Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 december 2021

Zaak over veiligheidsberm Lantis en 3M ontvankelijk verklaard, kortgeding afgewezen: dringende of tijdelijke bijsturi...

HLN
Zaak over veiligheidsberm Lantis en 3M ontvankelijk verklaard, kortgeding afgewezen: dringende of tijdelijke bijsturingen niet nodig
Het kortgeding van milieuorganisatie Greenpeace, burgerinitiatief Grondrecht en activist Thomas Goorden over de opslag van vervuilde gronden in de bermen rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht is afgewezen. Een milieustakingsvordering noodzaakt geen tijdelijke en dringende bijsturingen of maatregelen, oordeelt de rechtbank. Dat meldt VTM NIEUWS. In een reactie aan HLN noemen de drie partijen het een stapje in de richting van een gezonde leef- en woonomgeving dat de rechter de zaak wel ontvankelijk heeft verklaard.
Lees verder

"Laat kinderen alstublieft nooit hun eigen 'vleesjes' bakken": brandweer geeft advies voor veilige gourmet, fondue of teppanyaki
Nu iedereen de eindejaarsfeesten wellicht thuis in kleine kring gaat doorbrengen, halen meer mensen wellicht hun fonduepot, gourmetstel of tafelgrill weer boven. "Maar die verhogen het risico op brand en brandwonden", zegt Frank Samson. De brandpreventieadviseur vertelt hoe je het zo veilig mogelijk houdt.
Lees verder

Dansende prinses Delphine verbaast kenners: "Die ene move was duidelijke sneer naar haar vader Albert"
Ze overleefde moeiteloos de eerste twee weken, dus mag prinses Delphine zich beginnen opmaken voor een nieuwe 'Dancing With The Stars' zaterdagavond. "Zij wil zich niet spiegelen aan de rest en doet gewoon haar eigen ding", stellen royaltykenners, die ook haar slaagkansen afwegen, haar vorige prestaties onder de loep nemen én zich uitspreken over de gevolgen voor haar koninklijke familieleden: "Het kan niet anders dan dat iemand op het paleis hier elke week naar kijkt."
Lees verder

Spike Lee sluit deal met Netflix: "De jeugd moet bediend worden"
Goed nieuws voor Spike Lee (64). De regisseur heeft een deal getekend bij Netflix, waar hij een aantal projecten gaat regisseren en produceren. De Oscarwinnaar, onder meer bekend van 'Malcolm X', gaat vanaf januari aan de slag. Hij krijgt van Netflix de financiële hulp om zijn missie, jong talent zich te laten ontwikkelen, verder uit te bouwen.
Lees verder

Spike Lee sluit deal met Netflix
Goed nieuws voor Spike Lee (64). De regisseur heeft een deal getekend bij Netflix, waar hij een aantal projecten gaat regisseren en produceren. De Oscarwinnaar, onder meer bekend van 'Malcolm X', gaat vanaf januari aan de slag. Hij krijgt van Netflix de financiële hulp om zijn missie, jong talent zich te laten ontwikkelen, verder uit te bouwen.
Lees verder

Ook Manchester City-manager Pep Guardiola test positief op het coronavirus
Ook Pep Guardiola, de trainer van Manchester City, is besmet met het coronavirus. De Spanjaard moest vandaag verstek laten voor zijn persconferentie in aanloop naar de competitiematch tegen Newcastle (zondag) na een positieve zelftest. Een PCR-test moet de besmetting nu bevestigen.
Lees verder

Senaat keurt krimp van 4 procent op dotatie goed: volgend jaar begroting van 40,1 miljoen euro
De Senaat heeft vrijdag de uitgaven 2020 en de begroting 2022 van de eigen instelling goedgekeurd. Vlaams Belang stemde tegen, N-VA (op de stem voor van Andries Gryffroy na) en PVDA onthielden zich.
Lees verder

Football Talk. Rob Schoofs test positief op corona, Bateau mag uit quarantaine
Goed en slecht nieuws bij KV Mechelen. Sheldon Bateau is hersteld van corona en mag uit quarantaine. De verdediger zit zo weer in de selectie voor het duel tegen Zulte Waregem. Aanvoerder Rob Schoofs, die woensdag al ziek afhaakte voor de match tegen AA Gent, testte echter positief. Hugo Cuypers' gezichtsbreuken helen snel. De spits zou voor de laatste competitiematch van dit kalenderjaar tegen Seraing (27/12) weer inzetbaar kunnen zijn, uiteraard met carbon masker. (ABD)
Lees verder

LIVE. Hoe blikt Vincent Kompany vooruit naar de topper tegen Club Brugge? Volg het hier
Club Brugge-Anderlecht is de topaffiche van het weekend in de Jupiler Pro League. Beide ploegen zijn in de competitie bezig aan een mooi reeksje van vier zeges op een rij. Maar voor minstens één van beide teams komt daar zondag in Jan Breydel omstreeks 15u15 dus een einde aan. Hoe leeft Anderlecht toe naar de clash? Vincent Kompany praat op dit moment met de pers en op deze pagina hoeft u er niets van te missen.
Lees verder

Gezondheidsinspecteurs stellen vaker pv's op bij controle in horecazaken
Tussen 9 juni en 15 december dit jaar zijn ruim 6.000 horecazaken door de inspectiedienst van de FOD Volksgezondheid gecontroleerd op de naleving van de coronamaatregelen. Daarbij werd voor 689 zaken een pv opgesteld omdat er ernstige inbreuken zijn vastgesteld. Dat meldt Paul Van den Meerssche van de inspectiedienst vrijdag.
Lees verder

Aantal steekincidenten in ons land neemt toe, steeds vaker minderjarigen betrokken
Vorig jaar heeft de politie 651 steekincidenten geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Tim Vandenput (Open Vld) heeft opgevraagd bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Het gaat om een toename met 21 gevallen ten opzichte van 2019. Vandenput merkt op dat minderjarigen steeds vaker betrokken zijn.
Lees verder

Staking bij Brussels Airlines gaat maandag door: "Directie schiet zichzelf in de voet"
De staking bij Brussels Airlines gaat maandag door. De vakbonden wijzen de ingebrekestelling van de directie van de luchtvaartmaatschappij af. "De directie schiet zichzelf in de voet", klinkt het.
Lees verder

Man (27) met masker belt meerdere keren aan bij Nederlandse minister van Volksgezondheid
De politie heeft donderdagavond een 27-jarige Amsterdammer aangehouden voor het meerdere keren aanbellen bij de woning van aftredend minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge in Rotterdam. De man had een masker bij zich.
Lees verder

Vincent Kompany over topper tegen Club: "Een punt interesseert me zondag niet"
Club Brugge-Anderlecht is de topaffiche van het weekend in de Jupiler Pro League. Vincent Kompany blikte zonet vooruit op de clash. Lees hieronder wat hij allemaal te vertellen had.
Lees verder

Vincent Kompany en Anderlecht met vertrouwen naar topper tegen Club: "Een punt interesseert me zondag niet"
Aftellen naar zondagmiddag. Club Brugge-Anderlecht wordt een topper op het scherpst van de snee. Met minder dan een zege is Vincent Kompany niet tevreden.
Lees verder

Zondag staat de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma: dit is de ideale 'mixed eleven' volgens de Gouden 11
Zondagnamiddag staat een absolute kraker op het programma. Rivalen Club Brugge en RSC Anderlecht kijken elkaar in de ogen. Beide ploegen hebben 12 op 12 gepakt en zijn dus in vorm. Paars-wit kan mits winst op twee punten van blauw-zwart komen. Aan de hand van de Gouden 11 stelden wij een 'mixed eleven' samen.
Lees verder

De vonk: levensgenieter Jan (33) ontdooit serieuze verpleegster Hilde (22). "Op een matras in een torentje van het kasteel vreeën we"
In de eighties haalt Jan (toen 33) een grapje uit met verpleegster Hilde (toen 22). Wanneer ze hem een vaccin toedient, faket hij een anafylactische schok. Ze schrikt zich dood, maar valt toch voor de charmes van de bon vivant. Ook al betekent dat dat ze eventjes haar vriendje bedriegt. "Die eerste weken, toen we onze liefde geheim hielden, waren zo mooi", vertelt Jan. Op het kasteel waar hij woont, geven hij en Hilde de romantiek vrij spel. Maar de serieuze verpleegster moet een keuze maken. "Hildes moeder kon niet aanvaarden dat ze haar jonge vriend zou dumpen voor een oudere man als ik."
Lees verder

Marc (57) probeert ontvoerd zoontje terug te halen in Marokko, maar belandt er zélf in de cel: "Hij is in de val gelokt"
Een 57-jarige Bruggeling zit opgesloten in een Marokkaanse cel nadat hij zijn ontvoerd zoontje probeerde terug te halen. "Hij is in de val gelokt", getuigt zijn zus. Marc Moerman dacht af te spreken met zijn ex-vrouw, maar werd er opgewacht door agenten in burger. Ondertussen zit de vijftiger al twee weken vast omdat zijn ex hem beschuldigt van seksueel misbruik van hun zoontje.
Lees verder

Melissa (37) moet ingrijpende en peperdure gezichtsoperatie ondergaan, online inzameling brengt liefst 30 000 euro op: "Dit is echt overdonderend"
De Lierse Melissa De Bruyn (37) heeft via een online actie al bijna 30 000 euro ingezameld om een ingrijpende gezichtsoperatie te helpen betalen. Als baby moest Melissa een oogtumor laten bestralen, waardoor achteraf de helft van haar gezicht niet meer meegroeide. "Melissa is compleet overdonderd door het succes van de actie", vertelt hartsvriendin Dominique Temmerman, die de inzameling mee op poten zette.
Lees verder

K3'tje Julia ontvangt haar eerste fanmail: "Bevestiging dat mensen ons drietjes bij elkaar ook erg leuk vinden"
In de slotaflevering van 'K3, een nieuw begin' is Julia door het dolle heen wanneer ze haar eerste fanmail ontvangt, met glitters en een schattige tekening. "Zo'n fanmail geeft de bevestiging dat mensen ons drietjes bij elkaar ook erg leuk vinden en dat ze deze K3-formatie ook in hun hart hebben gesloten", vertelt Julia.
Lees verder