Doorgaan naar hoofdcontent

7 weetjes over het nummer 7 van KRC Genk, Junya Ito: mysterieus liefdesleven, gamer, en ook kanshebber voor de Gouden...

HLN
7 weetjes over het nummer 7 van KRC Genk, Junya Ito: mysterieus liefdesleven, gamer, en ook kanshebber voor de Gouden Schoen?
Schrijf hem niet zomaar af voor de Gouden Schoen. De cijfers liegen niet: Junya Ito heeft veruit z'n beste jaar bij KRC Genk achter de rug. Maar wie is de persoon achter die statistieken? Zeven weetjes over de Genkse nummer 7.
Lees verder

Vorig jaar voor 41 miljard aan NFT's verhandeld
De verkoop van Non Fungible Tokens, een soort digitaal certificaat van echtheid voor digitale objecten, heeft vorig jaar volgens schattingen bijna 41 miljard dollar (36 miljard euro) opgeleverd. Op dat bedrag komt de in blockchain gespecialiseerde marktonderzoeker Chainalysis uit. De unieke codes, kortweg NFT's genoemd, zijn pas sinds begin vorig jaar in opkomst maar leverden bij veilingen soms al miljoenenbedragen op.
Lees verder

Veel emoties, een gastoptreden van Christoff en iconische Pukkelpop-show: dit waren de hoogtepunten van 'Willy De Musical'
James Cooke (37) gaf Willy Sommers (69) donderdagavond een eigen musical cadeau. Het resultaat werd een emotionele rollercoaster met een heleboel verrassingsacts.
Lees verder

LIVE. 1-1! Chiesa wist openingstreffer Mertens uit
• Serie A • Speeldag 20 • Mertens aan de aftrap • Napoli afgezakt naar Turijn, maar ook Italiaans voetbal kreunt onder coronagolf
Lees verder

Kobayashi steekt eindzege Vierschansentoernooi op zak maar grijpt naast Grand Slam
Ryoyu Kobayashi heeft de eindzege op zak gestoken na afloop van de vierde en laatste etappe van de zeventigste editie van de Vierschansentournee. De 25-jarige Japanner, die ook de drie voorgaande manches op zijn naam schreef, greep wel naast een 'Grand Slam' en moest tijdens de laatste etappe in Bischofshofen tevreden zijn met de vijfde plaats. De Oostenrijker Daniel Huber was de dagwinnaar.
Lees verder

Dit is het parcours voor het BK veldrijden: "Snel, sober, basic, ... Van Aert"
Het BK veldrijden in Middelkerke vindt komend weekend plaats in... Nieuwpoort. Dat is het grondgebied waarop het militaire domein van Lombardsijde zich bevindt. Maar hoe ziet het parcous eruit? Wat voor cross zal het worden? En zijn bepaalde renners er in het voordeel?
Lees verder

Geen grap: in dit Nederlands dorp springt de brandweer op de fiets als het alarm gaat
De brandweer in het Nederlandse dorp Breukelen, bij Utrecht, heeft vanaf volgende week een unieke uitrukprocedure. Na een melding verzamelen de mannen en vrouwen zich in de kazerne, kleden zich om en stappen vervolgens gehelmd... op de fiets.
Lees verder

Goal van Mertens helpt Napoli aan gelijkspel in topper tegen Juventus
De topper tussen Juventus en Napoli leverde geen winnaar op. Dries Mertens opende de score, maar Federico Chiesa legde kort na rust de eindstand vast. 't Werd 1-1 na een aangename partij in Turijn.
Lees verder

Netflix en Tesla blijven verliezen in licht lagere Nasdaq
Technologiebedrijven als videostreamer Netflix en elektrische-autofabrikant Tesla zijn donderdag opnieuw lager geëindigd op de beurzen in New York. Een dag eerder werden veel techbedrijven ook al van de hand gedaan na de publicatie van notulen van de Amerikaanse centrale bank. Die liet doorschemeren de rente mogelijk sneller dan eerder aangekondigd te willen verhogen.
Lees verder

FBI lost berucht langdurig mysterie op: 'boekenrugverzamelaar' gearresteerd
Met de arrestatie van de beruchte zogenoemde 'boekenrugverzamelaar' lijkt een einde te zijn gekomen aan een grote zwendel in internationaal boekenland. Met vervalste (domein-)namen en e-mailadressen wist verdachte Filippo Bernardini naar verluidt honderden ongepubliceerde manuscripten te stelen, hopend op dat ene gouden idee dat hij kon pikken.
Lees verder

LIVE. U vindt het terecht dat Djokovic Australië niet binnen mag, Becker: "Novak is familie, maar we zijn het niet altijd eens met elkaar"
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

Kim (39) na kwarteeuw herenigd met pony Hummeltje: "Fijn om hem na al die tijd nog eens te mogen strelen"
In de zoektocht naar een katje voor haar gezin zag de 39-jarige Kim Oerlemans uit Turnhout per toeval de 32-jarige shetlander Hummel staan op de website van de Paardenambulance in Stabroek. De naam en het patroon op de vacht kwamen haar wel heel bekend voor. Het bleek effectief de vroegere pony van haar gezin te zijn, die 25 jaar geleden verkocht werd nadat haar vader overleed. Een kwarteeuw later zag Kim donderdag Hummeltje terug in het Stabroeks paardenasiel. "Ik ga ongetwijfeld nog vaak op bezoek komen", belooft ze.
Lees verder

VN-Veiligheidsraad gaat vergaderen over Noord-Koreaanse raketten
De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over de kwestie van de hypersonische raket die Noord-Korea woensdag lanceerde. Diplomaten melden aan persbureau AFP dat de raad op verzoek van de permanente leden Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië bijeenkomt. Ook Ierland en Albanië, een nieuw lid van de raad, hebben om een vergadering gevraagd.
Lees verder

VN-Veiligheidsraad vergadert over Noord-Koreaanse raketten
De VN-Veiligheidsraad buigt zich maandag over de kwestie van de hypersonische raket die Noord-Korea woensdag lanceerde. Diplomaten melden aan persbureau AFP dat de raad op verzoek van de permanente leden Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië bijeenkomt. Ook Ierland en Albanië, een nieuw lid van de raad, hebben om een vergadering gevraagd.
Lees verder

Kamala Harris was vorig jaar in hoofdkantoor Democraten toen daar een bom werd ontdekt
De huidige Amerikaanse vicepresident Kamala Harris was vorig jaar op 6 januari in het hoofdkantoor van het Democratisch Nationaal Comité (DNC) in Washington, waar op dat moment een zogenaamde pijpbom werd ontdekt. Ingewijden melden dat aan de Amerikaanse nieuwssite Politico.
Lees verder

Twee journalisten doodgeschoten op Haïti door bende
Twee Haïtiaanse journalisten zijn donderdag vermoord door een bende die actief is in een gebied aan de rand van Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Dat meldt het radiostation waar een van de slachtoffers voor werkte.
Lees verder

Twee journalisten door bende doodgeschoten op Haïti
Twee Haïtiaanse journalisten zijn donderdag vermoord door een bende die actief is in een gebied aan de rand van Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Dat meldt het radiostation waar een van de slachtoffers voor werkte.
Lees verder

Noodgreep moet Oosterweelwerf snel weer op gang trekken
Bouwheer Lantis heeft een tijdelijke noodoplossing klaar om de grondwerken op de Antwerpse Oosterweelwerf weer vlot te trekken, nadat de Raad van State die heeft stilgelegd. Dat schrijft De Tijd vandaag. De Raad hekelde dat Lantis een technisch verslag opstelde voor één grote werfzone op de Antwerpse Linkeroever, terwijl het om drie aparte projectzones gaat: Linkeroever-Zwijndrecht, de nieuwe Scheldetunnel en de veiligheidsberm bij het bedrijf 3M.
Lees verder

73 procent meer Belgen met dementie tegen 2050
Het aantal mensen met dementie zal in België tegen 2050 met 73 procent stijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag op basis van een studie van het Britse medische tijdschrift The Lancet .
Lees verder

De dag dat de Powerpoint zijn comeback maakte: "Zo konden we tonen dat de verstandhouding tussen de politiek en de experts goed zit"
Het eerste Overlegcomité van het jaar zet de huidige koers voort. Met besmettingscijfers die recordhoogtes bereiken, komen er voorlopig geen verstrengingen. Opvallend: na een uitgebreide voorlichting aan het overlegcomité zelf, schoof viroloog Steven Van Gucht ook nog aan bij de persconferentie. "Ik heb de slides van mijn powerpoint zo eenvoudig mogelijk proberen te houden."
Lees verder