Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 december 2021

WHO-baas waarschuwt voor feestdagen te midden van omikrongolf: “Liever een gecanceld evenement dan een gecanceld le...

HLN
WHO-baas waarschuwt voor feestdagen te midden van omikrongolf: "Liever een gecanceld evenement dan een gecanceld leven"
De baas van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft benadrukt dat feestelijkheden tijdens de kerstperiode kunnen leiden tot "toenemende coronabesmettingen, overbelaste zorgsystemen en meer doden". Om die reden raadt hij mensen aan om bijeenkomsten uit te stellen. "Liever een gecanceld evenement dan een gecanceld leven", aldus Ghebreyesus.
Lees verder

Beautyredactrice Sophie vergelijkt goedkope en dure haarborstels voor onder de kerstboom: "Gaat decennialang mee en doet wonderen voor je haar"
Ben je nog op zoek naar een lastminute beautycadeautje voor een belangrijke vrouw in je leven (of voor jezelf)? Zoek niet verder! Parfum en make-up zijn voor de hand liggend en minder origineel, dus waarom niet eens een kwaliteitsvolle haarborstel cadeau doen? Het is een geschenk dat écht van pas komt - het is iets dat vrouwen (als het goed zit) dagelijks gebruiken - en dus enorm geapprecieerd zal worden. Maar welke haarborstel kies je best? Beautyredactrice Sophie test en vergelijkt 7 verschillende modellen. "Zelfs de hardnekkigste knopen zijn niet bestand tegen deze borstel."
Lees verder

42 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld: Chinese stad gaat alle 13 miljoen inwoners testen
De grote Chinese stad Xi'an is begonnen met het testen van alle 13 miljoen inwoners, nadat ruim veertig nieuwe coronabesmettingen vastgesteld zijn. De autoriteiten willen naar aanloop van de Olympische Winterspelen geen risico nemen op een grootschalige verspreiding van het virus.
Lees verder

Decibels gaan flink de hoogte in wanneer Van Barneveld z'n rentree maakt op WK darts: "M'n oordopjes gaan volgende keer uit"
Succesvolle rentree voor Raymond van Barneveld op het WK darts. De Nederlander rekende eenvoudig af met de Filipijn Lourence Ilagan en het publiek in Alexandra Palace smulde van zijn terugkeer. Van begin tot einde was de sfeer zinderend.
Lees verder

Wesley op weg naar uitgang bij Club: Braziliaanse spits in verregaande onderhandelingen met Palmeiras
De terugkeer van Wesley (25) naar Club Brugge wordt er eentje van korte duur. De Braziliaan is in gesprek met diverse clubs in eigen land en lijkt blauw-zwart in de winterstop alweer te verlaten.
Lees verder

"Veiligheidsgordel niet goed ingeburgerd bij vrachtwagenbestuurders"
Ongeveer 12 procent van alle vrachtwagenbestuurders draagt bijna nooit een veiligheidsgordel. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Die lanceert vandaag de campagne 'Wereldkampioen Gordelaandoen', gericht aan transportbedrijven en vrachtwagenbestuurders.
Lees verder

Papa Britney Spears wil dat dochter zijn gerechtskosten betaalt: "Dit is een schande"
De vete tussen Jamie Spears (69) en zijn dochter Britney (40) blijft maar duren. Papa Jamie heeft nu aan de rechter gevraagd of hij zijn dochter wil aanmanen om zijn advocatenkosten te betalen. De advocaat van de zangeres vindt het verzoek een schande. "Dit is niet wat een vader die van zijn dochter houdt doet."
Lees verder

Vandenbroucke wil regels rond coronapas verstrengen
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) denkt erover na om de regels rond het Covid Safe Ticket (CST) te verstrengen. Enkel wie gevaccineerd is, zou nog een coronapas kunnen krijgen. Een negatieve test zou dus niet meer volstaan. Dat zegt hij in het programma 'Op Slot', dat vanavond wordt uitgezonden op Canvas.
Lees verder

Allicht kruis over Africa Cup voor Onuachu: scan bevestigt spierscheur, spits van Genk meerdere weken out
Paul Onuachu heeft wel degelijk een spierscheur opgelopen, afgelopen zondag tegen Antwerp. De Nigeriaanse spits van Racing Genk is daardoor meerdere weken out en mist allicht de Africa Cup, die normaal gezien van 9 januari tot 6 februari doorgaat in Kameroen.
Lees verder

Het draait vierkant bij Thibau Nys: "Ik voel me beter dan ooit. Waarom het niet lukt, is een raadsel"
Het is een vreemde vaststelling: Thibau Nys (19) wint deze winter prijs na prijs — Jonge Flandrien, Beste Jongere op de Kristallen Fiets, Belofte van het Jaar op het Sportgala — maar op de fiets draait het vierkant. Geen prijzen daar. "Ik weet niet wat er scheelt. Ik weet alleen dat het goed komt."
Lees verder

Japanners krijgen bij McDonald's tijdelijk kleine portie friet
De Japanse filialen van McDonald's bieden vanaf vrijdag alleen nog kleine porties frietjes aan. Dit door een tekort aan aardappelen.
Lees verder

"Niet alleen hapjes en aperitieven buiten, graag tussendoor ook nog eventjes afkoelen": zo vier je veilige en gezellige eindejaarsfeesten
"Hoe minder volk, hoe beter", luidt de kernachtige boodschap van viroloog Steven Van Gucht. Maar door de hoge besmettingsgraad volstaat dat niet voor een veilig feest in beperkte familiekring. Maar hoe organiseer je dat? We brachten alle praktische adviezen van onze experts bijeen in één artikel dat jou langs alle hindernissen gidst. Over welke zelftests wanneer, een CO2-meter of luchtreiniger, met tussendoor antwoorden op praktische vragen als "hoeveel personen per vierkante meter?"
Lees verder

We nemen de voorbije maanden massaal onze vakantiedagen op
Belgische werknemers namen de voorbije maanden massaal vakantiedagen op. Hierdoor is de achterstand van vakantiedagen kleiner dan andere jaren, zelfs kleiner dan voor de coronapandemie. Dat zegt hr-bedrijf SD Worx dinsdag in een persbericht.
Lees verder

Toon en Ina's huis met opvallende trappenhal in top-tien van beste renovaties
In deze periode van het jaar worden allerlei overzichtslijstjes opgesteld en naar die van Domus wordt altijd net iets meer uitgekeken. Het toonaangevende Italiaanse architectuur- en designmagazine nam in haar top-tien van beste renovaties de Gentse woning van Toon en Ina op.
Lees verder

Het is Wereld Orgasmedag: 14 vernieuwende tips en inzichten om dit hoogtepunt te vieren
Het geheim voor een knetterend orgasme? Dat verschilt van persoon tot persoon. Wat de ene leuk vindt, geeft de ander vooral goesting om een kuisheidsgordel aan te trekken. Maar met de juiste kennis op zak kom je al een heel eind. Omdat het vandaag, op 21 december, Wereld Orgasmedag is, sommen we enkele nieuwe inzichten op. Voor meer genot en voldoening tussen de lakens.
Lees verder

Minister Beke wil ondersteuning van kinderen en jongeren beter aanpakken
Vlaanderen wil de ondersteuning van kinderen en jongeren op een andere, meer geïntegreerde manier aanpakken. "Vroeg" en "nabij" zijn de sleuteltermen in die nieuwe aanpak, aldus minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). "Het heeft geen zin om te blijven denken in vormen van capaciteit, wachtlijsten en verkokering. Met enkel meer van hetzelfde zal het niet lukken", klinkt het.
Lees verder

Sandrine André neemt het op tegen 'Familie'-fan Wesley in de grote Familiequiz
De VTM-serie 'Familie' bestaat binnenkort 30 jaar en speciaal voor '30 jaar Familie' dagen enkele fans van het eerste uur de acteurs uit. Het resultaat krijgen we te zien in de grote Familiequiz. Sandrine André neemt het op tegen 'Familie'-fan Wesley. Wie heeft de grootste Familiekennis?
Lees verder

Gasleveringen van Rusland naar Duitsland via Yamal-leiding gestopt
De levering van aardgas via de Yamal-pijpleiding, die loopt van Rusland naar Duitsland, is dinsdagochtend gestopt. Dat bericht het persagentschap Reuters op basis van gegevens van de Duitse uitbater van de pijplijn, Gascade.
Lees verder

'Prikspijt' in Nederland woord van het jaar 2021, na oproep door antivaxers op Twitter
In Nederland is het woord 'prikspijt' verkozen tot het woord van het jaar 2021. De term haalde 82,2 procent van de stemmen en wint daarmee met grote voorsprong. Dat maakt de hoofdredacteur van de Dikke Van Dale bekend. Op sociale media was door antivaxers opgeroepen om massaal te stemmen voor 'prikspijt'.
Lees verder

Touring krijgt 20 procent meer oproepen voor pech door vrieskou
Pechverhelper Touring heeft dinsdagochtend ongeveer 20 procent meer oproepen voor pannes binnengekregen in vergelijking met dezelfde periode vorige week. Ongeveer 85 procent van de pannes gaat om problemen met de batterij.
Lees verder