Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 januari 2022

7 weetjes over het nummer 7 van KRC Genk, Junya Ito: mysterieus liefdesleven, gamer en ook kanshebber voor Gouden Sch...

HLN
7 weetjes over het nummer 7 van KRC Genk, Junya Ito: mysterieus liefdesleven, gamer en ook kanshebber voor Gouden Schoen?
Schrijf hem niet zomaar af voor de Gouden Schoen. De cijfers liegen niet: Junya Ito heeft veruit z'n beste jaar bij KRC Genk achter de rug. Maar wie is de persoon achter die statistieken? Zeven weetjes over de Genkse nummer 7.
Lees verder

WhatsApp-medeoprichter tijdelijk aan het roer bij Signal
Een van de medeoprichters van WhatsApp, Brian Acton, komt tijdelijk aan het hoofd te staan van de concurrerende chatapp Signal. Dat maakte huidig CEO en oprichter van Signal, Moxie Marlinspike, bekend in een blogpost.
Lees verder

Andy Peelman heeft politieke ambities en doet volgens Sammy Mahdi "bizarre uitspraak". Wie heeft gelijk?
In een interview in 'Primo', waarvan ook enkele passages op HLN zijn verschenen, heeft acteur Andy Peelman kenbaar gemaakt dat hij politieke ambities heeft. "Ons systeem zit fout in mekaar en dat zorgt ervoor dat er rechts gestemd wordt", zegt de acteur. Hij geeft daarbij het voorbeeld van een "Afghaanse postbode die minder belasting zou moeten betalen dan de hardwerkende Vlaming". Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageerde daarop op Twitter: "Deze uitspraak is toch wel bizar. Nationaliteit heeft toch helemaal geen impact op hoe zwaar je wordt belast?" De staatssecretaris heeft het op dat vlak helemaal bij het rechte eind. We zochten daarnaast bij onze fiscaal expert Michel Maus uit in welke mate de fiscaliteit rekening houdt met het statuut van vluchteling.
Lees verder

Plopsaland De Panne blijft voor het eerst open in januari
Plopsaland De Panne zal voor het eerst geopend blijven in januari. Dat meldt het pretpark dinsdag. Normaal sluit het park na de kerstvakantie de deuren, maar deze keer is Plopsaland De Panne wel geopend op woensdagen, in de weekends en tijdens de volledige krokusvakantie.
Lees verder

Nieuwe Dikke Van Dale wordt genderinclusief
In de nieuwste editie van de Dikke Van Dale wordt een groot aantal woorden dat naar mensen verwijst, voor het eerst voorzien van m, v, én de genderneutrale x.
Lees verder

Milanese politie verdenkt 18 mannen van seksuele agressie op oudejaarsavond
De Italiaanse politie heeft achttien jongemannen geïdentificeerd die verdacht worden van seksuele agressie tegen vrouwen, op oudejaar in het centrum van Milaan. Onder de slachtoffers zijn ook twee Duitse toeristen. Negen vrouwen zeggen lastiggevallen te zijn door groepen jongemannen tijdens de feestelijkheden op het Piazza del Duomo.
Lees verder

Vorig jaar bijna 200.000 illegale grensoverschrijdingen aan Europese buitengrenzen: hoogste aantal sinds 2017
Volgens voorlopige cijfers van het Europese grensbewakingsagentschap Frontex vonden vorig jaar bijna 200.000 illegale grensoverschrijdingen plaats aan de Europese buitengrenzen. Het gaat om het hoogste aantal sinds 2017, zo meldt Frontex dinsdag in een persbericht.
Lees verder

Minder stress, meer energie en een sterker immuunsysteem? Enter intermittent living: "Je hebt geen of amper last van vermoeidheid"
Na intermittent fasting is nu ook intermittent living in opmars. Met dit wetenschappelijk onderbouwde fenomeen daag je je lijf en brein uit met kortdurende stressprikkels zoals honger, dorst, warmte en kou. Niet zo aantrekkelijk, maar wél efficiënt om sterker, energieker en gezonder te worden. Intermittent-livingmentor Siebe Hannosset geeft ons 9 laagdrempelige oefeningen en leert ons alle voordelen van de levensstijl. "Minder vaak eten, je zittijd doorbreken of 's ochtends koud afdouchen kan je immuunsysteem rust geven, zodat je brein het kan overnemen."
Lees verder

"Een appel heeft een ander effect op je lichaam dan een glas appelsap": experts onderscheiden feiten en fabels over suiker
Nu ook het school- en werkleven weer op gang komen, is het een perfect moment om die goede voornemens vast te pakken. Wordt 2022 voor jou het jaar van minder suiker? Geweldig idee voor je gezondheid, vindt professor Roman Vangoitsenhoven. Samen met expert Rosa Luyten van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw geeft hij een reeks tips waarmee je meteen aan de slag kan.
Lees verder

Britse politie stort zich weer op "verkeerde" ontvoering en moord in familie mediamagnaat Murdoch
De Britse politie trekt nieuwe elementen na in het onderzoek naar de ontvoering van en moord op Muriel McKay eind 1969. Zij werd met de echtgenote van mediamagnaat Rupert Murdoch verward, haar lichaam werd nooit gevonden. Dat heeft Britse krant The Times, eigendom van Murdoch, bericht.
Lees verder

Jumbo-Visma met 23 renners op trainingskamp in Alicante, Dumoulin ontbreekt
Tom Dumoulin ontbreekt nog op het trainingskamp van Jumbo-Visma in het Spaanse Alicante. Net als directeur Richard Plugge en renners Jonas Vingegaard, Olav Kooij, Rohan Dennis, Chris Harper en Lennard Hofstede. Jumbo wil vanuit privacy-oogpunt niet ingaan op de reden van hun afwezigheid. Wout van Aert is wél present.
Lees verder

Politie betrapt buschauffeur leerlingenvervoer op rijden onder invloed: "We tillen hier heel zwaar aan"
Maandag omstreeks 16u werd bij een controle op leerlingenvervoer een buschauffeur betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op parking Bodart in Heverlee.
Lees verder

Heeft de prille relatie van André Hazes met z'n jeugdliefde kans op slagen? "­Het gevaar loert om de hoek"
Er komt maar geen einde aan de amoureuze omzwervingen van André Hazes (27). De 'pauze' in z'n relatie met Sarah van Soelen (25) is een regelrechte breuk geworden, en ondertussen klopte Cupido al opnieuw aan z'n deur. Tegen alle verwachtingen in niet voor zijn ex Monique (43), maar voor de knappe Anna Rose (27). Moeder Rachel gaf alvast haar zegen, maar niet iedereen gunt de twee evenveel geluk. Enkele pijnlijke details maken het een bijzonder gevoelige situatie...
Lees verder

Roep om aftreden Britse premier Boris Johnson om tuinfeest tijdens lockdown
Leden van de Britse oppositie willen dat premier Boris Johnson aftreedt na nieuwe berichten dat de regering een feest zou hebben gehouden terwijl het land in lockdown zat. Een uitnodiging voor een tuinfeest in mei 2020 lekte maandagavond uit in Britse media. Het feest zou hebben plaatsgevonden in de tuin van regeringskantoor en ambtswoning 10 Downing Street.
Lees verder

Onderzoeksjournalist die Sepp Blatter en Juan Antonio Samaranch ten val bracht overleden
Hij vroeg aan een machtig man uit het voetbal, gewezen Fifa-baas Sepp Blatter, rechtuit of hij zich ooit had laten omkopen. En nagelde nog een ander gewichtig figuur uit de sport, ex-IOC-voorzitter Juan Antonio Samaranch, aan de schandpaal. Zaterdag legde onderzoeksjournalist Andrew Jennings op z'n 78ste voorgoed zijn pen neer.
Lees verder

Duitse minister vreest klimaatdoelen 2030 te missen
Duitsland haalt zijn klimaatdoelstellingen in 2030 zeker niet als geen verregaande maatregelen worden getroffen, waarschuwt de nieuwe Duitse minister van Economische Zaken en Klimaatbescherming Robert Habeck. "De komende jaren moeten we efficiënter en sneller worden", aldus de bewindsman van de Groenen, die maande de inspanningen te verdriedubbelen om de "gigantische" taak te volbrengen.
Lees verder

Twitter-accounts Willem Engel opgeschort
Twee accounts van de Nederlandse coronascepticus Willem Engel zijn opgeschort. Vorige week had Engel het privéadres van de Nederlandse minister van Financiën Sigrid Kaag op Twitter gepubliceerd. Kaag zei aangifte te doen.
Lees verder

Franse extreemlinkse presidentskandidaat veroordeeld voor laster tegen radiozender
Jean-Luc Mélenchon, boegbeeld van de Franse extreemlinkse partij La France Insoumise en presidentskandidaat, is veroordeeld voor openbare belediging en laster. Onderzoeksjournalisten van Radio France had hij, na berichtgeving over zijn presidentscampagne van 2017, "debielen" en "leugenaars" genoemd. De rechter legde hem een voorwaardelijke boete van 500 euro op en hij moet Radio France een schadevergoeding van 3.000 euro betalen.
Lees verder

Wout van Aert onthult voorjaar: géén Strade Bianche, wel debuut in Parijs-Nice
Het programma van Wout van Aert (27) werd bekendgemaakt op de teampresentatie van Jumbo-Visma in Alicante. De Belgische kampioen slaat dit jaar de Strade Bianche over, wél tekent hij voor het eerst present in Parijs-Nice. Zijn seizoen opent hij dan weer in de Omloop.
Lees verder

Elke maand rijden zes treinen door het rood
Het aantal treinen dat voorbij een rood sein reed, is vorig jaar toegenomen. Er waren op de hoofdsporen in België 72 seinvoorbijrijdingen, of gemiddeld 6 per maand. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van spoornetbeheerder Infrabel. Die wijst er wel op dat het aantal potentieel gevaarlijke situaties door seinvoorbijrijdingen nooit zo laag lag.
Lees verder