Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 9 januari 2022

Duiker van brandweer redt verloren gelopen kat uit water aan Tolpoortbrug

HLN
Duiker van brandweer redt verloren gelopen kat uit water aan Tolpoortbrug
Dat de brandweer klaarstaat voor mens én dier, bewezen ze zondagochtend nog maar eens. Een kat was verdwaald en belandde op een staketsel in het water aan de Tolpoortbrug. Een duiker bracht het dier kat veilig op het droge.
Lees verder

LIVE. Van Aert voert onemanshow op in Lombardsijde: wel spanning om plaatsen twee en drie!
Wout van Aert, toch? Wie anders zal het BK veldrijden in Lombardsijde winnen? Op dag twee van de strijd om de Belgische tricolore zorgen de mannelijke beloften en profs voor de apotheose. In deze liveblog blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Lees verder

LIVE. Petagna zet Napoli op voorsprong, Dries Mertens in de basis thuis tegen Sampdoria
• Speeldag 21 Serie A • Stadio Diego Armando Maradona • Napoli staat derde op 6 punten van leider Inter • Mertens was trefzeker op vorige speeldag tegen Juventus
Lees verder

Baby gered uit vuilniscontainer in Tsjechië
In Tsjechië is dit weekend een baby aangetroffen in een vuilniscontainer. Dat meldt de politie van de industriestad Pardubice, zowat honderd kilometer ten oosten van de hoofdstad Praag.
Lees verder

Wendy Van Wanten werd er betrapt, een groot schandaal bracht Laurent voor de rechter: achter de schermen van Villa Clémentine
Waar en hoe wonen koning Filip, Mathilde, Albert of Paola? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. Over de persoonlijke residentie van de royals is dan ook amper iets bekend, hoewel elk kasteel nochtans een uniek verhaal vertelt. Zoals ook Villa Clémentine, al sinds 1993 de officiële residentie van prins Laurent en zijn gezin. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat zijn naam niet toevallig kreeg en het toneel was van een groot schandaal rond de prins.
Lees verder

Demi Lovato liet zich opnieuw opnemen in afkickkliniek
Demi Lovato (29) heeft opnieuw een periode in een afkickkliniek doorgebracht. De artiest, die in 2018 na een overdosis al eens in het ziekenhuis belandde, liet zich vorige maand opnemen. Dat meldt het tijdschrift People.
Lees verder

Laatste 'Nederlandse invasie' nu school weer opstart bij noorderburen? "Hun lockdown was de beste reclamecampagne ooit voor onze stad"
Maandag 10 januari bergen kinderen in zowel België als Nederland hun speelgoed en outdoorschoenen op om weer aan de schoolbanken plaats te nemen. En dat is zichtbaar in het centrum van Antwerpen: bijna alle winkels zijn open, maar de aanwezigheid van onze noorderburen nam - na een zeer drukke zaterdag - beduidend af. "Volgende week verwachten we opnieuw een normale gang van zaken. Maar als hun lockdown verlengd wordt..."
Lees verder

Conner Rousseau verwelkomt nieuw familielid: Blacky, een schattige labradoodle
Dit is het nieuwe hondje van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Blacky is een labradoodle. Hij is vernoemd naar het hondje uit 'De familie Backeljau'. In 'Het Huis' verklapte Rousseau al hoe 'De familie Backeljau' de inspiratie vormde voor de partijnaam Vooruit.
Lees verder

Fluitend naar een nieuwe BK-titel: Wout van Aert pakt zijn vijfde tricolore na demonstratie in Lombardsijde
Het tienkoppig monster bleef in de Noordzee. Wout van Aert kwam, zag en overwon op het BK veldrijden in Lombardsijde. In de laatste wedstrijd van zijn crosswinter kroonde hij zich voor de vijfde keer tot Belgisch kampioen. Laurens Sweeck werd op grote afstand tweede, Quinten Hermans was goed voor brons.
Lees verder

Het Antwaarps joar van de Schoen: saai was het nooit
13 januari 2021, de dag dat de tijd (even) bleef stille staan op de Bosuil. Lior Refaelov was de Gouden Schoen van Royal Antwerp FC. Een jaar later speelt hij voor Anderlecht en heeft zijn ex-ploeg een metamorfose ondergaan. Indrukken over het 'Antwaarps joar van de Schoen'.
Lees verder

Politieagent schiet man dood in Hoei: "Hij werd bedreigd met sabel, had geen andere keuze dan schieten"
Een politieagent heeft zondagmiddag in Hoei, in de provincie Luik, met zijn dienstwapen een man die zich dreigend gedroeg doodgeschoten. Dat heeft dienstdoend burgemeester Eric Dosogne (PS) aan Belga bevestigd.
Lees verder

Zaakvoerder ijsjesbedrijf helpt met teambuilding slachtoffers van overstroming in Trooz en deelt pannenkoeken uit: "Blij dat we dit konden doen"
Welke teambuilding is nu beter dan samen met je personeel mensen in nood helpen? Christof Thorrez van ijsjesbedrijf Surprice uit Houthulst sloot zaterdag zijn zaak en trok met een team medewerkers naar het door de overstromingen getroffen Fraipont bij Trooz. Daar werden pannenkoeken en warme chocolademelk uitgedeeld. "Een hele fijne ervaring."
Lees verder

Het verhaal achter het zegegebaar van Van Aert: "Dwaas grapje vanop school vroeger"
Wout van Aert (27) die een cross wint, dat is al lang niks nieuws meer. En dus moet de kersverse Belgische kampioen zich onderscheiden aan de hand van een bijzonder zegegebaar. Zo ook op het BK in Lombardsijde. "High five? Tsunami!"
Lees verder

Verkoop van zelftests door Sergio loopt op rolletjes: "We hebben de kaap van 50.000 tests overschreden"
Zanger en presentator Serge Quisquater, beter bekend als Sergio, verkoopt sinds kort samen met zijn zoon Gill zelftests. Dat doen ze op hun website www.stealthedeal.be. Ze bieden de tests aan voor amper 2,95 euro per stuk. Momenteel verloopt de verkoop zeer goed. Ondertussen hebben ze al 50.000 tests verkocht. "We hebben veel mails binnengekregen, de reacties zijn allemaal best goed", vertelt Gill Quisquater.
Lees verder

MR wil niet morrelen aan automatische loonindexering: "We hebben systeem dat evenwicht bewaart en daar ben ik voorstander van"
De MR wil niet raken aan de automatische loonindexering. Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zondag gezegd bij "L'invité" op RTL-TVi.
Lees verder

COLUMN. Sylvia Van Driessche over haar belabberde slaapgewoontes: "Het dieptepunt was toen ik in slaap viel op restaurant"
Sylvia Van Driessche (45) is een vroege vogel. Haar dag start soms al om drie uur 's morgens: nog voor de wereld ontwaakt heeft ze er al enkele uren me-time opzitten. Helaas gaat die gewoonte ook gepaard met enkele hardnekkige nadelen, zo vertelt ze in deze column. "Ik beledigde enkele vrienden door naar hun eerste, zelfgeschreven tv-reeks te gaan kijken en bij elke aflevering al na tien minuten in slaap te vallen. Als wraak werden er foto's van mij genomen."
Lees verder

LIVE. Philippe Clement ziet Monaco sterke start nemen in Nantes en snel bijna 0-1 maken
• 20 speeldag Ligue 1 • Stade de la Beaujoire • Philippe Clement debuteert als trainer van AS Monaco • Monaco staat zesde, Nantes zevende
Lees verder

Vierentwintig zwaar verwaarloosde chihuahua's gedumpt in Nederland: 'Moeilijk om niet te huilen'
Onbekenden hebben 24 zwaar verwaarloosde chihuahua's vastgebonden aan een paal aan de Zeekade in het Nederlandse Geldermalsen. Een wandelaar trof de hondjes aan en toen de dierenambulance aankwam, bleek dat nét op tijd.
Lees verder

CELEB 24/7. Josh Duhamel vraagt twintig jaar jongere vriendin ten huwelijk en Rebel Wilson is 2022 positief gestart
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Nederlandse politica Sigrid Kaag doet aangifte tegen Willem Engel nadat hij haar adres verspreidt op Twitter
D66-partijleider en toekomstige minister van Financiën Sigrid Kaag gaat aangifte doen tegen corona-activist Willem Engel, omdat die vanmiddag haar privéadres heeft gepubliceerd op Twitter. Dat laat een woordvoerder van de Nederlandse partij weten. Volgens Engel werden de adresgegevens al eerder vrijgegeven.
Lees verder