
Lees verder

Verdachte van dodelijk ongeval met klaphamer in Nederland vrijgelaten
De man die op oudejaarsdag werd opgepakt na een incident met een klaphamer in het Nederlandse Haaksbergen, waarbij een 12-jarige jongen om het leven kwam, is vrijgelaten. De man blijft wel verdacht van dood door schuld, meldt de politie. Er waren onvoldoende redenen om de man nog langer vast te houden.
Lees verder

Meerdere waterlopen in Wallonië in pre-alarmfase door hevige regenval
De neerslag die in het zuiden van het land valt, dreigt bepaalde rivieren in Wallonië te doen overstromen. Zo zijn de Vesder, Amblève, Lhomme, Haute Lesse en Haute Semois maandagnamiddag in pre-alarmfase voor overstroming geplaatst. Dat meldt de website van het directoraat-generaal Mobiliteit en Waterwegen van de Waalse openbare dienst (SPW).
Lees verder

Twee cruisereizen vallen in water na corona-uitbraak aan boord: 5.000 passagiers naar huis
Corona heeft een einde gemaakt aan twee cruisereizen tijdens de jaarwisseling: bijna 3.000 passagiers op de Aida Nova van Aida Cruises en ongeveer 2.000 op Mein Schiff 6 van rederij Tui Cruises zijn op weg naar huis nadat aan boord corona was uitgebroken.
Lees verder

De verboden liefde van 'Spider-Man'-koppel Tom Holland en Zendaya: "Bij hun voorgangers liep het slecht af"
Echte liefde kun je niet aan banden leggen. Dat weten ook 'Spider-Man'-sterren Tom Holland en Zendaya (allebei 25). Zij vormen nu ook in het echte leven een koppel, en de Britse acteur ziet het groots: "Ik kan niet wachten tot ik vader ben." De geschiedenis toont echter aan dat dat niet altijd een goed idee is. "Ik heb Andrew Garfield en Emma Stone destijds ook afgeraden om een romance te beginnen. Maar ze negeerden me allemaal", aldus producer Amy Pascal. "Naar de toekomst toe, wordt dit niet simpel."
Lees verder

VIDEO. Champions League-stunts en drie opeenvolgende titels: de hoogtepunten van Philippe Clement
Philippe Clement is de succesvolste Belgische trainer van de afgelopen vijf jaar - zoveel is duidelijk. Drie landstitels op rij, stunts in de Champions League en twee keer verkozen tot 'Trainer van het Jaar'. Hierboven kan u zijn hoogtepunten als trainer in de Jupiler Pro League bekijken.
Lees verder

Officieren roepen prins Andrew op om militaire titels onmiddellijk in te leveren
Verschillende officieren van het Britse leger hebben zich uitgesproken over prins Andrew. Zij voelen zich "ongemakkelijk te moeten drinken op de gezondheid van prins Andrew (61) aan het einde van diners", nu zijn goede vriendin Ghislaine Maxwell (60) is veroordeeld voor mensenhandel, zo meldt de Britse krant The Times. De officieren roepen Andrew op zijn militaire eretitels onmiddellijk in te leveren.
Lees verder

Hoe gevaarlijk zijn vuurwerkbommen? Brandweer Antwerpen legt uit: "Wel 15 keer krachtiger dan gewoon vuurwerk"
Op oudejaarsnacht staken onruststokers op verschillende plaatsen in Vlaanderen vuurwerkbommen af. Dat zorgde voor een ontploft bushokje in Gent en een kleine vuurzee in Essen. Filmpjes tonen een enorme vuurwolk en luide knal, maar is het ook echt gevaarlijk? Verschillende brandweerkorpsen in Vlaanderen waarschuwen alleszins van wel. "De combinatie met gevaarlijke stoffen zorgt voor een gigantische ontploffing, die enorme gevolgen kan hebben", zegt Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen.
Lees verder

Marc Degryse heeft zijn twijfels bij nieuwe coach van Club Brugge: "Zou niet mijn keuze geweest zijn"
Alfred Schreuder is de man die Club Brugge naar een nog hoger niveau moet tillen. Onze huisanalist Marc Degryse geeft de Nederlander uiteraard een kans, maar is er niet van overtuigd dat dit de coach is die blauw-zwart nodig heeft. "Er is geen zekerheid dat hij een sterke T1 is."
Lees verder

LIVE FINALE WK DARTS. Spanning stijgt in Ally Pally: winnaar is straks ruim half miljoen euro rijker
De apotheose van een geweldig WK darts. Peter Wright (51), 's wereld nummer twee, en Michael Smith (31), als negende gerangschikt, strijden vanavond voor de titel van wereldkampioen. Schotland versus Engeland in een voorspelde hoogstaande finale. Wie mag zich straks de allerbeste noemen? Volg de wedstrijd vanaf 21u op VTM 2 en HLN.be!
Lees verder