Doorgaan naar hoofdcontent

Seksverslaving maakt van ex-schepen coronasjoemelaar: “Het geld gebruikte hij om in het buitenland met allerhande d...

HLN
Seksverslaving maakt van ex-schepen coronasjoemelaar: "Het geld gebruikte hij om in het buitenland met allerhande dames naar bed te gaan"
Een Limburgse boekhouder die op grote schaal btw-fraude pleegde met tientallen vennootschappen, is veroordeeld tot 50 maanden cel, waarvan 12 met uitstel. Daarnaast had Selahattin Özer ook onterecht voor 308.480 euro aan Vlaamse coronapremies aangevraagd. "Ik had het geld nodig om mijn seksverslaving te betalen", biechtte de man op toen de feiten aan het licht waren gekomen. Vier andere verdachten, waaronder zijn echtgenote en minnares, kregen gevangenisstraffen van 1 jaar en 24 maanden.
Lees verder

GETEST. "Een doorschijnende fles is compleet ongeschikt voor bier": onze biersommelier proeft en beoordeelt brut bier voor de feestdagen
In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar 'bier in champagnestijl' – kunnen serveren. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft tien 'bierbubbels' en velt haar oordeel. "Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden."
Lees verder

Volgend Overlegcomité op 22 december: Jambon wil er pleiten voor heropening cultuur- en evenementensector
Het volgende Overlegcomité zal samenkomen op 22 december. Dat is bevestigd aan onze redactie. Vlaams minister-president Jan Jambon wil er pleiten om de bestaande beperkingen voor de cultuur- en evenementensector opnieuw op te heffen. Dat heeft Jambon vandaag in de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Orry Van de Wauwer (CD&V), Elisabeth Meuleman (Groen) en Filip Brusselmans (Vlaams Belang).
Lees verder

Verstappen pookt boel nog wat op: "Of mijn beeld van Hamilton en Mercedes is veranderd? Ja. En niet in positieve zin"
Vier dagen na de incidentrijke Grand Prix Formule 1 van Saoedi-Arabië was Max Verstappen daar duidelijk nog niet klaar mee. In een door zijn team georganiseerde extra (internationale) persconferentie voorafgaand aan de slotrace in Abu Dhabi herhaalde hij meermaals te zijn benadeeld door de stewards.
Lees verder

Auto en vermoedelijk menselijke resten gevonden van Amerikaanse student in kreek, 45 jaar na zijn verdwijning
Kyle Clinkscales (22) werd het laatst gezien in de nacht van 27 januari 1976 toen hij met zijn Ford op weg was naar de universiteitscampus in de staat Alabama. Maar daar kwam hij nooit aan. Meer dan 45 jaar lang was er geen enkel bruikbaar spoor naar hem. Tot nu.
Lees verder

KOERS KORT. Qhubeka-NextHash krijgt geen WorldTour-licentie
Het Zuid-Afrikaanse wielerteam Qhubeka-NextHash, dat met financiële problemen kampt, verdwijnt in 2022 officieel uit het WorldTour-peloton. Dat bestaat opnieuw uit 18 formaties, zoals de Internationale Wielerunie (UCI) donderdag bekendmaakte.
Lees verder

Ellen DeGeneres wint voor de 25ste keer een People Choice's Award: "Ik ben alle kijkers dankbaar"
De legendarische presentatrice Ellen DeGeneres (63) mocht haar 25ste People Choice's Award afvinken op haar palmares. Haar dagelijkse talkshow werd gekroond tot de 'Daytime Talk Show of 2021'. "Dit betekent zo veel voor mij", klinkt het.
Lees verder

Amerikaanse zeekoeien sterven massaal van de honger
Zeekoeiensterfte in de Amerikaanse staat Florida was abnormaal hoog dit jaar. Maar liefst 10 procent van de totale populatie is afgelopen jaar gestorven. In een poging om de dieren te redden van verhongering gaan natuurwetenschappers de dieren voeren, maar ook dat is niet zonder risico.
Lees verder

INTERVIEW. Professor Callewaert: "Versnel boosterprik en overweeg sterk om kinderen te vaccineren. Zo winnen we tijd tot er vaccin is tegen omikronvariant"
"Versnel de boosterprik en overweeg sterk om de kinderen te vaccineren. Zo winnen we tijd tot er een vaccin is tegen de omikronvariant" Dat is het advies van professor Nico Callewaert (UGent-VIB). Van in het prille begin bestudeert hij met zijn team antistoffen tegen het coronavirus, en daarbij ook de mutaties van het coronavirus. En dus ook de hoogst besmettelijke omikronvariant, die ons leven opnieuw overhoop dreigt te gooien. Het probleem is: we kennen omikron pas drie weken en de wetenschap leert nog elke dag iets bij. "We mogen nu niet gokken op een mogelijks milder ziekteverloop, op basis van voorlopige onderzoeken die nog weinig data bevatten over omikron-infecties bij personen met een verzwakt immuunsysteem of anderen waarbij de vaccinatiestatus suboptimal is. Dat is eigenlijk Russische roulette spelen."
Lees verder

Belgen kopen meer online, maar buitenlandse webwinkels plukken de vruchten
Hoewel meer Belgen vorig jaar onlineaankopen hebben gedaan, is het aandeel van e-commerce in de omzet van Belgische bedrijven gedaald. Dat blijkt donderdag uit de jaarlijkse barometer van de informatiemaatschappij van de FOD Economie.
Lees verder

"Dit had dé dag van Amalia moeten zijn. Maar ze werd overschaduwd door haar eigen moeder"
Prinses Amalia (18) hoopt "op een dag" een goede koningin te worden. Dat zei de Nederlandse troonopvolgster na afloop van haar binnengeleiding én eerste speech bij de Raad van State. Haar toespraak kon op heel wat aandacht rekenen, al was er ook veel belangstelling voor alle emotie die naar boven kwam én de outfits van de royals. Zo viel de jurk van Máxima niet bij iedereen in goede aarde en beging ze eigenlijk een 'faux pas' tijdens het selecteren van de ontwerpers. Wist Amalia wél meteen een goede indruk na te laten?
Lees verder

Date met 14-jarige blijkt een val te zijn, vijf jongeren slaan en bestelen twintiger: "Niemand verdient het om zo te worden aangepakt"
Vijf jongeren tussen de 19 en 20 jaar oud hebben zich donderdag moeten verantwoorden voor 'pedobashing'. Het parket eist celstraffen van 37 maanden. De verdediging gaf de feiten toe, maar vroeg gelet op hun jonge leeftijden enige mildheid. Het slachtoffer (20) uit Edegem stelde zich burgerlijk partij.
Lees verder

Frankrijk en Verenigd Koninkrijk blijven ruzie maken over visserij
Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk liggen een dag voor een Europese deadline nog steeds met elkaar overhoop over visserij. De Franse autoriteiten zeggen dat de Britten nog bijna honderd vergunningen moeten goedkeuren voor Franse vissers die in Britse wateren willen werken.
Lees verder

Belangrijk personage komt om het leven in eerste aflevering van 'Sex and the City'-reboot
Bij ons staat de eerste aflevering van de 'Sex and the City'-reboot 'And Just Like That' pas vanaf vrijdag op Streamz, maar in de Verenigde Staten kunnen ze vanaf vandaag al naar de eerste twee episodes kijken. Kijkers kregen meteen ook een verrassing van formaat voorgeschoteld, want er sterft wel degelijk een belangrijk personage in het begin van de reeks. Opgepast: dit artikel bevat spoilers.
Lees verder

Slecht nieuws voor fans van 'Riverdale': "Mogelijk laatste seizoen op komst"
De populaire dramaserie 'Riverdale' op Netflix komt binnenkort wellicht aan zijn einde. Dat vertelde Lili Reinhart (25), alias Betty Cooper, in een livestream op Instagram. "Het is niet eens zeker of er een zevende seizoen op komst is", klonk het.
Lees verder

Opvallende onthulling bij 'Wat een Jaar!': hoe Stijn Coninx "per toeval" de film 'Hector' regisseerde
Vrijdag gaan de VTM-kijkers in 'Wat een Jaar!' mee met Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas van Geel naar het jaar 1987. Het jaar van de bouw van de Liefkenshoektunnel, de fameuze toespraak van president Reagan in West-Berlijn en van Michael Jacksons wereldhit 'I'm Bad'. Koen verschijnt op het podium als Gordon Gekko in de film 'Wall Street' terwijl Jonas helemaal opgaat in zijn rol als Sonny Crockett in de politiereeks 'Miami Vice'. Nathalie stapt in de teletijdmachine en komt terug als Krystle Carrington in 'Dynasty'. Te gast deze week zijn regisseurs Stijn Coninx en Jan Verheyen, die met een glaasje gifgroene Pisang Ambon terugblikken op het glamoureuze jaar 1987.
Lees verder

Britse conservatieve partij krijgt boete voor omstreden renovatie van flat Johnson
De Britse conservatieve partij heeft een boete gekregen van 17.800 pond (20.700 euro) in de zaak rond de controversiële renovatie van het appartement van Boris Johnson in Downing Street. De partij wordt ervan beschuldigd een donatie hiervoor niet te hebben aangegeven.
Lees verder

Sinan Bolat haalt weer zijn topniveau, is terug bij Turkije en... de beste keeper van België (puur cijfermatig toch)
Hein Vanhaezebrouck liet op zijn persconferentie weten dat flink wat spelers rust krijgen tegen Flora Tallinn, maar als één man liever gewoon doorgaat, dan is het wel Sinan Bolat. Op zijn 33ste is Bolat weer helemaal de topkeeper die we kenden van bij Standard en Antwerp.
Lees verder

Marijne, Romy en voedingsexpert Karolien willen dat we mensen weer 'dik' noemen. "Het is onterecht een scheldwoord"
Volslank, plussize, een maatje meer. Maar dik? Die term durven we bijna niet uit te spreken. Bodypositivity-activisten Marijne (23) en Romy (26) willen het woord terugclaimen, ook voedingswetenschapper Karolien Olaerts pleit ervoor om dik opnieuw als neutraal begrip te gebruiken. "Moest fatshaming echt het beoogde effect hebben, dan zou er vandaag geen enkele dikke persoon op deze wereldbol rondlopen."
Lees verder

Instagram brengt chronologische weergave van foto's en video's terug
Instagram wil het vanaf volgend jaar opnieuw mogelijk maken om foto's en video's te bekijken in chronologische volgorde. Dat heeft CEO Adam Mosseri gezegd.
Lees verder