Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 december 2021

Toch nog hoop voor doodzieke baby William dankzij alternatieve behandeling in Spanje? “Nooit verwacht dat genezing ...

HLN
Toch nog hoop voor doodzieke baby William dankzij alternatieve behandeling in Spanje? "Nooit verwacht dat genezing nog mogelijk zou zijn, maar we laten deze kans niet los"
Zit er dan toch nog een kerstmirakel in voor William, de jongen van 9 maanden uit Brugge die lijdt aan een zeldzame en ongeneeslijke stofwisselingsziekte? Zijn ouders Marie en Dennis starten vol hoop een nieuwe crowdfunding nu er sprake is van een alternatieve behandeling in Spanje. Peperduur, want er is nog 100.000 euro nodig. "We willen onszelf niet te veel wijsmaken, maar dit moeten we gewoon proberen."
Lees verder

Corona-uitbraak bij Antwerp: komt match tegen Kortrijk in het gedrang?
Een zevental spelers van Antwerp, waaronder enkele basispionnen zijn besmet met covid-19. Antwerp probeert de wedstrijd van zondag in en tegen Kortrijk uit te stellen.
Lees verder

Geena Lisa werkt nu vooral als mental coach: "Ik heb hard moeten knokken om van het labeltje 'omroepster' af te geraken"
Voor het tweede jaar op rij moet Geena Lisa (49) haar musicaldebuut in The Sound of Music uitstellen door corona, maar het is niet zo dat de ex-omroepster in een hoekje zit te wenen. Nee, daarvoor staat ze te positief in het leven. En die kennis geeft ze als coach ook door aan bedrijven, schermgezichten en haar kinderen.
Lees verder

REALITYCHECK. Opmerkelijke vraag aan 'K2 Zoekt K3'-finaliste Amy en gerechtelijke problemen voor 'Free Love Paradise'-koppel Gaêtan en Cristina
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Ministerraad keurt voorontwerp over voorzieningen voor ontmanteling kerncentrales goed
De ministerraad heeft op voorstel van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) een voorontwerp van wet goedgekeurd over de voorzieningen voor de ontmanteling van kerncentrales en het beheer van de verbruikte splijtstof.
Lees verder

Pascale Naessens gaat op zoek naar de beste pottenbakker van Vlaanderen
Pottenbakken is zonder twijfel een nieuwe hype. Daarom gaat kok Pascale Naessens (52) binnenkort op zoek naar de beste pottenbakker van Vlaanderen.
Lees verder

Protest van cultuursector vindt zondag plaats op Brusselse Kunstberg
Het protest van de cultuursector tegen de sluiting vindt zondag om 14 uur plaats op de Kunstberg in Brussel. Dat meldt initiatiefnemer en acteur Stany Crets op zijn Facebookpagina. De manifestatie stond eerst op het Muntplein gepland.
Lees verder

Stand-in uit 'Sex and the City' keert zich tegen Chris Noth: "Plots voelde ik zijn hand richting mijn kont glijden"
Ondertussen beschuldigen verschillende vrouwen Chris Noth (67), Mr. Big uit 'Sex and the City', al van seksueel misbruik. En op vrijdag heeft ook een voormalige stand-in zich uitgesproken over de acteur. Volgens Heather Kristin gedroeg Noth zich als een "echt alfamannetje" op de set.
Lees verder

Stand-in uit 'Sex and the City' keert zich nu ook tegen Chris Noth: "Plots voelde ik zijn hand richting mijn kont glijden"
Ondertussen beschuldigen verschillende vrouwen Chris Noth (67), Mr. Big uit 'Sex and the City', al van seksueel misbruik. En op vrijdag heeft ook een voormalige stand-in zich uitgesproken over de acteur. Volgens Heather Kristin gedroeg Noth zich als een "echt alfamannetje" op de set.
Lees verder

Opnieuw meer tijdelijk werklozen in november
In november waren er 213.968 tijdelijk werklozen in ons land, zo blijkt uit de jongste statistieken van de RVA. Dat zijn er 10 procent meer dan de 194.370 tijdelijk werklozen in oktober - die maand ging het om de eerste toename sinds april van dit jaar.
Lees verder

Henegouwse brouwerij moet schadevergoeding betalen aan agent die op bieretiket belandde
De burgerlijke rechtbank van Henegouwen, afdeling Bergen, heeft donderdag een schadevergoeding opgelegd aan een lokale brouwerij, die de afbeelding van een agent van de lokale politiezone gebruikt had voor het etiket van een bier. De inspecteur in kwestie was naar de rechter gestapt.
Lees verder

Britse hulpverlener vermist na arrestatie door taliban in Kaboel
Een Britse humanitaire hulpverlener wordt vermist nadat de taliban hem in de Afghaanse hoofdstad Kaboel arresteerden. Dat schrijft de Britse krant Daily Mirror vandaag.
Lees verder

Onderzoek geopend naar beledigingen op auto's voor huis van Marine Le Pen
In Frankrijk heeft de politie donderdag een onderzoek geopend naar beledigingen aan het adres van de rechtse presidentskandidaat Marine Le Pen. De daders zouden beledigende boodschappen hebben aangebracht op wagens voor haar woning in Yvelines, nabij Parijs. Dat heeft het parket van Versailles bekendgemaakt.
Lees verder

Eerste Poetin Team-winkel opent in luchthaven Moskou
In Rusland is de eerste 'Poetin Team'-winkel geopend. In de kledingwinkel kan je informele en sportieve kledij kopen in het blauw, wit en rood - niet toevallig de kleuren van de Russische vlag. President Poetin gaf persoonlijk toestemming voor de winkel. "Elk detail, elke soort textiel werd gecontroleerd en geperfectioneerd", zegt algemeen directeur Dmitry Shishkin. Bekijk hierboven de eerste beelden van de winkel.
Lees verder

Prachtige beelden bewijzen het: de Kerstman is onderweg!
De Kerstman is vanuit zijn woonplaats in Lapland vertrokken zodat alle cadeaus op tijd onder de kerstboom zullen liggen. Althans zo lijkt het toch op bovenstaande beelden. Maar over de woonplaats van de folkloristische figuur zijn de meningen verdeeld.
Lees verder

De Warmste Week 2021 zamelt meer dan 3,2 miljoen euro in voor 200 projecten
3.203.455 euro. Zoveel geld werd ingezameld voor het DWW Fonds. Dat werd net bekendgemaakt in de slotshow van De Warmste Week. Het fonds werd speciaal opgericht bij de Koning Boudewijnstichting om 200 projecten te kunnen steunen. Met de slogan 'Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen' zette de solidariteitsactie dit jaar een maatschappelijk thema op de kaart.
Lees verder

"Gesprekken over het 19de seizoen van 'Grey's Anatomy' zijn volop aan de gang"
De kans zit erin dat Grey Sloan Memorial, het ziekenhuis uit 'Grey's Anatomy', zijn deuren zo direct niet hoeft te sluiten. Volgens het Amerikaanse Deadline zijn ze bij ABC momenteel gesprekken aan het voeren over het negentiende seizoen van de reeks. Het netwerk zegt verder dat ook de onderhandelingen met leading lady Ellen Pompeo (Meredith Grey in de serie) al begonnen zijn.
Lees verder

Remco Evenepoel doet het met een foto uit de oude doos: ook zij wensen u een vrolijk kerstfeest
Het is een jaarlijks terugkerende traditie: sporters die hun volgers op social media vrolijke feestdagen wensen. Remco Evenepoel doet het dit jaar met een foto uit de oude doos, Primoz Roglic vanop de skilatten en Robert Lewandowski met z'n kroost voor de kerstboom. Merry Christmas, een bloemlezing.
Lees verder

Football Talk. Charleroi, dat vervanger haalt voor Koffi, maakt 2,2 miljoen euro winst - Charleroi ziet Zorgane vertrekken naar Afrika Cup
Bij RSC Anderlecht heeft jeugdproduct en jeugdinternational Luca Ferrara onlangs zijn eerste profcontract ondertekend tot 2022, zo maakte de club vrijdag bekend.
Lees verder

Nederland geeft goedkeuring voor Novavax-vaccin
Nederlanders kunnen binnenkort voor hun coronavaccinatie ook kiezen voor het eiwitvaccin Nuvaxovid van fabrikant Novavax. Dat heeft de Nederlandse ontslagnemende minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bekendgemaakt. De Jonge verwacht op z'n vroegst eind februari of begin maart de eerste levering van het eiwitvaccin.
Lees verder