Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 december 2021

Verenigde Arabische Emiraten krijgen nieuwe weekenddag en werkweek van 4,5 dagen

HLN
Verenigde Arabische Emiraten krijgen nieuwe weekenddag en werkweek van 4,5 dagen
De Verenigde Arabische Emiraten hebben beslist dat het weekend nu valt op zaterdag en zondag in plaats van op vrijdag en zaterdag. Tegelijk werd een werkweek van 4,5 dagen ingesteld. Dat meldt het officiële persbureau WAM. Die beslissing laat de Emiraten toe om de regeling van de meeste niet-Arabische landen te volgen.
Lees verder

Ophef om Thaise koning die 14 vliegtuigen vol schatten laat arriveren in Duitsland
De Thaise koning Maha Vajiralongkorn (69), die door het leven gaat als Rama X, doet opnieuw heel wat wenkbrauwen fronsen. Na meer dan een jaar afwezigheid is hij opnieuw neergestreken in Duitsland, waar zijn uitspattingen meteen weer voor diplomatieke spanningen zorgen. Zo was er ophef omdat de vorst met 30 poedels en 250 bedienden arriveerde, al was dat blijkbaar nog maar een fractie van alle bagage: de Thaise koning liet ook veertien vliegtuigen vol peperdure schatten invliegen, zonder controle en zonder daar één euro belasting op te betalen.
Lees verder

Luchthaven Charleroi nadert passagiersaantallen van voor corona
De luchthaven van Charleroi kwam in november weer stilaan in de buurt van de passagiersaantallen die ze voor corona liet optekenen. De voorbije maanden lagen die cijfers nog een vijfde tot een kwart lager dan.
Lees verder

Ophef in VS: politie verspreidt foto van Kerstman die wapenvergunning krijgt
"Raad eens wie er vandaag binnenkwam om zijn wapenvergunning in ontvangst te nemen?", zo meldde het kantoor van de sheriff van El Paso County in Colorado trots. Een foto van een man verkleed als kerstman illustreerde het plaatje. Dat ze uitpakken met een dergelijke boodschap vlak na de dodelijke schietpartij op een school in Michigan, kon er bij veel mensen niet in.
Lees verder

"Tóch blijft ze in de ban van die 'Amerikaanse militair": 4 jaar cel voor oplichter die via Facebook eenzame dames 300.000 euro armer maakt
Tot 300.000 euro kon een 40-jarige Nigeriaan uit Machelen ontfutselen bij eenzame vrouwen in binnen- en buitenland. En dat deed hij door zich op Facebook voor te doen als... een Amerikaanse militair die niet wil overgeplaatst worden naar Irak. "Ik heb al meermaals proberen uit te leggen dat die 'vriend' een oplichter is, maar ze wil het niet geloven", zegt de advocaat van een slachtoffer uit Koksijde. De Veurnse rechter veroordeelt de beklaagde tot 4 jaar effectief en wil de onmiddellijke aanhouding.
Lees verder

Dit staat er vanavond nog op het spel in de Champions League
Naast de alles-of-nietsmatch van Club Brugge zijn er nog veel meer spannende wedstrijden in de laatste ronde van de groepsfase. Dit staat er vanavond nog op het spel in de Champions League.
Lees verder

Michaël Van Droogenbroeck onderzoekt gevolgen van de coronacrisis in 'Op slot': "Ik heb de meest uiteenlopende emoties gezien"
In de driedelige reeks 'Op slot' onderzoekt journalist Michaël Van Droogenbroeck (43) de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in ons land. Dat doet hij door middel van getuigenissen van ondernemers en politici. "Ik heb er bewust voor gekozen om niet de klemtoon te leggen op hoe de gezondheidscrisis werd aangepakt, maar wel om te focussen op de economische gevolgen van de maatregelen."
Lees verder

Michaël Van Droogenbroeck onderzoekt gevolgen coronacrisis in 'Op slot': "Ik heb de meest uiteenlopende emoties gezien"
In de driedelige reeks 'Op slot' onderzoekt journalist Michaël Van Droogenbroeck (43) de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis in ons land. Dat doet hij door middel van getuigenissen van ondernemers en politici. "Ik heb er bewust voor gekozen om niet de klemtoon te leggen op hoe de gezondheidscrisis werd aangepakt, maar wel te focussen op de economische gevolgen van de maatregelen."
Lees verder

Van knaldrang tot boosterprik: pandemie schemert opnieuw door in shortlist Woord van het Jaar
Ook dit jaar heeft de coronapandemie een invloed op de nominaties voor het Woord van het Jaar. Onder de vijftien kanshebbers die Van Dale Uitgevers heeft bekendgemaakt, zijn verschillende woorden die met de pandemie te maken hebben.
Lees verder

Parijs, zone 30: hoe alles bij PSG rond wandelend genie Lionel Messi draait
Die ochtend in L'Équipe: "In de entourage van Lionel Messi beginnen ze te twijfelen aan de tactische capaciteiten van PSG-trainee Mauricio Pochettino." Een zin uit een achtergrondverhaal reisde maandag als breaking news de wereld rond. Het beste bewijs dat Parijs anno 2021 een zone 30 is. Stad waar een wandelende Argentijn met rugnummer 30 het tempo, de hartslag en het nieuws bepaalt. "Het is alsof Messi in een jungle probeert te overleven."
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt mensen die hun hoop op verzoening willen neerpennen in een brief
De kerstperiode is magisch. December staat in het teken van warmte, vreugde en gezellig samenzijn. Maar het is ook de tijd van verzoening. Wil jij in jouw pen kruipen? Jouw gevoelens onder woorden brengen, in de hoop dat jij en de persoon aan wie jouw brief gericht is de feestdagen met een propere lei kunnen starten? Wij bieden met onze rubriek een platform voor jouw relaas.
Lees verder

Football Talk. Corona-uitbraak bij Spurs - Ook KV Mechelen-verdediger Van Hoorenbeeck test positief
Tottenham Hotspur heeft twee dagen voor het Conference League-duel met Stade Rennes te maken met een golf van coronabesmettingen. Zo zijn liefst zeven spelers en twee stafleden besmet. Tottenham wacht nu de uitslagen af van de nieuwe PCR-tests, die de ernst van de situatie moeten bepalen.
Lees verder

PSG-speelsters na mishandelingszaak weer samen op het trainingsveld
De zaak is nog niet opgelost, maar Kheira Hamraoui en Aminata Diallo staan vandaag weer samen op het trainingsveld van Paris Saint-Germain. Diallo wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot de mishandeling van Hamraoui.
Lees verder

Goed én slecht nieuws: dit is wat ze zien in Zuid-Afrikaans ziekenhuis in epicentrum van omikronuitbraak
Een groot ziekenhuiscomplex in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria - dat in het epicentrum ligt van de uitbraak van de omikronvariant - heeft een allereerste rapport gepubliceerd waarin een profiel geschetst wordt van de patiënten die er momenteel worden opgenomen en verzorgd. Het nieuws lijkt hoopgevend, maar er is een haakje.
Lees verder

Meer banen in Europese Unie dan voor coronacrisis
In het derde kwartaal hadden in de Europese Unie 210 miljoen mensen een baan. Dat zijn er 100.000 meer dan voor de coronacrisis, zo meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.
Lees verder

Wat als mijn energieleverancier failliet gaat? Energiespecialist legt uit wat je moet doen
De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Het bedrijf voorziet 80.000 Vlaamse klanten van groene stroom en gas. Volgens Paul D'Hoore, energie-expert van VTM NIEUWS, kunnen er nog faillissementen volgen in West-Europa. Wat dan als jouw energieleverancier morgen plots failliet gaat? Dreig je zonder stroom te vallen? En wat gebeurt er met je betaalde voorschotten? Energiespecialist Kristof De Paepe legt het voor u uit.
Lees verder

Zus van Max Verstappen bevallen van zoontje Lio
In de cruciale week voor het F1-kampioenschap is Max Verstappen oom geworden. Zus Victoria is gisteren namelijk bevallen van een zoontje: Lio.
Lees verder

Dit bijzondere cadeau krijgt prinses Amalia van koning Willem-Alexander
De Nederlandse prinses Amalia viert vandaag haar 18e verjaardag. Dat betekent dat ze officieel koningin kan worden van het land. En om dat te vieren heeft haar vader een verrassing in petto. De prinses krijgt namelijk een eigen vlag.
Lees verder

Alom gerespecteerde duizendpoot, maar niet eerste incident bij volleydames: wie is Gert Vande Broek, bondscoach van Yellow Tigers?
Een bom in volleyballand. Gert Vande Broek (54), bondscoach van de Yellow Tigers en alom gerespecteerd als professor in nota bene groepsdynamica en motivatie, ligt onder vuur. In het Canvas-programma 'De prijs van de winnaar' wordt hij hard aangepakt door enkele volleybalspeelsters. Die verwijten hem emotioneel misbruik. Maar wie ís Vande Broek, en waarom is het niet helemaal een verrassing dat deze verhalen naar buiten komen?
Lees verder

Bosbranden veroorzaakten recorduitstoot aan CO2 in 2021
De talrijke bosbranden die in 2021 hebben gewoed, hebben een recorduitstoot aan CO2 de lucht ingejaagd. Dat meldt CAMS, het aardobservatieprogramma van de Europese Unie. In totaal schat CAMS dat er zo 1.760 megaton CO2 uitgestoten is.
Lees verder