Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 december 2021

Man sukkelt in Brugse reien, tweede springt hem achterna

HLN
Man sukkelt in Brugse reien, tweede springt hem achterna
In Brugge is zondagavond een man in de reien gesukkeld. Een tweede persoon sprong erachter om hem te redden. Bij aankomst van de hulpdiensten zaten beiden beneden op de oevers te wachten.
Lees verder

Zeven op de tien snelheidsboetes zijn Vlaams
De federale politie heeft vorig jaar bijna 4 miljoen snelheidsovertredingen vastgesteld. Maar de camera's flitsen opvallend vaker in Vlaanderen: 2,8 miljoen keer, of 70 procent van het totaal. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Katleen Bury (Vlaams Belang) opvroeg bij minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en waarover De Standaard bericht.
Lees verder

Advocate (76) die aan wieg van Amerikaanse abortuswet stond overleden
Sarah Weddington, een advocaat uit Texas die als 26-jarige met succes de historische abortusrechtenzaak Roe v. Wade voor het Amerikaanse Hooggerechtshof bepleitte, is zondag overleden. Ze is 76 jaar geworden.
Lees verder

Vlaamse Parisiennes over leven als een 'Emily in Paris': "Het draait hier écht allemaal om mode, geld en seks"
Een wereld waarin stiletto's en kasseien samengaan als kaas en wijn, flirtende egotrippers achteloos een baguette onder de arm hebben, brutale obers winnen van venijnige klanten, bedriegen geen issue is, oudere vrouwen de beste minnaressen zijn, en je uit de boot valt zonder dure designerkleding. Het tweede seizoen van 'Emily in Paris' is net gereleased, of het staat al op nummer één in de Vlaamse Netflix top 10. De Amerikaanse serie bulkt van de clichés over Parisiens, maar die zijn niet zo onterecht, vertellen Vlaamse 'Emily's in Paris'.
Lees verder

Spider-Man slingert zich naar ongeziene hoogten in box office: "Eindelijk een held die kijkers in het hart raakt"
Hij is piepjong en stuntelig, maar desondanks toch de man van 1 miljard. Tom Holland (25) slingerde op 15 december de Belgische zalen in als Spider-Man, en wist sindsdien al verschillende records te pakken. Het voorbije weekend kroonde 'Spider-Man: No Way Home' zich onverwacht tot dé kerstfilm bij uitstek. Onder andere enkele last minute-bioscoopbezoekjes in ons land deden de box office-teller aantikken tot 1 miljard dollar (881,8 miljoen euro). Daarmee is de prent de op één na snelste ooit om zo'n monsterbedrag binnen te halen. Onder normale omstandigheden is dat bewonderenswaardig, in coronatijd haast miraculeus. Beschikken de makers daadwerkelijk over superkrachten, of zit er meer achter your friendly neighborhood Spider-Man?
Lees verder

Nieuwe 'Spider-Man' slingert vlotjes naar 1 miljard opbrengst: "We hebben het voor het eerst helemaal juist"
Onder normale omstandigheden is het bewonderenswaardig, in coronatijd haast miraculeus: het voorbije weekend kroonde 'Spider-Man: No Way Home' zich onverwacht tot dé kerstfilm bij uitstek. Onder andere enkele last minute-bioscoopbezoekjes in ons land deden de box office-teller aantikken tot 1 miljard dollar (881,8 miljoen euro) - de op één na snelste ooit om zo'n monsterbedrag binnen te halen. Beschikken de makers daadwerkelijk over superkrachten, of zit er meer achter your friendly neighborhood Spider-Man?
Lees verder

De Bruyne moet nog even passen: mist de specialist van de assist een afwerker bij Manchester City?
Met drie goals in drie wedstrijden groeit hij stilaan weer naar zijn beste niveau, maar als aangever zijn de cijfers van Kevin De Bruyne (30) in de Premier League dit seizoen minder angstaanjagend. Herinnert u zich nog zijn laatste assist?
Lees verder

De Bruyne moet nog even passen: specialist van de assist dit seizoen nog geen enkele keer aangever
Met drie goals in drie wedstrijden groeit hij stilaan weer naar zijn beste niveau, maar als aangever zijn de cijfers van Kevin De Bruyne (30) in de Premier League dit seizoen minder angstaanjagend. Herinnert u zich nog zijn laatste assist?
Lees verder

Freek Braeckman blikt terug op 2021 in 'Uw film van het jaar': "De mens is veerkrachtig"
Geen eindejaar zonder nieuwsoverzicht. 'VTM Nieuws'-anker Freek Braeckman (42) blikt in 'Uw film van het jaar' terug op 2021 met de meest beklijvende beelden en getuigen die de sleutelmomenten vanop de eerste rij meemaakten. "In Pepinster zagen we plunderaars in ondergelopen ruïnes zoeken naar iets waardevols."
Lees verder

Mayweather zal niet te laat komen voor z'n eindejaarsfeestjes: 'Money' pronkt met horloge van bijna 16 miljoen euro
Stapels cashgeld, dure wagens of luxehorloges. Bokslegende Floyd Mayweather pronkt er graag en gretig mee op zijn Instagram-pagina. En ook op kerstdag deed 'Money' zijn bijnaam eer aan. Mayweather, 44 intussen, deelde een paar foto's van een cadeau dat hij in 2018 voor zichzelf kocht: een met diamanten overladen horloge van 18 miljoen dollar (zo'n 15,8 miljoen euro). "Ik heb de top bereikt zonder een f*ck te geven, dus waarom zou ik dat nu wel doen? 18 miljoen dollar voor het horloge", schrijft de Amerikaan.
Lees verder

Warmste Week ziet opbrengst kelderen met 'slechts' 3,2 miljoen euro: ook dat is de schuld van corona
De Warmste Week eindigt dit jaar met een koude douche. Terwijl de liefdadigheidsactie van de VRT twee jaar geleden nog 17 miljoen euro opbracht, blijft de teller anno 2021 op iets meer dan 3 miljoen euro steken. Hebben we genoeg van het goede doel? De oorzaak hoeven we volgens de openbare omroep echter niet ver te zoeken: corona.
Lees verder

Snellere aanwervingsprocedure voor knelpuntberoepen bij federale overheid
Eén op de drie sollicitanten bij de federale overheid haakt af door de lange en omslachtige procedure. "We pakken dit aan door alvast de procedure voor knelpuntjobs bij de federale overheid een pak sneller te laten gaan", kondigt minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter aan. Haar collega van Justitie Vincent Van Quickenborne reageert positief: "In de gevangenissen zijn we op zoek naar 1.200 nieuwe mensen. Deze vernieuwde selectieprocedure zal ons daarbij helpen".
Lees verder

Aantal patiënten in ziekenhuizen duikt voor het eerst sinds begin november onder de 2.000
Het aantal Covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen is de voorbije dagen onder de 2.000 gezakt. Dat blijkt maandag uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Lees verder

Laatste week van het jaar start wisselvallig
De laatste week van het jaar start droog, maar na de middag vergroot de kans op buien. De maxima schommelen tussen 5 en 10 graden. De jaarwisseling belooft zeer zacht te worden, meldt het KMI.
Lees verder

Hebben we het gehad met het goede doel? Warmste Week ziet opbrengst kelderen met 'slechts' 3,2 miljoen
De Warmste Week eindigt dit jaar met een koude douche. Terwijl de liefdadigheidsactie van de VRT twee jaar geleden nog 17 miljoen euro opbracht, blijft de teller anno 2021 op iets meer dan 3 miljoen euro steken. Ligt dat puur aan corona, zoals de openbare omroep beweert? Of is er meer aan de hand?
Lees verder

Hevige regenval in Brazilië eist minstens 18 slachtoffers, meer dan 35.000 mensen zijn dakloos
Hevige regenval en overstromingen hebben in de Braziliaanse deelstaat Bahia minstens achttien levens geëist, melden lokale autoriteiten. Twee damdoorbraken verergerden zondag de situatie. Inmiddels staan in het land 58 steden onder water. Meer dan 35.000 mensen zijn door de wateroverlast dakloos geworden.
Lees verder

Asbestophaling aan huis binnenkort bij 99,8 procent van de Vlamingen
In december 2021 tekenen 16 bijkomende lokale besturen in op het aanbod van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en de OVAM om de ophaling van asbestcement aan huis weldra mogelijk te maken voor hun inwoners. Daarmee wordt de dienst vanaf volgend jaar aan 99,8 procent van alle inwoners in Vlaanderen aangeboden, klinkt het bij het kabinet van minister Demir.
Lees verder

Oude liefde roest niet: Benito Raman draagt Beerschot nog altijd in zijn hart
Oude liefde roest niet. Vanavond keert Benito Raman (26) voor het eerst terug naar zijn eerste paarse vlam. De kiem voor de wederzijdse liefde werd in Turkije geplant. Later reserveerde Raman al eens een plekje op de supportersbus. De 'perfect match' tussen Raman en Beerschot uitgelegd.
Lees verder

Monique schrikt zich rot met heel speciaal kerstcadeau in 'Camping Coppens'
Wanneer Monique haar cadeautje opendoet, kan ze haar ogen niet geloven. Bekijk 'Camping Coppens - Kerst in het Hoge Noorden' bij VTM en op VTM GO.
Lees verder

Meisje (2) gooit geld uit papa's auto en veroorzaakt reeks ongelukken op Duitse autoweg
Vorige week vonden er meerdere aanrijdingen plaats op de B471 bij de Duitse plaats Emmering. De chauffeurs werden verrast door een man die plots de weg overstak, in een poging een zak geld op te rapen die door zijn dochter uit het raam van zijn auto werd gegooid.
Lees verder