Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 december 2021

Ouders van comateuze Jana (15) boos nu Wit-Gele kruis zorg stopzet: "Wij te kritisch? Hun werkdruk ligt veel te hoog!”

HLN
Ouders van comateuze Jana (15) boos nu Wit-Gele kruis zorg stopzet: "Wij te kritisch? Hun werkdruk ligt veel te hoog!"
Negen jaar al krijgt Jana (15) uit Dilsen-Stokkem intensieve palliatieve zorg via het Wit-Gele kruis. Het meisje kreeg op haar zesde een heel zware epilepsie-aanval en verkeert sindsdien in een bijna volledige comateuze toestand. Haar ouders kozen destijds voor thuiszorg, maar het Wit-Gele kruis zegt die zorg niet langer te kunnen uitvoeren. 'De samenwerking met de ouders die niet houdbaar blijkt', klinkt het. "Wij te kritisch? Ons kind kan niet praten, dus zijn wij haar stem", zeggen de ouders van Jana die op hun beurt wijzen naar de immens hoge werkdruk bij het Wit-Gele kruis.
Lees verder

Prinses Charlène deelt opmerkelijke kerstkaart van gezin
Prinses Charlène van Monaco (43) heeft dinsdag op Instagram een bijzondere kerstkaart van haar gezin gedeeld. Het gaat om een tekening van haarzelf, haar man prins Albert (63) en hun 7-jarige tweeling bij de kerstboom. "Ik wens iedereen een prachtig en veilig feestseizoen. Alle liefde", schrijft ze erbij.
Lees verder

(Horeca)-ondernemers op vooravond overlegcomité: "Niet zoals in Nederland alstublieft!"
Gaan de horeca, alle niet-essentiële winkels en de niet-medische contactberoepen opnieuw dicht? Of beslist het Overlegcomité dat bijkomende maatregelen voldoende zijn om de omikronvariant van het coronavirus in toom te houden. Vandaag wordt beslist wat nodig wordt geacht om ons gezondheidssysteem rechtop te houden. We vroegen aan (horeca-)ondernemers wat zij vrezen, maar tegelijk ook waar ze in deze kersttijd op hopen.
Lees verder

Comité voor Bio-ethiek: "Niet voldaan aan voorwaarden voor verplichte vaccinatie"
De invoering van een verplichte vaccinatie is pas aanvaardbaar als aan een aantal belangrijke voorwaarden voldaan is. En dat is momenteel niet aan de orde. Dat zegt het Raadgevend Comité voor Bio-ethiek vanavond.
Lees verder

Lamkel Zé is Slovakije al beu, terugkeer naar Antwerp lijkt geen optie
Zoekt de door Antwerp uitgeleende Didier Lamkel Zé (25) na Nieuwjaar andere oorden op? Het zou zomaar kunnen. Vanuit Slovakije sijpelen immers berichten door dat Lamkel Zé het alweer heeft gezien bij zijn huidige club DAC.
Lees verder

Vlaamse regering investeert 11 miljoen in leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs
De Vlaamse regering investeert voor dit schooljaar 11 miljoen euro extra in het leerlingenvervoer in het buitengewoon onderwijs. Met die middelen wil de regering extra bussen, minibusjes, taxidiensten en busbegeleiders inzetten om zo iets te doen aan het probleem van de lange busritten in het buitengewoon onderwijs. Dat heeft minister van Mobiliteit Lydia Peeters vandaag bekendgemaakt. Eind januari wil de Open Vld-minister met een "volledig plan van aanpak" op de proppen komen om het probleem structureel aan te pakken.
Lees verder

Football Talk. Bondsparket wil Standard streng straffen: "Zo kan het niet verder" - Anderlecht, Genk, Charleroi en Union krijgen boete
Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft boetes opgelegd aan Anderlecht (2.000 euro), Charleroi (1.500 euro), Genk (2.500 euro), Standard (1.500 euro) en Union (2.000 euro), omdat supporters op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League pyrotechnisch materiaal gebruikten in de tribunes.
Lees verder

Voetbalbond-CEO Peter Bossaert beseft dat racisme diepgeworteld zit in Belgisch voetbal: "In de toekomst veel sneller melden en strenger optreden"
Peter Bossaert, CEO van de Belgische Voetbalbond, is er zich van bewust dat racisme diepgeworteld zit in het Belgische voetbal. "Wat we zondag zagen op de tribunes in Brugge, is slechts het topje van de ijsberg", beseft Bossaert. Bij onze collega's van VTM pleitte hij ervoor om in de toekomst strenger op te treden, en roept hij spelers en coaches op om sneller de scheidsrechters op de hoogte te brengen wanneer er racisme op voetbalvelden wordt vastgesteld.
Lees verder

Minister Verlinden legt nieuw, finaal voorstel op tafel: politiebonden beraden zich
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft tijdens een overleg met de politievakbonden over het sectoraal akkoord een "nieuw en laatste voorstel" op tafel gelegd. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront na afloop. De vakbonden nemen het voorstel in overweging en zullen hun leden bevragen.
Lees verder

Trump zal persconferentie houden exact één jaar na bestorming Capitool
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump houdt op 6 januari een persconferentie omdat het dan een jaar geleden is dat zijn aanhangers het parlementsgebouw, het Capitool, in Washington bestormden. Tijdens de bekendmaking van de bijeenkomst noemde Trump de parlementscommissie die onderzoek doet naar de ongekende aanval nog "extreem bevooroordeeld".
Lees verder

Marie-Lou (4) dolgelukkig na pakkende boodschap van nieuw K3'tje Julia: "Je moet je krullen rocken"
Marie-Lou is bijna vijf en heeft een jaar lang haar krullen niet durven dragen omdat ze daar een opmerking over had gekregen van een klasgenootje. Tijdens 'De Warmste Week' kreeg het meisje daarom een verrassingsboodschap van K3-lid Julia.
Lees verder

LIVE. Klimt FC Barcelona in topper tegen Sevilla op in klassement?
• La Liga • Aftrap: 21u30 • Estadio de La Cartuja • Sevilla-Barcelona
Lees verder

LIVE. Barcelona moet achtervolgen in Sevilla, dat scoort na ingestudeerd nummertje
• La Liga • Aftrap: 21u30 • Estadio de La Cartuja • Sevilla-Barcelona
Lees verder

Football Talk. Bondsparket wil Standard streng straffen: "Zo kan het niet verder" - Ook Isco en Alaba positief op corona
Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft boetes opgelegd aan Anderlecht (2.000 euro), Charleroi (1.500 euro), Genk (2.500 euro), Standard (1.500 euro) en Union (2.000 euro), omdat supporters op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League pyrotechnisch materiaal gebruikten in de tribunes.
Lees verder

Francorchamps slaat weer modderfiguur: gedupeerden van uitgeregende F1-race krijgen bedenkelijke compensatie
Eindelijk krijgen gedupeerden compensatie voor de Belgische F1-race die er geen was. Ruim drie en een halve maand na de door regen weggespoelde grand prix van Francorchamps. Nick Van den Berghe, eind augustus een van de onfortuinlijke toeschouwers , is niet van plan erop in te gaan, want kon zijn ogen niet geloven toen hij de mail opende: "Na alle ellende die we over ons heen kregen, slaat dit gewoon nergens op…"
Lees verder

Quarantaineplicht dreigt voor Nederlanders in Oostenrijk: "Daar gaat het skiseizoen"
Het Oostenrijkse wintersportseizoen kan voor Nederlandse skifanaten naar alle waarschijnlijkheid als verloren worden beschouwd. Nederlanders moeten vanaf vrijdag verplicht tien dagen in quarantaine zodra zij het land binnenkomen, schrijven diverse Oostenrijkse media. Voor Belgen is dit vooralsnog niet aan de orde.
Lees verder

"Meerderheid overtuigd van tweejaarlijks WK": FIFA-voorzitter Infantino wil plannen doordrukken
Als het van FIFA-voorzitter Gianni Infantino afhangt, dan krijgen we voortaan om de twee jaar een WK. "Zoiets past perfect binnen de internationale voetbalkalender", meent de baas van de Wereldvoetbalbond over de plannen die 3,86 miljard euro extra in het laatje zouden brengen.
Lees verder

Football Talk. Openda schiet Vitesse met 10de van het seizoen naar vierde plek - Ook Isco en Alaba positief op corona
Vitesse heeft het met 1-0 gehaald van Zwolle op de achttiende speeldag van de Nederlandse Eredivisie. Loïs Openda maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en trapte de Arnhemmers zo naar een voorlopige vierde plaats.
Lees verder

Charleroi verliest Nicholson aan Spartak Moskou, dat circa 10 miljoen euro zou betalen
Shamar Nicholson (24) verlaat Charleroi voor Spartak Moskou. De Russische club zou naar verluidt om en bij de 10 miljoen euro betalen. Een niet te weigeren deal.
Lees verder

Na zenuwslopende finale behaalt deze kandidaat de overwinning in 'De sterkste handen'
De 35-jarige Magnus uit Wilrijk heeft het eerste seizoen van 'De sterkste handen' gewonnen. De verhuizer klopte in de eindstrijd ramenwasser Bjorn (25). De Limburgse Nancy (32) moest forfait geven omdat ze zich onwel voelde en eindigde zo op de derde plek.
Lees verder