Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 december 2021

Smeltende sneeuw verwacht op kerstdag

HLN
Smeltende sneeuw verwacht op kerstdag
Het kerstweekend wordt een weekend om binnen te blijven. Er zal weinig mooi weer zijn. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt het over het algemeen zwaarbewolkt met kans op regen, meldt het KMI.
Lees verder

Beke trekt 1 miljoen euro uit voor preventieve mondzorg bij kwetsbare doelgroepen
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) wil via een nieuw project inzetten op een preventieve mondzorg, specifiek bij kwetsbare doelgroepen. Dat meldt het kabinet-Beke vrijdag in een persbericht. In totaal wordt meer dan één miljoen euro voor het project uitgetrokken.
Lees verder

Japanse wetenschapper vindt 'likbaar' scherm uit: "Het smaakt naar chocolade"
Een Japanse professor heeft een scherm ontwikkeld dat voedingssmaken kan nabootsen. Door het scherm te likken, kunnen mensen op een digitale manier hun favoriete smaken ervaren. Professor Homei Miyashita wil mensen met de uitvinding de mogelijkheid geven om "van thuis uit een maaltijd te kunnen proeven van een restaurant aan de andere kant van de wereld".
Lees verder

Ventilatie is belangrijker dan ooit: heb je recht op een premie bij de installatie van een ventilatiesysteem in je woning?
Een goed geventileerde woning is belangrijker dan ooit. Ventilatie komt de luchtkwaliteit en dus je gezondheid ten goede, maar ook in de strijd tegen corona is het een absoluut pluspunt. Kan je een ventilatiesysteem integreren in een bestaande woning? En op welke premies heb je recht? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Voor een goed geventileerde woning betaal je een prijs tussen 3250 en 7000 euro: zoveel kost je ventilatiesysteem en op deze premies kan je rekenen
Een goed geventileerde woning is belangrijker dan ooit. Ventilatie komt de luchtkwaliteit en dus je gezondheid ten goede, maar ook in de strijd tegen corona is het een absoluut pluspunt. Kan je een ventilatiesysteem integreren in een bestaande woning? En op welke premies heb je recht? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Advocaten slachtoffers James Franco: "Hij neemt geen verantwoordelijkheid"
Een dag nadat er fragmenten zijn vrijgegeven uit het interview dat James Franco gaf aan The Jess Cagle Podcast reageren advocaten van zijn slachtoffers woedend op zijn uitspraken. Volgens hen neemt de acteur totaal geen verantwoordelijkheid, biedt hij zijn excuses niet aan en gooit hij alles op een seksverslaving.
Lees verder

Kerstvakantie start met 36.000 passagiers op Zaventem: "Alles verloopt vlot, maar kom toch op tijd"
Op Brussels Airport worden vandaag 36.000 reizigers verwacht. Dat is bijna zestig procent van het aantal mensen voor de coronacrisis. De luchthaven en de luchtvaartmaatschappijen zetten extra personeel in en volgens Brussels Airport-woordvoerster Nathalie Pierard verloopt alles vlot.
Lees verder

Doden en honderden ongelukken op Duitse wegen door winterweer
In Duitsland zijn afgelopen nacht twee mensen omgekomen en veel mensen gewond geraakt door verkeersongelukken die werden veroorzaakt door gladde wegen en winterweer. De honderden ongelukken vonden plaats door het hele land.
Lees verder

Toch niet uitgestorven: voor het eerst in 22 jaar is deze 'lopende' vis weer gespot
Australische wetenschappers hebben op onderwaterbeelden voor het eerst in 22 jaar een roze handvis gespot. Lang werd gedacht dat de vis, die alleen in Australië leeft, wellicht uitgestorven was.
Lees verder

"Vertel desnoods de flauwste mop ooit om het niet over het C-woord te hebben": met deze tips overleef je de eindejaarsfeesten
Echte foie gras of toch maar faux gras? Wel of geen drie kussen geven? Een persoonlijk geschenk of toch maar een cadeaubon? De keuzestress om Kerstmis volgens het boekje te vieren was nog nooit zo groot. Goed eten en (te) veel drank zijn de familiaire ingrediënten. Maar ook deze tips helpen je de — letterlijk — zware periode te overleven.
Lees verder

"Spreek af dat je bij iedere gang van plaats wisselt": experts en feestvierders geven advies voor eindejaar
Echte foie gras of toch maar faux gras? Wel of geen drie kussen geven? Een persoonlijk geschenk of toch maar een cadeaubon? De keuzestress om Kerstmis volgens het boekje te vieren was nog nooit zo groot. Goed eten en (te) veel drank zijn de familiaire ingrediënten. Maar ook deze tips van Els De Schepper, 'Dertigers' Kristof Goffin en Evelien Van Hamme, Bert Gabriëls en Hanne Troonbeeckx, aangevuld met advies van etiquette-experts, helpen je doorheen de eindejaarsperiode.
Lees verder

Stephen Curry schittert voor Golden State tegen Memphis
Golden State Warriors boekte donderdagavond in de NBA een 113-104 overwinning tegen Memphis Grizzlies. Bij de thuisploeg was Stephen Curry andermaal de grote man met 46 punten waaronder acht driepunters.
Lees verder

Omikron­golf wint aan kracht in ons land: "Vanaf vandaag of morgen zal deze dynamiek voor een snelle heropleving zorgen"
De omikronvariant is inmiddels verantwoordelijk voor bijna de helft van alle besmettingen in België. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Franstalige viroloog Emmanuel André deelt op Twitter.
Lees verder

Omikron­golf wint aan kracht: 41 procent van alle besmettin­gen in ons land is met nieuwe variant
De omikronvariant is inmiddels verantwoordelijk voor bijna de helft van alle besmettingen in België. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Franstalige viroloog Emmanuel André deelt op Twitter.
Lees verder

Doutzen Kroes spreekt zich opnieuw uit over vaccinatiebeleid: "Luister goed naar je intuïtie"
Doutzen Kroes (36) heeft sinds de uitbraak van het coronavirus al flink wat stof doen opwaaien met haar kritiek op de bijbehorende maatregelen. Vlak voor de feestdagen laat het Nederlandse model opnieuw van zich horen op sociale media.
Lees verder

Marvel lost eerste trailer van langverwachte 'Dr. Strange'-film 'Multiverse of Madness'
Jammer maar helaas: de Belgische bioscopen sluiten vanaf zondag alweer de deuren. Wie nog een glimp van de populaire Marvelfilm 'Spider-Man: No Way Home' wil opvangen, zal er dus snel bij moeten zijn. Intussen maakt Marvel ons al warm voor het langverwachte vervolg op hun huidige blockbuster. Hoe het verhaal verdergaat kan je zien in 'Dr. Strange: Multiverse of Madness'.
Lees verder

De Ketelaere liet 100ste match niet zomaar passeren: "De Gouden Schoen? Als je voor mij stemt, dan zal ik blij zijn"
Ook in zijn honderdste match voor Club was hij beslissend. Charles De Ketelaere, die het pad effende met zijn twaalfde treffer dit seizoen. In december scoort de Gouden Schoen-kandidaat aan de lopende band — enkel tegen Seraing en Parijs was CDK niet trefzeker.
Lees verder

Stad Antwerpen zal kinderen vaccineren in de Zoo: "Wandelen in de Vlindertuin is aangenamer dan een kwartier op een stoel wachten"
De stad Antwerpen zal na de kerstvakantie 5 tot 11-jarigen vaccineren in de Zoo. De locatie werd gekozen zodat de kinderen na de prik een kwartiertje kunnen rondwandelen in een afgezet stuk van het park. "De Zoo als locatie is geen manier om ze te lokken, maar om het zo aangenaam mogelijk te maken", klinkt het op het kabinet van schepen van gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA).
Lees verder

Brand na knal in Amerikaanse olieraffinaderij: brandweer moet acht uur blussen
In het Texaanse Baytown brak in de nacht van woensdag op donderdag een brand uit in een olieraffinaderij van ExxonMobil. Vier mensen raakten gewond.
Lees verder

Kat Kerkhofs met bolle buik de dansvloer op in 'DWTS': "Dries heeft na het EK toch nog kunnen scoren"
Zaterdagavond mogen de Play4-kijkers weer zes vertrouwde, bekende gezichten verwelkomen op de dansvloer. De zender pakt uit met 'Dancing With The Stars: Merry Christmas', en in deze kerstspecial danst Kat Kerkhofs voor het eerst met een bolle buik. In deze vooruitblik deelt ze nu al het romantisch verhaal tussen haar en Dries.
Lees verder