Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 januari 2022

“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun vo...

HLN
"Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet": drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
Als de liefde van de man door de maag gaat, dan geldt dat zeker voor de kinderen. Of ze nu op kot zitten of al een eigen gezin hebben: als er iets uit moeders kookpotten op tafel komt, is het feest. En die moeders? Die schillen met plezier een aardappel extra. "Door voor mijn dochter te koken, heb ik het gevoel dat ze toch dicht bij mij is, ook al zit ze kilometers verder op kot".
Lees verder

LIVE. Vader en broer Djokovic sneren richting Australische instanties: "Ze willen hem, en bij uitbreiding ons hele land, op de knieën brengen"
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

Zijn nieuwe vlam is dominatrix: is Julia Fox de vrouw die Kanye West kan temmen?
In december vorig jaar smeekte Kanye - Ye - West (44) zijn ex Kim Kardashian (41) nog om hem terug te nemen, maar nu lijkt hij zijn hart toch aan een andere vrouw te hebben verloren. De gelukkige is de 31-jarige Julia Fox, een Amerikaanse actrice die zelf heel wat bagage - waaronder een bijna-doodervaring - met zich meesleurt. Dominatrix met een drugsverleden, dit is Julia Fox. "Het is een mirakel dat ik nog steeds in leven ben."
Lees verder

Zelftests? Quarantaineregels? Heb jij nog vragen na het Overlegcomité? Stel ze hier
Het eerste Overlegcomité van 2022 heeft geen grote koerswijzigingen opgeleverd. Daarvoor bestaat nog te weinig duidelijkheid over de precieze impact van de oprukkende omikronvariant, luidt het. "Minder ziekmakend betekent niet dat het een onschuldig virus is." Zeker nu de quarantaine- en testregels voor gevaccineerden uit noodzaak versoepeld worden, herhaalde premier Alexander De Croo dat de voorzorgsmaatregelen van cruciaal belang blijven om het aantal besmettingen te beperken. Heb jij nog vragen na dit Overlegcomité? Over de nieuwe quarantaine- of zelftestregels? Stel ze dan via onderstaand formulier.
Lees verder

Viroloog Van Gucht neemt het woord op Overlegcomité: "Mogelijk tot 125.000 besmettingen per dag tegen half januari"
Viroloog Steven Van Gucht gaf tijdens het Overlegcomité een uitgebreide toelichting over de coronacijfers in ons land. "De vijfde golf is begonnen", was zijn niet mis te verstane boodschap.
Lees verder

OVERZICHT. Huidige maatregelen worden aangehouden: dit zijn ze nog eens op een rijtje
Tijdens het Overlegcomité vandaag werd beslist om de maatregelen die al van toepassing zijn verder aan te houden. Telewerk blijft verplicht, minstens vier dagen per week. Ook de maatregelen in de horeca, het nachtleven en het sportieve en culturele leven blijven van kracht. Nu de omikronvariant het aantal besmettingen opnieuw de hoogte injaagt, verdwijnt de testverplichting voor gevaccineerden die een hoogrisicocontact hadden. Ook de quarantaineperiode wordt in een aantal gevallen versoepeld. De nieuwe regels gaan in vanaf 10 januari.
Lees verder

BBC-interviewer Emily Maitlis over prins Andrew: "Nooit gedacht dat mijn vragen zo belangrijk zouden zijn voor zijn proces"
Emily Maitlis, de BBC-journaliste die prins Andrew destijds interviewde over zijn contact met Jeffrey Epstein, blikt vandaag terug op het spraakmakende gesprek. "Ik had nooit gedacht dat het zoveel impact zou hebben", zegt ze. "Mijn vragen van toen zullen een grote rol spelen tijdens zijn proces tegen Virginia Giuffre."
Lees verder

BV 24/7. Een ontroerend afscheid op de set van 'Familie' en een romantische vakantie voor Zita Wauters
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hoogste aantal coronapatiënten in Britse ziekenhuizen sinds een jaar: hoe kan dat als omikronvariant minder ziekmakend is?
Het aantal mensen dat in het Verenigd Koninkrijk met het coronavirus in het ziekenhuis ligt, is gestegen tot het hoogste niveau sinds februari vorig jaar. De exponentiële groei van het aantal omikrongevallen is de boosdoener: procentueel belanden er minder mensen in het ziekenhuis, het absolute aantal is alsnog bijzonder hoog.
Lees verder

McConnell beschuldigt Democraten van "politieke uitbuiting" van verjaardag bestorming
De Democraten buiten de eerste verjaardag van de bestorming van het Capitool uit op een politieke manier. Dat zegt Mitch McConnell, de Republikeinse minderheidsleider van de Senaat.
Lees verder

Eli Iserbyt wordt niet helemaal wild van het zand in Lombardsijde: "Het is écht wel iets voor Van Aert"
95 procent temporijden en 5 procent door het zand, ziedaar de analyse van Eli Iserbyt over het BK-parcours in Lombardsijde. "Het wordt lastig met een goeie Wout van Aert. Of het voor mij kan lukken? Ja, maar dan moeten alle sterren in één lijn staan."
Lees verder

Oma Rita (67) verdronk in put in tuin van dochter: "Geen sporen van geweld."
De 67-jarige vrouw uit Gistel die woensdagnamiddag in de tuin van de woning van haar dochter in Roesbrugge-Haringe (Poperinge) om het leven kwam, verdronk in een put met water. Wellicht kwam ze ongelukkig ten val. De wetsdokter deed een uitwendige autopsie en vond geen sporen van geweld.
Lees verder

Hoe de kinderen van chef-kok Gordon Ramsay een miljoenenimperium zullen uitbouwen: "Zij worden de nieuwe Beckhams"
Tilly Ramsay, de dochter van Britse chef-kok Gordon Ramsay, gaat regelmatig viraal op TikTok. Mede door haar deelname aan 'Strictly Come Dancing' (het Britse 'Dancing With the Stars'), is de jongste dochter van de tv-kok razend populair geworden in het afgelopen jaar. Een Schotse PR-expert denkt nu dat alle kinderen van de tv-kok miljoenen kunnen verdienen. "De familie Ramsay gaat dezelfde richting uit als de Beckhams en Kardashians", onthult de expert aan The Sun.
Lees verder

Niet nodig om met lege vliegtuigen te vliegen, verzekeren luchthavens
Het is helemaal niet nodig om lege vliegtuigen te laten vliegen om zo landingsrechten te kunnen behouden. Dat zegt luchthavenkoepel ACI Europe in een reactie op de ophef die ontstond nadat bekendraakte dat Lufthansa dit winterseizoen zo'n 18.000 onnodige vluchten uitvoert enkel en alleen om zijn tijdslots te kunnen behouden. Zo'n 3.000 daarvan worden uitgevoerd door dochter Brussels Airlines.
Lees verder

Harry Styles-fan klaagt concertzaal aan nadat ze verpletterd werd tijdens één van zijn concerten
Een fan van zanger Harry Styles (27) klaagt de Amerikaanse concertzaal The Forum aan. De vrouw zegt dat ze tijdens een concert van Styles in 2019 tegen de grond geslagen én verpletterd werd door de grote publieksmassa.
Lees verder

Traantjes in 'Willy De Musical': dochters en kleindochter verrassen zanger met ontroerende ode
Willy Sommers (69) krijgt donderdagavond z'n eigen musical en daarin is een belangrijke rol weggelegd voor z'n dochter Annemie. De twee hadden jarenlang geen contact, maar intussen hebben ze een goede band. Annemie vertelt onder andere aan James Cooke hoe ze destijds ontdekte dat Willy haar papa was. Als kers op de taart volgt er een ontroerend eerbetoon op de tonen van 'Formidable' van Stromae.
Lees verder

Nu overheid FFP2-maskers aanraadt voor risicopatiënten: hoeveel beter zijn ze?
Omdat de omikronvariant zo besmettelijk is, beveelt de overheid nu FFP2-maskers aan voor risicopatiënten. Experts van de GEMS raden iedereen aan ze ook op het openbaar vervoer te dragen. En viroloog Steven Van Gucht benadrukte het belang van de maskers nog eens tijdens de persconferentie van het Overlegcomité. In Duitsland, Italië, Oostenrijk, Roemenië en Tsjechië zijn ze al deels of helemaal verplicht. Maar hoeveel beter zijn die maskers nu eigenlijk?
Lees verder

BMW brengt autolak tot leven met elektronische inkt: op elk moment een andere kleur of patroon
BMW wil de lakkleur van auto's tot leven brengen, door deze computergestuurd te maken. Jawel. Het bedrijf heeft vandaag een prototype onthuld, waarbij het mogelijk is. Automobilisten zullen met de nieuwe technologie hun auto op elk moment een andere lakkleur kunnen geven.
Lees verder

Online solden shoppen? Styliste en moderedacteur geven tips. "Laat items een dag in je winkelmandje sudderen"
Deze week startten de solden, ook op de webshops. Maar wie online shopt, betreedt een mijnenveld vol slimme verkooptrucs en ongeschreven wetten. Worstel jij met miskopen en moet je vaak pakjes retourneren? Dan helpen deze tips van een styliste en een moderedacteur je de klassieke valkuilen te vermijden. "Modellen weten perfect welke poses ze moeten aannemen om de pijnpunten van een kledingstuk te verbergen."
Lees verder

Prins Laurent is wachten op Libische miljoenen beu: "Ik verwacht dat er middelen worden vrijgemaakt"
Meer dan tien jaar na datum wacht Prins Laurent (58) nog altijd op zijn Libische miljoenen. Zijn geduld begint stilaan op te raken en hij vindt dat de regering z'n verantwoordelijkheid moet opnemen. "Ik hoop dat de politiek beseft dat mijn werk rond hernieuwbare technologie van algemeen belang is", vertelt de prins.
Lees verder