Doorgaan naar hoofdcontent

Net zoals oma: de temperatuurmethode als anticonceptie maakt een comeback. Journalist Roxanne test het uit

HLN
Net zoals oma: de temperatuurmethode als anticonceptie maakt een comeback. Journalist Roxanne test het uit
Meer en meer vrouwen grijpen naar methodes van vroeger om een zwangerschap te voorkomen. Al zijn die methodes vandaag een stuk geavanceerder dan toen. Zo is er de nieuwe app Natural Cycles, puur natuur en even betrouwbaar als een condoom. "Voor de pil ingeburgerd was, hadden we alleen zulke methodes. We moeten de werking daarvan naar waarde schatten", vertelt professor gynaecologie Hendrik Cammu ons. Journalist Roxanne Wellens test de techniek uit. "Ik ben zo blij dat ik mijn cyclus nu écht leer kennen. Voor het eerst sinds mijn menstruatie begon op mijn dertiende."
Lees verder

Stel hier uw vragen over de omikronvariant. Microbioloog Herman Goossens beantwoordt ze in VTM NIEUWS
Het aantal mensen die een besmetting met de omikronvariant oplopen, zal alleen maar toenemen. Ondertussen proberen wetenschappers in sneltempo uit te pluizen hoe gevaarlijk de nieuwe variant precies is. Heeft u nog vragen over de omikronvariant? Stel ze dan in het vragenformulier hieronder. Professor en microbioloog Herman Goossens (Universiteit Antwerpen) beantwoordt uw vragen vanavond in het VTM NIEUWS van 19 uur.
Lees verder

Chinese robotjeep spot 'vreemde kubus' op achterkant van de maan
De Chinese maanrover Yutu 2 heeft tijdens zijn verkenning van de achterkant van de maan in de verte een 'vreemd, kubusachtig object' gespot. Dat schrijft space.com op basis van het dagboek van Yutu 2 op het Chinese wetenschapskanaal 'Our Space'. We moeten nu niet meteen aan buitenaards leven denken, merkt journalist Andrew Jones van space.com op. "Maar het is wel iets om verder te onderzoeken."
Lees verder

Verstappen krijgt tot woede van Red Bull-topman tijdstraf na aanrijding: "We zijn oneerlijk behandeld"
Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden na de turbulente GP van Saudi-Arabië een uiteenlopende mening over hun botsing in de slotfase van de race. Allebei moesten ze zich melden bij de jury en de Nederlander kreeg ook een tijdstraf van tien seconden en een aftrek van twee licentiepunten. Een invloed op de einduitslag in Jeddah heeft die straf niet, maar Red Bull is wel woedend. De renstal van Verstappen hoopt nog op een straf voor Hamilton.
Lees verder

Karen Damen opent pop-up winkel met haar zus
Afgelopen weekend openden Karen Damen (47) en haar zus Kirsten samen hun pop-up winkel 'Kristina Knitwear' in Boechout. Daar konden fans voor het eerst fysiek kennismaken met de eigen kledingcollectie van de zussen.
Lees verder

Geen bezoekende fans meer in voetbalstadions tot eind dit jaar, Standard stopt ticketverkoop en sluit sfeervakken
Op Beerschot ontaardde de derbynederlaag in een clash tussen hooligans en politie, op Sclessin leidde frustratie tot vuurwerk, supportersprotest op het veld en het voortijdig afblazen van de match. Scènes die de Pro League te midden de coronacrisis kan missen als kiespijn. De Raad van Bestuur besliste deze voormiddag om dit jaar geen bezoekende fans meer toe te laten in de stadions. Standard laat ook weten de ticketverkoop voor zijn thuismatchen stop te zetten. Tot slot zit minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden morgen samen met de Belgische voetbalbond en de Pro League.
Lees verder

Tom Holland gaat Fred Astaire spelen in biopic
'Spider-Man'-acteur Tom Holland (25) kruipt binnenkort in de huid van Fred Astaire, zo bevestigt hij zelf. Hij zal de hoofdrol spelen in een nieuwe biografische film. Astaire was een beroemde danser, choreograaf en acteur.
Lees verder

Verdachte op de vlucht na doodslag Aalstenaar Yunus (36)
Na een communicatieverbod door de onderzoeksrechter is er intussen meer bekend over het onderzoek naar het overlijden van Aalstenaar Yunus Calik (36). Het parket van Oost-Vlaanderen liet weten dat er al meerdere personen verhoord zijn en dat er nog een persoon voortvluchtig is.
Lees verder

Nog een verdachte op de vlucht na doodslag op Aalstenaar Yunus (36)
Het parket van Oost-Vlaanderen heeft na een communicatieverbod eindelijk een tipje van de sluier opgelicht in het onderzoek naar het overlijden van Aalstenaar Yunus Calik (36). Daaruit blijkt dat verschillende verdachten al verhoord werden, maar dat er nog een persoon voortvluchtig is.
Lees verder

Weer nieuwe bondskanselier beëdigd in Oostenrijk
In Oostenrijk is opnieuw een bondskanselier beëdigd. Karl Nehammer is de derde persoon die deze functie sinds oktober namens de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) vervult, als gevolg van het corruptieschandaal rond de voormalige bondskanselier en partijleider Sebastian Kurz.
Lees verder

Lidstaten klaar voor onderhandelingen met Europees Parlement over minimumlonen
De 27 lidstaten van de Europese Unie hebben maandag hun marsrichting bepaald in de onderhandelingen met het Europees Parlement over de minimumlonen in de EU. Volgens cijfers van Eurostat gaapt er een diepe kloof tussen de minimumlonen. De richtlijn zou lidstaten verplichten om een actieplan te voorzien om collectief overleg te promoten. Het parlement en de lidstaten moeten nu over een finale tekst onderhandelen.
Lees verder

3.200 mensen betogen in Brussel tegen loonnormwet
Aan het station Brussel-Noord verzamelden maandagochtend enkele duizenden vertegenwoordigers van de christelijke en socialistische vakbond. Ze manifesteren onder andere tegen de loonnormwet, die volgens de bonden verhindert dat de lonen correct kunnen stijgen.
Lees verder

Vakbonden zakken met 3.200 mensen af naar Brussel
Aan het station Brussel-Noord verzamelden maandagochtend enkele duizenden vertegenwoordigers van de christelijke en socialistische vakbond. Ze manifesteren onder andere tegen de loonnormwet, die volgens de bonden verhindert dat de lonen correct kunnen stijgen.
Lees verder

Dertiger gijzelt ouders, tante en nicht en bedreigt hen met machete: "urenlang doodsangsten uitgestaan"
Een 33-jarige man uit Bilzen riskeert vier jaar cel omdat hij in de nacht van 8 op 9 september zijn ouders, tante en nicht gijzelde in de garage van zijn ouderlijke woning. Hij bedreigde de slachtoffers urenlang met de dood. "Telkens kwam hij met die machete tot op enkele centimeters van ons gezicht. Bel de politie en je hebt geen zus meer, maakte hij mij later duidelijk."
Lees verder

Waarschijnlijk omikrongeval aan boord van Noors cruiseschip in New Orleans
Een bemanningslid van een Noors cruiseschip met meer dan 3.200 mensen aan boord heeft zaterdag positief getest op het coronavirus en het gaat waarschijnlijk om de omikronvariant. Het schip keerde zondag terug naar New Orleans na een trip van een week. Nog zeker zestien andere mensen aan boord raakten ook besmet met het virus.
Lees verder

Opnieuw een geval van vogelgriep in noorden van Frankrijk
In het noorden van Frankrijk is dit weekend opnieuw een geval van vogelgriep opgedoken. De besmetting werd vastgesteld op een pluimveebedrijf in de grensgemeente Winnezele. Dat heeft de prefectuur van het departement bekendgemaakt.
Lees verder

Opnieuw geval van vogelgriep in noorden van Frankrijk
In het noorden van Frankrijk is dit weekend opnieuw een geval van vogelgriep opgedoken. De besmetting werd vastgesteld in een pluimveebedrijf in de grensgemeente Winnezele. Dat heeft de prefectuur van het departement bekendgemaakt.
Lees verder

Student filmt 'klunzige' dieven op hun vlucht: "Hun armen zo vol gestapeld dat ze alles lieten vallen"
FAROEK gaat op zoek naar twee jonge mannen die in de nacht van 10 op 11 februari hebben ingebroken in een elektrozaak in Gent. Ze zijn duidelijk herkenbaar te zien op bewakingsbeelden van in de zaak, en een student kon hen ook filmen met z'n smartphone terwijl ze wegvluchtten.
Lees verder

Student filmt klunzige dieven op de vlucht: "Hun armen zo vol gestapeld dat ze alles lieten vallen"
'Faroek' gaat op zoek naar twee jonge mannen die in de nacht van 10 op 11 februari hebben ingebroken in een elektrozaak in Gent. Ze zijn duidelijk herkenbaar op bewakingsbeelden van binnen de zaak, en een student kon hen ook filmen met z'n smartphone terwijl ze wegvluchtten.
Lees verder

Mariah Carey schrijft geschiedenis met wereldwijde hit 'All I Want for Christmas Is You'
Mariah Carey (52) bekoorde de harten van alle muziekliefhebbers midden de jaren 90 met haar nummer 'All I want for Christmas Is You'. Het nummer werd al snel een wereldwijde hit. En ook vandaag nog krijgt ze met datzelfde nummer het volk aan het dansen. De zangeres heeft daarmee een diamanten plaat bereikt. Dat betekent dat er meer dan tien miljoen fysieke en gedownloade exemplaren van het nummer zijn verkocht.
Lees verder