Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 januari 2022

Andy Peelman overweegt om in de politiek te stappen: “Ik ben geen Vlaams Belanger, maar laat die partij het eens do...

HLN
Andy Peelman overweegt om in de politiek te stappen: "Ik ben geen Vlaams Belanger, maar laat die partij het eens doen. Ik geef ze drie maanden"
Het wordt een druk jaar voor Andy Peelman (38). Niet alleen worden hij en zijn vrouw Tine (38) voor de tweede keer ouders van een dochter, ook staan er een bouw en de opening van een eigen kledingwinkel op het programma. En misschien stapt hij zelfs in de politiek, want op dat vlak moet er dringend wat veranderen, vindt de presentator en acteur. Een uitgebreid gesprek over waarom hij liever geen dochters wilde, waarom hij zo open over een triootje vertelde en zijn nakende ontslag bij de politie. "Probeer maar eens kalm te blijven als je de pis langs je nek naar beneden voelt lopen."
Lees verder

LIVE. Coucke test positief op coronavirus, De Wever in isolatie - "Verplichte zelftest bij leerlingen zal ooit op tafel belanden"
Alle leerlingen kunnen vandaag opnieuw voltijds naar school, met mondmaskers voor leerlingen vanaf het eerste leerjaar. Daarnaast zijn de quarantaine- en testregels versoepeld om te vermijden dat te veel klassen gesloten moeten worden. Ook in de rest van de maatschappij zijn de quarantaine- en testregels voor gevaccineerden aangepast, om massale uitval op de werkvloer te vermijden en de eerstelijnszorg te ontzien. Lees in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

LIVE. Coucke test positief op coronavirus, De Wever in isolatie - "Verplichte zelftest zal ooit op tafel belanden"
Alle leerlingen kunnen vandaag opnieuw voltijds naar school, met mondmaskers voor leerlingen vanaf het eerste leerjaar. Daarnaast zijn de quarantaine- en testregels versoepeld om te vermijden dat te veel klassen gesloten moeten worden. Ook in de rest van de maatschappij zijn de quarantaine- en testregels voor gevaccineerden aangepast, om massale uitval op de werkvloer te vermijden en de eerstelijnszorg te ontzien. Lees in dit liveblog alle ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

LIVE. Wat een circus: broer voedt geruchten als zou Djokovic opgepakt worden - Definitieve beslissing over deelname Australian Open niet vandaag
Advantage Djokovic. De Serviër heeft van een rechter gelijk gekregen en mag Australië dan toch binnen. De rechter heeft de beslissing om Djokovic' visum te weigeren ongedaan gemaakt. Het is momenteel echter nog onduidelijk of dit ook betekent dat Djokovic in Australië kan blijven om de Australian Open te spelen. De regering kan immers nog altijd beslissen om Djokovic toch uit te wijzen. De Australische Migratieminister Alex Hawke behoudt dat recht, zegt advocaat voor de regering Christopher Tran.
Lees verder

Britten vinden grote en bijna complete 'zeedraak' van 180 miljoen jaar oud: "Eén van de beste fossielenvondsten in het Verenigd Koninkrijk ooit"
Een grote prehistorische 'zeedraak' die is teruggevonden in de Engelse Midlands wordt omschreven als één van de beste fossielenvondsten in de geschiedenis van de Britse paleontologie. Het gaat over een 'ichthyosaurus', dat waren enorme zeereptielen die miljoenen jaren geleden in onze wateren leefden. Het gevonden exemplaar is maar liefst 180 miljoen jaar oud.
Lees verder

Vrouwen hebben 15% meer kans op slechte afloop als mannelijke chirurg hen opereert
Uit een nieuwe studie bij 1,3 miljoen patiënten blijkt dat vrouwen meer kans hebben op een slechte afloop wanneer ze door een mannelijke chirurg geopereerd worden, waaronder zelfs 32 procent meer kans om te sterven. Door de ontluisterende resultaten stellen mensen in vraag of de gezondheidszorg wel voldoende vrouwvriendelijk is.
Lees verder

Elise Mertens keert terug in top 20 - Goffin naar achtste finales ATP Sydney - Kyrgios test positief op corona
Elise Mertens boekt een plaats winst op de maandag gepubliceerde wereldranglijst in het vrouwentennis. Ze keert zo terug in de top 20. De Belgische nummer 1 springt van de 21ste naar de 20ste stek. Haar beste notering (12de) dateert van november 2018.
Lees verder

Zendaya waarschuwt fans dat 'Euphoria' voor een 'volwassen publiek' is
Zendaya (25) waarschuwde haar fans op Instagram naar aanleiding van het tweede seizoen van de HBO-serie, 'Euphoria'. De actrice herinnerde fans eraan dat de show enkele zware onderwerpen behandelt die voor sommige kijkers verontrustend kunnen zijn.
Lees verder

Tine De Caigny, een jaar na haar triomf en toptransfer naar Hoffenheim: "Ja, de Gouden Schoen opent deuren"
Een jaar geleden won Tine De Caigny (24) de Gouden Schoen. Sindsdien ging het crescendo: meer faam, sponsors en een toptransfer naar Hoffenheim. De Caigny blikt terug op haar 'gouden' jaar. "De Schoen heeft deuren geopend. Maar Tine is Tine gebleven."
Lees verder

Er heerst anarchie op Old Trafford: wie is de échte baas bij Manchester United?
'Something's rotten in the state of Man United'. Mocht Shakespeare vandaag worden gevraagd een tragedie rond Cristiano Ronaldo te schrijven, kwam de voorgaande lijn mogelijk terug. Het stikt bij de grootste Engelse club. De geur verspreidt zich via de schandaalpers. Wie is er nu écht de baas?
Lees verder

Vierde coronamars leidt tot 97 arrestaties
Voor, tijdens en na de manifestatie 'Samen voor Vrijheid' van gisteren in Brussel werden bijna honderd mensen opgepakt. Het gaat voornamelijk om administratieve aanhoudingen, maar de politie voerde ook negen gerechtelijke arrestaties uit.
Lees verder

Wout van Aert viert in Frituur De Bosrand in Brugge: "Hij koos voor friet met mayonaise, een frikandel special en een pintje"
Wout van Aert heeft zijn vijfde Belgische titel veldrijden zondagavond smakelijk gevierd, met frietjes van Frituur De Bosrand in Brugge.
Lees verder

Rolls-Royce brengt recordaantal auto's aan de man
De Britse constructeur Rolls-Royce Motor Cars heeft in 2021 een recordaantal auto's verkocht. Dat liet de dochter van de Duitse autobouwer BMW weten.
Lees verder

Marlies (39) koopt één jaar lang niets nieuw: "Wc-papier? Op tweedehandssites vind je wel wat"
Geen nieuwe kleding, keukengerei, nee, zelfs geen wc-papier. De Aarschotse onderneemster Marlies van Wemmel gaat een opmerkelijke uitdaging aan: één jaar lang niets nieuw kopen. Wat mag wel? Delen, ruilen, zelf maken of tweedehands kopen. Haar 'consuminder'-experiment gaat van start op 1 januari, wij waren nieuwsgierig naar haar voorbereidingen. "Hoe dichter het komt, hoe meer stress ik krijg. Want er zijn toch wel wat zaken waaraan ik niet heb gedacht."
Lees verder

Eddy (58) redt leven van man die in Dender terechtkomt: "Het voelde alsof ik in een bak met ijs sprong"
Eddy Straetman (58), een leerkracht carrosserie bij GO-Talent in Dendermonde, heeft afgelopen vrijdagavond het leven gered van een 69-jarige man die in de ijskoude Dender terecht was gekomen bij cafe 't Peirt in Dendermonde. Eddy sprong zonder twijfelen meteen in het water en kon met behulp van enkele andere personen de man uiteindelijk op het droge trekken. "Ik ben blij dat hij het goed stelt en dat ik de man heb kunnen helpen", zegt Eddy.
Lees verder

Gentenaar Muhammed (25) scoort met bijzonder huwelijksaanzoek: "Toen ze de hele opstelling zag, wist ze wel hoe laat het was"
Tot spijt van wie het benijdt, maar wie het huwelijksaanzoek van Gentenaar Muhammed Bulduk (25) wil overtreffen, zal stevig uit zijn pijp mogen komen. De arbeider bij Volvo Cars ging zondagavond door de knie en dat mocht héél Gent weten. "We zijn intussen een klein jaar samen en ik wil er geen gras over laten groeien", zegt hij.
Lees verder

Superhelden veroveren je kleine scherm: dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz
Ze zijn er in alle soorten en maten, maar één ding is zeker: superhelden zijn hip and happening. Dat weten ze ook bij onze streamingdiensten. Deze films en series zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz.
Lees verder

Franstalige minister van Jeugd: "Vraag om verplichte zelftest zal ooit op tafel belanden"
Een wekelijkse zelftest bij schoolgaande kinderen is een aanbeveling, maar geen verplichting. Dat heeft Franstalig minister van Jeugd Bénédicte Linard (Ecolo) maandag benadrukt op de RTBF-radio. De minister verwacht wel dat de verplichte zelftest ooit op tafel zal liggen.
Lees verder

Ongeval met springkasteel in Valencia eist tweede leven: naast meisje van acht nu ook vierjarig slachtoffer overleden
In de Spaanse gemeente Mislata, gelegen aan de rand van Valencia, is nu ook een tweede slachtoffer gestorven nadat vorige week een springkasteel in de lucht werd geblazen door een windvlaag. Kort na het ongeval overleed al een achtjarig meisje. Acht andere kinderen raakten gewond, onder wie een vierjarig meisje dat nog enkele dagen op intensieve zorg doorbracht. De burgemeester van Mislata, Carlos Fernández Bielsa, heeft ondertussen laten weten dat het kind gisteren aan haar verwondingen is overleden.
Lees verder

Jan Vertonghen geeft zijn favorieten voor Beste Belg in het Buitenland: "Tielemans verdient in top drie te staan"
De Gouden Schoen, dat is ook de verkiezing van de beste Belg in het buitenland van het afgelopen voetbaljaar. Rode Duivel Jan Vertonghen (34) lijstte voor ons zijn top drie op. "Thibaut Courtois laat het elke week zien bij een van de grootste clubs ter wereld."
Lees verder