Doorgaan naar hoofdcontent

Stad Tongeren: Ophaling kerstdennen

Ophaling kerstdennen
De kerstdennen worden opgehaald, in de week van 10 t.e.m. 14 januari, op de dag dat uw huisvuil wordt opgehaald. In 2022 gaat Optimo light van start. Dit betekent dat er nog slechts 3 ophaalrondes zijn. Raadpleeg de nieuwe afvalkalender voor de juiste ophaaldag in uw straat.
Lees verder

MiniWoud tussen volkstuintjes en Kevie
BOS+ en de stad Tongeren leggen een MiniWoud aan tussen de volkstuintjes en het natuurgebied de Kevie. Een MiniWoud is een minibosje, waarbij inheemse bomen en struiken een groene oase brengen.
Lees verder

Nieuwe erfgoedwandeling in Sluizen
Erfgoed Tongeren stelde onder impuls van Raymond en Vital† Vaes een erfgoedwandeling in Sluizen samen. Het resultaat is een ontspannende wandeling van 3,4 km in het charmante dorp nabij de Jeker.
Lees verder

Optimo 2022
In 2022 gaat optimo ook in Tongeren van start. Met dit nieuwe afvalinzamelsysteem kun je meer afvalsoorten op 1 dag aanbieden voor de ophaling. Hierdoor rijden er minder ophaalwagens rond om meer afvalsoorten aan huis op te halen.
Lees verder

Schuilhuisje voor hondenweide
De hondenweide aan de ingang van de Kevie, Oude Blaarstraat, in Tongeren kreeg afgelopen zomer een opfrisbeurt. Nu wordt het schuilhuisje in gebruik genomen.
Lees verder

Ik knal zonder vuurwerk
Ook met het einde van 2021 in zicht roept de brandweer iedereen op om zelf geen vuurwerk af te steken met oudjaar. In Tongeren is het afsteken van vuurwerk immers verboden!
Lees verder