Doorgaan naar hoofdcontent

Nicky (39) vecht terug na horrorcrash met Maserati, waarbij ze haar geliefde verloor: “De wil en drang om er voor m...

HLN
Nicky (39) vecht terug na horrorcrash met Maserati, waarbij ze haar geliefde verloor: "De wil en drang om er voor mijn dochter Dilara te zijn, motiveert me enorm"
Haar leven hing in augustus aan een zijden draadje na een horrorcrash in Wulpen, waarbij haar vriend Timothy Serpieters (35) stierf. Maar haar gehandicapte dochter Dilara (21) gaf Nicky Quarteer (39) de moed om keihard aan een revalidatie te werken. Hoe gaat het intussen met Nicky en hoe kijkt ze het leven tegemoet? "De dingen die vroeger normaal en vanzelfsprekend waren, maken me nu uitermate gelukkig", zegt ze. Maar ze rouwt nog steeds om Timo en moet toegeven dat ze misschien wel te snel wou revalideren. Met gevolgen.
Lees verder

Aantal patiënten in ziekenhuizen duikt onder de 2.000: "Besmettingscijfers zullen vermoedelijk over week tot tien dagen weer gaan stijgen"
Het aantal Covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen is de voorbije dagen onder de 2.000 gezakt. Dat blijkt maandag uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Lees verder

Het wordt een ongewoon zachte kerstvakantie met mogelijk warmterecord op oudjaar
De winter is de komende dagen ver weg. Het is eind december en we kunnen fietsen en wandelen in korte broek. Vrijdag gaat de temperatuur immers naar 14 graden. En ook de tweede week van de kerstvakantie blijft het zachter dan normaal. "Bekijk het positief: de thermostaat hoeft niet zo hoog. Goed nieuws in tijden van stijgende energieprijzen", zegt weerman David Dehenauw.
Lees verder

Zoon Will Smith praat voor het eerst over gewichtstoename na interventie door ouders: "Ik at maar een keer per dag"
In 'Red Table Talk', de talkshow van Jada Pinkett Smith (50), worden regelmatig onthullingen gedaan. In de laatste uitzending deed Jaden (23), de zoon van Jada en Will Smith (53), een opvallende bekentenis. Zijn ouders hielden in 2019 een interventie voor hem, omdat ze zich zorgen maakten om zijn gewicht.
Lees verder

Interventie voor zwaar afgevallen zoon Will Smith
In 'Red Table Talk', de talkshow van Jada Pinkett Smith (50), worden regelmatig onthullingen gedaan. In de laatste uitzending deed Jaden (23), de zoon van Jada en Will Smith (53), een opvallende bekentenis. Zijn ouders hielden in 2019 een interventie voor hem, omdat ze zich zorgen maakten om zijn gewicht.
Lees verder

Druk gedeeld op social media: Van Aert en Van der Poel crossen even synchroon in Dendermonde
Eén dag na hun eerste crossduel van het seizoen in Dendermonde is het in Heusden-Zolder opnieuw uitkijken naar Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Ondertussen wordt een beeld van de twee gretig gedeeld op social media. Daarbij doen WVA en MVDP exact dezelfde handelingen in Dendermonde, synchrooncrossen als het ware.
Lees verder

'Kannibaal' Armie Hammer duikt weer op na schandaal: Disney lanceert 'Death On The Nile' na 2 jaar uitstel
Twee jaar lang hebben ze ermee gewacht, maar nu gaat Disney toch door met de release van de Poirotfilm 'Death on the Nile'. De reden van uitstel was acteur Armie Hammer, die één van de hoofdrollen vertolkt. Hij kwam een tijdje geleden in opspraak omdat hij enkele vrouwen zou hebben misbruikt; hij zou zich volgens hen zelfs schuldig hebben gemaakt aan een vorm van kannibalisme.
Lees verder

Eyes on the Price: Kim Huybrechts gaat tegen wereldkampioen op zoek naar stunt van z'n leven
Het was nipt. Het zal beter moeten. Maar Kim Huybrechts staat wel in de derde ronde van het WK Darts. Tegen de regerende wereldkampioen, nota bene. Wordt zijn match van het jaar tegelijk ook de stunt van zijn leven?
Lees verder

Marie-Josée moest begin juli haar appartement op de Luikersteenweg verlaten door houtrot: "Ooit terugkeren is geen optie"
4 juli 2021 stond de burgemeester van Sint-Truiden voor de deur van Residentie Platanus. Een dag later stonden de 25 gezinnen die er wonen, op straat. De houten planken waarmee het appartementencomplex zes jaar geleden opgetrokken werd, bleken rot waardoor de bewoners niet meer veilig waren in hun eigen huis. "We zijn nu een half jaar verder, maar dit is slechts het begin", zegt een van de mede-eigenaars, Marie-Josée Verhoeven (67). "De meeste van ons zien zwarte sneeuw en beseffen maar al te goed dat we alles kwijt zijn."
Lees verder

Dakisolatie en dubbele beglazing verplicht bij verhuur van je woning: op welke premies heb je recht?
Sinds 2020 is het verplicht om je dak te isoleren en dubbele beglazing te plaatsen voordat je een woning kan verhuren. Geen goedkope investeringen, maar je huurders besparen er wel een pak energiekosten mee. Bovendien maak je aanspraak op premies. Al moet je opletten, want sinds 2021 moeten de werken aan het dak door een aannemer gebeuren als je aanspraak wil maken op de premie. Bouwsite Livios legt uit waar je op moet letten.
Lees verder

Wielercommentator Michel Wuyts in de top 30 van uw 100 Belgen: "Ik sta nog elke dag zingend op"
Wim Lybaert heeft zich met zijn Columbus in de top 30 van uw top 100 geparkeerd. Met Prinses Elisabeth, Georges-Louis Bouchez en darter Dancing Dimi, onder anderen. En met Michel Wuyts. De stem van de koers die verplicht met pensioen moet. "In februari ga ik officieel met pensioen en dàn wil ik de knoop doorgehakt is. Wat het wordt, weet ik echt niet, maar ik ben er wel redelijk zeker van dat ik over wielrennen zal blijven schrijven en praten." Zie hier uw nummers 30 tot 21.
Lees verder

Wagen crasht tegen woning in Boom
Een auto is zondagavond terechtgekomen in een gevel van een woning in Boom. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

Open Vld pleit voor 1G-beleid: "We kunnen geen andere weg op"
Open Vld, de partij van premier Alexander De Croo, wil overschakelen naar een 1G-beleid in België. Alleen wie gevaccineerd is, kan dan nog aan het publieke leven deelnemen. Dat schrijft De Morgen. "Ik vrees dat we geen andere weg op kunnen", zegt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
Lees verder

Olivier Renard verbreekt de stilte en haalt uit naar Standard-voorzitter Bruno Venanzi: "Het is zijn specialiteit naar anderen te wijzen"
Olivier Renard - ex-technisch directeur bij Standard en genoemd in Operatie Propere Handen - haalt in een interview met 'Le Soir' stevig uit naar Rouches-voorzitter Bruno Venanzi. "Hij is van alles op de hoogte, maar het is nooit zijn fout."
Lees verder

Mahdi wil Afghaanse jongeren spreiden over asielcentra en streng optreden indien nodig na steekpartijen op kerstdag
Afghaanse jongeren die voor problemen zorgen moeten verspreid worden over verschillende asielcentra om zo clanvorming tegen te gaan. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag in De Ochtend op Radio 1, nadat zaterdagavond twee steekpartijen plaatsvonden in Genk waarbij Afghaanse jongeren uit het asielcentrum van Lanaken betrokken waren. Het gerecht moet ook streng optreden tegen de jongeren die zich niet gedragen, vindt Mahdi.
Lees verder

"Romelu is superbelangrijk": coach Tuchel lovend over Lukaku die Chelsea met goal zege bezorgt tegen Aston Villa
Romelu Lukaku was op Boxing Day van goudwaarde voor Chelsea. Tegen Aston Villa hadden The Blues het in de eerste helft knap lastig. Halfweg en bij 1-1 viel de Rode Duivel in. Zijn impact was duidelijk. Met een overhoekse kopbal en afgedwongen strafschop was hij beslissend. "Ik probeer minder statisch te zijn en veel te bewegen", vertelde hij achteraf aan Sky Sports. Ook coach Tuchel had lovende woorden.
Lees verder

Britse krant Mail On Sunday publiceert excuses aan Meghan Markle
De Britse krant The Mail On Sunday is dan toch over de brug gekomen met hun verplichte excuses aan hertogin Meghan Markle (40). Nadat Meghan een rechtszaak tegen hen won rond inbreuk op haar privacy, had de krant geen andere keuze meer.
Lees verder

Zorgen om omikronvariant duwen olieprijs naar beneden
De olieprijzen zijn maandag met verliezen de nieuwe week gestart. In de vroege handel kostte een vat van de Noordzeesoort Brent 75,90 dollar, 24 cent minder dan vrijdag. Voor de Amerikaanse soort WTI - waarvan de handel door een feestdag in de Verenigde Staten vrijdag stillag - moest met 72,85 dollar per vat 94 cent minder neergeteld worden.
Lees verder

Blingbling all the way: de mooiste handtassen voor de feesten
Voor één keer mag je de 'less is more' regel aan je laars lappen. Geen feest dat meer glitter en glamour verdient dan Nieuwjaar, en ook je outfit vraagt dus om een streepje vuurwerk. Een oogverblindende clutch zorgt meteen voor een feestelijk accent. Ga je voor goud, zilver of hip brons? Ninashop.be selecteert 9 party bags om te stralen dit eindejaar.
Lees verder

"Deze laatste week van het jaar 2021 verloopt vrij hectisch en onrustig voor je": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder