Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 december 2021

Wordt het leven in 2022 opnieuw een stuk duurder? Werkexpert: “Dit kun je sowieso doen om jouw koopkracht te verhog...

HLN
Wordt het leven in 2022 opnieuw een stuk duurder? Werkexpert: "Dit kun je sowieso doen om jouw koopkracht te verhogen"
We zeggen dikwijls dat het leven een stuk duurder is geworden dan vroeger, maar in 2021 was de inflatie effectief een stuk hoger dan andere jaren. Wat gaat dat geven in 2022? Blijven de prijzen stijgen en gaan onze lonen dan mee? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, maakt een prognose op en geeft advies om je koopkracht zo veel mogelijk te verhogen.
Lees verder

'Tiger King' opnieuw aangeklaagd maar deze keer niet door Carole Baskin
Netflix wordt opnieuw aangeklaagd voor de serie 'Tiger King'. Deze keer is het niet Carole Baskin (60) die de streamingdienst aanklaagt, maar wel het productiehuis Morgan Creek Productions. Netflix zou namelijk zonder toestemming twee clips uit 'Ace Ventura 2' gebruikt hebben in de serie.
Lees verder

Ophef in China over publieke vernedering van coronaverdachten
In China is ophef ontstaan over de behandeling van vier mensen die worden verdacht van het overtreden van coronaregels. De politie toonde de verdachten deze week in de stad Jingxi aan een menigte, berichten Chinese staatsmedia. De vier moesten beschermende pakken dragen en hadden borden om hun nek met hun namen en foto's.
Lees verder

Amerikaans transportbedrijf stuurt drie vliegtuigen aardappelen naar Japan wegens frietjestekort
Een Amerikaanse transporteur gaat drie vliegtuigen vol aardappelen naar Japan sturen. Daarmee moet het grote tekort aan aardappelen in het land worden verlicht. Vorige week maakte de fastfoodketen McDonald's nog bekend dat zijn Japanse filialen daardoor alleen nog kleine porties frietjes kunnen aanbieden.
Lees verder

Ook sportwereld vraagt om maatregelen te herbekijken: "Anders mogelijk ook naar Raad van State"
Nu de Raad van State de sluiting van de cultuursector schorste, hoopt ook de sportwereld dat de strenge coronamaatregelen worden herbekeken. De Belgische wielerbond, Voetbal Vlaanderen en Basketbal Vlaanderen zetten druk.
Lees verder

Familie van 14-jarig meisje dat omkwam door politiekogel reageert: "Gestorven in mijn armen en kon niets doen"
In Los Angeles is op 23 december een veertienjarig meisje om het leven gekomen. Politieagenten werden opgeroepen omdat een man klanten lastigviel in een kledingzaak. Daarop opende de politie het vuur op de man, maar één kogel raakte Valentina door een muur. Het 14-jarige meisje verstopte zich op dat moment samen met haar moeder in een kleedkamer. Ze overleefde het niet. Haar familie roept nu op tot gerechtigheid: "De nalatigheid van een agent heeft ervoor gezorgd dat mijn dochter er niet meer is", reageert haar vader.
Lees verder

Water in de Amsterdamse gracht kleurt plotseling groen
Het water van enkele grachten in Amsterdam heeft gisteren plotseling een felgroene kleur gekregen. "Wat is er gebeurd", vragen sommigen zich af op Twitter.
Lees verder

De klok wordt teruggedraaid, cultuursector mag weer open: Overlegcomité "in de loop van de dag" bijeen
Nadat de Raad van State de sluiting van de cultuursector gisteren schorste, wordt vandaag de klok teruggedraaid: de cultuursector mag weer open volgens de oude regels. Het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaten komt in de loop van de dag elektronisch samen over de heropening van de sector. Eerst moet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een ontwerp van koninklijk besluit klaar hebben, valt te horen in regeringskringen.
Lees verder

Schrijf je in voor het publiek van 'The Voice Kids' en zie de show in primeur
Ook dit jaar zingen talenten van 8 tot 14 jaar de longen uit hun lijf om een plaatsje te bemachtigen in het team van één van de BV-coaches. Wie zich inschrijft voor een plaatsje in het publiek, kan de show als eerste - veilig van thuis uit - meemaken.
Lees verder

Football Talk. Moeten Witsel, Meunier en T.Hazard weer deel van loon afstaan? - Mbappé vertrekt deze winter niet bij PSG
Het bestuur van Borussia Dortmund gaat haar spelers opnieuw vragen een deel van hun salaris af te staan. De Duitse voetbalclub doet dat omdat de stadions vanwege het coronavirus voorlopig weer even leeg moeten blijven. Dat meldt de lokale krant Ruhr Nachrichten.
Lees verder

Elektrische bedrijfswagens verkopen als zoete broodjes: "Een ware rush"
De rush op elektrische bedrijfswagens heeft het afgelopen jaar ieders verwachtingen overtroffen. Dat zegt autoleasingbedrijf Arval. Het bedrijf noteert momenteel naar eigen zeggen drie keer meer bestellingen dan eind 2020. De regering besliste dit jaar om met een aangepast fiscaal voordeel de vergroening te versnellen.
Lees verder

Selien, Eveline en Sandra missen hun voormalige schoonfamilie. "Mijn plusdochter loslaten is het moeilijkste wat ik ooit deed"
Tijdens de feesten wordt er wel eens gefoeterd op de schoonfamilie. Maar het kan ook anders. Sommige mensen zouden er juist alles voor geven om hun schoonmama nog eens te zien. Kijk maar naar Selien (29), Eveline (41) en Sandra (36). Toen hun relatie afsprong moesten ze met veel verdriet afscheid nemen van de familie van hun ex. "Tijdens de feestdagen moet ik aan hen denken. Heel even beeld ik me dan in hoe zijn nieuwe vriendin bij de schoonouders in de zetel zit en ovenhapjes eet met kerst."
Lees verder

WHO ziet nog steeds hoog risico in omikronvariant
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) oordeelt dat het gevaar dat de omikronvariant van het coronavirus vormt, nog steeds heel groot is.
Lees verder

Plopsaland opent pretpark in Praag
Kabouter Plop en zijn kompanen trekken naar Tsjechië. Afgelopen maandag werd het nieuwe indoorpretpark 'Majaland Praha', in de hoofdstad Praag, voor het grote publiek geopend.
Lees verder

Hongkongse Stand News zal sluiten na arrestaties en huiszoeking
De Hongkongse nieuwspublicatie Stand News zal sluiten na de reeks huiszoekingen en arrestaties van verschillende huidige en gewezen medewerkers woensdag. Dat kondigt Stand News aan via Facebook.
Lees verder

33-jarige moeder van 12 kinderen onderhoudt gigantische kroost via TikTok
Britni Church (33) uit het Amerikaanse Arkansas had haar eerste kind slechts 5 dagen na haar 16de verjaardag. Sindsdien heeft ze nog 11 kinderen aan haar familie toegevoegd. Nu kan ze haar reusachtige familie onderhouden via sociale media.
Lees verder

Gedurfde renovatie: deze arbeiderswoning barst van klasse
Waar arbeidershuisjes vroeger vooral gezien werden als 'starterswoningen', slagen architecten er vandaag steeds vaker in om ze te laten doorgroeien. Dat geldt ook voor architect Tim Rogge. Hij ging in de buurt van de Gentse Coupure heel doordacht te werk met minder dan 150 vierkante meter bewoonbare oppervlakte. Kijk mee binnen met bouwsite Livios.
Lees verder

"In het begin werden we vaak uitgelachen": drie generaties acteurs over 30ste verjaardag van 'Familie'
Deze week blaast 'Familie' dertig kaarsen uit. Daarom gunnen drie generaties acteurs - Annie Geeraerts (95), Martine Jonckheere (65) en Yanni Bourguignon (22) - u een unieke blik achter de schermen van hun 'Familie', door de jaren heen. Van de set die instort tot het materiaal van de geluidsman dat in de gracht belandt: de acteurs maakten al heel wat opmerkelijke verhalen mee. "Een paar maanden werk, zeiden ze bij mijn aanwerving. Ik was daar enorm gelukkig mee", zegt Martine.
Lees verder

Antwerps stadsdichterschap wordt omgevormd naar 'poule van dichters'
De stad Antwerpen hervormt de oorspronkelijke formule van het stadsdichterschap waarbij één artiest zich twee jaar lang stadsdichter mocht noemen. In de toekomst zoekt de stad een 'poule van dichters' die stadsgedichten schrijven in opdracht van de stad.
Lees verder

"De grootste fout? Een warm gerecht serveren op een ijskoud bord": experts geven advies voor een perfect gedekte tafel
Een mooi servies tijdens de feestdagen is de helft van het plezier aan tafel: je gerechten zien er zoveel beter uit en smaken ineens nóg beter. Maar welke borden moet je in huis hebben om voorbereid te zijn op alle mogelijke gelegenheden? Tijd om je eigen servies aan een kritische blik te onderwerpen, met hulp van onze experts. Marie Masureel geeft workshops tafelschikken, Serge Sierens is maître bij Hof Van Cleve, het beste restaurant van ons land.
Lees verder