Doorgaan naar hoofdcontent

Coronapil voor thuisgebruik deze maand al beschikbaar: “Goed nieuws voor risicopatiënten”

HLN
Coronapil voor thuisgebruik deze maand al beschikbaar: "Goed nieuws voor risicopatiënten"
Dirk Ramaekers, hoofd van de in december opgerichte Taskforce Covid-Therapeutics, hoopt deze maand al zogenaamde "coronapillen" in te zetten voor thuisgebruik. Viroloog Steven Van Gucht legt bij HLN Live uit dat de pillen voornamelijk bedoeld zijn voor risicopatiënten: "Voor hen is het goed nieuws, maar we moeten de pillen selectief inzetten."
Lees verder

Lazio overweegt contract Jordan Lukaku (27) te ontbinden: gaat hij in Italiaanse tweede klasse vechten tegen degradatie?
Jordan Lukaku (27) kan naar de Italiaanse tweede klasse. Lazio, zijn huidige club, overweegt zijn contract te ontbinden om hem een handje te helpen. Vicenza, hekkensluiter in de Serie B, trekt hard aan zijn mouw. Samen met Lukasz Teodorczyk (eveneens ex-Anderlecht) moet hij degradatie zien te voorkomen.
Lees verder

"Met een woning op de foute locatie heb je meer risico op schade en betaal je dus meer": bespaar tot 390 euro op je brandverzekering dankzij onze geldexpert
Een brandverzekering afsluiten is wettelijk niet verplicht, tenzij je een hypotheeklening hebt of (ver)huurder bent. Heb je je woonlening afbetaald en ben je eigenaar van het huis dat je zelf betrekt, dan zou je dus vele honderden euro's per jaar kunnen besparen door geen brandverzekering te nemen. De kans dat je huis afbrandt of door een andere ramp verloren gaat blijft immers statistisch uiterst klein. Maar statistieken zijn verraderlijk. Hoe klein de kans ook, je wil niet meemaken dat jouw woonst verloren gaat. Bovendien dekt de verzekering niet alleen schade door brand, maar ook schade door water, glasbreuk, een auto die tegen je huis botst en zo meer. Tenzij je dus multimiljonair bent, doe je er sowieso goed aan toch een brandverzekering te nemen. Onze geldexpert Pascal Paepen geeft je tips om tot enkele honderden euro's te besparen op je brandverzekering.
Lees verder

Recordaantal tweedehandswagens verkocht in 2021
Vorig jaar is een recordaantal occasiewagens verkocht in ons land. Leveringsproblemen van nieuwe wagens door het mondiale tekort aan chips dreven de autokopers van een nieuwe naar een tweedehandse personenwagen. Dat meldt Traxio, de sectorfederatie van de verkoop en reparatie van nieuwe en tweedehandswagens, woensdag.
Lees verder

Tweehonderd mensen opgepakt bij protesten tegen hoge gasprijzen in Kazachstan
Bij protesten tegen de hoge gasprijzen zijn in Kazachstan meer dan 200 mensen gearresteerd. Daarnaast raakten 95 agenten gewond, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag. De voorbije dagen vonden er in verschillende steden en dorpen van het autoritair geregeerde land protesten plaats met duizenden deelnemers.
Lees verder

Presentator Jon Stewart uit kritiek op 'Harry Potter': "Die kobolden zijn antisemitisch"
Presentator Jon Stewart (59), bekend van 'The Daily Show', heeft in zijn podcast uitgehaald naar de 'Harry Potter'-filmreeks. Volgens hem is de manier waarop de kobolden (goblins) worden uitgebeeld antisemitisch.
Lees verder

Werkstraffen tot 240 uur voor Beerschotsupporters die freefights organiseerden: slechts enkelen krijgen een celstraf
De Beerschotsupporters die, in sommige gevallen tot 7 jaar geleden, freefights organiseerden tegen rivaliserende hooligans zijn woensdagochtend door de rechtbank veroordeeld tot werkstraffen tot wel 240 uur. Slechts drie van de 24 beklaagden kregen een gevangenisstraf van 10 maanden opgelegd.
Lees verder

Chinese stad Zhengzhou test alle 12 miljoen inwoners op corona na 11 besmettingen
De 12 miljoen inwoners van de Chinese stad Zhengzhou moeten allemaal een coronatest doen. De stad is in gedeeltelijke lockdown nadat de afgelopen dagen elf besmettingen waren vastgesteld. Meerdere wijken zijn dinsdag afgesloten.
Lees verder

Ex-man van Britney Spears gearresteerd voor stalking
Jason Alexander, waar Britney Spears (40) in 2004 exact 55 uur mee getrouwd was, zit momenteel in de cel wegens stalking. Het is voor de ex-man van de zangeres bovendien al de derde keer dat hij gearresteerd wordt op twaalf maanden tijd.
Lees verder

Wereldkampioen Wright heeft geen compassie met Van Gerwen na opgave door corona: "Eigen schuld als je het niet veilig houdt"
Wereldkampioen Peter Wright heeft geen compassie met Michael van Gerwen, die na een positieve coronatest het WK darts vroegtijdig moest verlaten. "Als je er niet in slaagt om jezelf volledig veilig te houden, moet je de hand in eigen boezem steken."
Lees verder

Transfer Talk. Laporta: "Ik haal Haaland deze zomer naar FC Barcelona" - AA Gent denkt aan Cuypers, kans klein dat KVM toehapt
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Beslissende uitspraak voor prins Andrew zal volgens rechter "best snel" vallen
Het is bang afwachten voor de Britse prins Andrew, sinds de hoorzitting in New York waarmee zijn advocaten een eventuele procedure wegens seksueel misbruik tegen hun cliënt wilden stoppen. Rechter Lewis Kaplan, die de zaak dinsdag behandelde, zei dat hij "best snel" met een oordeel komt. Maar de advocaten van de prins lijken vooralsnog hun doel niet te hebben bereikt.
Lees verder

Duizenden gezinnen in regio Merelbeke zonder stroom
Door een technisch defect in een transformatorstation van Fluvius zit een groot deel van de regio rond Merelbeke sinds woensdagochtend zonder elektriciteit. "We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen", zegt David Callens van Fluvius.
Lees verder

Sportief huwelijk: ex-winnares US Open trouwt met Amerikaanse gewezen spits van AZ Alkmaar
Sloane Stephens (28), voormalig winnares van de US Open, is in het huwelijksbootje gestapt met Jozy Altidore (32), die twee jaar bij AZ Alkmaar in de aanval speelde. Het sportieve echtpaar deelde een foto op social media waarop ze in trouwkleding hand in hand lopen tijdens de huwelijksceremonie, met de datum 1 januari 2022 als bijschrift. Het Amerikaanse duo was sinds april 2019 verloofd. De Amerikaanse tenniskoningin Billie Jean King (78) was er snel bij om het heuglijke stel geluk te wensen op Twitter. Stephens (28) won de US Open in 2017. In 2018 stond ze op de derde plaats op de wereldranglijst, haar hoogste notering tot dusver. Altidore (32) speelt momenteel voor Toronto FC in de Major League Soccer. Hij scoorde 42 keer in 115 interlands voor de Amerikaanse ploeg. Naast AZ speelde Altidore ook voor Villarreal, Bursaspor, Hull City en Sunderland.
Lees verder

Politie vuurt waarschuwingsschoten af op Cyprus om migranten uiteen te drijven
De oproerpolitie van het eiland Cyprus heeft dinsdagavond waarschuwingsschoten gelost om een groep van ongeveer 200 migranten in de badplaats Paphos uiteen te drijven. Op bijna hetzelfde ogenblik waren er volgens de politie rellen tussen bewoners in een opvangcentrum in de buurt van de hoofdstad Nicosia. In beide gevallen werden politieagenten met stenen bekogeld.
Lees verder

"Ik ontving een lege Louis Vuitton-doos." Niet alleen Karen Damen werd al opgelicht op Vinted. Hoe voorkom je dat?
"Zonet opgelicht", getuigt Karen Damen (47) op Instagram. "Ik ben mijn geld én mijn jas kwijt." De zangeres deelt het verhaal van haar zus, die een dure jas verkocht via de app Vinted, maar geen geld kreeg van de koper omdat die haar jas na ontvangst als 'nep' opgaf. Het is niet het eerste verhaal van oplichting via het populaire tweedehandsplatform. Ook Zoë en Deborah werden er het slachtoffer van. Een professor consumentenrecht geeft tips om veilig tweedehands te (ver)kopen.
Lees verder

"Zes lockdowns achter de rug. En nu krijgt een tennisser vrijstelling": onvrede over Djokovic groot in Australië
In Australië is met verontwaardiging gereageerd op het nieuws dat Novak Djokovic een medische vrijstelling heeft gekregen om zonder vaccinatie het land in te mogen. De 34-jarige Serviër, de nummer 1 van de wereld, maakte gisteren zijn deelname bekend.
Lees verder

16 procent minder werklozen in Vlaanderen in 2021
Vlaanderen telde in december 181.792 werkzoekenden. Eind 2021 waren er zo 16 procent minder werkzoekenden dan in december 2020. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) woensdag.
Lees verder

Gerard Joling verliest zijn moeder: "Heb haar hand tot het laatste moment kunnen vasthouden"
Triest nieuws voor Gerard Joling (61). De Nederlandse zanger en presentator moest afscheid nemen van zijn moeder. Dat maakte Joling op woensdag zelf bekend op Instagram. De moeder van onze excentrieke noorderbuur is op 92-jarige leeftijd overleden.
Lees verder

Installatiefout gasvuur mogelijke oorzaak explosie in Turnhout: politie controleert gasvuren op 11 andere adressen
Turnhout zal de laatste dag van 2021 nog niet vergeten zijn. Die ochtend vond er in de Boerenkrijglaan een catastrofale gasexplosie plaats die niet enkel een stevige ravage aanrichtte, maar ook het leven kostte aan vier mensen. De oorzaak van de ontploffing bleef vooralsnog onduidelijk, maar nu laat het OM weten dat een installatiefout van een gasvuur mogelijk aan de ontploffing ten grondslag ligt.
Lees verder