Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 december 2021

Ontvoering voor losgeld in drugsmilieu opgelost, acht verdachten gearresteerd

HLN
Ontvoering voor losgeld in drugsmilieu opgelost, acht verdachten gearresteerd
De federale gerechtelijke politie Antwerpen (FGP) heeft acht verdachten gearresteerd die begin dit jaar iemand hadden ontvoerd in ruil voor losgeld. De ontvoering speelde zich af in het drugsmilieu. Het slachtoffer kon door de Portugese politie worden bevrijd.
Lees verder

Bekentenis in 'Thuis': Joren vertelt Frank over de aanrijding
Eindelijk, wat een opluchting. Al 2 weken lang ging Joren (Mathieu Carpentier) gebukt onder een diep schuldgevoel na de aanrijding op Zihame (Sofia Zaifri). "Ik heb haar aangereden. Het is mijn schuld", zegt Joren in tranen in 'Thuis'.
Lees verder

Omikronvariant verspreidt zich sneller dan delta, zegt WHO
De omikronvariant van het coronavirus verspreidt zich snel over de wereld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt dat de variant is vastgesteld in zeker 89 landen.
Lees verder

PORTRET. Marco Borsato, man van hoge toppen en diepe dalen: "Hij vertelde dat hij failliet was, maar potte intussen miljoenen op"
De populairste artiest van Nederland? Op die vraag antwoordde het gros van de mensen jarenlang volmondig Marco Borsato (54). Met maar liefst vijftien singles stond hij bij onze noorderburen aan de top van de hitparade, enkel The Beatles deden beter. Na een rel rond belastingontduiking, een breed uitgesmeerde affaire en de recente aangifte wegens seksueel misbruik van een minderjarig meisje blijft er van z'n vlekkeloze imago niet veel meer over. Een portret van een zanger die de voorbije tien jaar vooral diepe dalen kende. "Sinds het faillissement in 2009 is alles veranderd."
Lees verder

De Warmste Week gaat van start in Mechelen: dit staat er allemaal op het programma
De Warmste Week ging deze ochtend van start, live vanuit Mechelen. Met de slogan 'Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen' zet de solidariteitsactie dit jaar een maatschappelijk thema op de kaart. De Warmste Week zamelt ook geld in voor het DWW Fonds, dat speciaal werd opgericht bij de Koning Boudewijnstichting om 200 projecten te steunen.
Lees verder

Vlaamse regering kiest kabinetschef Demir om nieuw agentschap Justitie en Handhaving te leiden
De Vlaamse regering stelt Bob Van den Broeck aan als eerste administrateur-generaal van het Vlaams agentschap Justitie en Handhaving. Dat meldt Vlaamse minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) zaterdag. Van den Broeck is op dit moment de kabinetschef van Demir.
Lees verder

'Lord of the rings'-cast komt met komisch hiphopnummer voor twintigste verjaardag
Zondag mag 'Lord of the rings' twintig kaarsjes uitblazen. De eerste film, 'The fellowship of the ring' kwam uit op 19 december 2001. Ter gelegenheid van de verjaardag maakten de Amerikaanse presentator Stephen Colbert en een deel van de cast een hiphopnummer. 'The #1 Trilly' staat nog maar een goeie dag online, maar de videoclip heeft nu al meer dan een miljoen views op YouTube.
Lees verder

Kamal Kharmach fileert 'foempe' politici tijdens eindejaarsconference
We tellen stilaan af naar 2022 en dan is het tijd voor de eindejaarsconferentie. Die wordt opnieuw gehouden door Kamal Kharmach. Al mag dat dit jaar niet in een volle zaal en dat zorgt toch voor de nodige zenuwen. De comedian richt zich dit jaar vooral op de politici, want "de 'foempe' politici hebben ons dit jaar collectief teleurgesteld". En dat hebben ze geweten.
Lees verder

Taliban beginnen opnieuw paspoorten af te leveren
De taliban, aan de macht in Afghanistan, hebben zaterdag aangekondigd dat ze opnieuw paspoorten gaan afleveren in Kaboel. Afghanen die zich bedreigd voelen door de islamisten hopen met een paspoort het land te kunnen verlaten.
Lees verder

Christian Kouamé, het zonnetje in huis bij Anderlecht: "Sinds mijn 15de heb ik geleerd wat het is om alleen te zijn"
Vergeef ons de vele '(lacht)'-aanduidingen in dit interview. Weinig glimlachen zo aanstekelijk als die van Christian Kouamé (24). Een gesprek over voetbal en het leven met het zonnetje in het Anderlecht-huis. "Racisten? 'Je m'en fous'."
Lees verder

Minstens 33 doden, ruim 18.000 reddingswerkers ingeschakeld na vernielingen van supertyfoon Rai op de Filipijnen
De Filipijnse autoriteiten sturen ruim 18.000 reddingswerkers naar gebieden die zwaar getroffen zijn door tyfoon Rai. De zware storm kwam donderdag aan land en liet een spoor van vernieling achter in zuidelijke en centrale regio's van het land. Op de Filipijnen zijn al zeker 33 mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen zijn nog vermist, aldus de autoriteiten zaterdag.
Lees verder

Ruim 18.000 reddingswerkers ingeschakeld na vernielingen van supertyfoon Rai op de Filipijnen
De Filipijnse autoriteiten sturen ruim 18.000 reddingswerkers naar gebieden die zwaar getroffen zijn door tyfoon Rai. De zware storm kwam donderdag aan land en liet een spoor van vernieling achter in zuidelijke en centrale regio's van het land. Er zijn volgens de officiële cijfers zeker achttien doden gevallen en zeven vermisten. Lokale overheden spreken van minstens 24 dodelijke slachtoffers.
Lees verder

Ook Duitse gezondheidsministers houden topoverleg over corona
Duitse ministers van Volksgezondheid houden zaterdag topoverleg. Bewindslieden uit deelstaten en van de landelijke overheid bespreken naar verwachting de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus en de vaccinvoorraden. Het Beierse ministerie van Volksgezondheid, dat de voorzitter levert, wilde verder niet in detail treden.
Lees verder

Adil El Arbi stapt in het huwelijksbootje: "Getrouwd met de liefde van mijn leven"
Adil El Arbi (33) heeft niet alleen succes in Hollywood, maar ook in de liefde. De regisseur en zijn vriendin Loubna Khalkhali stapten zojuist in het huwelijksbootje. Dat maakt het koppel bekend op Instagram.
Lees verder

Spaanse pers voert druk op Eden Hazard op voor 'match van de laatste kans', Ancelotti: "Hij zal goed spelen"
'Ahora o nunca'. Nu of nooit. De kop van de Spaanse sportkrant AS liegt er niet om: Eden Hazard staat voor de match van de waarheid. De Rode Duivel krijgt, onder meer wegens een golf aan coronagevallen, nog eens zijn kans tegen Cádiz. Time to shine, Eden.
Lees verder

Spaanse pers voert druk op Eden Hazard op voor 'match van de laatste kans', maar coach Carlo Ancelotti is gerust: "Eden zal goed spelen"
'Ahora o nunca'. Nu of nooit. De kop van de Spaanse sportkrant AS liegt er niet om: Eden Hazard staat voor de match van de waarheid. De Rode Duivel krijgt, onder meer wegens een golf aan coronagevallen, nog eens zijn kans tegen Cádiz. Time to shine, Eden.
Lees verder

Het liefdesverhaal van prinses Anne en haar stalmeester: "Bizar dat de pers het niet eerder had opgemerkt"
Een sobere plechtigheid in een Schots kerkje met amper 30 genodigden. Veel pracht en praal had het huwelijk van de Britse prinses Anne (71) - dochter van de Queen - en Timothy Laurence (66) niet. Maar kijk: bijna 30 jaar later zijn de twee nog altijd dolgelukkig getrouwd. En dat terwijl hun romance een erg turbulente start kende, inclusief pijnlijke scheiding, gelekte liefdesbrieven en een tabloidschandaal.
Lees verder

Dreigende lockdown zorgt voor extra drukte in Nederlandse winkelstraten
In verschillende Nederlandse binnensteden is het momenteel drukker dan op een normale zaterdag. Uiteraard speelt mee dat mensen het laatste weekend voor kerst vaker gaan winkelen, maar de dreigende lockdown maakt dat er nog meer mensen op de been zijn. Onder meer in Den Haag, Leiden, Rotterdam en Den Bosch is het drukker dan normaal. Ook in Breda merkt VTM NIEUWS-journaliste Carolien Van Nunen op dat er veel mensen nog snel kerstinkopen lijken te doen.
Lees verder

Portugal begint met vaccinatie 5- tot 11-jarigen: zo'n 80.000 kinderen krijgen dit weekend eerste prik tegen Covid-19
Portugal heeft zaterdag de vaccinatiecampagne voor de 5- tot 11-jarigen afgetrapt. Zowat 80.000 kinderen van de in totaal 640.000 5- tot 11-jarigen hebben zich ingeschreven om dit weekend een eerste dosis van het aangepaste kindervaccin van Pfizer te krijgen.
Lees verder

VRT-pionier Pros Verbruggen (93) overleden
Oud-VRT-presentator Pros Verbruggen is zaterdagmorgen op 93-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft VRT NWS. Verbruggen stond mee aan de wieg van de jonge Vlaamse openbare omroep en werd vooral bekend door de rechtstreekse uitzendingen vanop Expo 58 en de tv-quiz "100.000 of niets".
Lees verder