Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 december 2021

Vierde golf eindelijk over de piek: wat zeggen de cijfers? En wat verwacht Steven Van Gucht voor rest van deze winter?

HLN
Vierde golf eindelijk over de piek: wat zeggen de cijfers? En wat verwacht Steven Van Gucht voor rest van deze winter?
Eindelijk is er een beetje goed nieuws. De tunnel mag dan nog lang zijn, voor het eerst in zowat twee maanden zien we opnieuw een lichtpuntje. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht. "Het is allemaal nog pril, maar voor het eerst zien we een daling in de coronacijfers. In Vlaanderen is de epidemie lichtjes aan het krimpen". Van maatregelen lossen kan echter nog lang geen sprake zijn. "Er zijn nog te veel onzekere factoren"
Lees verder

Te veel risico's en piekende energieprijzen doen Vlaamse Energieleverancier overkop gaan
De exploderende energieprijzen hebben een eerste slachtoffer geëist in ons land. De Vlaamse Energieleverancier, een van de kleinere spelers op de markt met zo'n 70.000 klanten, legt vandaag de boeken neer bij de handelsrechtbank in Brussel. Te veel risico's in een sowieso al zeer concurrentiële markt met weinig marges bovenop de uitzonderlijke prijzen zijn de energieleverancier fataal geworden. De vrees leeft dat nog energiespelers zullen volgen.
Lees verder

'Klopjacht' kent bloedstollende ontknoping in jachthaven: twee duo's blijven uit handen van de speurders
De duo's Stacey en Gianni en Cifdine en Laïd hebben 'Klopjacht' gewonnen. De ex-collega's uit West-Vlaanderen en de twee Marokkaanse boers konden in de finale van het realityprogramma op het nippertje uit handen van de speurders blijven. Ze zijn zo de enige van in totaal twaalf kandidaten die daarin slaagden.
Lees verder

Twee duo's blijven uit handen van de speurders in 'Klopjacht'
De duo's Stacey en Gianni en Cifdine en Laïd hebben 'Klopjacht' gewonnen. De ex-collega's uit West-Vlaanderen en de twee Marokkaanse boers konden in de finale van het realityprogramma op het nippertje uit handen van de speurders blijven. Ze zijn zo de enige in totaal twaalf kandidaten die daarin slaagden.
Lees verder

Frankrijk sluit alle discotheken voor vier weken, mondmasker ook verplicht op de speelplaats
De discotheken in Frankrijk moeten de komende vier weken de deuren dichthouden. Daarnaast wordt de mondmaskerplicht in de lagere scholen uitgebreid. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd. De maatregel wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.
Lees verder

Football Talk. Bijna 60.000 euro boete voor Westerlo - KVK-spits Gueye loopt meniscusletsel op
De Disciplinaire Raad van de voetbalbond heeft een boete van 58.635 euro, waarvan 5.864 euro effectief en 52.771 euro met uitstel, opgelegd aan KVC Westerlo. De leider in 1B maakte zonder goedkeuring van het clearing house verschillende bedragen over aan makelaars. Bij een tussentijdse licentiecontrole merkte het clearing house dat de Kemphanen liefst veertien uitbetalingen aan verschillende makelaarsbedrijven deden voor een totaalbedrag van 146.113 euro, zonder dat ze daarvoor goedkeuring hadden. Manager Wim Van Hove betwistte de feiten niet, maar weet ze aan organisatorische problemen die van de baan zijn. De Disciplinaire Raad besliste 10 procent van de voorgestelde boete effectief op te leggen. Westerlo moet dus 5.863,50 euro effectief betalen, de overige 52.771,50 euro hangt het komende jaar als een zwaard van Damocles boven het Westelse hoofd.
Lees verder

De Bruyne start tegen Leipzig, krijgt ook Origi nog eens z'n kans in de basis bij Liverpool?
Twee Belgen bij Manchester City tegen RasenBallsport Leipzig. Kevin De Bruyne staat aan de aftrap, youngster Romeo Lavia maakt deel uit van de selectie. "De Covid-besmetting van Kevin was een tegenvaller", zegt Guardiola. "Hij was net aan het groeien. Tegen Leipzig start hij. We zullen zien hoeveel minuten hij aankan, want corona kruipt in het lijf. Kevin hoeft mij niets te bewijzen. Hij moet het gewoon voor zichzelf doen. Zoals hij de voorbije vijf-zes jaar om de drie dagen heeft gedaan. Er is stevige concurrentie in het team." De Bruyne was veertien dagen out met Covid.
Lees verder

Marc Degryse hoopt niet met een zuur gevoel achter te blijven: "Club mag de bal niet nóg eens misslaan"
In zijn wekelijks oordeel kijkt Marc Degryse uiteraard vooruit op PSG-Club Brugge van morgen. Onze huisanalist kiest zijn basiself en heeft als advies: "Doe normaal. Met een herkenbare veldbezetting." Voorts komt ook de nakende Gouden Schoen-verkiezing aan bod en is Degryse maar al te blij dat de vorige laureaat weer boven water komt.
Lees verder

Hoe gevaarlijk is omikron? En ben ik immuun als ik al eens besmet ben geweest met corona? Herman Goossens beantwoordt uw vragen
Hoe gevaarlijk is de omikronvariant? Ben je immuun tegen omikron als je al genezen bent van een eerdere besmetting met het coronavirus? Professor Herman Goossens beantwoordt uw vragen in VTM NIEUWS. Ontdek alle antwoorden hieronder.
Lees verder

'Dancing With The Stars'-jurylid Jan Kooijman gaat muziek uitbrengen
Jan Kooijman (40) gaat in 2022 muziek uitbrengen. Dat vertelt de Nederlandse presentator op Instagram. "Omdat ik graag schrijf, omdat muziek enorm belangrijk voor me is, omdat mijn creativiteit zich nooit tot één discipline heeft beperkt", aldus Kooijman.
Lees verder

Een verliezer die alleen maar héél dankbaar is in 'De Slimste Mens' en Brusselmans gooit met dikke pluimen
"Damn, ik ben heel dankbaar. Wie had dit kunnen denken?" Dat waren de eerste woorden van Anthony Nti, beginnend regisseur en dankzij zes deelnames aan 'De Slimste Mens Ter Wereld' meteen gekatapulteerd tot BV voor een paar maanden. De jongeman die naar eigen zeggen zonder voorbereiding aan zijn quizavontuur begon, botste na vijf gewonnen finales op zijn eigen limieten. De dames wonnen. Eerst nieuwkomer Sarah Mouhamou, dan Lisbeth Imbo, de beste kandidate van het lot, in de finale.
Lees verder

Gewezen Yellow Tigers getuigen over emotioneel misbruik van bondscoach Gert Vande Broek
In 'De prijs van de winnaar', een programma op Canvas waar atleten hun ervaringen op het hoogste niveau delen, haalden verscheidene gewezen Yellow Tigers het emotioneel misbruik van huidig volleybalbondscoach Gert Vande Broek aan.
Lees verder

Football Talk. Arsenal gaat, met bankzitter Sambi Lokonga, onderuit bij Everton - Bijna 60.000 euro boete voor Westerlo
Arsenal heeft op speeldag vijftien in de Premier League met 2-1 verloren op het veld van Everton. Martin Oedegaard opende op slag van rust de score voor de Gunners in Goodison Park. Richarlison maakte in de 80e minuut gelijk, nadat hij eerder twee goals zag afgekeurd, en diep in de blessuretijd schonk Demarai Gray de thuisploeg drie punten. Bij de bezoekers kwam Albert Sambi Lokonga niet van de bank, net als vorige week op Manchester United (3-2 verlies). In het klassement blijft Arsenal zevende met 23 punten, twaalf minder dan leider Manchester City. Everton wipt naar de twaalfde plaats met 18 punten.
Lees verder

LIVE (18u45). Verzekert Club Brugge zich tegen Paris Saint-Germain van Europa League?
Een erg lastige, maar duidelijke opdracht. Als Club Brugge in Parijs beter doet dan RB Leipzig tegen Manchester City, overwintert het na Nieuwjaar in de Europa League. Krijgt blauw-zwart dat voor mekaar? Volg de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf in deze liveblog! De aftrap is al om 18u45. De match is ook LIVE te bekijken op VTM2. De uitzending begint om 18u20.
Lees verder

LIVE (21u). Stoot Saelemaekers of Carrasco na het ongenaakbare Liverpool door in Champions League?
• Slotspeeldag Champions League • Aftrap: 21u • AC Milan-Liverpool en FC Porto-Atlético Madrid
Lees verder

Politie gaat ver om stakend ziekenhuispersoneel op te vorderen: "Collega 's nachts vijftien keer opgebeld, net de Gestapo"
In Franstalig België staat vandaag een staking in de zorgsector op het programma. Heel wat verpleegsters zullen het werk neerleggen, met de nodige zenuwachtigheid in de ziekenhuizen tot gevolg. Enkele directies vorderen daarom uit voorzorg hun personeel op. En in sommige gevallen komt daar zelfs politie bij te pas, weet RTL. "Een collega van ons werd 's nachts tot vijftien keer opgebeld, net de Gestapo", klinkt het.
Lees verder

Animal Rights houdt wake voor kerstkalkoenen in Lendelede
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft in de nacht van maandag op dinsdag actie gevoerd aan het vleesverwerkend bedrijf Volys in Lendelede. Met een wake wilde ze aandacht vragen voor het leed dat gepaard gaat met het consumeren van vlees.
Lees verder

Raad van State beperkt opnieuw nachtvluchten op luchthaven Oostende
De Raad van State heeft in een nieuw arrest voor de tweede maal het ministerieel besluit vernietigd over een versoepeling van nachtvluchten op de Luchthaven Oostende-Brugge. Dat meldt de actiegroep WILOO (Werkgroep Impact Luchthaven Oostende) in de nacht van maandag op dinsdag.
Lees verder

LIVE. New York verplicht vaccinatie kinderen en werknemers - Omikron duikt ook op in Argentinië
Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en volgens viroloog Marc van Ranst ook bij achttien personen ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.
Lees verder

ONZE OPINIE. Een mondmasker of je kind thuishouden van school? Het is niét kiezen tussen de pest en de cholera
Het was naar adem happen: vanaf zes jaar moeten alle kinderen voortaan gemaskerd naar school. Dat wringt. Letterlijk en figuurlijk.
Lees verder