Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 december 2021

Stad Poperinge: Nieuwe tarieven en openingsuren zwembad De Kouter

Stad Poperinge
Nieuwe tarieven en openingsuren zwembad De Kouter
Sport- en Recreatiebad De Kouter vereenvoudigt de ticketprijzen door minder verschillende bezoekerscategorieën aan te bieden. De meeste tickets worden op die manier goedkoper. Voortaan kunnen peuters tot en met 3 jaar gratis zwemmen, voordien was dat maar tot 1 jaar.
Lees verder

Plannen voor dorpsplein Abele worden verdergezet
Poperinge stelde enkele jaren geleden al een plan voor om een dorpsplein met enkele nieuwe woningen in te richten aan Abeleplein 21. De stad onderneemt nu verdere stappen en legt een intentie tot onteigening voor.
Lees verder

Vervolg voor project HopBel
Het leaderproject 'HopBel – Ontwikkeling van Belgische hopvariëteiten' startte op 1 januari 2020 en loopt in juni 2022 op zijn einde. De resultaten van het project worden verder uitgebouwd via VLAIO-LA met 'HopBel 2.0: karakterisering, veredeling en vermeerdering van regionale hoprassen'.
Lees verder

Huis van het Kind bouwt verder bruggen met beleidsplan 2020-2025
Het Huis van het Kind Poperinge-Vleteren kreeg het officiële label op 1 november 2014. Intussen is het bijna ondenkbaar om een lokaal gezinsbeleid te voeren zonder het Huis.
Lees verder

Jongeren binnenkort welkom in OverKop-huis
In Vlaanderen en Brussel worden binnenkort heel wat nieuwe OverKop-huizen geopend. In zo'n huis kunnen jongeren tot 25 jaar terecht voor een luisterend oor en om samen deel te nemen aan leuke activiteiten. Begin 2022 opent ook in Poperinge een OverKop-huis de deuren.
Lees verder

Kinderopvangwijzer bundelt alle opvanginitiatieven
Sinds eind 2017 bundelt Poperinge via de Kinderopvangwijzer alle kinderopvanginitiatieven. Via de website kunnen ouders eenvoudig opvang zoeken. De samenwerking wordt nu officieel bevestigd en verdergezet.
Lees verder

Meerjarenplan wordt bijgestuurd
Het meerjarenplan 2020-2025 werd de voorbije twee jaar al flink gewijzigd, corona zorgde ervoor dat zowel de inkomsten als uitgaven anders waren dan verwacht.
Lees verder

Nieuws uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2021
Korte nieuwsberichten uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn.
Lees verder

TEPABO investeert in tennis- en padelinfrastructuur op de sportzone
Op maandag 20 december gunden de stad en AGB De Kouter de concessie voor de bouw en uitbating van in- en outdoortennis- en padelinfrastructuur aan TEPABO, de vennootschap in oprichting van Ilse Debruyne.
Lees verder

Asbest aan huis laten ophalen?
Dankzij een initiatief van IVVO en betoelaging van OVAM kan je vanaf 1 januari aan een zeer voordelig tarief het asbest aan huis laten ophalen.
Lees verder

Diensten gesloten voor publiek op 24 en 31 december in de namiddag
Stadsdiensten sluiten op vrijdagnamiddagen 24 en 31 december.
Lees verder

Kerstmarkt dicht op zondag 26 en maandag 27 december
Door de verscherpte coronamaatregelen blijft de kerstmarkt op 26 en 27 december dicht. De schaatspiste kan wel openblijven.
Lees verder