Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 december 2021

Vroeger zwaar gepest, nu zelfverzekerde bruid in spe: maak kennis met prinses Maria Laura en haar ‘onbekende’ Wil...

HLN
Vroeger zwaar gepest, nu zelfverzekerde bruid in spe: maak kennis met prinses Maria Laura en haar 'onbekende' William
Prinses Maria Laura (33) stapt in het huwelijksbootje. De oudste dochter van prinses Astrid (59) en prins Lorenz (66) gaat trouwen met William Isvy (30), al is dat de enige informatie die het Koninklijk Paleis over het koppel deelt. Net als haar broers en zussen blijft Maria Laura dan ook het liefst 'onzichtbaar', zonder dat het land veel weet heeft van haar bezigheden, laat staan haar liefdesleven. Een gevolg van de zware pesterijen waar ze tijdens haar jeugd het slachtoffer van werd? Royaltykenner Joëlle Vanden Houden licht de levensloop van onze ambitieuze prinses toe en vertelt meer over kersverse verloofde William. "Ze zijn uit hetzelfde hout gesneden."
Lees verder

Permafrost in Siberië blijkt grote bron van schadelijke lachgasuitstoot te zijn
Het Siberische permafrost of het 'eeuwige ijs' is alsnog aan het smelten. Het is een verschijnsel dat veroorzaakt wordt door de klimaatopwarming, maar er zelf ook een invloed blijkt uit te oefenen. Het dooiende ijs in Siberië blijkt immers enorm veel lachgas (N2O) uit te stoten, zo blijkt uit een recente studie.
Lees verder

Experts over het 1G-beleid waar Open Vld voor pleit: "Mensen zullen zich met de rug tegen de muur voelen staan"
Kan je komende zomer enkel nog op café of restaurant, naar evenementen of voetbalwedstrijden indien je volledig gevaccineerd bent? Dat is alvast waar Open Vld, de partij van premier Alexander De Croo, met het zogenaamde 1G-beleid naartoe wil. "Er is geen andere uitweg, het is de beste oplossing", stelt partijvoorzitter Egbert Lachaert. Wat is het 1G-beleid? Is het een verdoken vaccinverplichting? En werkt het in de landen waar ze er al mee werken?
Lees verder

Wat is het 1G-beleid waar Open Vld voor pleit? Komt het neer op een verplicht vaccin? En is het een goed idee? Dit zeggen de experts
Kan je komende zomer enkel nog op café of restaurant, naar evenementen of voetbalwedstrijden indien je volledig gevaccineerd bent? Dat is alvast waar Open Vld, de partij van premier Alexander De Croo, met het zogenaamde 1G-beleid naartoe wil. "Er is geen andere uitweg, het is de beste oplossing", stelt partijvoorzitter Egbert Lachaert. Dat roept toch enkele vragen op.
Lees verder

Trevor Noah loopt ernstig letsel op na operatie en dient klacht in tegen ziekenhuis en chirurg
De Amerikaanse tv-presentator Trevor Noah (37), klaagt het ziekenhuis 'Hospital for Special Surgery' en arts Riley J. Williams, aan voor nalatigheid tijdens een operatie. De arts zou te laks zijn omgegaan met de diagnose en de behandelingen. Met zware gevolgen van dien.
Lees verder

Aantal dagelijkse besmettingen nadert record in Verenigde Staten: "Verticale stijging op dit moment"
Het aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus is in de Verenigde Staten sterk gestegen door de omikronvariant en zal in januari een recordhoogte bereiken. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten maandag aangekondigd.
Lees verder

LIVE. Houdt KV Mechelen de punten thuis tegen Seraing?
• Jupiler Pro League • Speeldag 21 • Aftrap: 18u45 • Wie gaat met goed gevoel 2022 in?
Lees verder

Football Talk. Recordaantal van 103 positieve coronatests op week tijd in Premier League - Union haalt Japanner
Leider Union blijft niet bij de pakken zitten en heeft al een eerste aanwinst weten te strikken. Koki Machida komt over van de Japanse eersteklasser Kashima Antlers en wordt zo de tweede Japanner, na Kaoru Mitoma, bij Union. Dat bevestigt CEO Philippe Bormans. De 24-jarige linksvoetige centrale verdediger moet de concurrentie aangaan met Van Der Heyden, Burgess, Kandouss en Bager. Verder zou naar verluidt de 18-jarige Poolse middenvelder Kacper Kozlowski via Brighton & Hove Albion de overstap van Pogon Stettin naar Union maken. (DCO)
Lees verder

BV 24/7. Inge De Vogelaere neemt afscheid van Qmusic en Lenty Frans deelt feestelijke foto met vriendin
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

BV 24/7. Inge De Vogelaere neemt afscheid van Qmusic en Zita Wauters is opnieuw verliefd
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Charleroi sluit z'n voetbaljaar af met een duel tegen OH Leuven
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Mambourg • Speeldag 21
Lees verder

Twee doodgebeten schapen in polder wellicht werk van nieuwe wolf Asterix
Een nieuwe zwerfwolf, die de naam Asterix kreeg, werd in de nacht van zaterdag op zondag op beeld vastgelegd in het Antwerpse havengebied. Enkele kilometers verderop werden maandagmorgen twee schapen dood aangetroffen op weides in Stabroek. Volgens kenners is het erg waarschijnlijk dat diezelfde wolf Asterix heeft toegeslagen.
Lees verder

LIVE. COVID-gevallen zorgen voor debuut Lokembo bij Charleroi
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Mambourg • Speeldag 21
Lees verder

LIVE. De bal rolt in Mechelen! Houden Vrancken en co de punten thuis tegen Seraing?
• Jupiler Pro League • Speeldag 21 • Aftrap: 18u45 • Wie gaat met goed gevoel 2022 in?
Lees verder

Man die Joe Biden uitschold in kerstgesprek: "Ik wilde niet oneerbiedig zijn"
De vader van vier kinderen uit Oregon die Joe Biden op Kerstavond in verlegenheid bracht, zegt dat hij niet vulgair wilde zijn. Jared Schmeck (35) riep de Amerikaanse president tijdens een gelivestreamd telefoongesprek 'Let's Go Brandon' toe. Die leuze gebruiken tegenstanders van Biden om de president te beledigen. "Ik wilde niet oneerbiedig zijn", zegt Schmeck.
Lees verder

Hoe moet Club omgaan met wispelturige Noa Lang, die intussen al in Dubai zit? "Ook intuïtieve spelers kunnen hun emoties leren kanaliseren"
Elke week opnieuw beroert Noa Lang (22), helaas voor Club Brugge niet alleen in positieve zin. "Intuïtief spelen en emotiebeheersing zijn twee aparte dingen", buigt mental coach bij de KBVB Kris Perquy zich over de Nederlander.
Lees verder

LIVE. Malinov met een wereldknal op de lat!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Mambourg • Speeldag 21
Lees verder

Ook carnaval in Keulen (deels) afgelast
De optochten en voorstellingen tijdens het carnaval in de Duitse stad Keulen gaan begin volgend jaar niet door in de gebruikelijke vorm. Het wordt het tweede jaar op rij dat de festiviteiten deels worden afgelast en deels worden aangepast vanwege de coronamaatregelen.
Lees verder

Boze Tesla-rijder blaast zijn auto op met 30 kilogram dynamiet
Een Tesla-rijder heeft in Finland zijn auto laten ontploffen door in totaal voor 30 kilo aan dynamietstaven aan de wagen te hangen. Volgens de man kwam hij tot zijn daad omdat hij zich ergerde aan de hoge reparatiekosten van de elektrische auto.
Lees verder

Onverklaarbare kneuzingen en een geliefde met voorkennis: mysterie rond dood van 'Superman' George Reeves
Meer dan zestig jaar geleden overleed George Reeves, vooral bekend voor z'n rol in 'Superman'. Maar hoe hij precies aan zijn einde kwam, blijft nog steeds een mysterie. Was het - zoals de politie aannam - zelfmoord, of had een van de vrouwen in z'n leven er iets mee te maken? "Ze hyperventileerde en bleef maar ratelen", getuigt actrice Coates. "Ze zei: 'De jongen is dood. Hij is vermoord'."
Lees verder