Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 december 2021

Wordt de ventilatietip van Steven Van Gucht een nieuwe muzikale hit? “Zet uw dampkap aan!”

HLN
Wordt de ventilatietip van Steven Van Gucht een nieuwe muzikale hit? "Zet uw dampkap aan!"
Viroloog Steven Van Gucht gaf onlangs enkele tips om de feestdagen veilig te vieren. Zo wordt er onder meer aangeraden om je contacten te beperken en vooraf een zelftest af te nemen. Een van de opmerkelijkste tips is om de dampkap te laten aanstaan voor de ventilatie. Dat leidt natuurlijk tot heel wat inspiratie, ook bij de Vlaamse zanger Steve Tielens. Hij schreef er zelfs een nummer over. Misschien wel een nieuwe hit?
Lees verder

Vincent Kompany na racisme-incident van zondag: "Ik reageerde als mens, niet als coach"
Vincent Kompany stond om 13u30 de pers te woord. Voor het eerst na het racisme-incident van zondag. De coach van Anderlecht vertelde dat hij reageerde als mens, niet als coach, en niemand op de brandstapel wil plaatsen maar net verbindend wil zijn. Wel vraagt hij aan de leidinggevenden van het Belgische voetbal om met duidelijke acties initiatief te tonen. "Racisme zal niet meteen opgelost geraken, maar als mens door de samenleving kunnen gaan, moet toch normaal zijn?"
Lees verder

LIVE. Wat zegt Vincent Kompany tijdens persbabbel over racisme-incident van zondag?
Vincent Kompany staat om 13u30 de pers te woord. Wellicht gaat het niet enkel over het bekerduel van morgen tegen KV Kortrijk, mogelijk komt de Anderlecht-coach ook terug op het racisme-incident van afgelopen weekend. Volg het persmoment op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Openbaar ministerie in Nederland eist levenslang tegen vier verdachten in MH17-proces
Tegen de vier mannen die verdacht worden van het neerhalen van vlucht MH17 is vandaag in het justitieel complex bij Schiphol een levenslange gevangenisstraf geëist. De drie Russen en een Oekraïner zijn volgens het openbaar ministerie in Nederland betrokken bij de vliegramp op 17 juli 2014. Alle 298 inzittenden, onder wie veel Nederlanders, kwamen daarbij om het leven.
Lees verder

Klanten bpost zullen ook in Kringwinkels pakjes kunnen verzenden en afhalen
De Kringwinkel Maasland opent donderdag in Maasmechelen en Maaseik, in de provincie Limburg, de eerste van een nieuwe reeks afhaalpunten. Voortaan zullen klanten van bpost dus ook in De Kringwinkel pakjes kunnen verzenden en afhalen. In 2022 zullen er in totaal 11 afhaalpunten en 9 pakjesautomaten openen in verschillende Vlaamse Kringwinkels.
Lees verder

VIDEO. Radja Nainggolan: "Ik schaam me er niet voor, maar ik kruip niet meer achter het stuur als ik drink"
Lees verder

Nieuwsuitzendingen op tv besteden bijna dubbel zoveel aandacht aan protestacties als in 2003
De zendtijd die de 19-uur-journaals op Eén en VTM aan protestberichtgeving spenderen, is sinds 2003 bijna verdubbeld. Dat besluiten politicologen van de UAntwerpen in een nieuw onderzoek. De klimaatmarsen in 2019 veroorzaakten de grootste piek.
Lees verder

IJsland opgeschrikt door stevige aardbevingen in omgeving van vulkaan bij Reykjavik
In de buurt van een vulkaan bij de IJslandse hoofdstad Reykjavik hebben woensdagochtend twee zware aardbevingen plaatsgevonden. De eerste had een kracht van 4,1 en tien minuten later volgde de tweede, met een kracht van 4,9 meldt het IJslandse meteorologisch instituut (IMO).
Lees verder

Kritiek op 'Emily in Paris' heeft zijn effect niet gemist: "Als je de kans krijgt om het beter te doen, dan moet je die met beide handen grijpen"
Goed nieuws voor fans van 'Emily in Paris', want vanaf vandaag staat het tweede seizoen op Netflix. Het eerste deel van de reeks was een groot succes. Op amper 28 dagen werd de serie door maar liefst 58 miljoen mensen bekeken, maar de avonturen van Emily konden ook op heel wat kritiek rekenen. Al hebben de producenten daar wel hun lessen uit getrokken voor het vervolg.
Lees verder

Bestuurder Ruben B. (22) riskeert boete voor wrakingsverzoek tegen 'partijdige' rechter
De bestuurder die verantwoordelijk was voor de dodelijke crash waarbij Tibau Verelst (18) uit Kasterlee om het leven kwam, dreigt een boete van 1.000 euro te moeten betalen. Het parket vorderde die geldboete woensdagmiddag naar aanleiding van het wrakingsverzoek dat Ruben B. (22) indiende tegen politierechter Paul Draulans. "Een krantenartikel is geen bewijs", wuift het parket de vermeende partijdigheid van de politierechter weg.
Lees verder

Nutella-tekort dreigt door hazelnotencrisis: 'Je kunt de potten maar beter gaan hamsteren'
De financiële crisis in Turkije gooit roet in het eten - en dan specifiek in de potten Nutella - van hazelnootpastafans. De productie van hazelnoten in het land loopt gevaar en laat Turkije nu net de hoofdleverancier zijn van Ferrero, de producent van het geliefde Nutella.
Lees verder

70miljoen jaar oud dinosaurus-embryo ontdekt
In Ganzhou, een stad in het Zuiden van China, is een wel heel bijzondere ontdekking gedaan. Zo werd een 70miljoen jaar oud dinosaurus-embryo teruggevonden. Wat het nog bijzonderder maakt, is dat het embryo zo goed als perfect bewaard is gebleven.
Lees verder

70 miljoen jaar oud en perfect bewaard embryo van dinosaurus ontdekt
In Ganzhou, een stad in het Zuiden van China, is een wel heel bijzondere ontdekking gedaan. Zo werd een 70 miljoen jaar oud dinosaurusembryo teruggevonden. Wat het nog bijzonderder maakt, is dat het embryo zo goed als perfect bewaard is gebleven.
Lees verder

Opnieuw twee mannen aangehouden in dossier SKY ECC: "Ze hebben schromelijk misbruik gemaakt van de toegang tot geheime databanken."
In de steeds verder uitdeinende golven van het SKY ECC-onderzoek zijn opnieuw twee mannen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Deurne en een 26-jarige man uit Schoten. In beide dossiers komen feiten naar boven die aantonen dat de mannen 'schromelijk misbruik hebben gemaakt' van de toegang die ze hadden tot beschermde databanken.
Lees verder

Superprestigecross van Heusden-Zolder zal het (hoogstwaarschijnlijk) zonder fans moeten doen: "Dit komt hard binnen"
Moeten de sportevenementen weer zonder publiek doorgaan? Het overlegcomité hakt vandaag de knoop door, maar het ziet er inderdaad naar uit dat pakweg veldritten of voetbalmatchen niet langer bijgewoond zullen kunnen worden door fans.
Lees verder

IN BEELD. Koninklijk familie komt samen voor kerstconcert (maar zonder toeschouwers)
In het koninklijk paleis in Brussel zijn de opnames gemaakt van het traditionele kerstconcert. Via de sociale media laat het hof weten dat het concert ook dit jaar zonder publiek is vanwege de coronapandemie. Koning Filip (61) en koningin Mathilde (48) willen met het kerstconcert iedereen een hart onder de riem steken tijdens de feestdagen.
Lees verder

Vijftien jaar cel voor verpleegster die bloedbad aanrichtte in Duits verzorgingstehuis
Een Duitse verpleegkundige krijgt vijftien jaar celstraf voor het doden van vier bewoners van een verzorgingstehuis voor mensen met een beperking in de stad Potsdam. De vrouw probeerde nog drie anderen te doden. Ze moet van de rechtbank ook voor een onbepaalde duur naar een beveiligde psychiatrische kliniek. Daarnaast mag ze de rest van haar leven niet meer in verzorgingstehuizen komen.
Lees verder

LIVE. Komt ook Philippe Clement nog terug op racisme-rel?
Komt Philippe Clement nog terug op de racisme-rel na Club-Anderlecht? En hoe kijkt hij naar de kwartfinale in de beker tegen OH Leuven? Hieronder kan u zijn persconferentie live volgen!
Lees verder

Kapitein van schip dat olieramp veroorzaakte voor kust van Mauritius, schuldig verklaard
De kapitein en de adjunct van het Japanse schip MV Wakashio dat vorig jaar voor een olieramp zorgde voor de kust van Mauritius zijn schuldig verklaard aan "onveilige navigatie". De Japanse tanker liep op 25 juli 2020 op een rif waardoor meer dan 1.000 ton olie lekte in de wateren rond het eiland.
Lees verder

RECENSIE. 'Emily in Paris 2': "Nog steeds catchy in al z'n onuitstaanbaarheid"
"Alles goed? Je kijkt alsof je een volger kwijt bent." 'Emily in Paris' is terug van weggeweest en oh là là gaat daar weer kritiek op komen. De reeks die het leven van een Amerikaanse in Parijs in al z'n clichés belicht, kreeg vorig jaar niet alleen de woede van de Fransen over zich, maar zette ongewild ook de internationale tv-sector op z'n achterste poten. Dient de Netflix-reeks in dit tweede seizoen z'n criticasters van antwoord? Of blijft het 'treej treej' trouw aan z'n originele lichtvoetigheid? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder