Doorgaan naar hoofdcontent

Russische rechter verbiedt belangrijke mensenrechtenorganisatie Memorial

HLN
Russische rechter verbiedt belangrijke mensenrechtenorganisatie Memorial
De hoogste rechtbank in Rusland heeft geoordeeld dat de Russische mensenrechtenorganisatie Memorial moet ontbinden. Dat heeft het Russische persagentschap TASS bekendgemaakt.
Lees verder

Even weg uit de Parijse drukte: Messi en z'n gezin zoeken de zon op in Rosario, waar PSG-ster ook z'n danskunsten etaleert
Niet alle voetballers trekken dezer dagen op vakantie naar Dubai. Lionel Messi en zijn familie hielden het naar jaarlijkse traditie bij Argentinië in de eindejaarsperiode.
Lees verder

Japan wil dit decennium nog eigen astronauten op de maan
Japan wil nog in de tweede helft van dit decennium eigen astronauten op de maan krijgen. Dat staat in een ruimtevaartplan dat dinsdag definitief is goedgekeurd tijdens een overleg met onder anderen premier Fumio Kishida. Dat meldt de staatszender NHK.
Lees verder

Van 'niet te handhaven' in Oostende tot 'volstrekt veilig' in Middelkerke: drie gemeenten aan kust organiseren vuurwerk op oudejaarsavond
Op oudejaarsnacht valt er in slechts drie West-Vlaamse gemeenten een vuurwerkspektakel te aanschouwen. "Te veel volk op een te kleine plaats. Dit valt niet te handhaven", klinkt het bij Bart Tommelein in Oostende, waar het traditioneel vuurwerk niet zal plaatsvinden. "Ik zou niet weten waarom we de mensen geen vuurwerk zouden gunnen, hier in Middelkerke", reageert Jean-Marie Dedecker. Opvallend: in 26 West-Vlaamse gemeenten is het op oudejaarsnacht wel toegestaan om particulier vuurwerk af te steken, zonder toestemming. "Dat valt toch niet tegen te houden", zegt burgemeester Piet De Groote van Knokke. Een overzicht.
Lees verder

OPROEP: Raakte u ooit gewond door het afsteken van vuurwerk?
Elk jaar raken tientallen Belgen licht- of zwaargewond bij het afsteken van vuurwerk tijdens de feestnacht van oud op nieuw. Voor een reportage is Het Laatste Nieuws op zoek naar mensen die dat zelf hebben meegemaakt.
Lees verder

Shine bright like a diamond: stylist Hilde Geudens toont de mooiste feestkleding om het jaar schitterend af te sluiten
Nog even wachten en je kan je mooiste outfit uit de kast halen om het eindejaar in volle glorie af te sluiten. Flink uitpakken op nieuwjaar doe je dit jaar met glitters, glimmers en glans. En niet alleen in goud en zilver, ook brons en koper doen mee. Ga jij voor een gouden handtas, zilveren oorbellen of misschien zelfs een volledig blinkend kostuum? Niets is té. Modekenner Hilde Geudens geeft alvast wat inspiratie zodat jij 2022 sprankelend tegemoet gaat.
Lees verder

Medewerkers van hulporganisatie Save the Children onder burgerslachtoffers van bloedbad in Myanmar
Onder de 35 verkoolde lijken van burgers die vrijdag ontdekt werden in Myanmar, zijn twee medewerkers van de ngo Save the Children. Dat bevestigde de Britse internationale hulporganisatie.
Lees verder

Football Talk. Condom na ontslag bij Seraing meteen weer aan het werk - KV Kortrijk heeft eerste wintertransfer beet - Broer Maradona overleden
Lang heeft Jordi Condom niet zonder werk gezeten. De oefenmeester stapte na de nederlaag van gisteren tegen KV Mechelen in onderling overleg met RFC Seraing op als coach. "Het bestuur en ik waren dit al enkele weken overeengekomen. Het trainerschap vroeg veel energie", klonk het. De coach had toen al een alternatief achter de hand. Hij stapt in bij de investeringsgroep die onder meer Waasland-Beveren, Estoril, Crystal Palace en Alcorcon in handen heeft. Condom krijgt er een rol in het sportief management.
Lees verder

Football Talk. Lenglet, Alba en Dani Alves testen positief bij Barcelona - KV Kortrijk heeft eerste wintertransfer beet - Broer Maradona overleden
KV Kortrijk heeft zich versterkt met de Japanner Tsuyoshi Watanabe. De 24-jarige centrale verdediger komt over van FC Tokyo en tekent bij KVK een contract voor drie en een half jaar. Kortrijk had al voetballers uit tientallen landen in zijn kern, maar nog nooit eerder een speler uit Japan. Watanabe heeft één cap voor de nationale ploeg van Japan achter zijn naam. (IVDA)
Lees verder

"Bitterzoet": zeldzame orang-oetan geboren op kerstavond in dierentuin New Orleans, tweelingbroertje overleeft het niet
Een met uitsterven bedreigde Sumatraanse orang-oetan is in de dierentuin van New Orleans bevallen van een gezonde zoon. De tweelingbroer van het kleine aapje redde het helaas niet. Volgens medewerkers van de Audubon Zoo stierf hij in de baarmoeder.
Lees verder

Barcelona strikt dure transfer: hoe 'failliete' club toch 55 miljoen euro kan betalen voor Ferran Torres
Toen zijn club in oktober een recordverlies van 481 miljoen euro aankondigde, bekende CEO Ferran Reverter vlakaf dat FC Barcelona technisch failliet is geweest. Vandaag heeft een kreunende gigant de wellicht duurste transfer van de wintermercato afgerond: 55 miljoen euro voor Ferran Torres van Man City. Wie gaat dat betalen?
Lees verder

Minister Demir koopt elf gronden om meer open ruimte te creëren in Vlaanderen
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft 1,8 miljoen euro vrijgemaakt om elf gronden te kopen en zo meer groen en open ruimte te creëren in Vlaanderen.
Lees verder

Doek valt over grootste fraudeproces van België: geen cassatieberoep aangetekend in zaak Lernout & Hauspie
Meer dan twee weken nadat het hof van beroep in Gent in de fraudezaak rond Lernout & Hauspie zes voormalige bestuurders veroordeeld heeft tot het betalen van schadevergoedingen van ongeveer 655 miljoen euro, is er geen cassatieberoep aangetekend tegen het arrest. Van de partijen die in theorie recht hebben op een schadevergoeding, hebben er maar een handvol opgezocht welke vergoeding ze kunnen proberen te recupereren bij de veroordeelden.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Eenvoudige zege voor King, kleppers aan zet in avondsessie
Het WK darts gaat vandaag verder met de derde ronde. In de avondsessie schieten onder meer Michael van Gerwen, Peter Wright en Rob Cross in actie. Mis niets via onze liveblog!
Lees verder

Crevits investeert 3 miljoen in onderzoeksinfrastructuur voor hogescholen
Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) investeert 3 miljoen euro in onderzoeksinfrastructuur voor projecten die de onderzoeksinfrastructuur in hogescholen versterken. In een persbericht noemt ze de hogescholen "een belangrijke speler in het Vlaamse innovatielandschap" die over state-of-the-art-infrastructuur moeten beschikken.
Lees verder

Na piek, nu langste dalende reeks in meer dan een jaar: Europese gasprijzen blijven dalen
De aardgasprijzen in Europa dalen dinsdag voor de vijfde dag op rij, goed voor de langste dalende reeks in meer dan een jaar.
Lees verder

CELEB 24/7. Halfnaakte Jared Leto viert vijftigste (!) verjaardag en sterren herdenken overleden regisseur
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Alain Vande Putte moet K3 in zijn eentje hits bezorgen na vertrek van Miguel Wiels: "Eerlijk? Ik voel mij bevrijd"
'Waterval' is een schot in de roos, nu al een klepper van formaat op een lange lijst K3-hits. Zonder Miguel Wiels lukt het dus ook. "Het was even slikken toen Miguel z'n vertrek aankondigde", vertelt Alain Vande Putte (56), die de hitmachine nu in z'n eentje draaiende moet houden. "Maar nu kan ik honderd procent m'n zin doen."
Lees verder

Sam vertelt in 'Dance Dreams' openhartig over transitie: "Moeilijke beslissingen om te nemen"
In de tweede aflevering van 'Dance Dreams' volgen we Sam op een van de belangrijkste dagen in haar nog jonge leven. Ze gaat van start met een traject dat ervoor zal zorgen dat haar transitie ook officieel medisch is begonnen.
Lees verder

Drie seksscènes op amper 30 minuten: Britse kijkers verslikken zich in nieuwe BBC-serie
Het Verenigd Koninkrijk raakt maar niet uitgepraat over 'A Very British Scandal', een nieuwe miniserie van de BBC. De eerste aflevering van de reeks was dan ook amper op de buis, of er ontstond een stroom van verontwaardiging omdat er op amper 30 minuten tijd al drie erotische scènes de revue passeerden. "Ik probeer het einde van de uitzending te halen. Maar mijn god, dit gaat er toch over?"
Lees verder