Doorgaan naar hoofdcontent

Vlaams-Britse Zara (19) zoekt KLM-piloot die haar hielp landen in Zuid-Korea

HLN
Vlaams-Britse Zara (19) zoekt KLM-piloot die haar hielp landen in Zuid-Korea
De 19-jarige Zara Rutherford, die als jongste vrouw ooit solo de wereld rondvliegt, is zaterdag aangekomen in Zuid-Korea. Maar om daar te kunnen landen kreeg de Vlaams-Britse tiener boven de Japanse Zee hulp van een 'barmhartige' KLM-piloot. Die zorgde ervoor dat ze contact kon leggen met de luchtverkeersleiding, nadat ze met haar eigen radio geen verbinding tot stand wist te brengen.
Lees verder

Eén dode en acht vermisten bij instorting gebouwen in Sicilië: "Het lijkt Beiroet wel"
Als gevolg van een explosie door een gaslek zijn zaterdagavond op het Italiaanse eiland Sicilië verschillende gebouwen ingestort. Eén levenloos lichaam werd vanonder het puin gehaald en twee vrouwen konden worden gered. De zussen kwamen er vanaf met enkele breuken, zegt de Siciliaanse civiele bescherming zondag in de vroege ochtend.
Lees verder

Ook Lukaku springt op de trein: waarom Crocs sinds corona plots hip en trendy zijn
Romelu Lukaku is nu ook een pantoffelheld: thuis ruilt hij zijn voetbalschoenen voortaan voor een paar Crocs. Jawel, de rubberen klomp-met-gaatjes sponsort voortaan Belgiës beste spits. Of hoe het ooit zo verguisde én meermaals doodverklaarde schoenenmerk sinds corona levendiger en trendyer is dan ooit.
Lees verder

De Crocs van Lukaku
Romelu Lukaku is nu ook een pantoffelheld: thuis ruilt hij zijn voetbalschoenen voortaan voor een paar Crocs. Jawel, de rubberen klomp-met-gaatjes sponsort voortaan Belgiës beste spits. Of hoe het ooit zo verguisde én meermaals doodverklaarde schoenenmerk sinds corona levendiger en trendyer is dan ooit.
Lees verder

De hopeloze vaccinatiegraad in Brussel: 58,2% volledig gevaccineerd
Het gaat nog altijd wat trager vooruit met de vaccinatiegraad in Brussel. Zo blijkt uit de laatste gegevens van Sciensano. Hoewel de Brusselaars zich intussen al kunnen registreren voor een booster, is nog altijd maar 58,2% van de bevolking volledig gevaccineerd met twee normale doses. Ook bij de tieners hinkt onze hoofdstad achterop.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Margriet Hermans: "Ik heb in het leven niet altijd dezelfde kansen gekregen als blonde meisjes met blauwe ogen"
Een maagoperatie hielp Margriet Hermans af van het lijf waar ze zo'n hekel aan had. Om ook vanbinnen de mens te worden die ze wou zijn, was er meer nodig. Een knoert van een depressie, zelfs. Achteraf bekeken: het beste dat haar kon overkomen. "Zonder die depressie zou ik mezelf nooit hebben begrepen."
Lees verder

Fabienne en Patrick verloren dochter Anka (27) in zware crash: "Ze hebben haar ongeboren zoontje nog ter wereld gebracht. Maar hij is in de armen van zijn papa gestorven"
De feestdagen kwamen langzaam in zicht en daarna zouden ze opnieuw een kleinkind mogen verwelkomen. Maar dat geluk werd Patrick Forton (57) en Fabienne Clement (55) uit Outgaarden brutaal ontnomen toen een vrachtwagen in oktober de auto van hun dochter Anka (27) in de flank greep. Haar dochtertje Kyana (2) raakte zwaargewond, Anka zelf en haar ongeboren zoontje haalden het niet. "Die trucker reed te snel, maar dat is niet hetzelfde als roekeloos. Dat kruispunt, dat moeten ze aanpakken."
Lees verder

Zorgt Verstappen voor controversiële ontknoping die iedereen vreest? "Zeker in de Britse pers leeft de overtuiging dat hij zal toeslaan als hij de kans krijgt"
Het is de collectieve overtuiging in Abu Dhabi, waar Max V. en Lewis H. straks uitmaken wie wereldkampioen wordt: nooit was de kans op een controversiële ontknoping groter. Het baart heel wat vragen. Zoals: kan Verstappen het zich permitteren om ook zijn zeer vastberaden rijstijl te hanteren? Maar ook: hoe ver durft de wedstrijdleiding gaan als het weer tot een crash tussen de hoofdrolspelers komt? Onze F1-watcher analyseert.
Lees verder

'Thuis'-actrice Lauren Müller verloor haar vader aan longkanker: "Tijdens de kerstperiode mis ik hem extra hard"
In een dikke wintertrui een kerstfilm opnemen terwijl het buiten eigenlijk snikheet is? Lauren Müller (33), Thilly uit de Eén-reeks 'Thuis', weet er alles van. Gelukkig is haar nieuwe Netflix-film, 'De Familie Claus 2', een zeemzoet pareltje dat jouw kerst extra zal verwarmen. Al hangt er voor de actrice wel een donker kantje aan die aankomende periode.
Lees verder

Regisseur: vervolg op Mrs. Doubtfire "onmogelijk" zonder Williams
Een vervolg op de succesvolle film Mrs. Doubtfire is zonder acteur Robin Williams uitgesloten. Volgens regisseur Chris Columbus gaat er geen sequel komen op de comedy uit 1993 met iemand anders in de hoofdrol. "Het is onmogelijk. Het is gewoon onmogelijk", zegt hij in een interview met de Amerikaanse nieuwssite 'SFGate'.
Lees verder

Bewolkte, maar zachte zondag met soms lichte regen
Zondag wordt een bewolkte dag met soms lichte regen of motregen. De temperaturen zijn wel bijzonder zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tot 12 graden, zo meldt het KMI.
Lees verder

Britse premier Johnson opnieuw onder vuur na publicatie foto van kerstquiz
Oppositiepartij Labour heeft de Britse premier Boris Johnson opnieuw onder vuur genomen nadat een zondagskrant een foto publiceerde waarop te zien is dat de regeringsleider, geflankeerd door twee medewerkers, deelnam aan een online kerstquiz.
Lees verder

Oostenrijkse lockdown bijna overal ten einde, maar niet voor ongevaccineerden
De drieweekse lockdown in Oostenrijk is sinds middernacht in bijna het hele land ten einde gekomen. De opheffing van de coronamaatregelen geldt wel enkel voor gevaccineerden en mensen die hersteld zijn van Covid-19.
Lees verder

HLN Sportcast geeft Vanaken reële kans op derde Gouden Schoen: "En dan naar de Premier League"
Op 12 januari reikt DPG Media de felbegeerde Gouden Schoen uit. Het panel van HLN Sportcast nam de kanshebbers al eens onder de loep en kwam tot één conclusie: een derde zege voor Hans Vanaken is allesbehalve ondenkbaar. "Al kan het een nadeel zijn dat hij er al twee heeft", stelt vader Vital.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen zakt onder de grens van 15.000, nog lichte stijging op intensieve zorg
Het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus is zaterdag onder de grens van 15.000 per dag gezakt, voor het eerst sinds midden november. Dat blijkt uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, die het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zondag heeft meegedeeld.
Lees verder

Een openhartig interview met Primoz Roglic en zijn kersverse bruid Lora: "Hij zat te mediteren op de leuning van zijn balkon, in zijn ondergoed, met een appel. Ik dacht: wat een gek!"
Hij draagt twee ringen, samen staan ze symbool voor het voorbije jaar. Die aan zijn rechterhand is een gouden knoert met daarop het olympisch embleem: het bewijs van zijn onverzettelijkheid – ook af te lezen in zijn ogen. Die aan zijn linkerhand is kleiner, intiemer: zijn trouwring – zijn kersverse bruid zit naast hem in de zetel. Interview met Primoz (32) en Lora (31) Roglic.
Lees verder

Achter de schermen bij 'Bake Off': "Voor corona had iedereen een vork in de achterzak en werd na het filmen de aanval ingezet op al het lekkers"
Er zijn van die programma's waar je gegarandeerd honger van krijgt. Of juister nog: goesting. 'Bake Off' ís zo'n programma en het wordt duidelijk gesmaakt, want Wim Opbrouck loodste 'zijn bakkers' al voor de vijfde keer door deze culinaire afvalrace. Donderdag komen we te weten wie de winnaar is van dit seizoen. Maar hoe vindt men al die taartenprinsen -en prinsessen? Wie doet de boodschappen? Er zijn twee mensen die daar alles over weten: showrunners Muriel Maebe en Geert Willems van productiehuis Free Kings. Zij gidsen ons door het festivaldorp dat elk seizoen wordt opgetrokken rondom de kooktent. U leest het goed: een heus festivaldorp. Qua blik in de coulissen kan dat tellen.
Lees verder

"Laat het nu eens stáán": ex-Clubspelers Leekens, Borkelmans en Vande Walle over de defensieve zorgen van Club
Een opeenstapeling van fouten, een karrenvracht aan tegengoals: scoren tegen Club Brugge is al langer geen uitdaging meer. Drie Clubmannen houden het probleem van blauw-zwart tegen het licht: "Speel niet zoals Maldini of Baresi wanneer het minder gaat."
Lees verder

Drugsgeweld teistert Mexicaanse Maya Rivièra: schutters zaaien opnieuw paniek na toeristendrama
Voor de derde keer in enkele weken tijd hebben toeristen dekking moeten zoeken toen gewapende criminelen het vuur openden op een van de paradijselijke stranden op het Mexicaanse schiereiland Yucatán.
Lees verder

Vlaamse kortfilm 'My Uncle Tudor' wint European Short Film Award
De Vlaamse korte documentaire 'My Uncle Tudor (Nanu Tudor)' is zaterdag uitgeroepen tot Beste Europese Kortfilm op de European Film Awards. De grote winnaar van de avond was de film 'Quo Vadis, Aida?', waarin onze landgenoot Johan Heldenbergh meespeelt.
Lees verder