Doorgaan naar hoofdcontent

Ex-Spice Girl Mel C brengt dit jaar nog haar autobiografie uit

HLN
Ex-Spice Girl Mel C brengt dit jaar nog haar autobiografie uit
Melanie Chisholm (48) aka Mel C brengt dit najaar haar autobiografie uit. Het is voor de voormalige Spice Girl de eerste keer dat ze een autobiografisch boek schrijft. Naar eigen zeggen is ze er eindelijk klaar voor om "haar verhaal te vertellen".
Lees verder

Cruise- en containerrederij MSC past vaarroutes aan om niet op bedreigde potvissen te botsen
Om potvissen te beschermen heeft container- en cruiserederij Mediterranean Shipping Company (MSC) de routes van haar vrachtschepen langs de westkust van Griekenland aangepast. Volgens het concern kunnen zo eventuele aanvaringen, die vaak fataal zijn voor de dieren, worden voorkomen.
Lees verder

Lichaam van vermiste tienjarige jongen aangetroffen in valies in Frankrijk
In het Franse departement Seine-et-Marne, ten oosten van Parijs, is donderdag een kind van tien jaar oud dood aangetroffen in een valies. Dat is meegedeeld door de politiediensten en het parket van Meaux.
Lees verder

Chinese recordhouder in de ruimte is een vrouw
De Chinese taikonaute Wang Yaping heeft het cumulatieve verblijfsrecord van haar land in de ruimte op haar naam gezet. Dat meldt het officiële persbureau Xinhua vandaag.
Lees verder

Anderlecht aanvaardt schorsingsvoorstel voor Hoedt niet, verdediger kan spelen tegen Union én Eupen
Anderlecht aanvaardt het schorsingsvoorstel voor Wesley Hoedt niet - het bondsparket vroeg één speeldag effectieve schorsing na de rode kaart van de Nederlander tegen Cercle Brugge. Daardoor zal Hoedt gewoon kunnen spelen tegen Union (komend weekend) én in de beker tegen Eupen (volgende donderdag). De zaak wordt immers pas volgende vrijdag behandeld.
Lees verder

Fietser zwaargewond na val op tramsporen
Donderdagavond raakte een man zwaargewond nadat hij met zijn koersfiets op de tramsporen viel. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Brabantdam en de Vlaanderenstraat. Daar liet vorig jaar al een man het leven bij een gelijkaardig fietsongeluk.
Lees verder

Fietser zwaargewond afgevoerd na val op tramsporen
Donderdagavond is een man zwaargewond afgevoerd nadat hij met zijn koersfiets viel op de tramsporen. Het incident gebeurde in op het kruispunt van de Brabantdam en de Vlaanderenstraat waar er vorig jaar al een dodelijk tramspoor-fietsongeluk gebeurde.
Lees verder

Jongen (3) aangereden door wagen: bestuurder laat gegevens achter en rijdt weg
In de Lauwveldweg in Herzele is een driejarige jongen donderdagnamiddag aangereden door een wagen. De bestuurder stapte even uit om zijn gegevens achter te laten en reed daarna verder.
Lees verder

Minister De Sutter belooft regulering na verkoop krantenwinkels bpost aan gokbedrijf: "Pas gisteren op de hoogte gebracht"
Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) is pas woensdag op de hoogte gebracht van de verkoop van krantenwinkels van bpost aan het gokbedrijf Golden Palace. Dat zei ze donderdagnamiddag in de Kamer.
Lees verder

Raadkamer in Amsterdam beslist vrijdag over verlenging overleveringsdetentie De Kock
Dave De Kock, die in Nederland in de cel zit maar in België berecht zal worden voor de ontvoering en dood van Dean Verberckmoes, verschijnt vrijdag voor de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank, die beslist of hij in overleveringsdetentie blijft. Dat is de tweede stap in de overlevingsprocedure, waartegen De Kock zich verzet.
Lees verder

Belgische speerpunten zien alledrie een unieke kans: "Wereldkampioen worden in tijdperk Van Aert-Van der Poel zou enorme prestatie zijn"
Eli Iserbyt, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, dat zijn de drie vooruitgeschoven mannen voor ons land op het WK veldrijden. Het trio stond vandaag al de pers te woord.
Lees verder

ANALYSE. Hoe sterk staat het Russische leger echt?
Honderdduizend soldaten aan de grens met Oekraïne. Maar tot wat zijn die echt in staat? Het Russische leger is al lang niet meer het gigantische Rode Leger, maar een al bij al vrij beperkte, geprofessionaliseerde strijdmacht. Is dit leger ook een partij voor de Navo in een conventioneel conflict?
Lees verder

Zeldzaam werk van Botticelli voor 45 miljoen dollar geveild in New York
In New York is donderdag een zeldzaam schilderwerk van de Italiaanse renaissanceschilder Sandro Botticelli voor 45 miljoen dollar geveild (zo'n 40 miljoen euro). Dat meldt veilinghuis Sotheby's.
Lees verder

Transfer Talk. AA Gent vindt oplossing voor Botaka - Opvallend: Union huurt speler van Cercle - Heymans naar Charleroi
De wintermercato duurt nog tot en met 31 januari. Welke Belgische clubs versterken zich in de slotweek? En doen enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) nog stof opwaaien? Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Joachim Van Damme over verrassende transfer naar Standard: "Als het van mij had afgehangen, zat ik hier twee jaar geleden al"
600.000 euro plus bonussen. Dat is de transfersom die Standard betaalde aan KV Mechelen voor Joachim Van Damme. Verrassend veel, want de 30-jarige middenvelder speelde in 2021 - mede door chronisch ontstoken buikspieren - amper 7 volledige matchen. Bij de Rouches wil Van Damme zichzelf weer op de kaart spelen. "Ik ben meer dan zomaar een breker, anders hadden ze me niet gehaald."
Lees verder

Wat zou een oorlog betekenen voor ons Belgen? Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoorden
De spanning in het conflict tussen Oekraïne en Rusland stijgt van dag tot dag. Er staat dan ook veel op het spel en de problemen sluimeren al enkele jaren. Maar waarom drijft Rusland de spanning op? Wat doen de bondgenoten van Oekraïne? En wat zou een oorlog betekenen voor ons land? Op onder andere die vragen geven we je in dit stuk antwoorden.
Lees verder

Vlaamse jongvolwassenen worden vooral online geconfronteerd met gokreclame
Vlaamse jongvolwassenen worden "veelvuldig" geconfronteerd met gokreclame, en die reclame komt vooral voor op digitale platformen. Dat zegt onderzoeker Steffi De Jans van de vakgroep communicatiewetenschappen aan de UGent. 64 Vlaamse jongvolwassenen tussen 20 en 31 zijn voor het onderzoek nauwgezet opgevolgd gedurende één week.
Lees verder

LIVE. Mitrovic, voor eerst sinds augustus in selectie, meteen ook in de basis bij Club voor topper tegen Union
• Jupiler Pro League • Aftrap: donderdag, 20u45 • Jan Breydel • Club Brugge kan het zich niet permitteren om te verliezen van Union
Lees verder

Vooruit stelt plan voor om grote investeerders op vastgoedmarkt af te stoppen: invoering van opkoopbescherming en afschaffing woonbonus
Vooruit komt met een plan om grote investeerders op de vastgoedmarkt een halt toe te roepen en zo de woningprijzen onder controle te houden.
Lees verder

Vlaanderens beroemdste naakte reus is verkocht voor 29.513 euro: "Koper uit het Gentse maakt zich later kenbaar"
De naakte reus langs de E17 in Waregem, van Hervé Missiaen van het toenmalig heftruckbedrijf HM International, is verkocht voor 29.513 euro. "De koper, iemand uit het Gentse, maakt zich vrijdag of zaterdag kenbaar", zegt zaakvoerder Dries Seynaeve van Openbare-verkopen.be.
Lees verder