Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 12 december 2021

Schopt onze Kedist Deltour het tot Miss Universe? “De verwachtingen liggen hoog, diverse landen zien haar in de top...

HLN
Schopt onze Kedist Deltour het tot Miss Universe? "De verwachtingen liggen hoog, diverse landen zien haar in de top 5"
Of Kedist Deltour (24) naast haar kroon van Miss België ook die van Miss Universe in ontvangst mag nemen, weten we zondagnacht pas. Maar intussen is Miss België-organisatrice Darline Devos ter plekke in Israël en blijken de verwachtingen hoog. "Afgevaardigden van landen beginnen voor het eerst in de geschiedenis spontaan over Kedist te praten tegen mij, terwijl het anders gewoon 'Ah, die van Belgium' is", zegt ze. "En dat voorspelt veel goeds."
Lees verder

ASSISEN. Zaak-Julie Van Espen gaat morgen echt van start: hoe zat de zaak ook weer in elkaar en wat riskeert beschuldigde Steve Bakelmans?
Woensdag is in Antwerpen de jury samengesteld die moet oordelen over Steve Bakelmans, de verkrachter en moordenaar van Julie Van Espen. Morgen gaat het proces echt van start. Dit is alles wat u moet weten over de zaak, het proces en de hoofdrolspelers.
Lees verder

LIVE. Rust in Gent-Genk, thuisploeg verdiend op voorsprong
• Speeldag 18 • AA Gent heeft 9 op 9 • Aftrap: 18u30
Lees verder

De Sart duwt RC Genk nog wat dieper weg: vier op een rij voor AA Gent
AA Gent pakte de drie punten tegen RC Genk en blijft zo in de buurt van de beoogde play-off 1-plaatsen. Met een knap schot duwde Julien De Sart RC Genk nog wat dieper weg. Voor de Buffalo's was het de vierde competitiezege op rij.
Lees verder

LIVE.Gent blijft baas, al treft Genk plots wel de lat
• Speeldag 18 • AA Gent heeft 9 op 9 • Aftrap: 18u30
Lees verder

Avondlockdown in Nederland wordt waarschijnlijk verlengd
De Nederlandse regering lijkt van plan de avondlockdown, waardoor de meeste zaken vanaf 17 uur dicht zijn, nog even te verlengen. Dat was eerder al gezegd, en volgens betrokkenen is het kabinet na overleg niet van gedachte veranderd.
Lees verder

Tientallen arrestaties bij protest tegen rentebeleid in Turkije
In de Turkse stad Istanboel hebben duizenden mensen geprotesteerd tegen het economische beleid van hun president Recep Tayyip Erdogan. In de hoofdstad Ankara probeerden studenten ondanks een demonstratieverbod eveneens hun onvrede te uiten. Volgens de organisatoren zijn daar minstens negentig mensen gearresteerd, onder wie journalisten.
Lees verder

Onze F1-watcher legt uit waarom dit slechts het begin is voor de tot wasdom gekomen Verstappen: "Max profileerde zich als de nieuwe baas in het peloton"
Nog altijd even snel op die piste van asfalt. Maar nu ook véél sterker in die smallere piste van zowat vijftien centimeter breed: de afstand tussen linker- en rechteroor. Onze Formule 1-watcher ziet dat er is een nieuwe Max Verstappen is opgestaan. Het jongetje is volwassen geworden. "In 2018 vreesden omstaanders dat Max zijn collega na een race een hengst zou verkopen. Die scherpe kantjes zijn er niet meer. Max heeft ze zelf weg gevijld." En is klaar voor meer. Veel meer...
Lees verder

Israël voegt België toe aan lijst van "rode landen", waar reisverbod op geldt
België wordt samen met het Verenigd Koninkrijk en Denemarken toegevoegd aan de lijst van rode landen. Vanwege de ernst van de coronasituatie in die drie landen geldt er vanaf woensdag een reisverbod. Dat heeft Sharon Alroy-Preis, hoofd van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, aangekondigd tijdens een persconferentie. De Israëlische ambassadeur in Brussel tweet het nieuws. "Hopelijk duurt het niet lang", zegt Emmanuel Nahshon.
Lees verder

DE GROTE PEILING: 7 op de 10 gevaccineerden wil vrijheden beperken van ongevaccineerden
68% van de gevaccineerde Belgen ziet er geen graten in om de toegang tot het publieke leven voor ongevaccineerde burgers te limiteren. De visie verschilt relatief weinig tussen Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Van elke partij is de meerderheid van de kiezers pro. De helft van de mensen die zich niet lieten inenten tegen het coronavirus voelt zich wel gediscrimineerd. En in Wallonië leeft dat gevoel dubbel zo sterk (70%) als in Vlaanderen (36%).
Lees verder

Deze week in 'Familie': zakelijke miserie dreigt nu Griet een deal wil sluiten met Lars
De makers van 'Familie' beloven ook deze week weer een resem verrassende wendingen, in aanloop naar de 'midseasonfinale' en de feestelijkheden rond 30 jaar 'Familie'. 
Jan (Jef De Smedt) krijgt geheel onverwacht telefoon van de bank. Hopelijk met goed nieuws?
Lees verder

Britten verhogen corona-alarmpeil wegens omikronvariant
Het corona-alarmpeil in het Verenigd Koninkrijk is opgetrokken van drie naar vier, omwille van de opmars van de coronavariant. Dat hebben de gezondheidsdiensten zondag bekendgemaakt.
Lees verder

Waanzinnig einde: Max Verstappen is wereldkampioen na historisch duel met Lewis Hamilton in laatste ronde
De kroonprins neemt over. Max Verstappen (24, Red Bull) is voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen in de Formule 1. De Nederlander met Belgische roots rekende in het epische slotstuk van Abu Dhabi af met grote rivaal Lewis Hamilton (36, Mercedes). En of het een bloedstollend, historisch duel was. Tot vijf ronden voor het einde leek Hamilton op weg naar zijn achtste titel. Tót er een safety car op de baan kwam. Verstappen haalde nieuwe banden op, dichtte dankzij de safety car het gat met Hamilton én ging er in een onwaarschijnlijke slotronde over. Het Oranjelegioen danste mee. De ontgoocheling bij Hamilton was énorm. Mercedes was furieus en diende een officiële klacht in omdat Verstappen tíjdens de safety car Hamilton zou zijn voorbijgestoken, maar de FIA klasseerde die intussen.
Lees verder

Eerste protest van Mercedes baat niet: klacht dat Verstappen voorbij Hamilton ging tijdens safety car verworpen, wat met tweede protest?
Het protest van Mercedes baat voorlopig niet. De renstal van Lewis Hamilton diende een tweevoudige klacht in bij de FIA omwille van ongeoorloofde manoeuvres tijdens het safety car-moment. Dat kersvers kampioen Max Verstappen Hamilton zou ingehaald hebben tijdens de safety car, werd alvast verworpen. Nu heeft Mercedes zijn hoop gevestigd op een tweede protest: het feit dat enkele achterblijvers van tussen de tweede rivalen werden gehaald.
Lees verder

Protest van Mercedes en furieuze Toto Wolff verworpen: Verstappen blijft na discussie om manoeuvres tijdens safety car wereldkampioen
Het protest van Mercedes baatte niet. De renstal van Lewis Hamilton diende een tweevoudige klacht in bij de FIA omdat kersvers wereldkampioen Max Verstappen ongeoorloofde manoeuvres tijdens de safety car zou uitgevoerd hebben. De klacht wordt echter verworpen.
Lees verder

Klachten van Mercedes baten niet: Verstappen blijft wereldkampioen
Het protest van Mercedes baatte niet. De renstal van Lewis Hamilton diende een tweevoudige klacht in bij de FIA omwille van ongeoorloofde manoeuvres tijdens het safety car-moment. Dat kersvers kampioen Max Verstappen rivaal Hamilton zou ingehaald hebben tíjdens de safety car, werd allereerst verworpen door de stewards. Mercedes vestigde laat op de avond zijn hoop vervolgens op een tweede protest: het feit dat enkele achterblijvers van tussen de tweede rivalen werden gehaald. Ook hier haalden ze hun slag niét thuis. Verstappen blijft dus wereldkampioen.
Lees verder

LIVE. Wie wint Madrileense derby? Benzema weer aan de aftrap bij Real, Hazard begint op de bank
• La Liga • Aftrap: 21 uur • Real is leider, Atlético vierde • Estadio Santiago Bernabéu
Lees verder

Werknemers Engie: "Kerncentrales kunnen wel open blijven"
De twee jongste kerncentrales in ons land kunnen technisch wel degelijk langer open blijven dan 2025. Dat zegt een groep van meer dan 80 mensen, hoofdzakelijk werknemers van Engie, de uitbater van de centrales.
Lees verder

Verwarming afgesloten, dus verwarmt gezin badkamer met houtskool: ouders en drie kinderen in ziekenhuis
Twee ouders en hun drie kinderen zijn zondagmiddag opgenomen in het ziekenhuis omdat ze de rook van houtskolen ingeademd hadden. Het gezin verwarmde de badkamer met houtskool omdat de eigenaar van het appartement in Anderlecht de verwarming afgesloten had wegens het niet betalen van de rekening. Niemand verkeerde in levensgevaar.
Lees verder

10-jarig meisje in kritieke toestand afgevoerd met CO-intoxicatie in Koekelberg
De Brusselse brandweer heeft zondag in de late namiddag een 10-jarig meisje in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze een CO-vergiftiging opgelopen had. Een slecht verluchte badkamer in een flat in de Pantheonlaan in Koekelberg lag aan de basis van de CO-intoxicatie. Volgens de laatste berichten is het meisje stabiel.
Lees verder