Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 december 2021

Overlegcomité schroeft regels voor cultuursector, bioscopen en evenementen terug naar situatie van voor 22 december

HLN
Overlegcomité schroeft regels voor cultuursector, bioscopen en evenementen terug naar situatie van voor 22 december
Het Overlegcomité schroeft de regels voor de cultuursector, bioscopen en evenementen terug naar de situatie van voor 22 december. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft deze avond de laatste hand gelegd aan het ontwerp van het koninklijk besluit (KB) om de theaters en bioscopen te heropenen, na de uitspraak van de Raad van State dinsdag.
Lees verder

Hij won de UEFA Cup, maar werd nadien havenarbeider omdat hij alles wegschonk: Feyenoord-cultheld Gyan (43) overleden
Christian Gyan is op 43-jarige leeftijd overleden. De Ghanees speelde van 1997 tot 2007 voor Feyenoord, waarmee hij in 1999 landskampioen werd en in 2002 de UEFA Cup won. Gyan had al enige tijd kanker en kende na zijn carrière veel financiële problemen omdat hij bijna al zijn geld had weggegeven. "Rust zacht mijn vriend, je hebt hard gevochten. Mijn medeleven gaat uit naar Anita en de kinderen", schreef voormalig ploeggenoot Bonaventure Kalou op sociale media.
Lees verder

"De agenten bleven nog slaan terwijl ik al bewusteloos was": 19-jarige Beerschotsupporter loopt schedelbreuk op na fel politieoptreden tijdens stadsderby
Na bijna drie jaar voor het eerst weer een wedstrijd bijwonen van je favoriete voetbalploeg en met een schedelbreuk weer naar huis gaan. Het overkwam de 19-jarige J. Vdw tijdens de derby Beerschot-Antwerp van 5 december. Samen met zijn medesupporters liep hij na het einde van de wedstrijd het veld op om te protesteren tegen het felle optreden van de ordehandhavers. Als gevolg kreeg hij ervan langs met de matrak. "Toen ik vroeg waarom eerste hulp geweigerd werd, kreeg ik nog een klap."
Lees verder

Wat zijn regels voor wintersporters in Italië? "Ze worden strenger en controleren nu ook of je echt een FFP2-masker draagt"
In de Italiaanse Alpen en de Dolomieten zijn dit jaar opnieuw Vlaamse wintersporters met vakantie, nadat de gebieden vorig jaar op slot waren. Net voor de heropening voerde Italië wel nog een verplichte coronatest in voor elke toerist, plus een FFP2-maskerplicht in de skiliften en op drukke plaatsen.
Lees verder

Biden en Poetin telefoneren donderdag met elkaar over "verschillende diplomatieke onderwerpen"
De Amerikaanse president Joe Biden en de Russische president Vladimir Poetin spreken elkaar donderdag over de telefoon "om verschillende onderwerpen te bespreken, waaronder de diplomatieke contacten met Rusland", zo heeft een woordvoerster van het Witte Huis woensdag aangekondigd.
Lees verder

LIVE. Beste kansen zijn voor Brentford, maar dankzij knappe assist De Bruyne staat City wel op voorsprong
• 20ste speeldag • Aftrap: 21u15 • Brentford Community Stadium • Pakt Man City 30 op 30?
Lees verder

LIVE. Man City gaat met Kevin De Bruyne op bezoek bij Brentford
• 20ste speeldag • Aftrap: 21u15 • Brentford Community Stadium • Pakt Man City 30 op 30?
Lees verder

LIVE. Weinig kansen, maar City staat dankzij assist De Bruyne wel op voorsprong tegen Brentford
• 20ste speeldag • Aftrap: 21u15 • Brentford Community Stadium • Pakt Man City 30 op 30?
Lees verder

Daniel Radcliffe had tijdens de 'Harry Potter'-films een oogje op een 20 jaar oudere actrice
De 'Harry Potter'-acteurs hebben tijdens de opnames van hun reünie gedeeld op wie ze een oogje hadden toen de films werden gemaakt. Daniel Radcliffe (32), die Harry Potter speelde, had een oogje op Helena Bonham Carter (55), die de rol van Bellatrix van Detta vertolkte. Emma Watson, die Hermelien Griffel speelde, had dat op Tom Felton, die de rol van Draco Malfidus op zich nam.
Lees verder

Nederlandse winkelsector: "Drukte in Antwerpen is voor ons schrijnend en pijnlijk om te zien"
De aanhoudende drukte in steden aan deze zijde van de Belgisch-Nederlandse grens, zoals Antwerpen, is de Nederlandse winkelsector een doorn in het oog. Brancheorganisatie INretail noemt het schrijnend en pijnlijk om te moeten constateren dat Nederlanders hun euro's in de buurlanden uitgeven en niet in Nederlandse winkels.
Lees verder

Ingeborg wordt oma: MNM-presentator Robin Keyaert verwacht eerste kindje
Tv-icoon Ingeborg Sergeant (55) wordt grootmoeder. Haar zoon, Robin Keyaert (27), en diens vriendin verwachten een eerste kindje. Dat maakte Keyaert bekend in het tv-programma 'Switch'.
Lees verder

Dan Brown en ex-vrouw schikken in vermeende affairezaak
Schrijver Dan Brown (57) en zijn ex-vrouw hebben geschikt in een rechtszaak die door haar tegen de schrijver was aangespannen. Brown zou volgens zijn ex een geheim leven naast hun huwelijk hebben geleid waarin hij diverse affaires had.
Lees verder

LIVE. Lukaku bedankt voor basisplaats met rake kopbal tegen Brighton
• 20ste speeldag • Aftrap: 20u30 • Stamford Bridge • Lukaku in de basis, Trossard ontbreekt
Lees verder

Sainz en Leclerc krijgen gelijke status bij Ferrari: "We hebben geen nummer 1 en 2 nodig in het team"
Ferrari kiest geen kopman voor het komende seizoen in de Formule 1. De Spanjaard Carlos Sainz en de Monegask Charles Leclerc krijgen dezelfde status, zegt teambaas Mattia Binotto op de website Autosport.com. "Het team gaat boven alles. De prestaties op het circuit zullen bepalen wanneer en wie er eventueel een voorkeursbehandeling krijgt", aldus Binotto.
Lees verder

LIVE. Lukaku weer aan het kanon: Rode Duivel kopt Chelsea op voorsprong tegen Brighton
• 20ste speeldag • Aftrap: 20u30 • Stamford Bridge • Lukaku in de basis, Trossard ontbreekt
Lees verder

Frankrijk meldt meer dan 200.000 besmettingen op een dag, vanaf vrijdag opnieuw mondmaskerplicht in Parijs
In de straten van Parijs wordt vanaf vrijdag het dragen van een mondmasker weer verplicht om het hoofd te kunnen bieden aan de "vloedgolf" van besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus, zo heeft de politieprefectuur woensdag bekendgemaakt. Voor het eerst rapporteerde het land in 24 uur meer dan 200.000 positieve tests.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Anderson overleeft matchdart tegen White, De Sousa en Aspinall uitgeschakeld
Dave Chisnall, José de Sousa en Nathan Aspinall liggen uit het WK. Die laatste twee verloren hun derde ronde in de namiddagsessie, terwijl 'Chizzy' positief testte op het coronavirus. Vanavond is het uitkijken naar Gerwyn Price en Jonny Clayton. Volg alles op HLN.be en VTM2!
Lees verder

Sarah Jessica Parker heeft het moeilijk met de beschuldigingen tegen Chris Noth: "Ze heeft het gevoel alsof ze iedereen teleurgesteld heeft"
Sarah Jessica Parker (56) heeft zich samen met haar twee 'SATC'-collega's al eens uitgesproken over de beschuldigingen aan het adres van Chris Noth (67), maar volgens een bron is de 'Sex and the City'-actrice "razend" over de hele situatie. Volgens de insider vreest SJP dat de hele heisa een negatief effect zal hebben op de cast en crew van de show.
Lees verder

Staf Coppens en gezin genieten van het noorderlicht
Staf Coppens en zijn familie genieten in het hoge Noorden van Zweden van een welverdiende vakantie. Ze zien er het befaamde noorderlicht en raken ontroerd door de prachtige natuur. "Dit is toch waar het leven om draait?"
Lees verder

Philippe Geubels en Micha Mara brengen eigen versie van hitsingle 'Nu wij niet meer praten'
Op woensdagavond waren Pommelien Thijs, Sammy Mahdi en Goedele Wachters te gast in 'Vrede op aarde'. Daarnaast zorgden Philippe Geubels en Micha Mara voor de gelegenheid voor een muzikale verrassing.
Lees verder