Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 26 december 2021

Omikron dwarsboomt vliegreizen rond feestdagen: wereldwijd al meer dan 6.300 vluchten geschrapt

HLN
Omikron dwarsboomt vliegreizen rond feestdagen: wereldwijd al meer dan 6.300 vluchten geschrapt
De omikronvariant van het coronavirus schopt vluchtschema's van luchtvaartmaatschappijen in de war. Wereldwijd zijn rond de kerstdagen inmiddels meer dan 6.300 vluchten geannuleerd. Nog eens duizenden andere vluchten liepen vertraging op, aldus trackingwebsite Flightaware.
Lees verder

LIVE (13u30). Brugse derby op Jan Breydel: wat kan Cercle tegen Club?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Cercle Brugge-Club Brugge
Lees verder

LIVE (16u). Zulte Waregem maakt de verplaatsing naar Standard
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Sclessin • Standard-Zulte Waregem
Lees verder

LIVE (18u30). Rekent leider Union ook af met AA Gent?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Joseph Marienstadion • Union-AA Gent
Lees verder

OVERZICHT. Deze coronamaatregelen gelden vanaf vandaag
Wie naar de markt gaat, zal vanaf vandaag maar per twee ontvangen worden. Dat staat in het koninklijk besluit met de jongste verstrengingen van de coronamaatregelen. Op café mag je niet meer darten, snookeren, tafelvoetbal spelen of een gokje wagen aan een automaat. In dit artikel vind je een overzicht van alle regels die vanaf vandaag tot eind januari gelden.
Lees verder

Sluiting dreigt voor Liberty Steel in Tilleur en Flémalle
De werknemers van Liberty Steel in Tilleur en Flémalle, in de provincie Luik, hebben donderdag tijdens een buitengewone vergadering van de ondernemingsraad te horen gekregen dat het herstelplan om een faillissement te vermijden niet meer op tafel ligt. Dat hebben vakbonden FGTB en CSC zaterdag gemeld.
Lees verder

Minstens zes doden bij bomaanslag in oosten van Congo
Minstens zes mensen zijn zaterdag gedood bij een zelfmoordaanslag in de stad Beni, in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Daar jagen het Congolese leger en dat van Oeganda de rebellen van ADF (Allied Democratic Forces ) op. Dat melden plaatselijke autoriteiten.
Lees verder

Meer dan twintig vrachtwagens in lichterlaaie bij Carro-Bel in Mollem, geen sprake van gewonden
Op een site van de Carro-Bel Group in de industriezone Z.5 in Mollem, een deelgemeente van Asse, zijn verschillende vrachtwagens in vlammen opgegaan. De brand ontstond zaterdagnacht en betekende een ontplooiing van hulpdiensten uit heel Vlaams-Brabant en Brussel, bijgestaan door de Civiele Bescherming en Fluvius. Volgens de eerste berichten is er gelukkig geen sprake van gewonden.
Lees verder

Duizenden mensen dakloos met kerst door verwoestende regenval in Brazilië
In de Braziliaanse deelstaat Bahia hebben al meer dan 11.000 mensen hun huis moeten verlaten als gevolg van de overstromingen in verschillende gemeenten. Zowat 4.200 mensen moesten door de autoriteiten worden opgevangen.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Barbara Sarafian: "Er schuilt een huisvrouwtje in mij. De was en de plas, ik doe niet liever"
Barbara Sarafian deelt het huis met twee mannen. Het zijn haar zoon Julian en de veel jongere Mike - knap, donkerharig en puppyogen, want: labrador. Wil daar ooit een derde man bijkomen, dan is hij welkom, maar dan zal hij van goeden huize moeten zijn. "Ik zal me in de liefde niet meer opstellen als een onbevangen, verwonderd kind. Als ik mensen nog toelaat, is dat 'on my terms'. Gedoseerd."
Lees verder

Peiling: meerderheid Britse kiezers teleurgesteld in brexit
Een jaar nadat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten, blijkt uit een opiniepeiling dat meer dan 60 procent van de Britse kiezers vindt dat brexit slecht of slechter is verlopen dan ze hadden verwacht. Per 1 januari gaan de volledige douanecontroles in op goederen die vanuit de EU naar het VK worden geëxporteerd.
Lees verder

China meet snelste stijging lokale corona-infecties in 21 maanden
De corona-uitbraak in de Chinese stad Xi'an heeft ertoe geleid dat China zaterdag zijn hoogste aantal binnenlandse besmettingen op één dag telde in 21 maanden tijd. De stad met 13 miljoen inwoners, die vanaf donderdag op slot zit, registreerde zaterdag 155 binnenlandse besmettingen met symptomatische Covid-19. Een dag eerder waren dat er nog 75, bleek zondag uit officiële cijfers.
Lees verder

Filip Peeters werkte zich meer dan eens in de nesten: "Al eens wakker geworden in een dwangbuis op de psychiatrie"
Hij maakte veel indruk als Marcel in 'De Hel van Tanger', als Vincent in 'Loft' en als flik Paul Gerardi in 'Salamander'. Maar zijn béste acteerprestatie zette Filip Peeters (59) neer toen hij aan zijn legerdienst wilde ontsnappen. Een warm en bij momenten aangrijpend gesprek met een man die zowel de zegeningen als de geselingen van het aardse bestaan aan den lijve mocht ondervinden: "Ik hield mijn moeder vast en merkte hoe het leven wegglipte. Ik voelde alle warmte en liefde, maar tegelijkertijd was het hartverscheurend."
Lees verder

16 slachtoffers scheepsramp in het Kanaal gerepatrieerd naar Iraaks Koerdistan
De lichamen van zestien slachtoffers die in november bij de scheepsramp in het Kanaal zijn omgekomen, zijn zondag gerepatrieerd naar Iraaks Koerdistan, waar hun families wachten om de begrafenis te organiseren. Dat meldt persbureau AFP.
Lees verder

Sombere tweede kerstdag, plaatselijk kans op ijsplekken
Ook op tweede kerstdag blijft het grijs, met perioden van lichte regen. De maxima schommelen tussen 3 en 8 graden. Het KMI waarschuwt in de voormiddag verder voor ijsplekken, vooral in de provincies Antwerpen en Limburg.
Lees verder

Kerstboom vat vuur in Pennsylvania: man en twee kinderen komen om
In de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn een man en zijn twee zonen om het leven gekomen na een brand in hun woning. Waarschijnlijk werd het vuur veroorzaakt door de kerstboom, aldus de plaatselijke politie.
Lees verder

Cijfers die vreemd aanvoelen: Lionel Messi scoorde in Franse eerste klasse tot dusver slechts één keer
Eén goal in 865 minuten. Dat is voorlopig het magere doelpuntenbilan van Lionel Messi in de Ligue 1. Een schril contrast met z'n jaren in Camp Nou, waar hij rond kerst aan de dubbele cijfers zat. Maar of PSG zich zorgen maakt? Verre van. De Champions League, dát is wat telt.
Lees verder

Carlo (57) brengt met voedselbus warmte en hoop in na watersnoodramp deels verwoest Pepinster: "Alle hulp blijft nodig, laat ons niet in de steek"
Een tot voedselbus omgebouwde oude lijnbus, een project van Carlo Herpoel (57) uit Heule en zijn vzw Belgium Aid, bood voor het eerst hulp in het door zware overstromingen geteisterde rampgebied in de Ardennen. De bus stond op Kerstmis in hartje Pepinster. Waar het bijna zes maanden na de zondvloed nog altijd een puinhoop is en waar je wanhoop én hoop voelt. Er stonden onder meer 400 taartjes op het menu. "Deze mensen verdienen ook een beetje kerstsfeer, ze hebben bijna niets meer", zeggen vrijwilligers Julie Quisquater en Claudine Van Waeyenbergh.
Lees verder

Mysterieuze 'barnfind' die man kocht voor paar honderd euro is mogelijk de oudste auto ter wereld
Een eerder dit jaar in Duitsland ontdekte automobiel is mogelijk veel ouder dan gedacht. Volgens experts is het model zelfs ouder dan de Benz-patentauto. Forensische experts gaan nu met koolstofdatering onderzoeken uit welk jaar het model precies stamt.
Lees verder

Na besmetting van Suga: nog twee leden van BTS hebben het coronavirus
Nog twee leden van de succesvolle K-popgroep BTS hebben zaterdag positief getest op het coronavirus. Dat heeft het management van de groep, Big Hit Music, in een verklaring laten weten. Het gaat om rapper RM en zanger Jin. De mannen keerden eerder deze maand terug in Zuid-Korea, na een reeks concerten in de Verenigde Staten.
Lees verder