Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 december 2021

Tesla 3-modellen worden tijdelijk verbannen als taxi’s in Parijs na ongeval met een dode

HLN
Tesla 3-modellen worden tijdelijk verbannen als taxi's in Parijs na ongeval met een dode
Het grootste taxibedrijf in Parijs, G7, heeft na een zwaar ongeval beslist om Tesla 3-modellen tijdelijk aan de kant te zetten. Afgelopen weekend speelde zich namelijk een dodelijk ongeval af in het 13de arrondissement van de Franse hoofdstad, nadat de bestuurder de controle over het stuur van zijn Tesla verloor.
Lees verder

Vlaamse provincies roepen minister Peeters op meer geld in Fietsfonds te investeren
De vijf Vlaamse provincies roepen minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op om meer geld in het Fietsfonds te steken. Dat fonds moet het mogelijk maken voor steden en gemeenten om bovenlokale projecten rond fietsinfrastructuur uit te bouwen. "De voorziene Vlaamse investering van 15 miljoen euro voor het Fietsfonds is zwaar ontoereikend", klinkt het woensdag in een persbericht.
Lees verder

Volgend jaar ook privékopievergoeding bij aankoop computer, hogere bijdrage als je smartphone koopt
Wie een consumentencomputer, consumentenprinter en e-reader aankoopt, zal daar vanaf wellicht volgend voorjaar ook een privékopievergoeding voor moeten betalen. Dat delen Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, en Auvibel, de Belgische collectieve beheersvennootschap die de privékopievergoeding in België int en verdeelt, woensdag mee.
Lees verder

PORTRET. Sergio Agüero, supertalent dat bij geboorte voorbestemd was om geluk te brengen en vernoemd werd naar Japanse cartoon
Het voetbal neemt afscheid van een doelpuntenmachine. Sergio Agüero (33) moet door hartproblemen stoppen met voetballen. Portret van een supertalent dat opgroeide in de armoede van Buenos Aires en als een komeet aan de Europese top belandde.
Lees verder

Deze spookstad was ooit toeristische parel van Cyprus: Vlaming en Nederlander filmen hoe ze binnendringen in verboden zone
Twee urban explorers hebben gefilmd hoe ze binnendringen in de verboden zone van Varosha. Dat was ooit de toeristische hotspot van het eiland Cyprus, maar is nu een van de grootste spooksteden ter wereld, waar alles al bijna vijftig jaar bevroren lijkt in de tijd.
Lees verder

Voka: jongeren moeten in de afkoelingsweek kunnen werken als jobstudent door personeelsuitval
Werkgeversorganisatie Voka pleit voor een versoepeling van de regels rond studentenarbeid vanaf volgende week. Het inzetten van jobstudenten is volgens het Vlaams netwerk van ondernemingen nodig om de personeelsuitval als gevolg van ziekte, quarantaine en kinderopvang te compenseren tijdens de afkoelingsweek.
Lees verder

Maak kennis met 'Dolmen', een bastaardkind van 'Dark Souls' en 'Dead Space'
Men neme de formule van Dark Souls, men voege daar een streepje Dead Space aan toe en kruide alles af met een zweem van Lovecraftiaanse horror, en het eindresultaat zal iets als Dolmen zijn, een nieuwe aartsmoeilijke scifi-actie-rpg die volgend jaar verschijnt.
Lees verder

Belgische beroepsvereniging voor cryptomunten en blockchain opgericht
Een Belgische beroepsvereniging voor blockchain en cryptoactiva is woensdag officieel gelanceerd. BAx Belgium wil België toonaangevend maken qua blockchainactiviteiten, klinkt het. Blockchain is bijvoorbeeld de technologie achter cryptomunten zoals Bitcoin.
Lees verder

'Psychopaat' vilt staarten van minstens vier katten: "Ik vond m'n poes terug in hoekje van tuin, helemaal in shock"
In de regio van Koksijde is een kattenbeul aan het werk. De staarten van de dieren worden gevild, met een noodgedwongen amputatie of de dood tot gevolg. De politie is bezig met een onderzoek. Basil, de kat van Niels Mouton (21), is een van de slachtoffers. "Onze Basil is enorm mensenschuw geworden en gaat de tuin niet meer uit. Ik wil kattenbaasjes waarschuwen: er loopt een psychopaat rond." Opgelet: verderop in dit artikel staan beelden die als schokkend ervaren kunnen worden.
Lees verder

Dierenbeul vilt staarten van katten in Koksijde, politie start onderzoek: "Opgelet kattenbaasjes, er loopt een psychopaat rond"
In de regio van Koksijde is een kattenbeul aan het werk. De staarten van de dieren worden gevild, met een noodgedwongen amputatie of de dood tot gevolg. De politie is bezig met een onderzoek. Basil, de kat van Niels Mouton (21), is een van de slachtoffers. "Onze Basil is enorm mensenschuw geworden en gaat de tuin niet meer uit. Ik wil kattenbaasjes waarschuwen: er loopt een psychopaat rond." Opgelet: verderop in dit artikel staan beelden die als schokkend ervaren kunnen worden.
Lees verder

Pater Piet (100) haalt slag thuis voor hof van beroep: straf met uitstel voor aanranding van minderjarige
Het Brusselse hof van beroep heeft pater Piet veroordeeld tot 12 maanden met uitstel. De 100-jarige man stond terecht voor seksueel misbruik van een 16-jarige jongen. In eerste aanleg kreeg hij een effectieve celstraf van 12 maanden maar ondanks nieuwe belastende feiten besloot het hof hem in beroep toch uitstel toe te kennen.
Lees verder

Europese leiders willen stevige waarschuwing sturen naar Rusland
Als Rusland Oekraïne binnenvalt of andere vijandige daden tegen het land stelt, dan zal het daar een hoge prijs voor moeten betalen. Dat is de waarschuwing die de Europese leiders aan Moskou willen geven wanneer ze morgen bijeenkomen voor een Europese top.
Lees verder

Ijskoud en doodeng: dit zijn onze favoriete Scandinavische krimi-reeksen
December lijkt wel detectivemaand op Streamz, dat met 'Snow Angels' (sinds 8/12), 'The Bridge' (15/12) en 'Top Dog' (22/12) drie misdaadreeksen van Scandinavische makelij op u afvuurt. Ook wij trokken naar het hoge noorden en speurden er voor onze Kijkgids naar bingewaardige krimi. Met genrepionier 'The Killing', het gloednieuwe 'Kastanjemanden', whodunit 'Trapped' (alle drie op Netflix) en een undercoveroperatie in 'Before We Die' (myLum.tv) komt de amateurdetective in u ongetwijfeld tot leven.
Lees verder

Niels Destadsbader openhartig over zijn toekomst in nieuwe podcast van Freek Braeckman: "Ik ga niet naar de VRT om minder te verdienen"
In de nieuwe podcast 'Freek blijft slapen' van Freek Braeckman (42) gaat de presentator elke week logeren bij een BV. Deze week trekt hij naar het West-Vlaamse Deerlijk, waar Niels Destadsbader (33) samenwoont met z'n hondje Nono en vriendin Julie. Een openhartige babbel over vriendschap, familie, z'n kindertijd én z'n toekomst bij de VRT. "De factor geld is altijd voor een stuk aanwezig, maar niet doorslaggevend."
Lees verder

Dotatie politieke partijen daalt met 1,11 procent, maar indexering doet besparing teniet
De dotatie voor de politieke partijen in ons land gaat volgend jaar met 1,11 procent naar omlaag. Dat heeft de Kamercommissie Grondwet woensdagmiddag beslist op voorstel van Kamervoorzitster Eliane Tillieux. Het bedrag wordt tegelijkertijd wel geïndexeerd met 2 procent, tot ongenoegen van de oppositie.
Lees verder

Luxueus wonen met een zwembad en jungletuin? Hier kan het op een perceel van nauwelijks een zakdoek groot
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in de Zuid-Mexicaanse badplaats Tulum.
Lees verder

ECDC: "Dringend actie nodig, vaccinatie alleen volstaat niet tegen omikronvariant"
Er is dringend actie nodig om de snelle verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan. Dat heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) gezegd in een videotoespraak. Volgens het ECDC zal vaccinatie alleen niet volstaan tegen de nieuwe variant.
Lees verder

Turkse munt lira op nieuw diepterecord in aanloop naar beslissing centrale bank
De Turkse munt, die al een paar weken in vrije val is, heeft woensdag een diepterecord bereikt van 14,7 lira per dollar. Het nieuwe dieptepunt komt er aan de vooravond van een beslissing van de centrale bank over de rentevoeten.
Lees verder

'Squid Game'-maker verklapt details over het tweede seizoen
We zijn nog maar net bekomen van het eerste seizoen van 'Squid Game' of de makers van de Koreaanse serie trakteren ons al op een sneak peek van het vervolg. Hwang Dong-hyuk (50), de maker van de reeks, gaf ondertussen al enkele duistere details prijs over het tweede deel.
Lees verder

Ministers van Volksgezondheid vergaderen vanavond vervroegd over boosterprik
De ministers van Volksgezondheid vergaderen woensdagavond over de boosterprik. Dat zegt het kabinet van Vlaams bevoegd minister Wouter Beke (CD&V). Ze wachten nog op een advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) dat in de loop van woensdagnamiddag zou moeten binnenlopen.
Lees verder