Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 december 2021

Wouter Vrancken (KV Mechelen): “Liever matchen uitstellen dan zonder publiek spelen”

HLN
Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Liever matchen uitstellen dan zonder publiek spelen"
Welke maatregelen zal het Overlegcomité nemen voor het voetbal? Dat is de vraag die ook Wouter Vrancken zich stelt. De coach van KV Mechelen liet op z'n persconferentie een ballonnetje op. "Als er geen publiek meer in de stadions welkom zou zijn, zouden de wedstrijden beter uitgesteld worden."
Lees verder

Stadions blijven open, ook indoor amateursporten mogen nog
De stadionpoorten blijven open. Het Overlegcomité volgde het advies van de expertengroep GEMS niet. Ook de amateursporten die in zaal plaatsvinden, mogen blijven doorgaan.
Lees verder

Waarom het Overlegcomité tot strengere maatregelen overging: "Herfstgolf zwaarder dan we hadden ingeschat"
Volgens premier Alexander De Croo is de herfstgolf zwaarder dan we hadden ingeschat. "Het kan niet dat de besmettingstrein die door ons land dendert, dat die aan die snelheid blijft verder gaan", aldus de eerste minister tijdens de persconferentie na het Overlegcomité.
Lees verder

John van den Brom kan zich geen nieuwe misstap veroorloven: "Maar ik voel me nog gesteund"
Racing Genk hoopt zondag de negatieve spiraal om te buigen op het veld van KV Mechelen. John van den Brom voelt de druk, maar wil er zich niet door laten afleiden. "Ik heb geen invloed op wat anderen beslissen."
Lees verder

BV 24/7. Dikke liefde tussen Viktor en Sarah en Tine Embrechts gaat ijsberen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

22 gezonde bomen sneuvelen na klachten bewoners over... vallende bladeren en vogelpoep: "Te gek voor woorden"
Zoals de naam al doet vermoeden, is de Bosstraat een van de groenste straten van Retie. Maar daar komt binnenkort verandering in. Enkele bewoners van de straat vinden namelijk dat de 22 grote eiken die het straatbeeld sieren te veel overlast veroorzaken. Het gemeentebestuur geeft toe aan hun grieven en laat de volledig gezonde bomen kappen. "Ongehoord. Er komen jonge boompjes in de plaats, maar het duurt nog járen voor die evenveel CO2 capteren als deze oude eiken", zegt oppositieleider Guy Vanherck (CD&V).
Lees verder

WHO: "Nog geen sterfgevallen bekend na besmetting met omikronvariant"
Er zijn nog geen sterfgevallen bekend na een besmetting met de omikronvariant van het coronavirus. Dat laat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) weten. Een woordvoerder voegde er wel aan toe dat er de komende dagen of weken waarschijnlijk wel meldingen van overlijdens zullen binnenlopen aangezien de variant in steeds meer landen opduikt.
Lees verder

KOERS KORT. Kern van Lotto-Soudal voor 2022 is rond: Cedric Beullens (24) tekent voor twee jaar
De 24-jarige Belg Cedric Beullens heeft een tweejarige overeenkomst bij Lotto-Soudal ondertekend. Daarmee maakt het Belgische WorldTeam zijn kern voor komend seizoen compleet. Beullens reed twee jaar in dienst van Sport Vlaanderen-Baloise. "Eerlijk gezegd is het nog niet volledig doorgedrongen dat ik volgend seizoen de kleuren van Lotto-Soudal zal verdedigen, maar uiteraard ben ik enorm blij met deze transfer", reageert Beullens. "Na twee mooie jaren bij Sport Vlaanderen-Baloise is dit de goede stap in mijn carrière om mezelf verder te ontwikkelen. Waarom de keuze voor Lotto Soudal? Het Belgische team heeft een mooi project, een goede omkadering en ik zal er omringd zijn door heel wat jongeren en ervaren renners. Daarnaast krijg ik de kans mijn steentje bij te dragen tijdens de voorjaarsklassiekers, waarin ik echt verder wil evolueren."
Lees verder

Minister Vandenbroucke: "Eind december eerste 336.000 dosissen Pfizervaccins voor -12-jarigen"
Eind december verwacht België een eerste levering met 336.000 dosissen van het Pfizer-vaccin dat geschikt is voor -12-jarigen. Mogelijk vindt de levering al in de week van 20 december plaats.
Lees verder

Meghan Markle online populairder dan de Queen: "Ze is nu al de meest invloedrijke royal die er rondloopt"
Meghan Markle (40) is de meest invloedrijke royal die er is. Dat blijkt uit een onderzoek van Design Bundles. Meghan komt volgens het onderzoek op de eerste plaats, voor de Queen. "Ze is goed op weg om de meest invloedrijke vrouw ter wereld te worden", vertelt woordvoerder van Design Bundles.
Lees verder

Vandenbroucke niet tevreden na Overlegcomité: "Voor mij is dit compromis zeer teleurstellend"
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kan zich niet helemaal vinden in de nieuwe coronamaatregelen waarover het Overlegcomité heeft beslist. "Voor mij is dit compromis zeer teleurstellend", zei Vandenbroucke op de persconferentie na afloop.
Lees verder

Vandenbroucke niet tevreden: "Voor mij is dit compromis zeer teleurstellend"
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kan zich niet helemaal vinden in de nieuwe coronamaatregelen waarover het Overlegcomité heeft beslist. "Voor mij is dit compromis zeer teleurstellend", zei Vandenbroucke op de persconferentie na afloop. "We hadden meer drastische maatregelen moeten nemen."
Lees verder

Aantal asielaanvragen in Europese Unie op hoogste niveau sinds november 2016
In september zijn in de 27 EU-lidstaten, Zwitserland en Noorwegen in totaal 71.200 asielaanvragen ingediend. Dat is het hoogste cijfer sinds november 2016, meldt het Europees ondersteuningsbureau voor asielzaken. Vooral het aantal aanvragen van Afghanen schiet de hoogte in.
Lees verder

Studio 100 annuleert Rewind Party vanavond al: "Wie naar het Sportpaleis wil rijden: heel spijtig, maar niét doen"
Een streep door de zeven Sportpaleisconcerten van Studio 100 dit weekend. De eerste Rewind Party vanavond, waarop de nieuwe K3 voor het eerst zou optreden, mocht officieel nog doorgaan. "Maar de gouverneurs kunnen nog ingrijpen waardoor de situatie té onzeker is. We zijn genoodzaakt te cancelen", zegt Gert Verhulst.
Lees verder

REACTIES. "Aanvaardbare maatregelen" - "Dit is even erg als een sluiting" - "Wij zijn vermoedelijk een van de weinige sectoren die echt blij zijn vandaag"
Het Overlegcomité heeft een nieuw pakket aan maatregelen voorgesteld. Een greep uit de uiteenlopende reacties.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Het Overlegcomité organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Stop ermee"
Laat dit het laatste Overlegcomité zijn geweest. Het organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Om dan - zoals deze vrijdag - slappe compromissen te baren waar iedereen ontevreden over lijkt. Dat het anders kan, bewijzen sommige Europese landen. Uiteraard worstelen Frankrijk of Duitsland ook met de grillen van corona. Maar ze hebben duidelijke grenzen bepaald in de besmettingscijfers en de maatregelen die daar voor bepaalde sectoren bijhoren, waardoor niet élke week opnieuw élke lobbygroep moet strijden voor zijn zelfbehoud. "Waarop wacht ons land?", schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. "Weg met het 'onzekerheidscomité' dat wekelijks een hele maatschappij nerveus maakt."
Lees verder

Rock Werchter affiche breidt uit met vijf nieuwe namen
Opnieuw goed nieuws voor de fans van Rock Werchter. Het festival lostte zonet vijf nieuwe namen voor de editie van 2022. De line-up krijgt stap voor stap meer vorm. Zo staat The War On Drugs op donderdag 30 juni op het podium van Rock Werchter.
Lees verder

Adidas lanceert loopschoen speciaal voor vrouwen. Zijn sportschoenen dan zo vrouwonvriendelijk?
Voor het eerst brengt Adidas een hardloopschoen op de markt die gemaakt is door vrouwen, voor vrouwen: de Ultraboost 22. Bijna alle hardloopschoenen zijn namelijk gebaseerd op een mannelijke voet volgens het sportmerk, en daar wilde Adidas verandering in brengen. Podologen Paul en Florian juichen de komst van de schoen toe, maar maken een belangrijke kanttekening. "Een man met een smalle voet kan perfect gebaat zijn met een schoen van de vrouwenafdeling."
Lees verder

Hamilton nipt sneller dan Verstappen bij eerste oefensessie van gloednieuw circuit in Saoedi-Arabië, Bottas: "Man, wat is deze baan cool"
Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de snelste tijd neergezet in de eerste vrije oefensessie van de Grote Prijs van Saoedi-Arabië, de 21ste en voorlaatste manche in het wereldkampioenschap Formule 1.
Lees verder

Italiaanse man (50) probeert coronaprik in neparm te zetten
Een Italiaanse vijftiger heeft donderdag tevergeefs geprobeerd om een coronavaccin te laten zetten in een nepprothese. Dat heeft de president van de Italiaanse regio Piëmont, Alberto Cirio, vandaag gemeld op Facebook. "Hij dacht de gezondheidswerkers voor de gek te houden en het systeem te bedriegen om zo de groene kaart te bemachtigen", staat te lezen op de Facebookpagina van Cirio.
Lees verder