Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Een brandje bij de Red Flames? Dat raakt wel geblust: “We kennen Tessa intussen al tien jaar”

HLN
Een brandje bij de Red Flames? Dat raakt wel geblust: "We kennen Tessa intussen al tien jaar"
Geen vierde Gouden Schoen voor Tessa Wullaert (27) woensdag, wel een tweede voor Janice Cayman (33). En daar was de kapitein van Anderlecht duidelijk niet gelukkig mee. Of dat niet tot spanningen zal leiden bij de Red Flames? Bondscoach Ives Serneels en psychologe Steffi Van Ranst, die alle Red Flames al screende, oordelen over de twee tenoren bij de Flames waartussen woensdagavond slechts één puntje verschil stak.
Lees verder

Oekraïense overheidswebsites krijgen grote cyberaanval te verduren net nu 100.000 Russische troepen klaarstaan aan grens
De websites van verschillende Oekraïense ministeries zijn gehackt, en dat net op het moment dat 100.000 Russische troepen klaarstaan aan de grens. Bezoekers van de sites van onder meer het ministerie van Onderwijs en van Buitenlandse Zaken kregen een boodschap in het Oekraïens, Russisch en Pools te zien. Daarin stond dat de persoonsgegevens van alle Oekraïense burgers zijn gewist op de computers van de instanties en dat ze openbaar zullen worden gemaakt. Volgens de Oekraïense inlichtingendiensten (SBU) is er voorlopig echter nog geen lek ontdekt. De aanval is nog niet opgeëist.
Lees verder

"Beleggers switchen maar beter van groei naar waarde": zo haal je nog een mooi rendement in onzekere tijden
De afgelopen jaren maakten de groeiaandelen het mooie weer op de beurs. Dat zijn aandelen van bedrijven die een bovengemiddelde omzet- en winstgroei realiseren. Maar dit jaar lijkt een einde te zijn gekomen aan 'the sky is the limit'-mentaliteit van beleggers. Onze geldexpert Pascal Paepen is van mening dat je als belegger dan maar beter het geweer van schouder verandert. Hij geeft concrete tips hoe je daarbij te werk kan gaan.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen blijft stijgen, maar iets minder snel, aantal opnames op intensieve daalt
Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft snel stijgen. Tussen 4 en 10 januari waren er in ons land dagelijks gemiddeld 23.642 besmettingen. Dat is een stijging met 71 procent ten opzichte van de zeven dagen ervoor. Donderdag was er nog sprake van een stijging van 88 procent van de besmettingscijfers en woensdag ging het om een stijging van 96 procent. De ziekenhuisopnames stijgen ook, maar minder fors (+7 procent). Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Energieleverancier Octa+ rekent "illegaal" eenzijdig extra kost aan bij eigenaars zonnepanelen
Energieleverancier Octa+ rekent eigenaars van zonnepanelen sinds begin dit jaar extra kosten aan. Het gaat in sommige gevallen zelfs tot meer dan 200 euro extra per jaar. Dat ontdekte de onderzoeksredactie van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Klanten worden verwittigd, maar krijgen geen andere keuze. Wie weigert, moet maar een andere leverancier zoeken. Volgens de federale ombudsman gaat het om "misleidende informatie". Test-Aankoop dreigt met juridische stappen. Octa+ zelf ziet dan weer geen probleem.
Lees verder

Leder, latex en alles in 't zwart: na 20 is 'The Matrix' terug, en dat zal je kleerkast voelen
'The Matrix' is een tijdloze filmklassieker die nog lang zal meegaan, maar de outfits van de personages zijn zo mogelijk nog tijdlozer. Al meer dan twintig jaar beïnvloeden ze tal van modeontwerpers en de outfits van de grootste sterren. En sinds het vierde deel uit de scifi-reeks te zien is in de cinemazalen, doet de volledige zwarte look het nog beter. Wij verklappen waarom.
Lees verder

Man die cafébaas neerstak na dispuut over CST krijgt celstraf met uitstel: "Geen wettige zelfverdediging"
De man die een café-uitbater had neergestoken nadat hij het café was uitgezet omdat hij geen Covid Safe Ticket had, is veroordeeld tot 15 maanden cel met probatie-uitstel. De verdediging had de wettige zelfverdediging bepleit maar hier had de rechtbank geen oren naar.
Lees verder

GAMEREVIEW. We hebben al veel te veel indiegames als 'Scarf' gespeeld
Een lieflijke omgeving, een geruststellend muziekje, een handvol platformwerk en wat omgevingspuzzels: Scarf probeert naarstig om een nieuwe indie-lieveling te worden, maar er hebben de afgelopen tien jaar al veel te veel soortgelijke games om het hart van de speler gestreden.
Lees verder

Kanye West zou fan geslagen hebben die om een handtekening vroeg, politie onderzoekt de zaak
De politie in Los Angeles doet onderzoek naar de betrokkenheid van Kanye West (44), die tegenwoordig als Ye door het leven gaat, bij een mishandeling. De Amerikaanse rapper zou donderdagochtend vroeg een fan hebben geslagen die hem om een handtekening vroeg.
Lees verder

Sabine Appelmans is benieuwd naar de mentale kracht van Novak Djokovic: "Altijd beetje robot geweest, maar is dit niet de druppel?"
Novak Djokovic lijkt maandag niet aan zijn jacht op een tiende eindzege op de Australian Open te kunnen beginnen. Het visum van de Serviër werd vandaag ingetrokken door de Australische overheid, waardoor hij het land wellicht moet verlaten. Ex-tennisster Sabine Appelmans vraagt zich af hoe koele kikker Djokovic hiermee zal omgaan. "Op een bepaald moment wordt het toch té veel?"
Lees verder

Las Vegas wenkt voor Delfine Persoon: Amerikaanse Mayer stelt gevecht om WBO- en IBF-wereldtitels voor
Delfine Persoon is nog niet uitgestreden. Gisteren kreeg de 37-jarige West-Vlaamse een uitnodiging in haar mail van de Amerikaanse Mikaela Mayer om in maart in Las Vegas te boksen, met de WBO- en IBF-wereldtitels bij de pluimgewichten als inzet. De onderhandelingen gaan nu over de beurs.
Lees verder

Amerikaanse rechter gaat tekeer tegen 72-jarige kankerpatiënt met te veel onkruid op de stoep: "Je moest je schamen, dit is onvergeeflijk"
In de zomer van 2021 woekerde het onkruid voor het huis van Burhan Chowdhury in de Amerikaanse staat Michigan. De 72-jarige kankerpatiënt was zelf te zwak om het onkruid weg te halen, en zijn zoon, die instond voor het onderhoud, was voor drie maanden in het buitenland. Het leverde Chowdhury een boete van 100 dollar op, maar het is vooral de manier waarop de rechter tegen hem tekeer ging die voor beroering zorgt. "Dit is beschamend. Uw buren zouden dit niet moeten zien", riep ze tijdens de zitting.
Lees verder

Staking legt productie brouwerijen Heineken plat
Honderden medewerkers van Heineken zijn vrijdagochtend in staking gegaan voor een betere cao. Daarom heeft Heineken de productie stilgelegd bij de brouwerijen in het Nederlandse Den Bosch en Zoeterwoude. Toch moeten Heineken-liefhebbers voorlopig niet vrezen voor tekorten. Volgens een woordvoerder zijn er "grote voorraden".
Lees verder

Functioneringsgesprek op de agenda? Deze vragen mag je verwachten
Heel wat bedrijven organiseren rond deze tijd functioneringsgesprekken tussen leidinggevenden en hun teamleden. Kijk jij ook uit op dit periodieke onderonsje met je manager? Hou vooral het hoofd koel en beschouw het als een kans waarbij (zoals meestal) een goede voorbereiding het verschil maakt. Jobat.be noteert aan welke vragen je je zoal mag verwachten.
Lees verder

Metejoor over 'Een Echte Job': "Die schrijnende verhalen zijn zo zwaar. En ik heb al een klein hartje"
Joris Van Rossem (30), alias Metejoor, zal in 2022 niet van uw scherm te branden zijn. De zanger zal te zien zijn in 'Een echte job' én 'The Voice Kids' - in 'Dancing with the stars' moest hij vanwege een blessure verstek laten gaan. "Ja, het is pittig", geeft hij dan ook grif toe. "Maar mijn focus ligt nu op mijn carrière." Al doet hij 'Een echte job' vooral uit dankbaarheid, ook voor zijn eigen thuisverpleegster. "Maar mensen wassen, hun luiers verversen... daar moet je je toch over zetten."
Lees verder

LIVE. Onze tennisexpert Filip Dewulf over het ingetrokken visum van Novak Djokovic: "Hij zal in beroep gaan" - Nieuwe hoorzitting aan de gang
De Australian Open van Novak Djokovic (34) lijkt er al op te zitten nog voor hij één wedstrijd gespeeld heeft. De Australische minister van Immigratie Alex Hawke heeft het visum van de Serviër namelijk opnieuw geannuleerd, waardoor Djokovic het land zal moeten verlaten. Naar alle waarschijnlijkheid gaat hij nog in beroep tegen de beslissing. Dat denkt ook onze tennisexpert Filip Dewulf.
Lees verder

Komt er ooit nog een einde aan die mistige dagen? Martijn Peeters legt uit hoe mist ontstaat
Mist is een weersverschijnsel dat het hele jaar kan voorkomen, maar vooral in het najaar en de winter hardnekkig is. Ook de komende dagen is er steeds kans op mistvorming. Volgens wetenschapsexpert Martijn Peeters is er meer mist in de winter omdat de nachten dan langer zijn.
Lees verder

Je kind leren om met meditatie negatieve gevoelens te verzachten? "Kleuters kúnnen dat, heel mindful zijn in het hier en nu"
Het zou een vak op school moeten zijn, vindt professor Steven Laureys. Als we lichamelijke opvoeding onderwijzen, waarom dan geen hersengymnastiek? Belgiës bekendste neuroloog schreef samen met zijn vrouw Vanessa Charland een boek over meditatie voor kinderen. "De positieve invloed van meditatie op het kinderbrein kan nog groter zijn dan op volwassen hersenen." De topneuroloog legt uit hoe je familie meer mindful door het leven kan gaan.
Lees verder

Topneuroloog Steven Laureys leert jou én je kinderen mediteren: "Je kan meditatie niet afdoen als zweverig. Het wetenschappelijke bewijs is er"
Het zou een vak op school moeten zijn, vindt professor Steven Laureys. Als we lichamelijke opvoeding onderwijzen, waarom dan geen hersengymnastiek? Belgiës bekendste neuroloog schreef samen met zijn vrouw Vanessa Charland een boek over meditatie voor kinderen. "De positieve invloed van meditatie op het kinderbrein kan nog groter zijn dan op volwassen hersenen." De topneuroloog legt uit hoe je familie meer mindful door het leven kan gaan.
Lees verder

Marc Coucke en Bart Versluys halen driesterrenchef Peter Goossens naar de keuken van het iconische hotel La Réserve in Knokke
In augustus 2021 werd aangekondigd dat hotel La Réserve in handen komt van Bart Versluys en Marc Coucke. Zij spraken hun ambitie uit om van La Réserve "één van de meest bekende toonaangevende luxehotels in België" en "het ultieme visitekaartje van Knokke te maken". Het hotelrestaurant onder leiding van driesterrenchef Peter Goossens moet daar mee voor zorgen, klinkt het in een mededeling.
Lees verder