Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 december 2021

Tweede seizoen van ‘Emily in Paris’ kreeg upgrade na alle kritiek: “Meer vrouwen, meer kleur”

HLN
Tweede seizoen van 'Emily in Paris' kreeg upgrade na alle kritiek: "Meer vrouwen, meer kleur"
Goed nieuws voor fans van 'Emily in Paris', want vanaf vandaag staat het tweede seizoen op Netflix. Het eerste deel van de reeks was een groot succes. Op amper 28 dagen werd de serie door maar liefst 58 miljoen mensen bekeken, maar de avonturen van Emily konden ook op heel wat kritiek rekenen. Al hebben de producenten daar wel hun lessen uit getrokken voor het vervolg.
Lees verder

Politie bereidt zich voor op mogelijk protest na Overlegcomité
De Brusselse politie heeft een barricade gezet aan de Kleine Zavel. Die staat daar naar aanleiding van een mogelijke protestactie die zou plaatsvinden na het Overlegcomité dat daar plaatsvindt. Dat zegt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. Meer informatie over de actie is er momenteel nog niet.
Lees verder

Politie paraat voor mogelijk protest rond Overlegcomité, actie inmiddels afgelopen
De Brusselse politie heeft vanmorgen een barricade opgesteld aan de Kleine Zavel naar aanleiding van een mogelijke protestactie rond het Overlegcomité. Dat zei politiewoordvoerder Ilse Van de keere. Er zou even actie zijn gevoerd, maar inmiddels is de rust weer teruggekeerd.
Lees verder

Politieagenten bereiden zich voor op mogelijk protest na Overlegcomité
De Brusselse politie heeft een barricade gezet aan de Kleine Zavel. Die staat daar naar aanleiding van een mogelijke protestactie die zou plaatsvinden na het Overlegcomité dat daar doorgaat, dat zegt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. Meer informatie over de actie is er momenteel nog niet.
Lees verder

"Het is nu niet meer wij tegen het virus, maar wij tegen elkaar": intensivist die alarmbel luidde, pleit nu voor meer eenheid
Intensivist Domien Vanhonacker slaakt eind november een noodkreet. Hij vindt de aangescherpte coronamaatregelen onvoldoende, en krijgt spijtig genoeg gelijk. VTM NIEUWS-journalist Freek Braeckman zoekt hem opnieuw op, na een zware nachtshift, voor Uw Film van het Jaar. Vanhonacker stelt dat veel zorgverleners vinden dat ze niet gehoord worden, maar breekt ook een lans voor meer eenheid tegen de gezamenlijke vijand: het coronavirus.
Lees verder

Harvard-professor schuldig wegens het verbergen van banden met China en zijn miljoeneninkomsten
Een federale rechtbank in het Amerikaanse Boston heeft Charles Lieber, een professor aan de Universiteit van Harvard, schuldig bevonden omdat hij loog over zijn banden met China. Dat melden Amerikaanse media. Lieber kreeg zo'n 1,3 miljoen euro bovenop zijn salaris. Over een strafmaat is er nog geen beslissing.
Lees verder

Van "Je bent precies bijgekomen" tot omgaan met dronken tantes: 7 lezers delen hun kerstergernissen, experten geven advies
"Een discussie over politiek liep ooit zo uit de hand, dat we om 22 uur de deur van het kerstfeest achter ons toetrokken. Zonder nog maar één cadeau te hebben aangeraakt." Kerstmis, het is de gezelligste tijd van het jaar. Althans, dat zou het moeten zijn, maar achter die mooi gepoetste kerstschoenen, schuilen ook vaak gekrulde tenen. Kerstergernissen zijn nu eenmaal een dingetje. Denk maar aan al die smartphones aan tafel of de vraag "En, nog geen lief?" Zeven lezers delen hun (veelvoorkomende) ergernis aan de feesttafel, verschillende experten bieden een oplossing.
Lees verder

Van "Je bent precies bijgekomen" tot de dronken tante: 7 lezers delen hun kerstergernissen, experten geven advies
"Een discussie over politiek liep ooit zo uit de hand, dat we om 22 uur de deur van het kerstfeest achter ons toetrokken. Zonder nog maar één cadeau te hebben aangeraakt." Kerstmis, het is de gezelligste tijd van het jaar. Althans, dat zou het moeten zijn, maar achter die mooi gepoetste kerstschoenen, schuilen ook vaak gekrulde tenen. Kerstergernissen zijn nu eenmaal een dingetje. Denk ook aan die zatte tante of "En? Nog altijd geen lief?". Zeven lezers delen hun (veelvoorkomende) ergernis aan de feesttafel, verschillende experten bieden een oplossing.
Lees verder

Philippe Clement wil het na racisme-rel terug over voetbal hebben: "Voorbije maanden was dat té weinig het geval"
De ergste storm is gaan liggen… en daar zijn ze bij Club Brugge niet rouwig om. Zo ook Philippe Clement niet, die zich liever focust op de bekermatch tegen OH Leuven: "We hebben kordaat gereageerd, de club is nu met de rest bezig", aldus Clement over de racismerel.
Lees verder

"Je hebt geen supergrote collectie nodig, maar deze glazen zijn essentieel": mixologist Hannah Van Ongevalle toont hoe je perfecte cocktails serveert
Iedereen die graag entertaint heeft tegenwoordig een barkast. Uiteraard serveer je je eigen cocktails niet in oude Ikea-glazen die veel te vaak de binnenkant van de vaatwasser hebben gezien, maar in elegante cocktail- of wijnglazen met een feestelijke versiering. Hannah Van Ongevalle, mixologist en bartender in The Pharmacy, verklapt hoe je je gasten straks de meest sprankelende cocktails voorzet. "Op sociale media vind je honderden tutorials voor mooie garnituren."
Lees verder

Ursula von der Leyen: "Europa wil trouw blijven aan christelijk-humanistische erfenis"
Paus Franciscus heeft een persoonlijke brief ontvangen van de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen (CDU). Die heeft ze geschreven om de paus gerust te stellen na de verontwaardiging in heel Europa en de controverse door de publicatie in Brussel van een (inmiddels herroepen) interne richtlijn, waarin EU-ambtenaren werd aanbevolen om bijvoorbeeld geen 'Zalig Kerstmis' te wensen. Dat meldt de Franse katholieke krant La Croix.
Lees verder

Oproep Welzijnsschakels:"Herverdeel Groeipakket en halveer kinderarmoede"
Ze verdienen hun boterham met armoedebestrijding, maar terwijl Lieven De Pril (59) zonder grote zorgen het leven omarmt, heeft Caro Bridts (57) altijd moeten vechten om er te komen. Samen schreven ze het boek 'De Kansendans - Woede over Armoede', vanuit hun eigen ervaringen en perspectief. Kan er écht wat worden gedaan aan armoede? "Zeker wel", zegt Lieven. "In Canada hebben ze de kinderbijslag herverdeeld en in tien jaar tijd is de kinderarmoede er met de helft gedaald."
Lees verder

Brussel en Londen vinden akkoord over visserijrechten voor 2022
De Europese lidstaten hebben het akkoord goedgekeurd dat de Commissie maandagavond met het Verenigd Koninkrijk bereikte over de visserijrechten voor 2022. Het gaat om afspraken over de visbestanden die de EU en het VK met elkaar delen. Vlaams minister van Visserij Hilde Crevits (CD&V) is tevreden dat de Vlaamse vissers weten waar ze aan toe zijn.
Lees verder

Wit-Rusland veroordeelt vier opposanten tot zware celstraffen
Een Wit-Russische rechtbank heeft vier opposanten van het Wit-Russische regime veroordeeld tot zware gevangenisstraffen op verdenking van terrorisme en wapenhandel. Dat meldt de Wit-Russische NGO Viasna. Het proces vond plaats achter gesloten deuren.
Lees verder

Administratief personeel van Colruyt springt bij in de winkel als verkoper
Corona speelt de supermarkten flink parten deze week. De week voor kerst is het er hoe dan ook erg druk, enkel is er dit jaar ook minder personeel beschikbaar. Dat komt door besmettingen en quarantaines. Bij Colruyt springen 1.200 personeelsleden van administratieve afdelingen daarom elk een dag bij in de winkel. Iemand die op de dienst communicatie werkt bijvoorbeeld, kan zijn job dus even inruilen en als verkoper aan de slag gaan.
Lees verder

"Een hand door het haar betekende dat de kust veilig was": hoe croupiers en klanten 2,8 miljoen euro zouden verduisterd hebben aan het roulettespel
"Sommige klanten konden eigenlijk niet verliezen. De winst was gegarandeerd." Volgens het Brugse parket maakten vier croupiers en tien klanten van het casino in Middelkerke zich schuldig aan grootschalige fraude aan het roulettespel. En dat zeker 14 jaar lang en voor minstens 2,8 miljoen euro, al wordt dat bedrag door de betrokkenen betwist. Of hoe je tussen 2001 en 2015 ongestoord poen kon scheppen aan de kust, als je maar bij de juiste spelbediende aan tafel schoof.
Lees verder

Storck laat niets aan het toeval over: Genk-spelers leggen looptesten af
Looptesten bij Racing Genk. Uitzonderlijk, zo midden in het seizoen. Trainer Bernd Storck - die de reputatie heeft van veeleisend te zijn voor iedereen binnen de club - wil immers weten waar zijn spelers fysiek staan. Hij vindt dat de kern op het gebied van conditie nog enorme stappen kan zetten. Bij temperaturen rond het vriespunt mochten aanvoerder Bryan Heynen en co. dus rondjes gaan lopen op een atletiekpiste. De data zullen minutieus uitgelezen en geanalyseerd worden. "Het is cruciaal dat ze hun lichaam leren kennen", vertelde de Duitser eerder. "Fysiek, technisch, mentaal, tactisch. Ik probeer de spelers uit te leggen wat belangrijk is."
Lees verder

Gasprijs daalt na piek door beperkte Russische leveringen
De Europese gasprijs ging woensdag weer wat omlaag na de sterke stijging een dag eerder. Dinsdag bereikte de gasprijs een nieuw recordniveau doordat er geen gasleveringen waren via de Yamal-pijpleiding van Rusland naar Duitsland. Ook het besluit van Frankrijk om een viertal kernreactoren uit te zetten voor extra onderhoud stuwde de gasprijs.
Lees verder

ACV en VSOA dienen stakingsaanzegging in voor federale ambtenaren
De vakbonden ACV en VSOA dienen een stakingsaanzegging in voor het federale overheidspersoneel. Die gaat op 14 januari om 22 uur voor onbepaalde duur in, zo maakten ze vandaag bekend.
Lees verder

Experts uiten kritiek op Duits coronabeleid: "Huidige maatregelen zijn ontoereikend"
De coronamaatregelen waarmee de Duitse federale regering en die van de deelstaten de feestdagen willen doorkomen, worden onvoldoende geacht door Duitse experts.
Lees verder