Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 december 2021

Vanaf nu is omikronvariant dominant in ons land: “Komende dagen gaat het snel evolueren”

HLN
Vanaf nu is omikronvariant dominant in ons land: "Komende dagen gaat het snel evolueren"
Het aandeel van de omikronvariant van het coronavirus en dat van de deltavariant is momenteel gelijk. De omikronvariant zal vanaf nu de bovenhand nemen. Dat voorspelde biostatisticus Geert Molenberghs in VTM Nieuws. Molenberghs verwacht dat 90 tot 95 procent van de besmettingen tegen het einde van het jaar met de omikronvariant van het virus zal zijn.
Lees verder

Thibaut Courtois over de Rode Duivels in 2021: " We mogen niet altijd denken dat we gaan winnen"
In "Uw Film van het Jaar' blikt Rode Duivel Thibaut Courtois terug op het jaar 2021. Onze nationale ploeg sloot het jaar af zonder prijs. Maar volgens de keeper mogen we niet altijd denken dat de Rode Duivels gaan winnen: "Want dat hebben we tot nu toe nog niet gedaan".
Lees verder

Katers, cocaïne en een ruzie met Margaret Thatcher: het verhaal achter de hit 'Do They Know It's Christmas'
Geen Kerstmis zonder kerstliedjes: iedere december zijn ze een maand lang alomtegenwoordig. Achter sommige van die deuntjes schuilt een opmerkelijk verhaal, zoals 'Do They Know it's Christmas', de eerste schakel in een ketting die miljoenen Ethiopische kinderen van de hongerdood redt. In een paar maanden tijd bracht de single maar liefst negen miljoen euro op. Al liep het opnemen van de iconische hit niet van een leien dakje. "Het is al middag en er ontbreekt nog één artiest. Boy George is de avond voordien stevig doorgezakt en ligt zijn roes nog uit te slapen."
Lees verder

Ziek? Gevallen? Geblesseerd? Geopereerd? Geen probleem: Van der Poel slaat altijd snel terug
Diepe vleeswonde aan de knie? Lichte 'setback' in zijn trainingsschema? Ach. Een gaatje dat zo is dichtgefietst door Mathieu van der Poel (26). Niets dat hem sportief kan destabiliseren, leert volgend akkefietjesoverzicht uit het verleden. Verwacht u op z'n minst aan een MVDP-op-niveau komend crossweekend.
Lees verder

Waarom Leonardo DiCaprio geïnteresseerd is in een dode vogel die al 66 jaar in Tervuren wordt bewaard
Ook de vogelwereld heeft nu haar 'Ten Most Wanted'. Wetenschappers gaan op zoek naar tien soorten die al jaren — en soms zelfs meer dan eeuw — niet meer zijn gezien. Op de lijst, die onder impuls van acteur en groene jongen Leonardo DiCaprio opgesteld is, staat ook een soort die door een Belgisch vogelkenner werd ontdekt — en waarvan het enige exemplaar dat ooit werd waargenomen in het Afrikamuseum in Tervuren ligt.
Lees verder

Doe de test! Van 'Bronzen Adonis' over 'Jackpot' tot 'Aubergenius': is jouw dartsnaam nog beter dan die van de gekste WK-gangers?
'The Iceman', 'Snakebite' of 'The Dreammaker'. Het is maar een greep uit de namen die de grootsten der darters zich toemeten. Op het WK Darts komt echter groot en klein samen, en zo vallen ook heel wat leuke bijnamen en hun anekdotes te ontdekken. Onder welke naam zou John McDonald jou aankondigen in Ally Pally? Ontdek het dankzij HLN.be en doe HIER de test!
Lees verder

Revelatie Union speelt voor het eerst kerstvoetbal en duikt als koploper de winterstop in: "We willen een prijs pakken"
Al twaalf seizoenen lang wordt er in België kerstvoetbal gespeeld, maar voor revelatie Union is het een primeur. De promovendus neemt het morgen in eigen huis op tegen AA Gent. Ongeacht de uitslag duikt Union als koploper de winterstop in. "Maar ons seizoen is nog niet geslaagd", aldus aanvaller Dante Vanzeir. "We willen een prijs pakken."
Lees verder

Duitse man steekt op kerstavond banden van meer dan 400 auto's plat
Voor enkele inwoners van de Duitse gemeente Eifel, in de deelstaat Rijnland-Palts, was het geen aangename kerstavond. Zo heeft een man gisterenavond de banden van maar liefst 402 auto's platgestoken. De politie kon de 50-jarige dader op heterdaad betrappen. De man werd onmiddellijk opgepakt.
Lees verder

KV Kortrijk-Antwerp uitgesteld na corona-uitbraak bij Great Old
De wedstrijd tussen KV Kortrijk en Antwerp van morgen is uitgesteld. De Great Old had daarom gevraagd nadat zeven spelers van de A-kern besmet geraakten met het virus.
Lees verder

Dashcambeelden tonen bestuurder die op het nippertje afslag wil nemen in Brugge, maar dan loopt het fout
Op de Expressweg in Brugge gebeurde donderdag rond 14.50 uur een stevige crash ter hoogte van de afrit aan de Vives-hogeschool. Een bestuurder van een VW Golf probeerde vanaf de linkerrijstrook nog de afrit te nemen. Dat liep echter grondig fout, is te zien op dashcambeelden van een vrachtwagen.
Lees verder

Vierjarige Rafael toont trots hoe hij eindelijk normaal kan stappen: "Dit is echt een kerstcadeau voor ons"
De vierjarige Rafael toont trots hoe hij eindelijk normaal kan stappen. Rafael werd geboren met een zeldzame aandoening in zijn kuit en voet. Begin dit jaar organiseerden VTM NIEUWS en HLN een crowdfunding voor de jongen. Met de steun van heel Vlaanderen werd er 80.000 euro verzameld voor zijn operatie. Rafael werd geopereerd door een Amerikaanse arts, omdat de dokters hier in België niet konden garanderen dat de operatie succesvol ging zijn. "Zonder jullie hulp en het stukje van Rafael in het nieuws, hadden we dat bedrag nooit bij elkaar kunnen krijgen", zegt papa Filip.
Lees verder

Gitaar Ed Sheeran levert 52.000 pond op voor goede doel
Een gitaar die Ed Sheeran heeft gedoneerd aan een goed doel heeft ruim 52.000 pond, omgerekend zo'n 61.000 euro, opgebracht. Het bedrag gaat naar een school in Framlingham, de woonplaats van de zanger.
Lees verder

Ex-Liverpoolster Daniel Sturridge moet 30.000 euro beloning voor gestolen Pomeriaan toch betalen van rechter
Daniel Sturridge, gewezen Engels international en aanvaller van Liverpool, wordt achtervolgd door een vervelende zaak van twee jaar geleden. Bij een inbraak in zijn woonst in Los Angeles zag hij zijn dwergkeeshond Lucci ontvreemd, waarna hij via sociale media de eerlijke vinder een beloning van 30.000 euro beloofde. Maar de vinder klaagde Sturridge (31) aan omdat hij die beloning nooit heeft gekregen. Nu moet Sturridge de som van de rechter toch betalen.
Lees verder

Vakbonden beëindigen in onvrede kerststaking in Brusselse gevangenissen
De "kerststaking" in de Brusselse gevangenissen is zoals gepland deze ochtend om 6 uur afgelopen. De vakbonden blijven met een ontevreden gevoel achter, want hun protocol wordt niet gerespecteerd en een akkoord met de directie werd nog steeds niet gevonden.
Lees verder

Kurt glipt tijdens het kerstfeest weg met zijn lief: "'Durf je me tussen de soep en het hoofdgerecht te neuken?' fluisterde ze"
"Terwijl ik in de pot roerde begon ze mijn hals te kussen. Haar handen gingen richting mijn kruis." 24 december 2001. Kurt (40) is dan 21 jaar en viert kerst met zijn lief Veronica. Hij spreekt op voorhand met zijn familie af dat zij zullen koken. De keuken is verboden terrein. En van die plots gewonnen privacy maakt Victoria gretig gebruik. Zullen ze betrapt worden?
Lees verder

Populariteit krijgt klappen na alle opschudding: kerstspecial van de Meilandjes lokt opvallend minder kijkers
De familie Meiland lijkt nu ook qua kijkcijfers last te hebben van de vele rellen die al een aantal maanden rond het gezin spelen. De kerstspecial van Martien, Erica, Maxime en Montana trok in Nederland 'slechts' 783.000 kijkers. Dat is ruim 20 procent minder dan vorig jaar, toen de kerstspecial nog meer dan één miljoen belangstellenden wist te vermaken.
Lees verder

Traangas tegen duizenden betogers in Soedan
De Soedanese veiligheidstroepen vuren zaterdag traangasgranaten af in een poging duizenden tegenstanders van het militaire bewind uiteen te drijven die het presidentiële paleis naderen. Het internet en de telefoonverbindingen zijn afgesloten in Soedan.
Lees verder

Tour-winnaar Pogacar doet morgen mee aan veldrit in Slovenië
Tour-winnaar Tadej Pogacar (23) haalt morgen z'n crossfiets nog eens van stal. Niet om Mathieu van der Poel en Wout van Aert te bekampen in Dendermonde, wel om mee te doen aan een veldrit in thuisland Slovenië.
Lees verder

Inwoners La Palma krijgen goed nieuws op kerstdag: vulkaanuitbarsting officieel voorbij
De lokale autoriteiten hebben de uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja op het Spaanse eiland La Palma zaterdag officieel ten einde verklaard. Meer dan drie maanden lang was er intense vulkanische activiteit. "Het heeft 85 dagen en 18 uur geduurd, maar vandaag kan het wetenschappelijk comité zeggen dat de uitbarsting voorbij is", kondigde de regionale minister voor veiligheid Julio Perez aan.
Lees verder

Football Talk. Nigeria met enkele gewezen sterren uit Jupiler Pro League naar Africa Cup
In de 28-koppige selectie van Nigeria voor de Africa Cup, die begin volgend jaar in Kameroen van start gaat, zitten geen spelers uit de Jupiler Pro League, maar wel heel wat oude bekenden vanop de Belgische voetbalvelden.
Lees verder